Obecny czas: Czw, 14.05.2026, 16:57

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Następna
Formuła 1 - sezon 2006 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Skoro Schumacher startuje z ostatniego miejsca to na końców stawki mamy dwóch kierowców Ferrari :lol: Massa miał wypadek podczas kwalifikacji i jest, a raczej był to teraz Schumacher jest ostatni, musiał by się stać jakiś cud żeby jakis kierowca Ferrari był dziś na podium bo tor w Monako jest bardzo trudny, wąski oraz jest mało miejsc do wyprzedzania :D poza tym Ferrari nie ma już prawda do odwałania się od tej decyzji :twisted:

Nie, 28.05.2006, 11:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Skoda Octavia
Jedynie wyniki, relacje jak zwykle przedstawi Kobi :) Ja ze swojej strony doodam tylko że całkiem interesujący wyścig na którego wynik wpłyneły przede wszytstkim awarie. Najbardziej szkoda mi Webera który jechał na "pudło" (3 miejsce) a pożar bolidu uniemożliwił mu dalszą jazdę.
Image
(c)f1.com

Ostatnio edytowany przez sAYo, Nie, 28.05.2006, 15:18, edytowano w sumie 1 raz

Nie, 28.05.2006, 15:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
musiał by się stać jakiś cud żeby jakis kierowca Ferrari był dziś na podium

Heh niewiele brakowało, chyba z dwie sekundy a Schumacher byłby na podium, naprawde dobra jazda w jego wykonaniu

Nie, 28.05.2006, 15:17
Moderator
Awatar użytkownika

Gratulacje dla Schumachera, nie sądziłem, że przez cały wyścig uda mu się przebić aż tak wysoko. Obstawiałem góra 8'sme miejscie, a tu prosze - przy odrobinie szczęscią - a raczej nieszczęscia rywali - udało się.

Nie, 28.05.2006, 15:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
Najbardziej zal mi Kimiego :cry: Tak dobrze jechał, dzielie trzymał sie za Alonso. Kto wie moze pod koniec by było na co popatrzec.

A Fisichella to cham! :evil:

Nie, 28.05.2006, 15:37
Moderator
Awatar użytkownika

Jedynie wyniki, relacje jak zwykle przedstawi Kobi

Dziękuje za wyręczenie mnie, a relację oczywiście przedstawię ;)

Na poczÄ…tek ciekawostki ;)
To było 53 GP F1 na torze uliczny w Monako. Podczas całego wyścigu na tym torze kierowcy zmieniają około 3600 razy biegi ( :shock: ) McLaren obchodził dziś 40 rocznice powstania dlatego kierowcy McLarena mieli gwiazdę Mercedesa na wolancie wysadzaną diamentami :twisted: Prędkość na pit lane na tym torze wynosiła 70 km/h, a nie jak ma to miejsce na innych torach 100 km/h ;)

Startu obawiali się chyba wszyscy, to wąski tor i na początku mogło być gorąco...ale nie było ;) doszło tylko do jednej drobnej kolizji co ciekawe między kierowcami tego samego teamu - MF1 Toyota ;) Monteiro uszkodził przedni spojler i zaraz po pierwszy okrążeniu musiał zjechać go wymienić. Albers 18 okrążeń po starcie otrzymał karę za to co się stało na początku wyścigu, kara to przejazd przez pit lane.

Przez 37 okrążeń cała stawka kierowców wciąż ścigała się na torze co rzadko się zdarza na jakimkolwiek torze ;) Okrążenie później ogromny pech dopadł właśnie Marka Webbera, znakomicie się spisywał, miał szanse na podium i co ? eksplozja silnika pokrzyżowała mu plany :/ Na tor wyjechał safety car ponieważ trzeba było zabrać bolid z toru, a na tym torze z reguły nie ma gdzie zjechać na bok więc potrwało to trochę ;)

Nie zrozumiałe dla mnie było odpadnięcie Takumy Sato, nic nie było pokazane ani powiedziane dlaczego odpadł :roll: nie lubię takich sytuacji :p

Kolejny wielki pechowiec który miał szanse na podium to Kimi Raikkonen, również wyeliminowało go eksplozja silnika na 28 okrążeń przed metą, co ciekawe kiedy jego bolid się zaczął palić Kimi wciąż nie wychodził choć obsługa toru już gasiła auto zjechał kawałek dalej, aby nie przeszkadzać zbytnio innym kierowcom. Zachowanie godne zawodowca :) Kiedy już wyszedł z bolidu był strasznie zdenerwowany i w amoku złości zapomniał wziąć kierownicy wysadzanej diamentami o której wspominałem ;) Nie wiem co się z nią stało, kiedyś na tym torze jakiś koleś z obsługi zajumał kierownica choć nie było na niej diamentów :lol: Kimi odbył długi spacer z miejsca gdzie się zatrzymał..nie, nie do boksu tylko do jachtu :lol:

Nico Rosberg na 25 okrążenia przed metą też nie był zadowolony kiedy uderzył w betonową bandę :roll: jemu się nic nie stało, ale to go wyeliminowało z wyścigu.

4 okrążenia po Rosbergu odpadł Christian Klien, wyglądało jakby miał problemy z układem hamulcowym...

Kolejne kary w tym wyścigu otrzymał Villeneuve i Barichello . Obaj otrzymali tą samą karę co Albers, przejazd przez pit lane. Villeneuve otrzymał kare za wyprzedzanie podczas gdy na torze był safety car, dlaczego Rubens dostał karę tego niestety nie wiem...

Ostatnim pechowcem wyścigu był Jarno Trulli jadący nową Toyota. Na 5 okrążeń przed metą (!) jego bolid uległ awarii...

Wielblad napisał(a):
A Fisichella to cham!

Eee tam po prostu szalał na torze i wyprzedzał jak popadnie :mryellow:

Co do Schumachera, rzeczywiście poradził sobie bardzo dobrze, ale to troche za sprawą właśnie nieszcześć innych kierowców ;) najbardziej skorzystał jak wyjechał safety car.

Nie, 28.05.2006, 18:56
Awatar użytkownika

Zachowanie godne zawodowca

Heh tu powinien być cytat bo to słowa Hołowczyca który współkomentował wyścig dla TV 4 :P

Nie, 28.05.2006, 20:26

No i cóż... Rossi rozwiał już wszystkie wątpliwości co do pogłosek, jakoby miał startować od przyszłego sezonu w F1 w barwach Ferrari. Podpisał roczny kontrakt z... Yamahą. A to oznacza, że w bolidzie zobaczymy go w sezonie 2008. Sam nie wiem czy się cieszyć, czy płakać.

Pią, 02.06.2006, 14:11
Moderator
Awatar użytkownika

Przypominam wszystkim interesujÄ…cym siÄ™ tym sportem o jutrzejszym GP Wielkiej Brytanii o 12:45 na ĹĽywo w TV4. A dzisiaj o 22 relacja z kwalifikacji :)

Sob, 10.06.2006, 14:58
Awatar użytkownika

A nasz Robert znów w treningach pokazał na co go stać i o prawie sekundę wyprzedził kolejnego zawodnika. Maił także najlepsze czasy na wszystkich punktach pomiarowych i osiągnął największą prędkość maksymalną :) Myślę że najwyższy czas aby pokazał jak jeździ w prawdziwym wyścigu :D

Sob, 10.06.2006, 15:44
Awatar użytkownika

GP Wielkiej Brytanii o 12:45 na ĹĽywo w TV4

A nie o 13.45?? Przynajmniej zawsze GP w Europie sÄ… o tej godzinie

Sob, 10.06.2006, 18:56
Moderator
Awatar użytkownika

A nie o 13.45?? Przynajmniej zawsze GP w Europie sÄ… o tej godzinie

Nie, jest tak jak pisałem 12:45 rozpoczyna się relacja, a o 13:00 zaczyna się wyścig.

Sob, 10.06.2006, 19:45
Awatar użytkownika

GP Wielkiej Brytanii

W jakim to mieście bedzie :?: bo jak niedaleko to może się wybiorę

Sob, 10.06.2006, 19:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac

"Tor Silverstone położony jest 30 km na północny wschód od Oxfordu"

EDIT.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix ... anii_Formuły_1

:wink:

Sob, 10.06.2006, 19:55
Awatar użytkownika

Nazwa toru: Silverstone Circuit
    Pierwsze Grand Prix: 1948
    Data wyścigu w sezonie 2006: 10. czerwca
    Długość toru: 5,141 km
    Liczba okrążeń: 60
    Całkowity dystans: 308,355 km
    Rekord toru: 1'18,739
    Rekordzista toru: Michael Schumacher

Nie jest to znwu tak daleko od Londynu:

Image

więc może się wybiorę jak mi odpieprzy :twisted:

Sob, 10.06.2006, 20:07
Moderator
Awatar użytkownika

Widze, że Ci Wilu nie odpieprzyło :twisted: i nie pojechałeś na wyścig, ale nie masz się co martwić bo dla mnie wyścig był ...nudny :roll: Stosunkowo mało się działo na torze

Wyniki:
Image
Image

Źródło: f1.com

Relacje duża tym razem nie będzie bo jak już pisałem mało ważnych rzeczy się działo ;)

Najciekawszą i najbardziej pechową sytuacja zdarzyła się na pierwszym okrążeniu gdy Scoot Speed uderzył w bolid Ralfa Schumachera, Ralf odbił się w prawo i uderzył w Marka Webbera, cała trójka uszkodziła bolidy do takiego stopnia, że nie możliwa była dalasz jazda. Tzn. Scoot Speed dojechał do swojego boksu, a bolidy Schumachera i Webbera musiały zostać ściągniete podnośnikiem, na torze pojawiła sie żółta flaga i na tor wyjechał safety car ( :mryellow: )

Kolejna ciekawa sytuacja i pechowa dla Jensena Buttona zdarzyła się na 9 okrążeniu. Buttonowi tuż przed jednym z zakrętów eksplodował silnik, wjeżdzając w zakręt obruciło go i wyrzuciło poza tor, na szczeście szybko ugaszono pożar bolidu. Button ma ostatnio ogromnego pecha jak na moje :roll:

Co do wyścigu ciesze się niezmiernie z wyników kolegów Roberta Kubicy, obaj zajeli punktowane miejsca nieco za sprawą ...Roberta :) podobno przekazał kilka ważnych informacji odnośnie ustawienia bolidu inżynierom Saubera, Ci coś poprawili i jak wiadać wyszło im to na dobre :)

To by było na tyle :)
Kolejny wyścig za dwa tygodnie - GP Kanady

Ostatnio edytowany przez Kobi, Nie, 11.06.2006, 13:52, edytowano w sumie 1 raz

Nie, 11.06.2006, 13:48
Awatar użytkownika

Widze, że Ci Wilu nie odpieprzyło :twisted: i nie pojechałeś na wyścig,

Za późno wstałem i bym nie wyrobił :roll: :/

Nie, 11.06.2006, 13:51
Moderator
Awatar użytkownika

Fotorelacja dla tych, ktĂłrzy nie oglÄ…dali w tv i zaspali :twisted:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Źródło: freenet.de

Pon, 12.06.2006, 15:01

W obydwóch piątkowych treningach przed GP Kanady Kubica był pierwszy. Brawo Robert tak trzymaj :D :D :D

Sob, 24.06.2006, 7:41
Awatar użytkownika

Brawo Robert tak trzymaj

Jest jakaĹ› szansa ze pojedzie w jakims GP jeszcze w tym sezonie?

Sob, 24.06.2006, 7:56
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Następna