Re: Porsche Cayenne Diesel
VW_Marcin napisał(a):
Nawet na auto bez silnika było by mało kogo z nas stać...

Ale dla mnie takie narzekanie też jest trochę bez sensu...XXI wiek jest, technologia się rozwija, środowisko niszczeje, paliwo drożeje, kraje wyniszczone wojną i konfliktami zbrojnymi coraz bardziej podwyższają cenę ropy...Teraz baryłka jest droga, jak nigdy dotąd, a cena jej wciąż rośne..dlatego poszukuje się coraz bardziej alternatywnych źródeł napędu, lub obniżenia spalania w silnikach...wprowadzenie diesli to jak na razie jedne z najlepszych opcji.
Kiedyś kupowanie diesla było oznaką oszczędności teraz tego, że ktoś ma dużo hajsu w portfelu bo mimo, że jego diesel spala 4,5 l jak podaje producent (

, nie mówię w tym przypadku o Cayenne) to i tak rachunki wyrównują się na stacji gdzie olej napędowy jest dużo droższy od benzyny

Soryy ale dla mnie nie ma najmniejszego sensu teraz kupowania diesla, choćby miał być miły dla ucha dźwięk i spalać mało paliwa to podziękował bym i wybrał benzynę, wolałbym się ograniczyć w jeździe niż kompromitować się na stacji, że zależało mi na oszczędnościach, a teraz jak ostatni noob płacić najwięcej na stacji

(Nie obrażając właścieli diesli

) Dlatego jestem jak najbardziej na tak dla alternatywnych źródeł napędu jak choćby wodór
P.S Ostatnio gdzieś czytałem, że Japończycy wynaleźli malutki samochód napędzany ... wodą z kranu