|
|
Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 20:54
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 2010 Lotus City Car
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Nie, 03.10.2010, 22:13 |
|
 |
|
kulikowski
|
 Re: 2010 Lotus City Car
ciekawa koncepcja, jednak rodzą się obawy, czy dla potencjalnych klientów Lotus+ekominiauto nie będzie zbyt abstrakcyjne ...
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Nie, 03.10.2010, 22:47 |
|
 |
|
borsukd
|
Nie bardzo ogarniam dlaczego takie marki jak Lotus czy Aston Martin pchają się ostatnimi czasy w takie popierdółki  Będzie to kosztować na pewno tyle co dobrze wyposażony Passat i kupi go pewnie kilka bogatych żon żeby używać go zamiast wózka na zakupy... Ani to nie przyniesie kolosalnych zysków ani nie doda prestiżu marce...
|
| Nie, 03.10.2010, 22:54 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
czytać, chĹ‚opaki RR ltd Co. napisał(a): Lotus nie mĂłwi w tym przypadku o produkcji seryjnej.
|
| Pon, 04.10.2010, 5:46 |
|
 |
|
kulikowski
|
EDIT: skoro zabrał się za to Lotus, to jestem ciekaw czy uda się ograniczyć masę auta do ~600 kg.
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Pon, 04.10.2010, 12:15 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
z akumulatorami??? To chyba musiałby być z papieru ryżowego 
|
| Pon, 04.10.2010, 14:09 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Lotus z elektrycznym silnikiem o mocy 55 KM, świat schodzi na psy ... na dodatek znowu widać spójną stylistykę z resztą koncept carów z Paryża 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pon, 04.10.2010, 17:37 |
|
 |
|
borsukd
|
RR ltd Co. napisał(a): czytać, chĹ‚opaki RR ltd Co. napisał(a): Lotus nie mĂłwi w tym przypadku o produkcji seryjnej. Tak, wiem czytaĹ‚em  ale stwierdziĹ‚em teĹĽ ĹĽe skoro pokazuje coĹ› takiego to moĹĽe nie mĂłwi ale ma na myĹ›li 
|
| Pon, 04.10.2010, 18:59 |
|
 |
|
ZwierZ
Samochód: Lancia Delta II 1,6
|
Ale przecież po to Aston i Lotus pchają się w te micro coś tam, żeby mieć lepszą średnią emisji CO2. Tak samo jak inni producenci robią małe auta (choć pewnie by ich nie robili), hybrydy czy elektryczne (Jaguar). Niestety EKO-TERROR trwa w najlepsze i zmusza producentów do takich durnowatych pomysłów. A podobno świat walczy z terroryzmem ... chyba o eko-terrorze zapomniał 
_________________ http://www.motoplaneta.pl
http://www.simp.put.poznan.pl
|
| Czw, 04.11.2010, 16:16 |
|
 |
|
pawel71
Samochód: Audi :)
|
nie sądziłem że to powiem, ale nawet ładny 
_________________ AutoBlog i Pliki
|
| Pon, 08.11.2010, 21:46 |
|
 |
|
Emer
Samochód: 323F (BJ)
|
Cytuj: Szefowie Lotusa dali zielone światło miejskiemu mikrusowi, zaprezentowanemu w Paryżu pod nazwą City Car. Auto wyjedzie na ulice za dwa lata
Auto będzie produkowane we współpracy z malezyjską firmą-matką Protonem oraz trzecim producentem, którego nazwa wciąż trzymana jest w tajemnicy. Szef Lotusa zdradził w rozmowie z brytyjskim Car Magazine, że mikrus dostępny będzie w trzech wariantach: zbudowanym specjalnie z myślą o rynku azjatyckim, europejskim oraz w osobnej odmianie sportowej.
Napęd malucha został w całości opracowany przez inżynierów Lotusa. Ważąca 1400 kg wtyczkowa hybryda rozpędzana jest przez silnik elektryczny zasilanym z zestawu akumulatorów, ale karoseria kryje także niewielką jednostkę spalinową. Pełni ona rolę generatora prądu, który pozwala zwiększyć zasięg auta. Filigranowego 3-cylindrowca można zasilać zwykłym paliwem, metanolem lub etanolem.
Dzięki dostępnym "od zera" 240 Nm momentu obrotowego, czteroosobowy mikrus rozpędza się do setki w czasie 9 sekund. Przepisowe 50 km/h pojawia się na liczniku po 4,5 sek, a maksymalna prędkość z jaką można podróżować to 170 km/h. Zgodnie z zapewnieniami producenta, całkowity zasięg auta wynosi równe 500 km, czego 60 km można przejechać na samych bateriach. moto.pl
_________________ <--- To było moje autko - Cadillac De Ville '92; 4.9L V8...
|
| Śro, 22.12.2010, 9:36 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
No tak, skoro Aston Martin kombinuje z miejskim modelem o nazwie Sygnet to i Lotus chętnie zainteresował się tą klasą aut. City Car nie wygląda źle, a najważniejsze, że nie jest żadną kopią tylko samodzielnym wytworem. Ciekawe, czy faktycznie, zgodnie z zapowiedzią, wprowadzą go do sprzedaży, czy tylko chcą postraszyć wizją zupełnie innego Lotusa.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
Ostatnio edytowany przez Jacobser Sob, 01.01.2011, 21:43, edytowano w sumie 2 razy
|
| Sob, 01.01.2011, 21:35 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Witam ponownie pana Jacobsera na naszym szacownym forum i czekam niecierpliwie na kolejne komentarze 
|
| Sob, 01.01.2011, 21:40 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|