Obecny czas: Sob, 18.04.2026, 20:51

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 78  Następna
Telefony komórkowe 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Post Re: Telefony komórkowe
Porównując DHD do Nexusa 4 wszedłeś na grząski grunt ;). Sam obecnie siedzę na N4 i kurde no w porównaniu do mojego Desire S który ma takie same bebechy jak DHD to N4 jest szybszy w każdym aspekcie. Dialer to i owszem może ładuje się tak samo szybko ale jak odplisz kilka apek w tle to niestety nie ma opcji i HTC się zamuli a Nexus ciągle ma kopa. Co do szybkości przeglądarki też z tym polemizowałbym jednak jak na tak sporą różnicę w bebechach to DHD/DS działały naprawdę ok.
Poza tym ciężko tu porównać DHD do N4. Nexus jest 4 razy mocniejszy więc bezpośrednie ich porównanie jest z lekka bezcelowe. ;)

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Wto, 25.06.2013, 23:08
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łańcut
Samochód: Honda Civic
No ale właśnie o to chodzi że ja też mam nexusa 4 ;). Może po prostu źle się wyraziłem - chodziło mi o to że DHD to bardzo fajny telefon i mimo wieku i jednordzeniowego procesora radzi sobie na tyle dobrze, że w podstawowych aspektach można go przyrównać do N4 ;).
A co do zasobów pamięci to masz rację - jeszcze mi się nie udało zamulić nexusa :D, ale jedna rzecz mniew nim denerwuje - takie minimalne opóźnienie w działaniu kalkulatora i dialera przy wstukiwaniu numeru(i to nie ważne czy stockowego czy jakiegoś zainstalowanego z marketu) - masz może coś takiego?

Śro, 26.06.2013, 6:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Nie, nie mam żadnych opóźnień. Mnie osobiście przeszkadza w nim słaba wibracja. Nie czuć jej prawie.
BTW. mam oryginalny bumper do nexusa jakbys chciał. Nówka nie śmigana. ;)

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Śro, 26.06.2013, 10:52
Awatar użytkownika

Cześć. Opłaca się przeskoczyć z andka 2.3 na 4.0? Jakie poniesie to zmiany oprócz nowych ikonek(słyszałem o kłopotach z aparatem fot. w andku 4.0)? Ile miejsca zajmuje aktualizacja systemu?
Wybaczcie mi za te pytania, ale jestem zielony w temacie :oops:

Śro, 26.06.2013, 18:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łańcut
Samochód: Honda Civic
gibki8 napisał(a):
Nie, nie mam żadnych opóźnień. Mnie osobiście przeszkadza w nim słaba wibracja. Nie czuć jej prawie.
BTW. mam oryginalny bumper do nexusa jakbys chciał. Nówka nie śmigana. ;)

Dzięki ale kupilem bumpera w euro ;) jest do kitu IMO. Teraz używam case od nilkina i jestem z niego zadowolony. Co do wibracji to ja generalnie ich w telefonach nie czuje więc n4 nie odstaje dla mnie od średniej;)

Śro, 26.06.2013, 19:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Samochód: Polonez '95 1.6
Przesiadka na 4.0 opłaca się ze względu na m.in. stabilność i szybkość działania. Ale to też zależy o jaki telefon chodzi, bo poszczególne kompilacje mogą się skrajnie różnić, tzn. na jednych telefonach 4.0 działa wyśmienicie, a na innych 2.3 jest lepszym rozwiązaniem.

Czw, 27.06.2013, 10:31
Awatar użytkownika

dzięki za odpowiedź Rysiob. Na 2.3 mam problem, nie wiem czy to wina sprzętu czy systemu, ale czasem mi się wiesza , często po paru minutach przerywa rozmowę. Zacznę od najprostszych rozwiązań. Można wrócić do poprzedniej wersji poprzez przywrócenie ustawień fabrycznych?

Czw, 27.06.2013, 19:15
Moderator
Awatar użytkownika

Rysiob napisał(a):
Przesiadka na 4.0 opłaca się ze względu na m.in. stabilność i szybkość działania. Ale to też zależy o jaki telefon chodzi, bo poszczególne kompilacje mogą się skrajnie różnić, tzn. na jednych telefonach 4.0 działa wyśmienicie, a na innych 2.3 jest lepszym rozwiązaniem.

Generalnie jeżeli jest fabrycznie wypuszczony android pod dany model to aktualizuj i będzie na pewno lepiej. Jeżeli są wersje nieoficjalne, to mogą telefon za bardzo obciążyć i wtedy trzeba już trochę siedzieć w temacie, żeby wybrać dobrze skonfigurowaną wersję pod taki model.

Pią, 28.06.2013, 8:55
Awatar użytkownika

Zaktualizowałem. Problemy zniknęły, telefon stał się bardziej stabilny. Dzięki za odpowiedź :D Ice .

Czw, 04.07.2013, 17:38
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
podbijam: skąd te niepochlebne opinie o telach LG ? Urban legend :?:

Pią, 05.07.2013, 1:22
Moderator
Awatar użytkownika

Stąd, że to zawsze była marka budżetowa i ludzie są sceptyczni - fakt, telefony z górnej półki spod szyldu LG dorównują konkurencji, ale budżetówek dalej bym nie polecał.

Pią, 05.07.2013, 10:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Samochód: Polonez '95 1.6
LG jako takie nie byłyby złe, ale:
- firma generalnie ma aktualizacje w głębokim poważaniu, jeżeli się ukazują, to z gigantycznym poślizgiem;
- poblokowali bootloadery (m.in. w L5), przez co wszelkie zabawy z ROMami są trudniejsze. Taki sam błąd popełniła Motorola swego czasu i jak skończyła :)?

Ice Zgadzam się, że soft dedykowany jest lepszy od portu, bo od początku uwzględnia specyficzne warunki danego sprzętu. Jednak to, że jakiś soft jest oficjalny, nie czyni go doskonałym. Zwykle znacznie bardziej funkcjonalny i stabilny bywa custom ROM na bazie oficjalnego ROMu. Z portami bywa już różnie i to zależy głównie od zaangażowania developerów (czytaj: jak głęboko dostosują ROM z urządzenia X na urządzenie Y).

Generalnie teraz jest wysyp telefonów z Androidem i to po naprawdę dobrej cenie. Taka sytuacja bardzo dobrze działa na konkurencję, bo uznani producenci też muszą się starać :)

Pią, 05.07.2013, 14:54
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
LG L3 E405 Swift dual SIM z A-GPS vs. Samsung GT-C3520 (telefon prosty z dodatkowymi funkcjami, bez navi, jedna karta) :arrow: który ma lepszy stosunek jakość/cena (podobne pieniądze w wolnej sprzedaży) :?:

Pią, 05.07.2013, 15:15
Moderator
Awatar użytkownika

Rysiob napisał(a):
Ice Zgadzam się, że soft dedykowany jest lepszy od portu, bo od początku uwzględnia specyficzne warunki danego sprzętu. Jednak to, że jakiś soft jest oficjalny, nie czyni go doskonałym. Zwykle znacznie bardziej funkcjonalny i stabilny bywa custom ROM na bazie oficjalnego ROMu. Z portami bywa już różnie i to zależy głównie od zaangażowania developerów (czytaj: jak głęboko dostosują ROM z urządzenia X na urządzenie Y)

Ale przecież napisałem, że softy nieoficjalne w większości przypadków są lepsze od oficjalnych, tyle że trzeba mieć rozeznanie który będzie faktycznie dobrze zoptymalizowany. Dla laika lepiej iść w oficjalną aktualizacje bez kombinacji.

Pią, 05.07.2013, 19:54
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Zastanawiam się nad Sony Xperia E, warto kupić czy możecie polecić coś innego w tym budżecie. Jak on się ma do Samsunga Galaxy Ace 2?

Pon, 08.07.2013, 19:35
Awatar użytkownika

Cytuj:
Jak on się ma do Samsunga Galaxy Ace 2

http://www.telepolis.pl/porownanie,4,7,0.html?ids=2302,2222,0,0

Wto, 09.07.2013, 18:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów
Samochód: Opel Astra G
Mam pytanko, oddałem 3 tygodnie temu swoją Neo V na gwarancję, dzisiaj przyszła odpowiedź - wymiana telefonu na nowy. Mam do wyboru Sony Xperię J lub Samsunga Galaxy Ace 2. Co lepiej wziąć ? Skłaniam się ku Xperii, ale wolałbym usłyszeć jeszcze inne opinie :)

Czw, 18.07.2013, 17:24
Moderator
Awatar użytkownika

Sony omijaj - te modele mają bardzo delikatny wyświetlacz, łatwo pękają i masowo są w serwisach na wymiane, która kosztuje słono, więcej niż wartość telefonu.

Czw, 18.07.2013, 18:02
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów
Samochód: Opel Astra G
Ice napisał(a):
Sony omijaj - te modele mają bardzo delikatny wyświetlacz, łatwo pękają i masowo są w serwisach na wymiane, która kosztuje słono, więcej niż wartość telefonu.

A jak wygląda sprawa z Alcatelem One Touch Idol ? Sprzedałbym Xperie, dołożę około 100-150zł i może bym sobie takiego sprawił ?

Czw, 18.07.2013, 18:42
Moderator
Awatar użytkownika

Alcatel to nisza i raczej odpuściłbym tą markę.

Czw, 18.07.2013, 19:08
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 78  Następna