|
|
Obecny czas: Pon, 22.06.2026, 19:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
VW Golf V GTI / GTI Edition 30
| Autor |
Wiadomość |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pią, 13.04.2007, 15:17 |
|
 |
|
gibki8
|
W Kraku widziałem czarne 5-drzwiowe GTI. Fotki w Off Topicu wiadomo w jakim dziale 
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Pią, 13.04.2007, 16:17 |
|
 |
|
Rules
|
markus napisał(a): Volkswagen Golf nowej generacji bÄ™dzie miaĹ‚ w przeciwieĹ„stwie do wczeĹ›niejszych projektĂłw zdecydowanie bardziej klasyczny wyglÄ…d, dziÄ™ki czemu powinien spodobać siÄ™ klientom o bardziej konserwatywnych gustach.
To o jakich gustach teraz byli klienci? 
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Pią, 13.04.2007, 16:46 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Felgi absolutnie nie w tym kolorze 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Pią, 13.04.2007, 17:39 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Mnie powala tapiecerka zrobiona chyba z takich toreb w ktorych sprzedawcy prznosza swoj towar na rynki i gieldy  Nie mam nic do tych toreb zeby nie bylo tylko ze jak to wyglada w aucie za iles tam tysiecy 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Sob, 14.04.2007, 19:11 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Alfisti4ever napisał(a): Mnie powala tapiecerka zrobiona chyba z takich toreb w ktorych sprzedawcy prznosza swoj towar na rynki i gieldy Nie mam nic do tych toreb zeby nie bylo tylko ze jak to wyglada w aucie za iles tam tysiecy
widać mało wiesz kratowa tapicerka to nazwiązanie do pierwszego GTi i moim zdaniem wyglada świetnie, poza tym nie wiem o jakich torbach mówisz
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Sob, 14.04.2007, 21:04 |
|
 |
|
marcel911
|
Alfisti4ever napisał(a): Mnie powala tapiecerka zrobiona chyba z takich toreb w ktorych sprzedawcy prznosza swoj towar na rynki i gieldy  Nie mam nic do tych toreb zeby nie bylo tylko ze jak to wyglada w aucie za iles tam tysiecy 
Dokładnie, widać słabo z wiedzą u ciebie  Golf GTI I miał taką tapicerkę i gałkę zmiany biegów w kształcie piłki Golfowej, a te elementy to nawiązania do tradycji, które dodają smaczku. Ale głupi potrafi tylko wyśmiać 
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Nie, 15.04.2007, 7:41 |
|
 |
|
HILTI
|
Ta tapicerka to rewelka dla mnie! Kratka rulez!!! TO się chyba nazywało szkocka krata czy coś takiego - nie pamiętam. Gałka troche za bardzo odbiegła od piłki golfowej, ale fun wciąż jest 
_________________ Skoda OII FL 1.4 TSI, Venga 1.4 DOHC, czerwony rower :) było... Audi A3 8L FL 1.9TDI, Corsa B 1.2i LPG
|
| Pon, 16.04.2007, 12:43 |
|
 |
|
tmkb
|
popatrz na te zdjecia (szczególnie wnętrze i czarne felgi) to zrozumiesz, że golf jest tylko jeden. jak golf robił pierwsze GTI to honda robiła kosiarki do trawy, a fiat szalał po słonecznych autostradach swoimi modelami 127 i 128, ewwntualnie później mirafiori i regatą. czy ktoś teraz pamięta, że coś takiego istniało??
A o golfie wie kaĹĽdy....
|
| Wto, 29.05.2007, 13:20 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
tmkb napisał(a): popatrz na te zdjecia (szczegĂłlnie wnÄ™trze i czarne felgi) to zrozumiesz, ĹĽe golf jest tylko jeden Ale co to ma do rzeczy? Golf jest jaki jest - nudny do bĂłlu. A zarzÄ…d VW chce "obdarować" go jeszcze bardziej konserwatywnÄ… stylistykÄ… (moim zdaniem to niemoĹĽliwe). Tak w ogĂłle to cytat z Samaru, ktĂłry wkleiĹ‚em tyczyĹ‚ siÄ™ Golfa ogĂłlnie a nie GTI, ktĂłrego baaaardzo lubiÄ™. tmkb napisał(a): jak golf robiĹ‚ pierwsze GTI to honda robiĹ‚a kosiarki do trawy
Dla Twojej wiadomości - pierwszy Civic został zaprezentowany 2 lata przed pierwszym Golfem.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Wto, 29.05.2007, 16:21 |
|
 |
|
marcel911
|
markus napisał(a): Dla Twojej wiadomoĹ›ci - pierwszy Civic zostaĹ‚ zaprezentowany 2 lata przed pierwszym Golfem.
I stał wtedy mniej więcej na poziomie pierwszego Hyundaia Accenta w dzisiejszych czasach.
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Wto, 29.05.2007, 17:16 |
|
 |
|
greq19
|
marcel911 napisał(a): markus napisał(a): Dla Twojej wiadomoĹ›ci - pierwszy Civic zostaĹ‚ zaprezentowany 2 lata przed pierwszym Golfem. I staĹ‚ wtedy mniej wiÄ™cej na poziomie pierwszego Hyundaia Accenta w dzisiejszych czasach.
ta a golf od początku był mistrzem nad mistrzami haha ale głupoty marcel911 gadasz masakra 
_________________ http://change.menelgame.pl/change_please/8034407/
|
| Wto, 29.05.2007, 17:40 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
marcel911 napisał(a): Golf GTI I miaĹ‚ takÄ… tapicerkÄ™ i
Aha. Czyli zostalo im troche z przeszlosci i musieli ja wcisnac gdzies wiec wybrali Golfa  Co mnie to obchodzi ze to jakies nawiazanie ktore poprostu w moim subiektywnym odczuciu jest beznadziejne  Jak sie to komus to podoba to prosze bardzo 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
|
| Wto, 29.05.2007, 20:45 |
|
 |
|
CoX
|
Za 10 lat to będzie kolejny rarytas na rynku wtórnym, tak jak dzisiaj MKIII GTI 20 Jahre ceny dochodzą nawet do 17 tys zł. A krata była zawsze w GTI a nie że ktoś sobie przypomniał o tradycji.
|
| Wto, 29.05.2007, 22:38 |
|
 |
|
Joey
|
Alfisti4ever napisał(a): Aha. Czyli zostalo im troche z przeszlosci i musieli ja wcisnac gdzies wiec wybrali Golfa  Co mnie to obchodzi ze to jakies nawiazanie ktore poprostu w moim subiektywnym odczuciu jest beznadziejne  Jak sie to komus to podoba to prosze bardzo  Do wyboru sÄ… takĹĽe normalne tapicerki, wiÄ™c nie widzÄ™ problemu 
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Wto, 29.05.2007, 23:17 |
|
 |
|
tmkb
|
greq19 napisał(a): marcel911 napisał(a): markus napisał(a): Dla Twojej wiadomoĹ›ci - pierwszy Civic zostaĹ‚ zaprezentowany 2 lata przed pierwszym Golfem. I staĹ‚ wtedy mniej wiÄ™cej na poziomie pierwszego Hyundaia Accenta w dzisiejszych czasach. ta a golf od poczÄ…tku byĹ‚ mistrzem nad mistrzami haha ale gĹ‚upoty marcel911 gadasz masakra 
choć troche przejechałem się po hondzie to muszę przyznać, że najnowszy civic type R też mi się bardzo podoba (poprzednie dwie generacje były fatalne stylistycznie, teraz honda wreszcie sie odważyła). Myśle że pod względem zaawansowania technicznego, jakości czy osiągów, są to bardzo zbliożone samochody (golf i civic), zresztą nie tylko te dwa, inne też, takie jak megane 225, Focus ST, czy Astra OPC. Civic ma skrajnie nowoczesny design, za kierownicą czujesz się jak w statku Enterpise, to taka japońska żyletka, z wysokoobrotowym silnikiem, trochę jak z motocykla. Golf, jak napisał markus, to baleron, chamski, wulgrany, opasły szwab, ale ma trochę swój własny niepowtarzalny styl, wypracowany przez lata. wielu mówi ze jest nudny, ale na pewno jednopznacznie rozpoznawalny. Sinik golfa (tak sądzę po jeździe 1.4 FSI) jest pewnie bardziej elastyczny i ciągnie świetnie w każdym zakresie obrotów (mnie to osobiście bardziej odpowiada, niż ciągłe redukowanie biegów), ale to wszystko rzecz gustu. A te akcenty, takie jak kraciasta tapicerka, czy lewarek zakończony piłeczką golfową to odwoływanie się do tradycji, którą golf ma i czerpie z niej, a większość innych producentów nie do końca ma się do czego odnosić. Ale poza tymi symbolami, golf to po prostu kawał świetnego samochodu, bez tego nikt by go nie kupił, nawet dla kratki na fotelach i piłeczki golfowej i tyle
|
| Śro, 30.05.2007, 8:41 |
|
 |
|
CoX
|
tmkb napisał(a): Sinik golfa (tak sÄ…dzÄ™ po jeĹşdzie 1.4 FSI) jest pewnie bardziej elastyczny i ciÄ…gnie Ĺ›wietnie w kaĹĽdym zakresie obrotĂłw
W GTI 30 Jahre jest 2.0 TFSI 230 KM 
|
| Śro, 30.05.2007, 10:15 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
Joey napisał(a): Do wyboru sÄ… takĹĽe normalne tapicerki, wiÄ™c nie widzÄ™ problemu Wink
No i okej  Wyrazilem tylko swoja opinie na temat tej tapicerki a Golfa i tak bym nie kupil  Nawet z inna tapicerka 
|
| Śro, 30.05.2007, 10:16 |
|
 |
|
marcel911
|
greq19 napisał(a): marcel911 napisał(a): markus napisał(a): Dla Twojej wiadomoĹ›ci - pierwszy Civic zostaĹ‚ zaprezentowany 2 lata przed pierwszym Golfem. I staĹ‚ wtedy mniej wiÄ™cej na poziomie pierwszego Hyundaia Accenta w dzisiejszych czasach. ta a golf od poczÄ…tku byĹ‚ mistrzem nad mistrzami
 porównaj sobie niezawodność i wykonanie Golfa I z "niezawodnością" i "jakością wykonania" pierwszej Hondy Civic i jej przyjaciół z Japonii z lat 70-tych, to może wrócisz do rzeczywistości greg 
|
| Śro, 30.05.2007, 12:59 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Sob, 09.06.2007, 21:57 |
|
|