Obecny czas: Czw, 14.05.2026, 17:00

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Następna
Formuła 1 - sezon 2006 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Jest jakaĹ› szansa ze pojedzie w jakims GP jeszcze w tym sezonie?

Już kiedyś o tym pisałem, że chodzą pogłoski, że Robert pojedzie w wyścigu po GP Kanady czyli w GP USA, ile w tym prawdy nie wiem...

Wyścig i kwalifikacje GP Kandy jutro o godzinie :
18:00 Grand Prix Kanady Kwalifikacje
18:45 Grand Prix Kanady

Sob, 24.06.2006, 12:38
Moderator
Awatar użytkownika

Właśnie przed kilkoma minutami zakończył się wyścig o GP Kanady, oto wyniki:
Image
Image

Źródło: f1.com

Na początku błąd Fisichelli, który jak to dobrze zauważyli komentatorzy pozbawił go miejsca na podium. Tym błędem był fals start za co został ukarany 5 okrążeń później przejazdem przez boks.

Na pierwszym okrÄ…ĹĽeniu doszĹ‚o do dwĂłch kolizji, miÄ™dzy Albersem i Monteiro . UcierpiaĹ‚ bardziej Monteiro poniewaĹĽ musiaĹ‚ zjechać do boksu z tego co pamiÄ™tam na wymianÄ™ przedniego spojlera. Druga kolizja staĹ‚a siÄ™ podczas walki o 5 miejsce Juana Pablo Montoy’i i Nicko Rosbera . Tym razem Rosberg bardziej ucierpiaĹ‚ uderzajÄ…c w betonowÄ… bandÄ™ i rozbiĹ‚ dosyć mocno bolid. WyglÄ…daĹ‚o na to, ĹĽe Montoya nie odniĂłsĹ‚ w tym pojedynku wielkich strat choć oczywiĹ›cie zjechaĹ‚ do boksu na wymianÄ™ spojlera i …spÄ™dziĹ‚ tam, aĹĽ 30 s bo boksie McLarena panowaĹ‚o maĹ‚e zamieszanie ;) Na tor wyjechaĹ‚ safety car.

Trzy okrążenia po starcie swój występ w tym wyścigu zakończył Franck Montagny z powodu awarii technicznej, bodajże coś z jednostką napędową.

Kolejnej awarii technicznej doświadczył Rubens Barrichello na 13 okrążeniu.

Na tym samym 13 okrÄ…ĹĽeniu choć wydawaĹ‚o siÄ™, ĹĽe wszystko po pit stopie bÄ™dzie juĹĽ w porzÄ…dku pech dopadĹ‚ Montoye, na jednym z zakrÄ™tĂłw, sĹ‚ynnym zakrÄ™cie zwanym „Ĺ›cianÄ… mistrzĂłw” na ktĂłrym rozbijaĹ‚o siÄ™ wiele znanych kierowcĂłw F1 Juan Pablo uderzyĹ‚ nieco w tÄ… Ĺ›cianÄ™ i jego bolid odmĂłwiĹ‚ posĹ‚uszeĹ„stwa, coĹ› siÄ™ staĹ‚o raczej z silnikiem bowiem gdy siÄ™ zatrzymaĹ‚ z tyĹ‚u bolidu wydobywaĹ‚ siÄ™ dym.

Drugi kierowca temu McLaren-Mercedes Kimi Räikkönen miał pewne problemy, a raczej jego mechanicy podczas postoju na tankowanie i wymianę opon, gdyż nie mogli odkręcić prawej tylnej opony i tym sposobem wymieniono tylko 3 gumy.

Seria wypadnięć z toru Ralfa Schumachera zaczęła siÄ™ na 26 okrÄ…ĹĽeniu, gdy Ralf po raz pierwszy wypadĹ‚ z toru, ale na niego powrĂłciĹ‚. Kolejny raz wypadĹ‚, a raczej obrĂłciĹ‚o go na 21 okrÄ…ĹĽeĹ„ przed metÄ…, znĂłw jednak powrĂłciĹ‚ do wyĹ›cigu, bodajĹĽe na tym samym zakrÄ™cie, a raczej nawrocie, kierowcy bardzo tam zwalniali jednak wypadali z toru. Nie tylko takie przejaĹĽdĹĽki za tor przytrafiaĹ‚y siÄ™ Ralfowi, jego brat Michael rĂłwnieĹĽ tam popeĹ‚niĹ‚ kilka błędĂłw i jeszcze kilku innych kierowcĂłw. Ralf ostatni raz wypadĹ‚ z toru ;) na 10 okrÄ…ĹĽeĹ„ przed meta i oczywiĹ›cie znĂłw pojechaĹ‚ dalej jednak 3 okrÄ…ĹĽenia później definitywnie zakoĹ„czyĹ‚ GP zjeĹĽdĹĽajÄ…c do boksu, być moĹĽe miaĹ‚ jakieĹ› problemy z bolidem co byĹ‚o przyczynÄ… tych wypadnięć z toru…

W miÄ™dzy czasie ;) a konkretniej podczas 53 okrÄ…ĹĽenia Kimi Räikkönen bÄ™dÄ…c na drugim pit stopie mechanicy uporali siÄ™ z tÄ… nie wymienionÄ… dotychczas prawÄ… tylnÄ… oponÄ… jednak tym razem zgasĹ‚ silnik…

11 okrÄ…ĹĽeĹ„ przed metÄ… ogromny pech spotkaĹ‚ Jacques’a Villeneuve, naprawdÄ™ ĹĽal mi tego chĹ‚opaka. Chwile wczeĹ›niej przez radio podano informacje, ĹĽeby uwaĹĽaĹ‚ bo jego hamulce siÄ™ przegrzewajÄ…, chwile później uderzyĹ‚ w betonowÄ… bandÄ™ :/ nie wiem czy to akurat te hamulce zawiodĹ‚y wyglÄ…daĹ‚o na to, ĹĽe dohamowanie byĹ‚o nieco opóźnione i skoĹ„czyĹ‚ siÄ™ tak jak skoĹ„czyĹ‚o. Ĺ»al chĹ‚opaka bo to w koĹ„cu kraj w ktĂłrym siÄ™ urodziĹ‚, na torze tym zresztÄ… 8 maja 1982 roku tragicznie zmarĹ‚ jego ojciec Gilles Villeneuve bodajĹĽe podczas treningĂłw, jeĹĽdĹĽÄ…c wtedy w teamie Ferrari.

No i na koniec, dokładnie podczas ostatniego okrążenia na zakręcie na którym wielu kierowców popełniało błąd popełnił go Kimi Räikkönen, jednak nie wiem z jakiego powodu bo już tego realizatorzy nie zdążyli tego pokazać, to było powodem, że Kimi spadł na 3 miejsce na podium ustępując Schumacherowi

Nie, 25.06.2006, 19:53

Alonso staryuje dopiero z 5 miejsca :shock: :shock: .Pierwsze dwa mijsca dla Ferrari. Do czego to doszło... Chociaż tyle, że Kubia mnie nie zawiódł :D :lol: :D :lol: na treningach jak zwykle w pierwszej trójce :D :D

Sob, 01.07.2006, 19:27
Moderator
Awatar użytkownika

No to pewnie Ferrari nie odda pierwszych miejsc, aĹĽ do mety :roll:

Wyścig jutro o godzinie 19:00, transmisja na TV4

Sob, 01.07.2006, 19:30
Moderator
Awatar użytkownika

Image
Image

Źródło: f1.com

Stało się tak jak mówiłem, Ferrari nie oddało pierwszych miejsc ;)

Początek był tragiczny dla kilku kierowców, dokładniej dla 8. Na jednym z pierwszym zakrętów gdy rozpoczeła się walka o miejsca doszło do tzw. przepychanek ;) jeden zachaczał bolidem drugiego i tak zostało bardzo poważnie uszkodzone 3 bolidy, m.in jedynego amerykana w F1 Scotta Speeda, Kimiego Raikkonena , Nicka Heidfelda który koziołkował ; dość mocno ucierpiały bolidy również takich kierowców jak Juan Pablo Montoya który nomen omen uderzył w Kimiego, Marka Webbera, Christiana Kliena, Francka Montagny . 4 okrążenia po starcie wyścig zakończył też Jenson Button, który najwidoczniej też ucierpiał na początku GP. Na torze pojawiła się żółta flaga oraz rzecz jasna safety car, sprzątanie rozstrzaskanych bolidów trwało 5 okrążeń.

Okrażenie po tym jak sc zjechał z toru doszło do kolejnej kolizji tym razem pomiędzy Takumą Sato i Tiago Monteiro. Monteiro jechał co prawda dalej, zjechał do boksu, wyjechał na tor, ale uszkodzone elementy aerodynamiczne w jego bolidzie chwile póżniej uniemożliwiły mu jazde. Kolejna dwójka kierowców tym sposobem odpadła z wyścigu.

Na 23 okrążeniu Jacques Villeneuve całkiem dobrze radzący sobie podczas tego wyścigu musiał niestety go zakończyć z powodu eksplozji silnika. Tym sposobem 11 kierowców już nie jechało w wyścigu.

Gdzieś między 30, a 20 okrążeniem ...zasnełem :lol: :oops: Dlatego nie wiem dlaczego odpadł Christijan Albers ;) może ktoś wie ? Kiedy już się obudziłem ...w póżniejszym czasie

Na 10 okrążeń przed meta do boksu zjechał Ralf Schumacher ponieważ miał najprawdopodobniej jakieś problemy z bolidem.

Dziś niestety Alonso nie popisał się i nie zajął miejsca na podium, sytuacje można tą tłumaczyć tym, iż jego bolid oraz bolid kolegi z zespołu Giancarlo Fisichella były widocznie żle ustawione na ten wyścig. Podczas pit stopów obu kierowcą poprawiano ustawienie przedniego spojlera. O ile Giancarlo poradził sobie całkiem nieźle i zajął 3 miejsce o tyle Alonso miał widocznie słabszy w tym wyścigu bolid ...

Nie, 02.07.2006, 20:02
Moderator
Awatar użytkownika

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Źródło: freenet.de

Pon, 03.07.2006, 14:26
Moderator
Awatar użytkownika

Z niecierpliwością czekam na fotorelację by Reanimator :twisted: :wink:

Pon, 03.07.2006, 17:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: wietrzne miasto
Mała fotorelacja z ostatniego USGP z mojego punktu widzenia

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Źródło: Mój aparat

Pon, 10.07.2006, 17:17
Moderator
Awatar użytkownika

Ciesze się, że znalazł się jakiś fan F1 na forum bo pisanie do kotleta mnie już niepokoi :roll: :twisted: Dużo płaciłeś za wejście ? ;) Jakie wrażenia ?

Pon, 10.07.2006, 22:17
Awatar użytkownika

Witam na forum !
Ciesze się, że znalazł się jakiś fan F1 na forum bo pisanie do kotleta mnie już niepokoi :roll: :twisted: Dużo płaciłeś za wejście ? ;) Jakie wrażenia ?

A propos kotleta to chyba nie jest az tak zle.

Natomiast z wejsciami jest tutaj tak, ze ceny zaczynaja sie od $85 (zalezy od sektoru). Jest natomiast cos takiego jak Season Pass czyli wejsciowka na 3 dni. Dziwne jest to ze dziala na kilka sektorow a koszuje tylko $60.
Jezeli chodzi o wrazenia to mam mieszane uczucia. Po pierwsze caly ten klimat, te obroty silikow to cos niepowtarzalnego i to trzeba uslyszec bo w telewizji to brzmi zupelnie inaczej. Druga sprawa to zwyciezca. Za kazdym razem jak tam jestem (czyli juz 4 razy) wygrywa MS (a to niestety nie jest moj idol, a wrecz przeciwnie). Dlatego jakos zawsze mam niedosyt i mowie sobie poczekamy na nastepny raz. No i czekam...
Acha. Kiedys jak ogladalem wyscigi w TV to sie zastanawialem nad iloscia fanow Ferrari (nie ublizajac nic marce). Okazuje sie, przynajmniej na USGP, ze na 10 stoisk z koszulkami, czapkami itd przypada 8 czerwonego koloru. Co prawda ostatnio sie poprawilo ale dalej kroluje konik. Ale jak zauwazylem i tak wiekszosc ludzi nie znala nikogo oprocz Michaela no i moze teraz Speeda.

Wto, 11.07.2006, 3:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: koło Rzeszowa
Image

Nom, ciekawe te fotki :mryellow:

Wto, 11.07.2006, 13:11
Awatar użytkownika

Cytuj:
Image

Nom, ciekawe te fotki :mryellow:

To akurat jest jakas tam znajoma Ferdynanda Alonso. Pokazywali z nia wywiad na Speed TV z pierwszego dnia treningow jak ubrala sie w kombinezon Midlanda. Tak sobie szla to ja sobie tak pstryknalem.
Dla zainteresowanych wiecej fotek bardziej oficjalnych tutaj
http://www.crashpa.net/search_results.a ... ridget+lee
:)

Wto, 11.07.2006, 20:16
Moderator
Awatar użytkownika

Przypominam o GP Francji . Program na niedziele w TV4 ;)

13:00 Grand Prix Francji Kwalifikacje

13:40 OkrÄ…ĹĽenie toru z Robertem KubicÄ…

13:45 Grand Prix Francji

Pią, 14.07.2006, 19:16
Moderator
Awatar użytkownika

Nie wiem czy to kogoś obchodzi, ale Juan Pablo Montoya praktycznie w środku sezonu odchodzi z Formuły 1. Będzie teraz prawdobodobnie jeździł w serii Nascar . U boku Kimiego w F1 będzie teraz jeździł 35 letni hiszpan Pedro de la Rosa

Tutaj można o tym poczytać

http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=3958
http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=3951
http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=3945

Sob, 15.07.2006, 14:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Samochód: E36 318ti / 626 gf
Juan Pablo Montoya

czemu? dobry byl

Sob, 15.07.2006, 15:59
Moderator
Awatar użytkownika

czemu? dobry byl

O to trzeba by jego samego spytać ;) Jestem ciekaw jak spisze się Pedro de la Rosa :>

Sob, 15.07.2006, 16:46

Po treningach i kwalifikacjach chyba nikt oprĂłcz mnie nie jest zaskoczony:
Kubica na oby dwóch treningach wykręcił najlepsze czasy :D :D . I znów z pierwszego rzędu stertuje ekipa Ferrari :( :( Wszystko wskazuje na to, że czerwone bolidy znów będą królowały w formule1 :( :( . A tak liczyłem na zespół Renault :evil: :evil:
Deprecha

EDIT: Rozczarował mnie Rubens Barrichello, który staruje z zaledwie 14 pozycji

Nie, 16.07.2006, 11:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Juan Pablo Montoya praktycznie w środku sezonu odchodzi z Formuły 1

Ja gdzies czytałem ze miał odejśc dopiero po sezonie? Może szefowie teamu uznali że nie ma sensu żeby jeżdził do końca sezonu jak i tak odejdzie czy on już teraz bedzie sie scigał w innych zawodach?

Nie, 16.07.2006, 12:01
Awatar użytkownika

Kubica na oby dwóch treningach wykręcił najlepsze czasy

No to dlaczego nie startuje w wyścigach :?: :?

Nie, 16.07.2006, 12:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
No to dlaczego nie startuje w wyścigach

Bo jest tylko kierowcą testowym. Ale jego szanse rosną. Nie wyobrazam sobie żeby w przyszłym sezonie nie jeżdził w GP a wobec słabej formy kolegów z zespołu jeszcze może w tym zadebiutuje w wyścigu.

Nie, 16.07.2006, 12:05
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Następna