|
|
Obecny czas: Nie, 10.05.2026, 21:34
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
2010 Volkswagen T5 facelifting
| Autor |
Wiadomość |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
 2010 Volkswagen T5 facelifting
_________________ >>>
|
| Wto, 18.08.2009, 18:41 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
 Re: 2010 Volkswagen T5 facelifting
Na drugim zdjęciu ta wersja z prawej strony wygląda jak T4  Fajnie, że zmieniono wnętrze chociaż konsola środkowa rozrosła się niesamowicie 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Wto, 18.08.2009, 18:49 |
|
 |
|
Edwardo308
Samochód: Gnojownik
|
No to pojechali równo... A tą kierownice z Passata CC to niech jeszcze wsadzą do Craftera i Touarega, wtedy właścicielom CC do końca zblednie twarz i zrobi się tzw. "du*a zimna". Przód nawet podoba mi się, jest teraz bardziej wyrazisty. Co do wnętrza - bardzo spodobało mi się; przydało by się w takim robić trasy Pń-Wwa 
_________________ Istnieje milion powodów, dla których warto sprzedać* Scenica *ale szkoda mi kasy, którą w ten gnój włożyłem
|
| Wto, 18.08.2009, 18:50 |
|
 |
|
Mikkao
|
O błe i fe. XD Wygląda jak T4 zmodernizowany na rynki brazylijskie zgodnie z nową modłą. A w konsoli środkowej chyba zmieściłby się cały komputer stacjonarny. 
|
| Wto, 18.08.2009, 18:58 |
|
 |
|
Burago997
|
Temat do przeniesienia do działu dostawcze.
|
| Wto, 18.08.2009, 19:02 |
|
 |
|
Le Cobusier
|
nie podoba mi się chłodnica
|
| Wto, 18.08.2009, 19:05 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Burago997 napisał(a): Temat do przeniesienia do dziaĹ‚u dostawcze. Na zdjÄ™ciach przewaĹĽa osobowa wersja Multivan. Jak pojawi siÄ™ wiÄ™cej fotek wersji Transporter, to znajdzie siÄ™ on w dostawczakach. 
_________________ >>>
|
| Wto, 18.08.2009, 19:07 |
|
 |
|
MonteVerdi
|
Jak to mowia im dalej w las tym wiecej drzew, T1 i T2 byly naprawde fajne (a niby prosty design),T3 wogole nigdy do mnie nie przemawial,a T4 i T 5 to juz calkiem nie moja bajka.Face lifting na plus auto zyskalo nieco charakteru:)
|
| Wto, 18.08.2009, 19:17 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Zmiany we wnętrzu na plus. Moim zdaniem generacja ta już swoje ma i taki lift niewiele tu zmienia. Upodobnienie do nowych modeli zmianą lamp z przodu wygląda, niczym tuning.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 18.08.2009, 20:13 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Le Cobusier napisał(a): nie podoba mi siÄ™ chĹ‚odnica  rzeczywiĹ›cie, jest paskudna Fajnie zobaczyć finalnÄ… wersjÄ™ czegoĹ›, co widziaĹ‚o siÄ™ zamaskowane na ulicy - osobiĹ›cie zastrzeĹĽeĹ„ nie mam, przydaĹ‚o siÄ™ T5 to odĹ›wieĹĽenie.
_________________ locha lover
|
| Wto, 18.08.2009, 20:19 |
|
 |
|
halosza
Samochód: RWD
|
Mnie siÄ™ facjata podoba.
_________________ Motorized - blog dla zmotoryzowanych
|
| Wto, 18.08.2009, 21:05 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
Le Cobusier napisał(a): nie podoba mi siÄ™ chĹ‚odnica A mi waĹ‚ korbowy Jak na jeĹĽdĹĽÄ…cÄ… skrzynkÄ™ na kartofle, to nieĹşle nawet, chociaĹĽ faktycznie maĹ‚o nowoczeĹ›nie wyglÄ…da.
|
| Wto, 18.08.2009, 22:02 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Wyghląda jakos tak głupio, jak przód był doczepiony od innego auta. ogolnie na minus.
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Wto, 18.08.2009, 22:24 |
|
 |
|
lordmietek
|
Kobi napisał(a): Na drugim zdjÄ™ciu ta wersja z prawej strony wyglÄ…da jak T4  Fajnie, ĹĽe zmieniono wnÄ™trze chociaĹĽ konsola Ĺ›rodkowa rozrosĹ‚a siÄ™ niesamowicie  konsola wcale sie nie rozrosla. byla ona dostepna jedynie w multivanie. pewnie dlatego sadzisz ze sie rozrosla..
_________________ volvo 340 RWD !!PB!! Padżerro 2.8 Tdi
|
| Śro, 19.08.2009, 22:53 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
lordmietek napisał(a): Kobi napisał(a): Na drugim zdjÄ™ciu ta wersja z prawej strony wyglÄ…da jak T4  Fajnie, ĹĽe zmieniono wnÄ™trze chociaĹĽ konsola Ĺ›rodkowa rozrosĹ‚a siÄ™ niesamowicie  konsola wcale sie nie rozrosla. byla ona dostepna jedynie w multivanie. pewnie dlatego sadzisz ze sie rozrosla.. Faktycznie. MĂłj błąd. JeĹşdziĹ‚em tylko wesjÄ… - Caravelle, a w niej konsola byĹ‚a nieco mniejsza 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 19.08.2009, 23:11 |
|
 |
|
cichociemny
Samochód: Kropek 1.2 03'
|
Jakby chińczykom zlecili zrobić kopię, a plany odkupili od nich i wdrożyli w UE... Jestem na nie.
_________________ http://www.mlynisko.pl | http://www.last.fm/user/cicho_ciemny
|
| Śro, 19.08.2009, 23:25 |
|
 |
|
Davin
Samochód: DS3 '14
|
To że niby kiedy Passat, Eos i Phaeton będą mieć przód od dostawczaka? To jest paranoja, ja rozumiem ujednolicać ale ... 
|
| Czw, 20.08.2009, 7:56 |
|
 |
|
lordmietek
|
ciekawe jaką pojemność będzie miała odmiana 180km. oby nie 2.0
_________________ volvo 340 RWD !!PB!! Padżerro 2.8 Tdi
|
| Czw, 20.08.2009, 11:13 |
|
 |
|
Le Cobusier
|
fotki z dedykacja dla ciebie Kurai. Ja szanuje twoje zdanie....    Cytuj: Po wycieknięciu oficjalnych zdjęć do sieci, o czym pisaliśmy ostatnio, Volkswagen nie miał już nic do ukrycia i zaprezentował pełny pakiet zdjęć i informacji dotyczących face liftingu swojego "dostawczaka".
Linia odświeżonych modeli obejmuje całą rodzinę, a więc Transportera, Multivana, Caravelle i Californię. Wszystkie zyskały nowy wygląd nadwozia i wnętrza, ale zmiany zaszły także pod maską, gdzie pracują bardziej oszczędne i ekologiczne silniki TDI common rail.
Z zewnątrz rodzina T5 charakteryzować się będzie nowymi lusterkami zewnętrznymi oraz grillem i reflektorami przywodzącymi na myśl ostatnie generacje Polo, Golfa czy Scirocco. Co więcej, Caravelle, Multivan i California zyskały zmienione lampy tylne i chromowane listwy boczne.
Jeśli chodzi o kabinę, tu znajdziemy kilka zapożyczeń z nowych wersji osobowych Volkswagenów. Jest trójramienna kierownica, przeprojektowana deska rozdzielcza oraz najnowszy system audio i nawigacji z dotykowym ekranem.
Od strony technicznej duże Volkswageny jeździć będą z układem ESP nowej generacji z asystentem ruszania pod górę, monitoring ciśnienia w oponach oraz system Side Assist ostrzegający przed zajechaniem drogi pojazdom będącym w martwym polu lusterek.
Pod maską nowych Volkswagenów T5 znajdzie się odnowiona gama silników wysokoprężnych. Będzie to 2-litrowy czterocylindrowy TDI common rail w wersjach 84 KM i 220 Nm, 102 KM i 250 Nm, 140 KM i 240 Nm oraz 180 KM i 400 Nm. Według zapewnień producenta, poziom zużycia paliwa zostanie obniżony nawet o 1,9 l/100 km, a emisja CO2 spadnie średnio o 52 g/km. Nowe jednostki spełniać będą surowe normy emisji spalin Euro 5. Napęd przekazywany będzie za pośrednictwem nowej dwusprzęgłowej skrzyni biegów DSG o siedmiu przełożeniach, która dostępna będzie także w modelach z napędem na wszystkie koła 4MOTION.
Premiera gamy dostawczych modeli Volkswagena odbędzie się na wrześniowym autosalonie we Frankfurcie, a sprzedaż rozpocząć się ma w połowie października.
moto.onet.pl
|
| Czw, 20.08.2009, 12:46 |
|
 |
|
Kaito
Samochód: cee'd
|
Te samochody mają głównie za zadanie jeździć w ogólnym rozrachunku jak najtaniej i to jest ich atut. Konstruowanie czegoś od zera nie ma tutaj sensu. Udoskonalenia, nowe opcje i ekonomiczniejsze silniki są najistotniejszym elementem. Jak ktoś prowadzi biznes to nie patrzy na drobnostki. Wszystko kręci się wokół kosztów. Po ilości jeżdżących Transporterów widać, że sprawdziły się w tej roli.
|
| Czw, 20.08.2009, 20:46 |
|
|