|
|
Obecny czas: Sob, 27.06.2026, 8:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
2017(?) Opel / Vauxhall Monza / Calibra / GT
| Autor |
Wiadomość |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
 2017(?) Opel / Vauxhall Monza / Calibra / GT
Nowa odsłona auta,które jest ulubioną zabawką wiejskich tunerów... Ale dobra przejedźmy do rzeczy.Nowa Calibra ma się pojawić na rynku w 2009 roku.Tak podaje serwis AutoExpress.co.uk Auto ma być inspirowane konceptem GTC przedstawionym podczas targów w Genewie 2007.Ma się opierać na komponentach najnowszej Vectry,jednak będzie się od niej dość sporo różnić.Jednym z silników ma być 1.6-litre turbo z Corsa VXR/OPC w trzech wariantach mocy:148bhp, 178bhp i 189bhp.Szczytową jednostką ma być silnik 2.8-litre V6.Jedna z pierwszych wizji... 
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Śro, 11.07.2007, 16:27 |
|
 |
|
under
Samochód: BMW 323i E36
|
Bardzo ładna wizja, tylko 150 konny silnik to trochę mało dla takiego auta. Nawet Corsie nie daje jakichś świetnych osiągów, a ona jest dużo lżejsza.
|
| Śro, 11.07.2007, 16:31 |
|
 |
|
aston
|
under napisał(a): Bardzo Ĺ‚adna wizja, tylko 150 konny silnik to trochÄ™ maĹ‚o dla takiego auta. Nawet Corsie nie daje jakichĹ› Ĺ›wietnych osiÄ…gĂłw, a ona jest duĹĽo lĹĽejsza.
Poprzednia Calibra zaczynała od poziomu 115 KM  czyli tak tragicznie nie jest
A co do reaktywacji, to bardzo dobrze, ten model s powrotem pojawi siÄ™ w ofercie, bo na rynku brak teraz samochodĂłw tej klasy (jedynie 407 Coupe mamy i AlfÄ™ GT a tak to tylko droĹĽsze Audi, BMW i Mercedesa)
Co do wizji zapowiada się bardzo dobrze, ale życzyłbym sobie aby się jak najwięcej różniła od Vectry nowej
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Śro, 11.07.2007, 17:15 |
|
 |
|
marcello
Samochód: Opel Astra 1,6
|
YES YES YES  super  raz że concept GTC wejdzie do produkcji a dwa ze powoci jedyny naprawde fajny OPEL z lat osiemdziesiątych i dziewiećdziesiątych 
_________________ "Był las nie było was, będzie las nie będzie was"
Prymas Wyszyński
|
| Śro, 11.07.2007, 17:56 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
aston napisał(a): A co do reaktywacji, to bardzo dobrze, ten model s powrotem pojawi siÄ™ w ofercie, bo na rynku brak teraz samochodĂłw tej klasy (jedynie 407 Coupe mamy i AlfÄ™ GT a tak to tylko droĹĽsze Audi, BMW i Mercedesa) Co do wizji zapowiada siÄ™ bardzo dobrze, ale ĹĽyczyĹ‚bym sobie aby siÄ™ jak najwiÄ™cej różniĹ‚a od Vectry nowej
Coupe w tej klasie zapowiada się niezły wysyp. Dołączą jeszcze Laguna i Passat (tylko nie wiadomo ilo drzwiowy  ). Jak klasa zrobi się popularna to może doczekamy się też Accorda coupe dedykowanego na europejski rynek. A potem to już lawinowo ruszy
Alfa GT jest raczej kompaktowym coupe. W tej klasie bardziej pozycjonowana jest Brera (choć ona prawdziwym coupe nie jest).
Co do nazwy Calibra... Zawsze miałem słabość do Calineczki  Na szczęście za kilka lat będzie z nią tak jak z Mantą. Dla dresiarzy stanie się za stara i wezmą się za nie ludzie z pasją do tego samochodu. Wtedy ją sobie kupię  A nowa? No bardzo ładnie, że nazwa jednak nie umrze. Z napędem na cztery łapy i doładowanymi silnikami będzie godnym następcą. Mam jednak nieodparte wrażenie, że przydałby się jeszcze następca Manty. Takie retro coupe, oczywiście RWD. Jest teraz moda na takie wozidła. Mozna by wykorzystać nowe Camaro do tego celu. Ale to raczej sfera marzeń 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Śro, 11.07.2007, 18:23 |
|
 |
|
marcello
Samochód: Opel Astra 1,6
|
lordzofmafia napisał(a): Ale to raczej sfera marzeĹ„
ale pomarzyć warto  zwłaszcza lordzofmafia ze twoje marzenia sa bardzo ciekawe 
_________________ "Był las nie było was, będzie las nie będzie was"
Prymas Wyszyński
|
| Śro, 11.07.2007, 18:38 |
|
 |
|
ixxos
|
z przodu niezbyt urodziwa  i wogule nic ciekawego, linia boczna przypomina Forda Pume i coĹ› z peugota 406 coupe...
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Śro, 11.07.2007, 18:47 |
|
 |
|
k o v a l
|
Fajny  popracujÄ… nad niektĂłrymi detalami i gotowe 
|
| Śro, 11.07.2007, 18:56 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Bardzo mi sie podoba - wyraźne szanse, by go wylansować i, o ile się nie mylę, wyraźne podobieństwo do najbliższej generacji Vectry? Nie mam żadnych ale...
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Śro, 11.07.2007, 20:01 |
|
 |
|
rafael4818
|
szczerze mówiąc myslałem ze zrobią z tego konceptu calibre:] naprawde ale wygląda spoko
_________________ http://img.userbars.pl/101/20041.jpg
|
| Śro, 11.07.2007, 20:15 |
|
 |
|
xedo
|
fajna ta wizja miejmy nadzieje ze przejdzie do produkcji seryjnej:)
|
| Śro, 11.07.2007, 21:08 |
|
 |
|
Konradek
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
|
No bardzo ciekawy wyglÄ…d  OsiÄ…gi teĹĽ dobre 
_________________ 05.07.2007r. - kat. B 16.10.2010r. - Instruktor nauki jazdy kat.B kat.C - 14.09.2012r. kat.D - 20.02.2012r. kat.C+E - w trakcie
|
| Śro, 11.07.2007, 21:20 |
|
 |
|
el_Presidente
|
Nie jest zla, ale jest zbyt ciezka. Nie ma nic w sobie ze smuklosci starej Calibry. A szkoda, bo byla za ta lekkosc chwalona. Ja jestem na nie.
|
| Śro, 11.07.2007, 21:27 |
|
 |
|
Dr.West
|
nie ma nic ze ze starej calibry ale ti wielki plus! mi sie podoba , poczekajmy na oficjalne fotki. ale fakt mogli by ja troche odchudzić
_________________ " the truth will find you "
|
| Śro, 11.07.2007, 21:47 |
|
 |
|
masaji
|
|
| Czw, 12.07.2007, 0:06 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
under napisał(a): Bardzo Ĺ‚adna wizja, tylko 150 konny silnik to trochÄ™ maĹ‚o dla takiego auta
Obecna Vectra startuje od 1.6 105 KM, więc jest spora różnica. To jest motor bazowy, więc na należy sie nim tak sugerować. Jak by najmocniejszy miał 150 KM to bym to uznał za problem 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Czw, 12.07.2007, 8:51 |
|
 |
|
blondas
|
porazka!!!!
zero indywidualizmu....wszystko co widac widzialem juz u konkurencji 
|
| Czw, 12.07.2007, 9:00 |
|
 |
|
Tuner
|
Brawo! Bardzo ladny prototyp, jednak calibra zostala przy sportowej stylistyce, to duzy plus. Ale moc 150km to troche za malo na takie autko. Przydaloby sie cos okolo 200-220 
_________________ ..:: Honda The Power Of Dreams ::.. Nie ważne przy czym stoisz, ważne jak tym jeździsz
|
| Czw, 12.07.2007, 10:11 |
|
 |
|
DeusZ
Samochód: YS3D i G21 M340i
|
Ciekawia się zapowiada jednak obawiam się, że niewiele z tego zostanie jeśli dojdzie do wersji seryjnej. A nazwa Calibra? Być może - ale już miała być jedna reaktywacja a w końcu mamy Antare  Nie mniej jakoś musieli sobie graficy AE nazwe wrzucić a ta pasowała jak ulał, w dodatku poza naszym krajem całkiem nieźle się kojaży 
|
| Czw, 12.07.2007, 10:52 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
lekkosc sylwetki opla umarla.
juz kadett DeusZa jest lzejszy stylistycznie  brakuje mi tego w nowych samochodach...
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Czw, 12.07.2007, 11:21 |
|
|