|
|
Obecny czas: Śro, 10.06.2026, 11:39
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
2012 Seat Leon III/ Cupra
| Autor |
Wiadomość |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
 2012 Seat Leon III/ Cupra
|
| Pią, 13.07.2012, 18:45 |
|
 |
|
karol383
Samochód: VW Passat B3
|
 Re: 2012 Seat Leon III
No,w końcu ładny Seat,po nowym Toledo i Alhambrze,podoba mi się 
|
| Pią, 13.07.2012, 19:10 |
|
 |
|
Iceman
|
Niestety, ale nic ciekawego. Większa Ibiza z wnętrzem w stylu Golfa III jeśli chodzi o polot, a po teaserze były nadzieje.
| Pią, 13.07.2012, 19:20 |
|
 |
|
kisik4
|
Kurcze z tyłu strasznie przypomina nowe Clio, co jest na plus  Może troszkę za mocne te przetłoczenia z boku,ale ogólnie pozytywnie wyróżnia się na tle innych modeli z tej marki  Oby uratował tą markę, bo jakoś mi jej szkoda 
_________________ Bayerische Motoren Werke
Ostatnio edytowany przez kisik4, Pią, 13.07.2012, 19:44, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pią, 13.07.2012, 19:36 |
|
 |
|
Iceman
|
Mnie bardziej szkoda Saaba, po Seacie raczej nikt by nie płakał, natomiast Saab to szmat historii i megaciekawe projekty zrealizowane, jak i niedoszłe do skutku.
| Pią, 13.07.2012, 19:43 |
|
 |
|
k o v a l
|
Podoba mi się. Ciekawa ewolucja, fajnie wyostrzyli odpowiednie linie.
|
| Pią, 13.07.2012, 19:44 |
|
 |
|
kisik4
|
Fakt, że bardzo Saaba szkoda, ale mi chodzi z Seatem o to, że VAG strasznie zaniedbuje tą markę 
_________________ Bayerische Motoren Werke
|
| Pią, 13.07.2012, 19:46 |
|
 |
|
mk2
Samochód: Leon TSI, C25 Camper
|
Brakuje mu tylko LPG
|
| Pią, 13.07.2012, 20:16 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Wygląda normalnie, na szczęście Seat darował sobie Vany, szału nie ma ale stylistyka jest w miarę przyjemna, jednak emocji tutaj nie widać
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 13.07.2012, 20:29 |
|
 |
|
Homer
|
Pełne zaskoczenie odnośnie pokazania Leona ale na szczęście pozytywne, może nie powala stylistyką i nie wyznacza nowych trendów ale prezentuje się poprawnie i mam nadzieję, że podniesie słupki sprzedaży Seata. Zgodzę się, że przypomina wyciągnięta Ibizę ale to nie jest jakaś tam tragedia, wnętrze poprawne chociaż mogli by trochę tam zaszaleć chociaż z drugiej strony po szaleństwach typu Toledo III może niech zostanie jak jest  Czekam teraz na mocne wersje Leona 
|
| Pią, 13.07.2012, 20:32 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Widać w nim wpływ nowej Ibizy. Wygląda trochę jak przerośnięta Ibiza. Tył jest dla mnie ewolucją obecnego modelu, ale wygląda ciekawie. Wnętrze to taki miks elementów z VW ale jednak jest to jakaś nowość której nie było widać nigdzie indziej 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pią, 13.07.2012, 20:58 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Podoba mi się. Głównie dlatego, że to jedno z nielicznych aut, w których nowy model to rewolucja a nie ewolucja. Koniec napompowanej piłki, która się zdążyła naprawdę mocno opatrzeć. Wygląda ciekawie, chociaż gdyby zdjąć znaczki, to bym strzelał że to auto segmentu Ibizy, a nie Leona. Ciekawe jak wnętrze, bo Leon II pozostawia wiele do życzenia.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 13.07.2012, 21:01 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Prosty design, zdecydowanie mniej odważny w stosunku do poprzednika. Całkiem ładnie się prezentuje ale są ładniejsze samochody w tej klasie.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Pią, 13.07.2012, 21:04 |
|
 |
|
mk2
Samochód: Leon TSI, C25 Camper
|
Ice polecam zobaczyć Leona II przed i po FLu. Mam dostęp do obu wersji i różnica jest znaczna. Jeżeli jeszcze to poprawią, to nie ma o co się obawiać.
|
| Pią, 13.07.2012, 21:24 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Czyli zapewne miałem styczność z wersją sprzed liftu, bo był totalny dramat (zresztą w Ibizie III jest podobnie).
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 13.07.2012, 21:33 |
|
 |
|
Dżony
|
Totalny dramat to było spasowanie materiałów. Mam w rodzinie Leony dwa oba 1.6 jeden z 2007 a drugi 2008. Tam po 30tys. km całe wnętrze koncertowało- dramat. Nawet Octavia II nie była aż tak beznadziejnie zmontowana.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Pią, 13.07.2012, 22:07 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Mając na względzie Leona I i Leona II.. It sucks..
I w dodatku nie ma w sobie nic z conceptów.. Słabeńko
_________________ >>>
|
| Sob, 14.07.2012, 0:26 |
|
 |
|
v6.
Samochód: Megane Grandtour dci
|
Osiek zgadzam się w 100%. Leon I powalił kiedyś, a ten...taki golfowaty.
|
| Sob, 14.07.2012, 7:50 |
|
 |
|
cobra
Samochód: Grande Punto 1.2
|
Nie jest źle... teraz jeszcze wywalić Exeło, wprowadzić ładniejszą generację nowej Ibizy i będzie można powiedzieć, że Seat przynajmniej pod względem designu powoli wychodzi na prostą.
|
| Sob, 14.07.2012, 7:56 |
|
 |
|
okol
Samochód: ..i bez samochodu :(
|
Moze i nie ma efektu "SUPER!! WOW!!" ale i nie odpycha jak poprzednik. Jest niczym nowy Rapid. Poprawny i nawet przyjemny...  tylko brakuje mu troche charakteru Leona I generacji. Co mi sie natomiast nie podoba i liczylem, ze odstapia od tego, to przetloczenie na drzwiach przednich, ktora opada ku tylowi... Nie wiem, ale jakos w zadnym samochodzie tego nie trawie. Piszecie, ze tyl nieco (tylko nieco) zalatuje nowym Clio... to chyba w pierwszej kolejnosci dlatego, ze Clio ma troche z Ibizy Ale i tak najwazniejsze jest wnetrze... ktore na obrazkach wyglada OK... znaczy tez poprawnie (to kolejny plus w stosunku do II gen.) kwestia jeszcze tylko materialow, fajnie by bylo jak by przestali robic z Seata koncernowego dziada i zeby jednak wnetrze nie skladalo sie tylko z twardych jak deska plastikowych paneli. Jeszcze jedno... jak wspomniane Clio wygladalo na wiekszy niz klasa z ktorej startuje, tak tu jest zupelnie odwrotnie...
_________________ STOP! ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
|
| Sob, 14.07.2012, 8:28 |
|
|