|
|
Obecny czas: Sob, 02.05.2026, 23:34
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 18 posty(ów) ] |
|
2012 BMW Active Tourer Concept
| Autor |
Wiadomość |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 2012 BMW Active Tourer Concept
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Pią, 14.09.2012, 7:58 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
 Re: 2012 BMW Active Tourer Concept
Jakkolwiek by tego nie nazwać fajne to. Nie jest tak ohydne jak seria 1 i wygląda całkiem zgrabnie, w przeciwieństwie do 5GT. Taki konkurent dla najdroższych B-klas.
|
| Pią, 14.09.2012, 9:14 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Ale mocno pozazdrościli MB B-klasy, nie?
|
| Pią, 14.09.2012, 9:17 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Tyle że B-klasa to nie jest wg mnie klasa premium, a tutaj ewidentnie chcą pokazać minivana(?) premium. Oby jak najwięcej tego wnętrza weszło do serii.
|
| Pią, 14.09.2012, 9:21 |
|
 |
|
Iceman
|
Przód zepsuty jak zwykle czyli nic nowego, nowy projektant BMW nie ma drygu do tej części nadwozia już od dobrych kilku modeli.
| Pią, 14.09.2012, 9:24 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Jeden z niewielu minivanów, który na prawdę mi się podoba i mógłbym takim wozić rodzinkę 
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Pią, 14.09.2012, 9:35 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
BMW R3 FWD to oznacza koniec pewnej epoki w dziejach motoryzacji, jest nisko, choć sama stylistyka całkiem niezła
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 14.09.2012, 9:53 |
|
 |
|
Opelu
|
Fajna konkurencja dla Merca. Ładny, zgrabny, jeździłbym gdybym potrzebował małego vana  I dawno nie widziałem równie udanego przodu w BMW, po tym co pokazali w serii 1 i 3.
_________________ "Being second is to be the first of the ones who lose." Ayrton Senna da Silva Motor Show 2012
|
| Pią, 14.09.2012, 10:04 |
|
 |
|
Grzybeusz
Samochód: Składak
|
No konkurent dla B-klasy jak znalazł. Stylistycznie jest dobrze. Ale ceny pewnie wywalą jak B-klasa. Pewnie za dużo tego nie będzie bo ja jednak bym wolał mercedesa.
_________________ Aj koming bek, Jesturdej and my new name.
|
| Pią, 14.09.2012, 10:09 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
johny napisał(a): BMW R3 FWD to oznacza koniec pewnej epoki w dziejach motoryzacji, jest nisko, choć sama stylistyka całkiem niezła Dokładnie, szkoda, że mimo konsekwencji przy popularnym hatchu w kompakcie - 1'er tu już jej zabrakło.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 14.09.2012, 10:20 |
|
 |
|
Michae
|
Wygląda świetnie i dużo lepiej od B-Klasy. Szkoda, że nowe 1er nie dostało takiego przodu... 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Pią, 14.09.2012, 17:13 |
|
 |
|
gibki8
|
Nie wiem dlaczego ale na pierwszy rzut oka skojarzył mi się z Volvo V40  BTW. Autobild w ostatnim numerze umieścił zdjęcia tego BMW i Smarta. Ciekaw jestem skąd je mieli 
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Pią, 14.09.2012, 17:20 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Jakoś źle nie wygląda ale trzeba wziąc poprawkę, że jest to koncept więc straci co nieco przy wersji produkcyjnej  Poza tym to BMW jest FWD więc nie ma czym się zachwycać 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Pią, 14.09.2012, 18:20 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
BMW Scenic, fwd 3-cyl, dziękuję postoję. 
|
| Pią, 14.09.2012, 19:29 |
|
 |
|
Opelu
|
Alfisti4ever napisał(a): Jakoś źle nie wygląda ale trzeba wziąc poprawkę, że jest to koncept więc straci co nieco przy wersji produkcyjnej Niekoniecznie (oczywiście pomijając wnętrze). 6 Gran Coupe różni się od konceptu tylko dołem przedniego i tylnego zderzaka, końcówkami wydechu i ułożeniem diod w tylnej lampie  Mam nadzieję że tutaj będzie podobnie, i co najwyżej zmienią przedni zderzak który jest chyba najsłabszym elementem auta.
_________________ "Being second is to be the first of the ones who lose." Ayrton Senna da Silva Motor Show 2012
|
| Pią, 14.09.2012, 19:36 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
dokładnie znając concepty BMW nie bedzie się zbytnio różnic w serii, wygląd taki sam inne detale, felgi, wnętrze bedzie normalne.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Sob, 15.09.2012, 11:54 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Cytuj: Concept Active Tourer zostanie pokazany szerokiej publiczności już w Paryżu. Auto mierzy 4350 mm długości, 1834 mm szerokości i 1560 mm wysokości, rozstaw osi wynosi 2670 mm. Ten akurat model to hybryda - pod maską 1,5-litrowy silnik turbo (zupełnie nowy motor od BMW, 3-cylindrowy!)), do tego jednostka elektryczna i baterie litowo-jonowe. Całość generuje nieco ponad 190 KM i 200 Nm momentu obrotowego. Napędzane są koła tylko przedniej osi (w opcji będzie napęd 4x4). Przyspieszenie od 0 do 100 km/h wyniesie mniej niż 8 sekund a prędkość maksymalną obliczono na około 200 km/h. BMW obiecuje też zasięg „elektryczny" na poziomie ponad 30 kilometrów. Spalanie benzyny ma być symboliczne - mniej niż 2,5 litra na 100 km, emisja CO2 poniżej 60 g/km/.
Koncept ma prezentować zalety i praktyczność MPV łączone z dynamiczną stylistyką. Z przodu nie zabraknie tradycyjnych nerek, do tego spory grill, tylna „lotka" i duże 20-calowe felgi. Wersja drogowa będzie zapewne ugładzona (a szkoda), ale powinna zachować większość wspomnianych elementów. Wnętrze, jak to w koncepcie, również nieco odjechane (kierownica!), konsola zdaje się unosić w powietrzu, widać sporo systemów elektronicznych a główne miejsce zajmuje 10,25-calowy wyświetlacz. Auto będzie wyposażone w składane fotele, panoramiczny dach i wyświetlacz Head-up nowej generacji. Ciekawostka to system, który pozwoli na kontrolę ile światła może zostać wpuszczonego do kabiny. AMiS
|
| Wto, 18.09.2012, 10:38 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|