Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 16:06

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
1970 Dodge Hemi Challenger SE vs 1996 Dodge Viper RT10 

bardziej fascynuje mnie:
Dodge Hemi Challenger 76%  76%  [ 25 ]
Dodge Viper 24%  24%  [ 8 ]
Razem głosów : 33

1970 Dodge Hemi Challenger SE vs 1996 Dodge Viper RT10 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post 1970 Dodge Hemi Challenger SE vs 1996 Dodge Viper RT10
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image

sory za marną jakosć tabelki ale taką tylko mieli jak się przypatrzeć to coś tam widać :wink:

dwa auta marki Dodge, dwa legendarne wozy swoich czasów, Challenger to typowy przedstawiciel ery muscle carów, Viper to wspołczesna interpretacja tamtych wozów i najbardziej charakterystyczne amerykańskie auta lat 90tych.

źródło: carcraft.com

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Nie, 10.09.2006, 12:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Challenger - po 3 zdjeciach wiezdialem co wybiore. Fantastyczny musclecar, Viper sie doń nie umywa, choć nie znaczy to, że jest zły.

Nie, 10.09.2006, 12:12
Moderator
Awatar użytkownika

Obydwa są cudowne i skrajnie różne. Co wybrałbym? Banalny powód, łatwiej zaszpanować znanym każdemu laikowi Viperem.

Nie, 10.09.2006, 12:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Wybór prosty jak budowa cepa - głos wędruje na Challengera, wystarczy spojrzeć na miejsce pracy, jakie ono piękne i klimatyczne w przeciwieństwi do tego odlewu z plastyku w Viperze... Challenger to owiele bardziej miodna fura, pozwoli choć na chwilę przenieść się w lata 70, a i ja osobiście prędzej obejrzałbym się na ulicy za nim, niż za żmiją :mryellow:

Nie, 10.09.2006, 12:43
Awatar użytkownika

jakby byl charger to bym go wzial bez wahania. biore vipera ale tylko dlatego ze mniej mi sie nie podoba niz chalenger

Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?

ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)

Nie, 10.09.2006, 13:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
hmm... oba są szybkie, oba są świetne i ładniejsze od Smarta :D jednak więcej przemawia do mnie za Challengerem. za to Viper ma piękną linię nadwozia...

Nie, 10.09.2006, 14:22
Awatar użytkownika

Wybór jak dla mnie jest jasny, wspaniały, klasyczny i legendarny Challenger, podoba mi sie też Viper, zwłaszcza ta wersja i ten model, ale do Challengera to Viperowi jeszcze bardzo jest daleko.

Nie, 10.09.2006, 18:19
Awatar użytkownika

PĂłki co mnei bardziej jara Viper :mryellow:

Pon, 11.09.2006, 13:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Pomimo, że Challenger jest wspaniałym samochodem, wybieram Vipera... Po prostu ideał 8)

Pon, 11.09.2006, 14:13
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
No ja bez dwóch zdania wybieram Challengera. Oba są piękne, ale wole lata 70. :wink:

Pon, 11.09.2006, 14:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: Legionowo
Bardzo ciezki wybor ale jednak ten Viper :)
Choc wybor byl naprawde trudny.

Pon, 11.09.2006, 14:32
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
trudno mi się zdecydowąć, challenger to wspaniały wóz, choc pozostaje w cieniu Camaro i Mustanga a Viper jak napisałem wcześniej to najbardziej charakterystyczne amerykańskie auto lat 90tych, jednak Viper, z musclce Carów bardziej jara mnie Hemicuda

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pon, 11.09.2006, 19:08
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Wybór jest dla mnie bardzo trudny, ponieważ oby dwa samochody są świetne.
Gdyby zamiast Challengera był porównywany Charger to nie wahałbym się ani sekundy.

Wybieram Chellengera sam nie wiem dlaczego.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Wto, 12.09.2006, 6:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Od razu bez wachania challangera boire , od zawsze miałem słabośc do tego samochodu. :)

Wto, 12.09.2006, 7:18

Miejscowość: ???Z miasta świateł drogowych>)
Wole klasyka,ma wiecej charakteru :twisted:

Wto, 12.09.2006, 11:35
Awatar użytkownika

ja jednka wybrałbym Vipera bo w Challengerze wnętrze mi sie nie podoba

Wto, 12.09.2006, 11:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: zaborów
ja jednak wybrałbym Challengera bo w Viperze wnętrze mi sie nie podoba

Wto, 12.09.2006, 11:56

Miejscowość: Wrocław
I Viper i Challenger sÄ… wspaniaĹ‚ymi samochodami. KaĹĽdy siÄ™ za nimi oglÄ…da, kaĹĽdy chciaĹ‚by takim siÄ™ przejechać. To sÄ… samochody marzeĹ„. Viper, super bolid koĹ„ca minionego stulecia. Challenger to część historii motoryzacji, o ktĂłrej wszyscy miĹ‚o wspominamy. Jest jednak coĹ›, co mnie przekonuje, bez zastanowienia do starych samochodĂłw. To "gĹ‚os”, jakim do nas przemawiajÄ…. To strach i respekt, jaki czujemy, kiedy włączony silnik trzÄ™sie caĹ‚ym samochodem. To dĹşwiÄ™k, ktĂłry powoduje, ĹĽe czĹ‚owiek oglÄ…da siÄ™ na ulicy i szuka jego ĹşrĂłdĹ‚a, i to uczucie radoĹ›ci wypeĹ‚niajÄ…ce caĹ‚e ciaĹ‚o, kiedy "monstrum" wyĹ‚oni siÄ™ zza zakrÄ™tu. Powoli dojeĹĽdĹĽa do Ĺ›wiatek nucÄ…c cichutko pod maskÄ… swojÄ… melodie. No i ten ogĹ‚uszajÄ…cy ryk na zielonym. CzĹ‚owiek ma ochotÄ™ caĹ‚e ĹĽycie spÄ™dzić wĹ›rĂłd tych samochodĂłw.

Wto, 12.09.2006, 12:53
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grudziądz
challenger i charger to jedyne wozy zza oceanu ktĂłre lubie.

Wto, 12.09.2006, 17:13
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ]