Obecny czas: Pon, 22.06.2026, 19:48

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 176 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
VW Golf V GTI / GTI Edition 30 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Image
Image
Image
Image
Image

230KM
6.3sek 0-100kph (DSG)

(c) freenet.de

A tak odnośnie Golfa w ogóle:

Samar napisał(a):
WedĹ‚ug informacji magazynu „Auto Motor und Sport”, Volkswagen Golf nowej generacji bÄ™dzie miaĹ‚ w przeciwieĹ„stwie do wczeĹ›niejszych projektĂłw zdecydowanie bardziej klasyczny wyglÄ…d, dziÄ™ki czemu powinien spodobać siÄ™ klientom o bardziej konserwatywnych gustach.
Zgodnie z sugestią nowego prezesa Martina Winterkorna, zrezygnowano m.in. z agresywnie zarysowanego otworu wlotu powietrza do chłodnicy oraz niektórych chromowanych elementów. Pracami stylistów kieruje teraz Walter De Silva, który w styczniu zastąpił na tym stanowisku Murata Gunaka.

Projektowi mierzącego 4,22 m długości Golfowi szóstej generacji Martin Winterkorn poświęca wyjątkowo wiele uwagi, chcąc, aby nowy model pod każdym względem dorównywał swoim wielkim poprzednikom. Auto zostanie zaprezentowane latem przyszłego roku.

A teraz wytłumaczcie mi jak ten bezkształtny baleron może mieć jeszcze bardziej klasyczny i konserwatywny wygląd? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pią, 13.04.2007, 15:17
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
W Kraku widziałem czarne 5-drzwiowe GTI. Fotki w Off Topicu wiadomo w jakim dziale :wink:

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Pią, 13.04.2007, 16:17
Awatar użytkownika

Volkswagen Golf nowej generacji będzie miał w przeciwieństwie do wcześniejszych projektów zdecydowanie bardziej klasyczny wygląd, dzięki czemu powinien spodobać się klientom o bardziej konserwatywnych gustach.

To o jakich gustach teraz byli klienci? :D

Pią, 13.04.2007, 16:46
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb

Pią, 13.04.2007, 17:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Mnie powala tapiecerka zrobiona chyba z takich toreb w ktorych sprzedawcy prznosza swoj towar na rynki i gieldy :lol: Nie mam nic do tych toreb zeby nie bylo tylko ze jak to wyglada w aucie za iles tam tysiecy :?: :!:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Sob, 14.04.2007, 19:11
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Mnie powala tapiecerka zrobiona chyba z takich toreb w ktorych sprzedawcy prznosza swoj towar na rynki i gieldy Nie mam nic do tych toreb zeby nie bylo tylko ze jak to wyglada w aucie za iles tam tysiecy

widać mało wiesz kratowa tapicerka to nazwiązanie do pierwszego GTi i moim zdaniem wyglada świetnie, poza tym nie wiem o jakich torbach mówisz

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 14.04.2007, 21:04
Awatar użytkownika

Mnie powala tapiecerka zrobiona chyba z takich toreb w ktorych sprzedawcy prznosza swoj towar na rynki i gieldy :lol: Nie mam nic do tych toreb zeby nie bylo tylko ze jak to wyglada w aucie za iles tam tysiecy :?: :!:

Dokładnie, widać słabo z wiedzą u ciebie :? Golf GTI I miał taką tapicerkę i gałkę zmiany biegów w kształcie piłki Golfowej, a te elementy to nawiązania do tradycji, które dodają smaczku. Ale głupi potrafi tylko wyśmiać :?

Nie, 15.04.2007, 7:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: WESTSIDE
Ta tapicerka to rewelka dla mnie! Kratka rulez!!! TO się chyba nazywało szkocka krata czy coś takiego - nie pamiętam. Gałka troche za bardzo odbiegła od piłki golfowej, ale fun wciąż jest :)

Pon, 16.04.2007, 12:43

A teraz wytłumaczcie mi jak ten bezkształtny baleron może mieć jeszcze bardziej klasyczny i konserwatywny wygląd? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

popatrz na te zdjecia (szczególnie wnętrze i czarne felgi) to zrozumiesz, że golf jest tylko jeden. jak golf robił pierwsze GTI to honda robiła kosiarki do trawy, a fiat szalał po słonecznych autostradach swoimi modelami 127 i 128, ewwntualnie później mirafiori i regatą. czy ktoś teraz pamięta, że coś takiego istniało??

A o golfie wie kaĹĽdy....

Wto, 29.05.2007, 13:20
Awatar użytkownika

Samochód: Audi A4 B8 Avant
popatrz na te zdjecia (szczególnie wnętrze i czarne felgi) to zrozumiesz, że golf jest tylko jeden

Ale co to ma do rzeczy? Golf jest jaki jest - nudny do bólu. A zarząd VW chce "obdarować" go jeszcze bardziej konserwatywną stylistyką (moim zdaniem to niemożliwe).
Tak w ogóle to cytat z Samaru, który wkleiłem tyczył się Golfa ogólnie a nie GTI, którego baaaardzo lubię.

tmkb napisał(a):
jak golf robił pierwsze GTI to honda robiła kosiarki do trawy

Dla Twojej wiadomości - pierwszy Civic został zaprezentowany 2 lata przed pierwszym Golfem.

Wto, 29.05.2007, 16:21
Awatar użytkownika

Dla Twojej wiadomości - pierwszy Civic został zaprezentowany 2 lata przed pierwszym Golfem.

I stał wtedy mniej więcej na poziomie pierwszego Hyundaia Accenta w dzisiejszych czasach.

Wto, 29.05.2007, 17:16

Miejscowość: Tbg
markus napisał(a):

I stał wtedy mniej więcej na poziomie pierwszego Hyundaia Accenta w dzisiejszych czasach.

ta a golf od początku był mistrzem nad mistrzami haha ale głupoty marcel911 gadasz masakra :/

Wto, 29.05.2007, 17:40
Awatar użytkownika

Golf GTI I miał taką tapicerkę i

Aha. Czyli zostalo im troche z przeszlosci i musieli ja wcisnac gdzies wiec wybrali Golfa :> Co mnie to obchodzi ze to jakies nawiazanie ktore poprostu w moim subiektywnym odczuciu jest beznadziejne :/ Jak sie to komus to podoba to prosze bardzo :roll:

Wto, 29.05.2007, 20:45
Awatar użytkownika

Za 10 lat to będzie kolejny rarytas na rynku wtórnym, tak jak dzisiaj MKIII GTI 20 Jahre ceny dochodzą nawet do 17 tys zł. A krata była zawsze w GTI a nie że ktoś sobie przypomniał o tradycji.

Wto, 29.05.2007, 22:38

Aha. Czyli zostalo im troche z przeszlosci i musieli ja wcisnac gdzies wiec wybrali Golfa :> Co mnie to obchodzi ze to jakies nawiazanie ktore poprostu w moim subiektywnym odczuciu jest beznadziejne :/ Jak sie to komus to podoba to prosze bardzo :roll:
Do wyboru są także normalne tapicerki, więc nie widzę problemu :wink:

Wto, 29.05.2007, 23:17

marcel911 napisał(a):
markus napisał(a):

ta a golf od początku był mistrzem nad mistrzami haha ale głupoty marcel911 gadasz masakra :/

choć troche przejechałem się po hondzie to muszę przyznać, że najnowszy civic type R też mi się bardzo podoba (poprzednie dwie generacje były fatalne stylistycznie, teraz honda wreszcie sie odważyła). Myśle że pod względem zaawansowania technicznego, jakości czy osiągów, są to bardzo zbliożone samochody (golf i civic), zresztą nie tylko te dwa, inne też, takie jak megane 225, Focus ST, czy Astra OPC. Civic ma skrajnie nowoczesny design, za kierownicą czujesz się jak w statku Enterpise, to taka japońska żyletka, z wysokoobrotowym silnikiem, trochę jak z motocykla. Golf, jak napisał markus, to baleron, chamski, wulgrany, opasły szwab, ale ma trochę swój własny niepowtarzalny styl, wypracowany przez lata. wielu mówi ze jest nudny, ale na pewno jednopznacznie rozpoznawalny. Sinik golfa (tak sądzę po jeździe 1.4 FSI) jest pewnie bardziej elastyczny i ciągnie świetnie w każdym zakresie obrotów (mnie to osobiście bardziej odpowiada, niż ciągłe redukowanie biegów), ale to wszystko rzecz gustu. A te akcenty, takie jak kraciasta tapicerka, czy lewarek zakończony piłeczką golfową to odwoływanie się do tradycji, którą golf ma i czerpie z niej, a większość innych producentów nie do końca ma się do czego odnosić. Ale poza tymi symbolami, golf to po prostu kawał świetnego samochodu, bez tego nikt by go nie kupił, nawet dla kratki na fotelach i piłeczki golfowej i tyle

Śro, 30.05.2007, 8:41
Awatar użytkownika

Sinik golfa (tak sądzę po jeździe 1.4 FSI) jest pewnie bardziej elastyczny i ciągnie świetnie w każdym zakresie obrotów

W GTI 30 Jahre jest 2.0 TFSI 230 KM :)

Śro, 30.05.2007, 10:15
Awatar użytkownika

Do wyboru są także normalne tapicerki, więc nie widzę problemu Wink

No i okej :wink: Wyrazilem tylko swoja opinie na temat tej tapicerki a Golfa i tak bym nie kupil :> :wink: Nawet z inna tapicerka :>

Śro, 30.05.2007, 10:16
Awatar użytkownika

marcel911 napisał(a):
markus napisał(a):

ta a golf od początku był mistrzem nad mistrzami

:lol: porównaj sobie niezawodność i wykonanie Golfa I z "niezawodnością" i "jakością wykonania" pierwszej Hondy Civic i jej przyjaciół z Japonii z lat 70-tych, to może wrócisz do rzeczywistości greg :lol:

Śro, 30.05.2007, 12:59
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Źródło: automanias.nl

Sob, 09.06.2007, 21:57
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 176 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna