Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 2:00

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 78  Następna
Telefony komórkowe 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sanok
Post Re: Telefony komórkowe
Neo(N) napisał(a):
19Charger69 napisał(a):
OOoo dobry temat.

A więc, czeka mnie zmiana telefonu. Moje wymagania były takie: dotykowy, android, LG/Samsung i do 400 zł.

Wybrałem dwa modele:
Samsung Galaxy Y
LG L3 Swift

Co wy byście wybrali ? Ja bardziej podchodzę pod LG bo Galaxy Y wygląda jak rozjechany "kartofel" :lol:

Co? ZTE Blade, najlepiej po "usprawnieniach" pod marką RBM One. 512 mb ramu, większa rozdzielczość ekranu (3,5 cala, 800x480), bardzo dobre wsparcie modderów, nic nie skrzypi, nie trzeszczy a przy odrobinie szczęścia jeszcze kilkadziesiąt złotych zostanie Ci w kieszeni :wink: Używam od lutego, wgrany CyanogenMod 7.5, procesor podkręcony do 700 mhz. Wady? Pod dolną krawędź szybki może dostawać się kurz, serwisy przyjmują takie egzemplarze w ramach gwarancji i je uszczelniają. Jak masz jakieś pytania - pisz.

ZTE Blade i RBM One różnią się tylko obudową( inny kolor i wykończenie śliskie zamiast gumowego) i softem. Oma mają tyle samo RAMu i tą samą rozdzielczość ekranu 800x480, tyle że ZTE Blade/ Orange SF występował z ekranem AMOLED zamiast zwykłego TFT.

Czw, 15.11.2012, 13:36
Awatar użytkownika

Podbiję jeszcze raz moje rozterki - siostra gnębi i namawia na HTC - macie, używacie, jest ok? Który model polecacie?

Pią, 16.11.2012, 13:20
Awatar użytkownika

Ostatnie One V i One X to świetne telefony. Widać, że poprawili się w stosunku do poprzednich modeli IMO. Ja mam Sensation od maja i generalnie jest w porządku - świetne trójwymiarowe widżety, duży ekran na którym wygodnie się pisze, aplikacje i gierki bez zarzutu, aparat robi znośne zdjęcia i do tego wątkowanie SMS-ów rozwiązano jak w iPhonie, co uważam za idealne i najlepsze rozwiązanie. Minusy to to, że zdecydowanie za dużo zdarza mu się 'lagować' oraz słownik (lub autokorekta, jak zwał tak zwał), który na początku pisania dużego tekstu znajduje się nad tekstem, a gdy piszemy coś dłuższego to stopniowo zjeżdża coraz niżej, aż zasłania klawiaturę. Nie wiem czy to tylko pojedynczy błąd i zniknie jak będzie aktualizacja, czy też nie ;)

Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia.
Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.

Pią, 16.11.2012, 18:16
Moderator
Awatar użytkownika

Jestem już praktycznie zdecydowany na zakup Samsunga S7562 Duos. Nic sensowniejszego na duala nie znalazłem, a Alcatel 997D mi się niezbyt podoba mimo lepszej ceny, do tego jego dostępność, a co za tym idzie i serwis pozostawia wielki znak zapytania.

Ciągle się jednak zastanawiam, czy nie pozostać przy noszeniu dwóch telefonów pod jednym warunkiem - fajna alternatywa. Przejrzałem co można dostać w tych pieniądzach i w sumie nic sensowniejszego nie widzę, ale może mi coś umknęło. Zatem czy jest coś ciekawego w cenie do 1100-1200 zł? W grę wchodzi jedynie coś na Androidzie, bo Iphone i iOS w moim przypadku odpada, bo używam synchronizacji z gmailem i kalendarzem.

Sob, 17.11.2012, 20:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Głowno (EZG)
Samochód: Hyundai Coupe
Jeszcze pytanie czego oczekujesz od tego telefonu, ja bym poszukał SGS2 albo Xperia S lub HTC One S

Nie, 18.11.2012, 8:18
Moderator
Awatar użytkownika

Tak naprawdę to oczekuje stabilnego działania a pod względem obsługiwania aplikacji to płynne działanie Angry Birdsów mi do szczęścia wystarcza, dlatego nie potrzebuje nie wiadomo jakich parametrów. W tej cenie jednak S Duos ma sporo ramu i fakt obsługiwania dwóch kart sim wcale nie sprawia, że na tle konkurencji wypada drożej. Modele HTC patrzyłem z ciekawości, ale mnie ta marka do siebie nie przekonuje - design do mnie kompletnie nie trafia, ceny mają jakieś 20% większe od konkurencji a do tego sam goły Android w HTC pozostawia wiele do życzenia (jak np. w telefonie nowszej generacji może nie być stockowej przeglądarki plików etc?).

Xperia S ma ciekawe świetne jak na tą cenę parametry, jedynie gabaryt nieco mnie odstrasza. Dzięki za podpowiedź.

Nie, 18.11.2012, 13:20
Awatar użytkownika

Akurat HTC mają całkiem dobrą cenę w stosunku do tego co oferują, na tle konkurencji też nie widzę drożyzny, prędzej bym to zarzucił Sony po rozwodzie z Ericssonem ;)

Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia.
Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.

Nie, 18.11.2012, 14:12
Moderator
Awatar użytkownika

Przemyślałem temat i jednak nie będę pakował się w Dual Sima - możliwość zostawienia czasem służbowego telefonu odłogiem jest wygodną alternatywą, dodatkowo kupując Duosa potem miałbym duży problem, żeby sprzedać.

Dlatego szukam dwóch telefonów - służbowego i prywatnego. Na służbowego mam już faworytów - Samsung Solid B2710 ( z racji na fantastyczną baterię ) lub Nokia X01 -z racji, że to prosta nie denerwująca nikogo nokia w fajnej cenie, zgrabna lecz bateria nieco gorsza. Samsung mnie kusi baterią, jednak boje się samego użytkowania bo Samsungi tego typu są dosyć upierdliwe.

Natomiast kwestia telefonu normalnego - przesiadam się z Galaxy Ace, więc interesuje mnie coś szybszego, z większym LCD ale gabarytowo niezbyt duże (raczej średnia półka, gabaryty w stylu SI, SII mnie trochę odstraszają). Z Samsunga jestem bardzo zadowolony i przy marce chętnie bym pozostał, jednak mają teraz w palecie same odgrzewane kotlety w stylu S Advance. Dlatego też moją uwagę przykuł HTC Desire X - odpowiednie bebechy, dobra bateria przekonują mnie. Niechętnie patrze w stronę Sony Xperii z racji na kiepskie baterie z tego co zobaczyłem. Jestem jednak otwarty na wszelkie propozycje. Fajnie, jak zmieściłbym się w kwocie 900-1000 zł. Jak będzie coś ciekawego to może być 1100-1200. Jednak wyższe kwoty to zazwyczaj większe gabaryty i mocniejsze kombajny, a ja grając jedynie sporadycznie angrybirdsy nie potrzebuje nie wiadomo jak szybkiego smartphone - zależy mi głównie na płynnym działaniu przy normalnym użytkowaniu / przeglądaniu neta etc. i normalnym gabarycie więc raczej LCD 4" to optymalne rozwiązanie. Kusi mnie trochę Iphone 4, ale z racji na upierdliwe użytkowanie tego systemu trochę mnie odrzuca.

Pon, 19.11.2012, 13:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Samochód: Polonez '95 1.6
A może Pentagram Monster? "Polski" chińczyk, ale ma kilka mocnych stron:
- cena 899 zł;
- procesor 1,2 GHz + 768 MB RAM;
- 5 GB wbudowanej pamięci + slot na SD do 32 GB;
- 4,3" ekran firmy LG;
- GPS, Wifi, sensor ruchu i światła;
- a przede wszystkim bateria 4160 mAh (!).
- Android 4.0.4.

W sprzedaży za kilka dni, na komputerswiat.pl sobie chwalą.

Pon, 19.11.2012, 20:01
Moderator
Awatar użytkownika

Nie ufam takim chińsko-polskim kooperacją, bo jest już jeden z tego typu modeli (mediatech chyba), który jakością wykonania totalnie odbiega od szeroko-pojętych standardów.

Pon, 19.11.2012, 20:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
Ice, nie mam wielkiego pojęcia o telefonach i to Ciebie uważam za jakiś autorytet w temacie ale wybacz, jak czytam jak wybierasz telefon to mam przed oczyma Kruszona kupującego antenę do CB.
Wytłumacz mi, prostemu użytkownikowi Galaxy Ace za 500zł, który ma maila, gps, wifi i to wszystko w kupie działa płynnie - na groma Ci telefon za 1100zł do grania w Angry Birds? To jakbyś chciał kupić BMW M3 do jeżdżenia 40 km/h po Radomiu. Bez sensu.
Mam wrażenie, że obecny telefon po prostu Ci się znudził i masz chęć na kupienie czegokolwiek, co będzie trochę inne by zaspokoić zachciankę.

Pon, 19.11.2012, 21:27
Moderator
Awatar użytkownika

No cóż, są dwie przyczyny - jedna to że mi się faktycznie znudził. Mam go już ponad rok i dla mnie to jest wystarczający okres - bateria już nie jest pierwszej świeżości i przydałoby się coś z nową.

Po drugie - z tą płynnością bym nie przesadzał. Przy moim użytkowaniu (mp3, internet, gmail, synchro z kalendarzem google etc.) telefon nie chodzi super stabilnie, czasem się potrafi przymulić obecnie i to mnie zwyczajnie już denerwuje. Dlatego też chce coś szybszego, co mniej mnie będzie irytowało a dodatkowo zaoferuje mi więcej - zarówno pod kątem technicznym jak i wytrzymałości samej baterii. Po prostu po ponad roku intensywnego użytkowania telefonu przydałby się lift.

A co do podejścia a 'la Kruszon kupujący antenę do CB - to się w pełni zgadzam :mryellow: Akurat do takich zakupów zabieram się zawsze jak pies do jeża i robię reserch jakbym miał co najmniej kupić dom w kredycie na sto lat.

Pon, 19.11.2012, 21:55
Awatar użytkownika

Ice napisał(a):
No cóż, są dwie przyczyny - jedna to że mi się faktycznie znudził. Mam go już ponad rok i dla mnie to jest wystarczający okres - bateria już nie jest pierwszej świeżości i przydałoby się coś z nową.

...albo nowa bateria? :D

Ale rozumiem, że nowy telefon to bardziej pociągająca myśl. Ja już nie mogę się doczekać, aż skończy mi się umowa i będę mogła wziąć jakiś nowy telefon z oferty Plusa... oby było coś dobrego na Androidzie. :)

Wto, 20.11.2012, 16:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
Spytam z ciekawości. Mnie przekonywałeś do Ace 2, więc dlaczego sam go nie kupisz? :>

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Wto, 20.11.2012, 22:50
Moderator
Awatar użytkownika

Bo mam Ace 1 od ponad roku i Ace 2 wygląda niemal identycznie... więc zwyczajnie mi się opatrzył. Poza tym jego konkurent nad którym rozmyślam HTC Desire X to nowość i wtedy go zbytnio nie było... a nawet jakby się pojawił to na wejściu kosztował by zdecydowanie z połowę więcej ceny Ace 2 ;)

Na służbówkę zamówiłem sobie właśnie X1-01. Jedyna prosta nokia z dużą baterią, więc mam nadzieje że używając ją jako jedno-sima potrzyma z 7 dni.

Wto, 20.11.2012, 22:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Skoro S Advanced ci nie leży to Desire X pozostaje chyba jedynym słusznym i w miarę sensowym wyborem w takich pieniądzach ;)

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Śro, 21.11.2012, 13:52
Awatar użytkownika

Tak mi się jeszcze przypomniało. Nie myślałeś nad Galaxy Nexusem? Fakt to czysty Android bez nakładek, z drugiej jednak strony to Nexus. Do 1000 powinieneś jakiegoś wyrwać ;)

Czw, 22.11.2012, 23:28
Moderator
Awatar użytkownika

W ogóle mi się nie podoba.

Póki co wybór padnie albo na HTC Desire X albo poczekam chwilę i upoluję S2 ;)

Czw, 22.11.2012, 23:47
Awatar użytkownika

A no to wszystko tłumaczy ;) Na android.com.pl w dziale giełda jest One S za 1000zł ;) To w miarę mocny sprzęt. Jak chcesz mogę ci podrzucić na priva linka ;)
Galaxy SII bardzo udany telefon i nadal mocny pomimo już chwilowego stażu na rynku i pojawienia się następcy ;)

Pią, 23.11.2012, 0:39
Moderator
Awatar użytkownika

Upolowałem sobie dziś nowego HTC Desire X za 820 zł więc bajka :mryellow:

Pią, 23.11.2012, 20:12
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 78  Następna