Obecny czas: Śro, 29.04.2026, 20:14

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
2013 Lotus Esprit Concept 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarocin
Post Re: 2013 Lotus Esprit Concept
Poczekamy, zobaczymy. Jeśli będzie podobny duchem do Evory GTE i Exige to może co najmniej powalczyć z 458 i MP4-12C, a może nawet je przebić doskonałością prowadzenia. Nie wiem z jakiej racji miałby ważyć >1700kg, Italia i McLaren ważą 1300-1400 więc ten pułap, szczególnie dla Lotusa, nie powinien być niczym trudnym. Italia ma 4.5 V8, Gallardo 5.2 V10... Jeśli uważasz że 5.0 jest za duże dla tej klasy to może powinni dla Ciebie wrzucić tam 1.2 TSI z ośmioma turbinami? Dla mnie to też jest odejście od filozofii Chapmana, ale dopóki nie znam masy i osiągów to wierzę, że wiedzą co robią ;) Nawet nowy Exige dostał 3.5 V6 z Evory co osobiście mnie trochę zabolało, ale efekt jest podobno piorunujący, a dla tych co chcą auto lżejsze od Toyoty Aygo ciągle są wersje z R4 - wszyscy zadowoleni, a Lotus ma większe szansę na walkę z konkurencją postaci TT czy innego Caymana. Cała planowana gama Lotusa jest świetna, mam tylko nadzieję że znajdą te fundusze na uruchomienie produkcji.

Świat staje na głowie: mamy elektrycznego SLSa i R8, suva od Porsche i niedługo Lambo, kombicoupe i inne dziwne pomysły... 5.0 w Lotusie jeszcze nie jest takie złe :)

Czw, 05.07.2012, 10:44
Awatar użytkownika

Miejscowość: Corby
Samochód: Civic Coupe D16Y7
Post Re: 2013 Lotus Esprit Concept
MP4 ma 3,8l, w Lotusie też widziałbym coś podobnego. Z tym 1700 kg celowo przesadziłem ale węsze w tym pójście w kierunku komfortowego GT. Miejmy nadzieje że się myle. Masz racje pożyjemy zobaczymy.

Czw, 05.07.2012, 11:40
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2