|
|
Obecny czas: Czw, 25.06.2026, 4:33
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Jakie fajne auta widzieliście?
| Autor |
Wiadomość |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
 Re: Jakie fajne auta widzieliście?
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Nie, 01.07.2012, 23:49 |
|
 |
|
hiob
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
|
Zygfrydiusz napisał(a): Voltem nie wstydziłbym się turlac po mieście... pod warunkiem, że w garażu czekałoby mocne V8. Miesięcznik Car and Driver co roku robi listę "10 Best", wybierając 10 najlepszych samochodów. Kryteria są proste: Startują zwycięzcy ubiegłorocznej edycji konkursu plus wszystkie nowe modele, jakie weszły na rynek przez ostatnie 12 miesięcy. Auta są testowane, oceniane obiektywnie, nie są porównywane między sobą, ale oceniane jest jak wypadają na tle aut podobnej klasy. Co też nie znaczy, że np. auto elektryczne musi tam być. Nie ma żadnych wstępnych podziałów na klasy i często jest kilka aut podobnej wielkości, a z innej grupy nie ma nikogo. Jedyne ograniczenie, to cena poniżej 80 tys dolarów. 10 Best 2011: BMW 3 Series Cadillac CTS-V Chevrolet Volt Ford Mustang Honda Accord Honda Fit Hyundai Sonata Mazda MX-5 Porsche Boxster/Cayman Volkswagen GTI Na najnowszej liście, 10 Best 2012, nie ma już Volta i Sonaty, wyparły ich nowsze modele: Audi A6/A7 i Ford Focus. Audi A6/A7 3.0 Quattro BMW 3-Series Cadillac CTS-V Ford Focus Ford Mustang GT and Boss 302. Honda Accord Honda Fit Mazda MX-5 Miata Porsche Boxster and Cayman Volkswagen Golf and GTI Jak widać, czasem jest wybierany konkretny samochód, z konkretnym silnikiem, czasem niektóre modele, jak np. Mustangi z silnikami V8, ale już nie V6, czasem, jak w przypadku Audi. uznaje się podobne modele za to samo i dlatego A6/A7 otrzymały wspólne miejsce na liście. BMW 3-series jest na liście21 lat z rzędu, Honda Accord była 23 razy, ale miała okresy przerw. Volt był tylko raz, ale i tak jest to wielki sukces, bo redaktorzy Car and Driver nie są "zieloni". Nie patrzą na auto przez palce, bo jest politycznie poprawne. Nie oceniają pobłażliwie, bo to hybryda, diesel, czy Electric. Napisali: "To put it simply, the Chevy Volt was far and away the biggest surprise to every editor at this year’s 10Best event." Czyli, mówiąc po prostu, była to największa niespodzianka dla nich samych. Ale Toyota Prius też była tam raz, w 2004 roku, a to auto trudno nazwać ekscytującym... Ja w każdym razie ciągle wolałbym M3, MX-5, Caymana, Bossa 302, czy CTS- V, niż Volta, ale kto wie... Jako drugie, czy trzecie auto... W końcu nasz najnowszy nabytek, Taurus z 2000 roku, też był na liście 10 Best... 
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Pon, 02.07.2012, 0:41 |
|
 |
|
Zygfrydiusz
Samochód: Accord CM2
|
_________________ ... hontou?
|
| Pon, 02.07.2012, 0:49 |
|
 |
|
Grzybeusz
Samochód: Składak
|
Ice nie miałem aparatu i robiłem fonem i du*a... I zapodaje kolejne 3 samochodziki ;d    Wiem "upalcowany" obiektyw ;D
_________________ Aj koming bek, Jesturdej and my new name.
|
| Pon, 02.07.2012, 0:56 |
|
 |
|
Michae
|
Ale foty tego amerykańskiego coś, które nawet trudno rozpoznać że zdjęć mogłeś sobie już darować, skoro du*a.
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Pon, 02.07.2012, 1:44 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Zygfrydiusz byłeś na całym pokazie ? 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pon, 02.07.2012, 9:47 |
|
 |
|
choopster
|
Kobi, a jak tam z najważniejszym zdjęciem ? 
|
| Pon, 02.07.2012, 9:49 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
choopster napisał(a): Kobi, a jak tam z najważniejszym zdjęciem ?  Wyslało się mr Koenigsegg 
|
| Pon, 02.07.2012, 10:23 |
|
 |
|
Grzybeusz
|
|
| Pon, 02.07.2012, 11:05 |
|
 |
|
choopster
|
|
| Pon, 02.07.2012, 12:25 |
|
 |
|
Michae
|
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Pon, 02.07.2012, 13:09 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Kolejny (za przeproszeniem) członek orlenowskiego zarządu 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Pon, 02.07.2012, 13:36 |
|
 |
|
Zygfrydiusz
Samochód: Accord CM2
|
Kobi napisał(a): Zygfrydiusz byłeś na całym pokazie ?  Nie - na 17 byłem umówiony, więc już o 16:40 próbowałem się z tej imprezy wydostać 
_________________ ... hontou?
|
| Pon, 02.07.2012, 19:07 |
|
 |
|
choopster
|
|
| Śro, 04.07.2012, 17:53 |
|
 |
|
BmwM5
|
Wczoraj widziałem 370Z i muszę przyznać że o ile na zdjęciach wygląda fatalnie i nie podobał mi się wygląd tego samochodu, to na żywo wygląda genialnie. Zdjęcia nie mam bo przejeżdżał dość daleko i z komórki wyszłoby dość fatalnie. Ciekawe że ten samochód jest tak niefotogeniczny.
_________________ Grip, grip, grip, front-end push, wheel-twirling, slide, crash, hospital. That’s kind of how it goes. - Krótki opis jazdy samochodami marki Audi.
what happened, happened and couldn't have happened any other way
|
| Nie, 08.07.2012, 6:30 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Gość w Kangoo musiał się poczuć jak w Monte Carlo.  Grzybeusz napisał(a): Pierwszy samochód nadal nie wiem jaki to... Myśle że jakiś Austin ale model Morris Minor. To tak jakbyś u nas zrobił zdjęcie Poloneza Trucka...
|
| Nie, 08.07.2012, 16:38 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 08.07.2012, 20:14 |
|
 |
|
Grzybeusz
|
DKW F5 ?? Czy mylę się ??
PS zdjęcie Mazdy RX-7 sie nada do tego tematu ?? Bo nie wiem czy robić ;D
|
| Sob, 14.07.2012, 19:39 |
|
 |
|
Michae
|
O ile znośnej jakości, to myślę, że nada się 
|
| Nie, 15.07.2012, 17:48 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Grzybeusz napisał(a): DKW F5 ?? Czy mylę się ?? To jest Audi.
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 15.07.2012, 21:41 |
|
|