Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 12:12

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 93 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Fiat Panda Cross 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... 818042,320

Wto, 28.11.2006, 12:20
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Trzymam kciuki, ale jakoś nie mogę uwierzyć, że rzeczone Pandy przejadą chociaż jeden odcinek rajdu... Ale zobaczymy.

Wto, 28.11.2006, 12:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Na tych fotkach widac że nawet dają rade w piaszczystym terenie. Mam nadzieje że ukończą rajd :0

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Wto, 28.11.2006, 14:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
Image Image Image Image Image Image Image
źródło:autoblog

Wto, 28.11.2006, 20:24
Awatar użytkownika

To co dał kociak to Fiat Panda Cross Dakar

babez.de napisał(a):
The “Dakar 2007”, that most classic of all rallies with its thrilling succession of stages and special trials, was presented today in Paris. It will start from Lisbon on 6th January and close on the 21st in the Senegal capital after covering 8,696 kilometres, 5,100 of them in the form of timed specials. It will cross Portugal, Spain, Morocco, Mauritania, Mali and Senegal. An extraordinary adventure that will see Fiat in the thick of it with two Panda Cross’s driven by Miki Biasion, teamed with Tiziano Siviero, and by one of the Fiat squad’s official drivers.

Entered in the T2 category, the closest to production vehicles, the two Panda Cross’s are fitted with a 1.3 Multijet turbodiesel combined with a six-speed manual gearbox that delivers about 105 bhp at 4500 rpm and has a peak torque of 17 kgm at 2500 rpm. Apart from their small dimensions, the two cars stand out for their automatically selectable all-wheel drive with viscous joint and locking differential, the system that provides more grip on the terrain thanks to the optimal split of motive force to the wheels.

The Fiat Panda Cross is proving to be an extraordinary “explorer”, completely at ease on rough, gruelling terrain. Credit for this also goes to the tried and tested, specifically set suspension layout: in front McPherson independent wheels, at the rear independent wheels with longitudinal tie rods. Not to mention the shock absorbers, adjustable 4 ways at the front and 3 at the rear.

The two cars competing in the Dakar 2007 have been fitted out specifically for this rally: so room has been found inside for accessories like the aluminium platforms to get the vehicle out of sand, two shovels, three spare wheels, water reserves for the crew (minimum 10 litres) and other pieces of equipment useful for the occasion. Among other things, the Fiat expedition to Dakar will include a Fiat Sedici as service back-up and three Iveco trucks to transport spares and mechanics.

Winner of two world rally championships with Lancia and two world Truck titles with Iveco in 1998 and 1999, Miki Biasion will be relying on the great manoeuvrability and personality of the Panda Cross. It should also not be forgotten that during its development stage the Panda 4x4, from which the Cross version is derived, was tested in every corner of the Earth for sturdiness, character and road performance, especially in road situations and climate conditions that were often at the limit: in the North, on the ice-bound tracks of freezing Lapland where the temperature drops to 40 below; in the South, in the torrid conditions of South Africa where the Atlantic meets up with the Indian Ocean; in the West, on the rugged slopes of the Sierra Nevada, in Spain; and in the East, in the foothills of the majestic, eternal Mount Everest. In all, the Panda 4x4 covered more than one million kilometres before going into production.

Image Image

(C) babez.de

Wto, 28.11.2006, 20:29
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
A to już mogliście w dziale sport założyć temat ;)

Wto, 28.11.2006, 21:31
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Trzymam kciuki za Fiata i dzielną Pandę - mam nadzieję, że chociaż ukończą ten morderczy rajd.

Wto, 28.11.2006, 22:05
Awatar użytkownika

Trzymam kciuki za Fiata i dzielną Pandę - mam nadzieję, że chociaż ukończą ten morderczy rajd.
Ja rĂłwnieĹĽ!

Wto, 28.11.2006, 22:13
Awatar użytkownika

Miejscowość: yście wzieli ta kabina
Trzymam kciuki, ale jakoś nie mogę uwierzyć, że rzeczone Pandy przejadą chociaż jeden odcinek rajdu... Ale zobaczymy.

heh to z Pandą niema nic wspólnego oprócz wyglądu :wink: to zupełnie inne podzespoły itepe itede... Toureg'a jakos przerobili i dobrze sie sprawował :wink:

Wto, 28.11.2006, 22:51
Awatar użytkownika

heh to z Pandą niema nic wspólnego oprócz wyglądu :wink: to zupełnie inne podzespoły itepe itede... Toureg'a jakos przerobili i dobrze sie sprawował :wink:

Prawie seryjna Pandzia :) http://motoryzacja.interia.pl/samochody ... 818042,320

Wto, 28.11.2006, 23:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowietz-zagórze
Samochód: skoda felicja 1.3
panda sobie poradzi- wierze we włoskie rozwiązania

Śro, 29.11.2006, 8:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Troche dziwnie i smiesznie wyglada ta Panda. Ciekaw jestem jak sobie poradzi na trasie

Śro, 29.11.2006, 9:33
Awatar użytkownika

Myśle, że firma juz osiągneła sukces zamieszanie z tym startem jest bardzo duze, jak jeszcze przejedzie te trase to bedzie ogromny sukces medialny dla Fiata i bardzo dobra reklama.

Śro, 29.11.2006, 12:31
Moderator
Awatar użytkownika

Nowe fotki Pandy, która będzie brała udział w rajdzie Dakar (może warto założyć odzielny temat w sporcie ? co na to moderatorzy ?)

Image Image Image Image

Źródło: autoblog.com

Pią, 29.12.2006, 22:24
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
moĹĽe warto

może warto - toż to pełnoprawna dakarówka - tyko niech jakieś dane będą :D

trzymam kciuki za fiaciki

Pią, 29.12.2006, 23:35

Miejscowość: ???Z miasta świateł drogowych>)
Da rade ,kiedys rosjanie wystartowali ładą samarą i dojechali do mety :shock: nie wiem jak przerobiona???? :>

Pią, 29.12.2006, 23:44
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
trzymam kciuki za fiaciki

a ja nie .. bo jak za dobrze pojdzie to się fiat z tą swoją pandą rozpanoszy (już to robi płodząc milion odmian :? ) i niebawem pewnie zrobią wersję dwukołową i w żużlu zacznie startować... :roll:

Sob, 30.12.2006, 0:11
Awatar użytkownika

Jedno mnie martwi, opony Michelin, nie wiem czy dojada.
Ale ze mnie los, przeciez Michelin ownuje BFG :oops: :oops:

Mecze na żywo

Sob, 30.12.2006, 0:48
Moderator
Awatar użytkownika

może warto - toż to pełnoprawna dakarówka - tyko niech jakieś dane będą

Wilu w swoim info podał ... 1.3 Multijet turbodiesel 105 KM :lol:

Sob, 30.12.2006, 9:50

hahah ile jeszcze będzie wersji Pandy :lol:

Sob, 30.12.2006, 11:29
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 93 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna