|
|
Obecny czas: Pon, 22.06.2026, 18:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
VW Golf V GTI / GTI Edition 30
| Autor |
Wiadomość |
|
chg
|
Powiem tak..
Auto jet rewelacyjne, dokładnie tak jak mówił Clarkson w Top Gear..
Silnik miodzio! Jest w cholery miejsca, a skrzynia DSG jest kosmiczna..
A teraz pewnie zapytacie skÄ…d to wiem?
Bo stoi u mnie w garaĹĽu.. Czarny, na 18 z DSG...
Ps:Jak kupwałem ten samochód, to wszyscy też mi mówili, że to tylko Golf, że nie jest fajny itd..
Ale jak się przejechali, to nawet najwięksi przeciwnicy powiedzieli WARTO...
Ps2: Ale szczerzę muszę przyznać, że z wyglądu ASTRA OPC bardziej mi się podoba, ale z drugiej strony tam nie ma DSG...
|
| Pon, 09.01.2006, 1:48 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
naprawdę gratuluje zakupu tego auta, dobrze jest usłyszeć że stać kogoś na zakup tego typu samochodu 
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pon, 09.01.2006, 11:07 |
|
 |
|
CoX
|
zapraszam Cie z tym golfikiem na forum VW: http://forum.vwgolf.pl/ Tam ledwo 2 Golfy V sÄ… a o nowym Golfie GTI to tylko wszyscy marzÄ…....
|
| Pon, 09.01.2006, 14:45 |
|
 |
|
spider
Samochód: 3008
|
i jakieĹ› fotki prosimy 
_________________ ExoticCars.pl
|
| Śro, 11.01.2006, 10:08 |
|
 |
|
tomas
|
interesuje mnie dlaczego licznik ma aż 300km/h? Skoro golf nigdy w życiu tyle nie pojedzie? To miało mu dodać uroku, czy jak?
Ogólnie auto fajne ale wolał bym Focusa ST 
|
| Śro, 11.01.2006, 20:08 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
tomas napisał(a): interesuje mnie dlaczego licznik ma aĹĽ 300km/h? Skoro golf nigdy w ĹĽyciu tyle nie pojedzie? To miaĹ‚o mu dodać uroku, czy jak?
Dla picu i podniety, że ma się 300 na liczniku  Na szczeście nie wszyscy wyskalowują swoje liczniki do wartości niemożliwych dla danego auta, przykład Corvetta 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 11.01.2006, 20:37 |
|
 |
|
Bartek
|
Wygląda to fajnie jak licznik kończy się na 300 km/h  W Alfach GTA też tak było
_________________ Moje zdjęcia
http://bl.rdnet.waw.pl UPDATE -> Alfa Romeo 147 GTA
http://bartli.deviantart.com
|
| Śro, 11.01.2006, 22:25 |
|
 |
|
brok
|
Jakoś nie przepadam za golfami i według mnie wyglądają bezpłciową na tle konkurencji ale GOLF GTI to jest inna bajka choć dla mnie najlepsza będzie seria I GTI . Wygląda lepiej niż "cywilna" piątka na która patrze i myśle że to IV po liftingu. Właściwości jezdne napewno bardzo dobre, silnik świetny , wnetrze wygląda dużo lepiej niż w standardowej V , fajna kiera no i ta skrzynia. DSG wymiata. Cena tez całkiem niezła jak na taki samochód.
PoproszÄ™ takiego w kolorze czerwonym 
|
| Śro, 11.01.2006, 22:32 |
|
 |
|
chg
|
Licznik wyskalowany do 300km/h to wiadomo że przesada, ale wygląda kozacko:) Ja narazie jechałem max 240km/h..
Mam gdzieś fajne zdjęcia jak auto jest na 18 tkach.. Teraz mam zimówki 16 cali, mniesze nie wejdą, te są na styk.. Więc nie wygląda tak fajnie.. Jak znjadę te zdjęcia to je tu wstawię..
Tak naprawdę auto dużo się różni od zwykłego Golfa.. We wntetrzu jest dużo fajnych detali które zmieniają te auto.. Powiem tak wygląda bogato..
Ps: Czerwony niee jest taki fajny.. Wygląda konkretnie na zdjęciach, na żywo jest gorzej.. Jak kupowałem miałem dylemat czarny, czy czerwony.. Widziałem oba na żywo i do tego czerwony był na 17 tkach, a czarny na 18 tkach.. Jak zobaczyłem to powiedziałem: Czarny i musi mieć 18tki..
Jeszcze jedno od kiedy kupiłem ten samochód, to do pracy zawsze wybieram dłuższą trasę:)
|
| Czw, 12.01.2006, 14:18 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Nie, 21.05.2006, 15:40 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Wszystko cacy tylko czarne felgi trzeba wymienic
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 21.05.2006, 18:34 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
bartez84 napisał(a): Wszystko cacy tylko czarne felgi trzeba wymienic
Chłopie,w żadnym razie.Inaczej to już wogóle nie odróżnimy poszczególnych odmian i wersji Golfa.Co prawda może i nie są one za ładne,ale dzięki temu łatwo rozpoznać,że to wersja jubileuszowa.Tak samo jak mozemy odróżnić wersję GTi od GT po czarnym grillu.Ale zresztą co się łudzić.W życiu chyba nie spotkamy na ulicy tej wersji.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Nie, 21.05.2006, 19:36 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Jacobser napisał(a): Ale zresztÄ… co siÄ™ Ĺ‚udzić.W ĹĽyciu chyba nie spotkamy na ulicy tej wersji
Nie przesadzaj, to nie Zonda 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Nie, 21.05.2006, 19:41 |
|
 |
|
marcel911
|
Ostatnio widziałem 2 takie, pieciodrzwiowy czerwony i 3drzwiowy czarny. Czarny duzo ladniejszy, uroku dodaje mu ta czerwona listwa na okolo kratki wlotu 
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Nie, 21.05.2006, 20:33 |
|
 |
|
Wilu
|
Dwie tapety:
(C) babez
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Pon, 22.05.2006, 22:29 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Jacobser napisał(a): ChĹ‚opie,w ĹĽadnym razie.Inaczej to juĹĽ wogĂłle nie odróżnimy poszczegĂłlnych odmian i wersji Golfa.Co prawda moĹĽe i nie sÄ… one za Ĺ‚adne,ale dziÄ™ki temu Ĺ‚atwo rozpoznać,ĹĽe to wersja jubileuszowa
To co lepiej jezdzic na takich badziewiastych felgach i zeby wszyscy wiedzieli ze to Golf GTI Edition 30? 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Wto, 23.05.2006, 7:49 |
|
 |
|
-RobertO-
|
Powrocil do korzeni w stosunku do IV generacji ale za te cene kupilbym troche uzywana impreze lub lancera.
|
| Wto, 23.05.2006, 10:06 |
|
 |
|
spider
Samochód: 3008
|
od czasu kiedy pojawił się Focus ST to Golf spadł z piedestału...
_________________ ExoticCars.pl
|
| Wto, 23.05.2006, 10:18 |
|
 |
|
CoX
|
bartez84 napisał(a): Jacobser napisał(a): ChĹ‚opie,w ĹĽadnym razie.Inaczej to juĹĽ wogĂłle nie odróżnimy poszczegĂłlnych odmian i wersji Golfa.Co prawda moĹĽe i nie sÄ… one za Ĺ‚adne,ale dziÄ™ki temu Ĺ‚atwo rozpoznać,ĹĽe to wersja jubileuszowa To co lepiej jezdzic na takich badziewiastych felgach i zeby wszyscy wiedzieli ze to Golf GTI Edition 30? 
Takie modele jak 20 jahre GTI czy 30 jahre GTI to nie tylko inne felgi to inna tapicerka inne wykończenia nie do zdobycia na rynku wtórnym, tak samo jak było z GTI G60, doprowadzenie tego auto do stanu orginalnego jest nawet dzisiaj baardzo drogie. Dla zwykłego kowalskiego to kolejny niepotrzebny golf ale dla fana tego modelu to rarytas który nawet za 10 lat będzie bardzo wartościowym autem. Własnie dlatego jest 20 jahre 30 jahre dla fanów modelu których na świecie nie brakuje.
|
| Wto, 23.05.2006, 12:16 |
|
 |
|
chg
|
|
| Czw, 01.06.2006, 19:10 |
|
|