|
|
Obecny czas: Czw, 14.05.2026, 17:02
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
bartez84 napisał(a): Jest jakaĹ› szansa ze pojedzie w jakims GP jeszcze w tym sezonie?
Już kiedyś o tym pisałem, że chodzą pogłoski, że Robert pojedzie w wyścigu po GP Kanady czyli w GP USA, ile w tym prawdy nie wiem...
Wyścig i kwalifikacje GP Kandy jutro o godzinie :
18:00 Grand Prix Kanady Kwalifikacje
18:45 Grand Prix Kanady
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Sob, 24.06.2006, 12:38 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Właśnie przed kilkoma minutami zakończył się wyścig o GP Kanady, oto wyniki:
Źródło: f1.com
Na początku błąd Fisichelli, który jak to dobrze zauważyli komentatorzy pozbawił go miejsca na podium. Tym błędem był fals start za co został ukarany 5 okrążeń później przejazdem przez boks.
Na pierwszym okrÄ…ĹĽeniu doszĹ‚o do dwĂłch kolizji, miÄ™dzy Albersem i Monteiro . UcierpiaĹ‚ bardziej Monteiro poniewaĹĽ musiaĹ‚ zjechać do boksu z tego co pamiÄ™tam na wymianÄ™ przedniego spojlera. Druga kolizja staĹ‚a siÄ™ podczas walki o 5 miejsce Juana Pablo Montoy’i i Nicko Rosbera . Tym razem Rosberg bardziej ucierpiaĹ‚ uderzajÄ…c w betonowÄ… bandÄ™ i rozbiĹ‚ dosyć mocno bolid. WyglÄ…daĹ‚o na to, ĹĽe Montoya nie odniĂłsĹ‚ w tym pojedynku wielkich strat choć oczywiĹ›cie zjechaĹ‚ do boksu na wymianÄ™ spojlera i …spÄ™dziĹ‚ tam, aĹĽ 30 s bo boksie McLarena panowaĹ‚o maĹ‚e zamieszanie  Na tor wyjechaĹ‚ safety car.
Trzy okrążenia po starcie swój występ w tym wyścigu zakończył Franck Montagny z powodu awarii technicznej, bodajże coś z jednostką napędową.
Kolejnej awarii technicznej doświadczył Rubens Barrichello na 13 okrążeniu.
Na tym samym 13 okrÄ…ĹĽeniu choć wydawaĹ‚o siÄ™, ĹĽe wszystko po pit stopie bÄ™dzie juĹĽ w porzÄ…dku pech dopadĹ‚ Montoye, na jednym z zakrÄ™tĂłw, sĹ‚ynnym zakrÄ™cie zwanym „Ĺ›cianÄ… mistrzĂłw” na ktĂłrym rozbijaĹ‚o siÄ™ wiele znanych kierowcĂłw F1 Juan Pablo uderzyĹ‚ nieco w tÄ… Ĺ›cianÄ™ i jego bolid odmĂłwiĹ‚ posĹ‚uszeĹ„stwa, coĹ› siÄ™ staĹ‚o raczej z silnikiem bowiem gdy siÄ™ zatrzymaĹ‚ z tyĹ‚u bolidu wydobywaĹ‚ siÄ™ dym.
Drugi kierowca temu McLaren-Mercedes Kimi Räikkönen miał pewne problemy, a raczej jego mechanicy podczas postoju na tankowanie i wymianę opon, gdyż nie mogli odkręcić prawej tylnej opony i tym sposobem wymieniono tylko 3 gumy.
Seria wypadnięć z toru Ralfa Schumachera zaczęła siÄ™ na 26 okrÄ…ĹĽeniu, gdy Ralf po raz pierwszy wypadĹ‚ z toru, ale na niego powrĂłciĹ‚. Kolejny raz wypadĹ‚, a raczej obrĂłciĹ‚o go na 21 okrÄ…ĹĽeĹ„ przed metÄ…, znĂłw jednak powrĂłciĹ‚ do wyĹ›cigu, bodajĹĽe na tym samym zakrÄ™cie, a raczej nawrocie, kierowcy bardzo tam zwalniali jednak wypadali z toru. Nie tylko takie przejaĹĽdĹĽki za tor przytrafiaĹ‚y siÄ™ Ralfowi, jego brat Michael rĂłwnieĹĽ tam popeĹ‚niĹ‚ kilka błędĂłw i jeszcze kilku innych kierowcĂłw. Ralf ostatni raz wypadĹ‚ z toru  na 10 okrÄ…ĹĽeĹ„ przed meta i oczywiĹ›cie znĂłw pojechaĹ‚ dalej jednak 3 okrÄ…ĹĽenia później definitywnie zakoĹ„czyĹ‚ GP zjeĹĽdĹĽajÄ…c do boksu, być moĹĽe miaĹ‚ jakieĹ› problemy z bolidem co byĹ‚o przyczynÄ… tych wypadnięć z toru…
W miÄ™dzy czasie  a konkretniej podczas 53 okrÄ…ĹĽenia Kimi Räikkönen bÄ™dÄ…c na drugim pit stopie mechanicy uporali siÄ™ z tÄ… nie wymienionÄ… dotychczas prawÄ… tylnÄ… oponÄ… jednak tym razem zgasĹ‚ silnik…
11 okrÄ…ĹĽeĹ„ przed metÄ… ogromny pech spotkaĹ‚ Jacques’a Villeneuve, naprawdÄ™ ĹĽal mi tego chĹ‚opaka. Chwile wczeĹ›niej przez radio podano informacje, ĹĽeby uwaĹĽaĹ‚ bo jego hamulce siÄ™ przegrzewajÄ…, chwile później uderzyĹ‚ w betonowÄ… bandÄ™  nie wiem czy to akurat te hamulce zawiodĹ‚y wyglÄ…daĹ‚o na to, ĹĽe dohamowanie byĹ‚o nieco opóźnione i skoĹ„czyĹ‚ siÄ™ tak jak skoĹ„czyĹ‚o. Ĺ»al chĹ‚opaka bo to w koĹ„cu kraj w ktĂłrym siÄ™ urodziĹ‚, na torze tym zresztÄ… 8 maja 1982 roku tragicznie zmarĹ‚ jego ojciec Gilles Villeneuve bodajĹĽe podczas treningĂłw, jeĹĽdĹĽÄ…c wtedy w teamie Ferrari.
No i na koniec, dokładnie podczas ostatniego okrążenia na zakręcie na którym wielu kierowców popełniało błąd popełnił go Kimi Räikkönen, jednak nie wiem z jakiego powodu bo już tego realizatorzy nie zdążyli tego pokazać, to było powodem, że Kimi spadł na 3 miejsce na podium ustępując Schumacherowi
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Nie, 25.06.2006, 19:53 |
|
 |
|
croohy
|
|
| Sob, 01.07.2006, 19:27 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
No to pewnie Ferrari nie odda pierwszych miejsc, aĹĽ do mety
Wyścig jutro o godzinie 19:00, transmisja na TV4
|
| Sob, 01.07.2006, 19:30 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Wyniki GP USA
Źródło: f1.com
Stało się tak jak mówiłem, Ferrari nie oddało pierwszych miejsc
Początek był tragiczny dla kilku kierowców, dokładniej dla 8. Na jednym z pierwszym zakrętów gdy rozpoczeła się walka o miejsca doszło do tzw. przepychanek  jeden zachaczał bolidem drugiego i tak zostało bardzo poważnie uszkodzone 3 bolidy, m.in jedynego amerykana w F1 Scotta Speeda, Kimiego Raikkonena , Nicka Heidfelda który koziołkował ; dość mocno ucierpiały bolidy również takich kierowców jak Juan Pablo Montoya który nomen omen uderzył w Kimiego, Marka Webbera, Christiana Kliena, Francka Montagny . 4 okrążenia po starcie wyścig zakończył też Jenson Button, który najwidoczniej też ucierpiał na początku GP. Na torze pojawiła się żółta flaga oraz rzecz jasna safety car, sprzątanie rozstrzaskanych bolidów trwało 5 okrążeń.
Okrażenie po tym jak sc zjechał z toru doszło do kolejnej kolizji tym razem pomiędzy Takumą Sato i Tiago Monteiro. Monteiro jechał co prawda dalej, zjechał do boksu, wyjechał na tor, ale uszkodzone elementy aerodynamiczne w jego bolidzie chwile póżniej uniemożliwiły mu jazde. Kolejna dwójka kierowców tym sposobem odpadła z wyścigu.
Na 23 okrążeniu Jacques Villeneuve całkiem dobrze radzący sobie podczas tego wyścigu musiał niestety go zakończyć z powodu eksplozji silnika. Tym sposobem 11 kierowców już nie jechało w wyścigu.
Gdzieś między 30, a 20 okrążeniem ...zasnełem  Dlatego nie wiem dlaczego odpadł Christijan Albers  może ktoś wie ? Kiedy już się obudziłem ...w póżniejszym czasie
Na 10 okrążeń przed meta do boksu zjechał Ralf Schumacher ponieważ miał najprawdopodobniej jakieś problemy z bolidem.
Dziś niestety Alonso nie popisał się i nie zajął miejsca na podium, sytuacje można tą tłumaczyć tym, iż jego bolid oraz bolid kolegi z zespołu Giancarlo Fisichella były widocznie żle ustawione na ten wyścig. Podczas pit stopów obu kierowcą poprawiano ustawienie przedniego spojlera. O ile Giancarlo poradził sobie całkiem nieźle i zajął 3 miejsce o tyle Alonso miał widocznie słabszy w tym wyścigu bolid ...
|
| Nie, 02.07.2006, 20:02 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
|
| Pon, 03.07.2006, 14:26 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Z niecierpliwością czekam na fotorelację by Reanimator 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pon, 03.07.2006, 17:15 |
|
 |
|
horch
|
|
| Pon, 10.07.2006, 17:17 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Witam na forum !
Ciesze się, że znalazł się jakiś fan F1 na forum bo pisanie do kotleta mnie już niepokoi  Dużo płaciłeś za wejście ?  Jakie wrażenia ?
|
| Pon, 10.07.2006, 22:17 |
|
 |
|
horch
|
Kobi napisał(a): Witam na forum ! Ciesze siÄ™, ĹĽe znalazĹ‚ siÄ™ jakiĹ› fan F1 na forum bo pisanie do kotleta mnie juĹĽ niepokoi  DuĹĽo pĹ‚aciĹ‚eĹ› za wejĹ›cie ?  Jakie wraĹĽenia ?
A propos kotleta to chyba nie jest az tak zle.
Natomiast z wejsciami jest tutaj tak, ze ceny zaczynaja sie od $85 (zalezy od sektoru). Jest natomiast cos takiego jak Season Pass czyli wejsciowka na 3 dni. Dziwne jest to ze dziala na kilka sektorow a koszuje tylko $60.
Jezeli chodzi o wrazenia to mam mieszane uczucia. Po pierwsze caly ten klimat, te obroty silikow to cos niepowtarzalnego i to trzeba uslyszec bo w telewizji to brzmi zupelnie inaczej. Druga sprawa to zwyciezca. Za kazdym razem jak tam jestem (czyli juz 4 razy) wygrywa MS (a to niestety nie jest moj idol, a wrecz przeciwnie). Dlatego jakos zawsze mam niedosyt i mowie sobie poczekamy na nastepny raz. No i czekam...
Acha. Kiedys jak ogladalem wyscigi w TV to sie zastanawialem nad iloscia fanow Ferrari (nie ublizajac nic marce). Okazuje sie, przynajmniej na USGP, ze na 10 stoisk z koszulkami, czapkami itd przypada 8 czerwonego koloru. Co prawda ostatnio sie poprawilo ale dalej kroluje konik. Ale jak zauwazylem i tak wiekszosc ludzi nie znala nikogo oprocz Michaela no i moze teraz Speeda.
|
| Wto, 11.07.2006, 3:18 |
|
 |
|
Nath4N
|
Nom, ciekawe te fotki 
_________________ Aktualnie oczarowany przez: Lamborghini Gallardo Superleggera, Lamborghini Murcielago LP640, Nissan GT-R, Mercedes McLaren SLR Roadster Brabus,
|
| Wto, 11.07.2006, 13:11 |
|
 |
|
horch
|
Nath4N napisał(a): Nom, ciekawe te fotki 
To akurat jest jakas tam znajoma Ferdynanda Alonso. Pokazywali z nia wywiad na Speed TV z pierwszego dnia treningow jak ubrala sie w kombinezon Midlanda. Tak sobie szla to ja sobie tak pstryknalem.
Dla zainteresowanych wiecej fotek bardziej oficjalnych tutaj
http://www.crashpa.net/search_results.a ... ridget+lee

|
| Wto, 11.07.2006, 20:16 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Przypominam o GP Francji . Program na niedziele w TV4
13:00 Grand Prix Francji Kwalifikacje
13:40 OkrÄ…ĹĽenie toru z Robertem KubicÄ…
13:45 Grand Prix Francji
|
| Pią, 14.07.2006, 19:16 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
Nie wiem czy to kogoś obchodzi, ale Juan Pablo Montoya praktycznie w środku sezonu odchodzi z Formuły 1. Będzie teraz prawdobodobnie jeździł w serii Nascar . U boku Kimiego w F1 będzie teraz jeździł 35 letni hiszpan Pedro de la Rosa
Tutaj można o tym poczytać
http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=3958
http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=3951
http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=3945
|
| Sob, 15.07.2006, 14:03 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
Kobi napisał(a): Juan Pablo Montoya
czemu? dobry byl
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Sob, 15.07.2006, 15:59 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
|
POĹCZAK napisał(a): czemu? dobry byl
O to trzeba by jego samego spytać  Jestem ciekaw jak spisze się Pedro de la Rosa 
|
| Sob, 15.07.2006, 16:46 |
|
 |
|
croohy
|
Po treningach i kwalifikacjach chyba nikt oprĂłcz mnie nie jest zaskoczony:
Kubica na oby dwóch treningach wykręcił najlepsze czasy  . I znów z pierwszego rzędu stertuje ekipa Ferrari  Wszystko wskazuje na to, że czerwone bolidy znów będą królowały w formule1  . A tak liczyłem na zespół Renault
Deprecha
EDIT: Rozczarował mnie Rubens Barrichello, który staruje z zaledwie 14 pozycji
|
| Nie, 16.07.2006, 11:19 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Kobi napisał(a): Juan Pablo Montoya praktycznie w Ĺ›rodku sezonu odchodzi z FormuĹ‚y 1
Ja gdzies czytałem ze miał odejśc dopiero po sezonie? Może szefowie teamu uznali że nie ma sensu żeby jeżdził do końca sezonu jak i tak odejdzie czy on już teraz bedzie sie scigał w innych zawodach?
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 16.07.2006, 12:01 |
|
 |
|
Wilu
|
croohy napisał(a): Kubica na oby dwĂłch treningach wykrÄ™ciĹ‚ najlepsze czasy
No to dlaczego nie startuje w wyścigach 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Nie, 16.07.2006, 12:01 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Wilu napisał(a): No to dlaczego nie startuje w wyĹ›cigach
Bo jest tylko kierowcą testowym. Ale jego szanse rosną. Nie wyobrazam sobie żeby w przyszłym sezonie nie jeżdził w GP a wobec słabej formy kolegów z zespołu jeszcze może w tym zadebiutuje w wyścigu.
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 16.07.2006, 12:05 |
|
|