|
|
Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 10:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
drakor
|
 2010 Jaguar XJ
Cytuj: Jaguar zezwolił na publikację pierwszego zdjęcia przed premierą i oficjalnie potwierdził, że to pierwsze oficjalne zdjęcie nowego XJ-a. Zbytnio nie różnią się od tych, co upublikował NCS  (c) Motofilm, Carscoop.Michae=autogaleria.pl Cytuj: Jaguar wyraził zgodę na publikację jednego oficjalnego zdjęcia przed premierą. Prezentacja auta odbędzie się dzisiaj o godzinie 21:15 czasu polskiego.
Brytyjski producent zapowiedział, że model XJ 2010 będzie wzorem dla następnych generacji modelów Jaguara. Pod maską znajdziemy benzynowe i wysokoprężne jednostki, w tym doładowana V8 o mocy 510 KM.
XJ będzie dostępny na zamówienie z końcem tego tygodnia, a pierwsi klienci mogą spodziewać się dostaw pod koniec roku.
AKTUALIZACJA: Zdjęcia zostały usunięte na wniosek Jaguara. Serwis NetCarShow oraz Carscoop, na których pojawiły się fotografie, również zakończyły ich publikację.
AKTUALIZACJA 2: Jaguar pozwolił na opublikowanie jednego oficjalnego zdjęcia. (c) Motofilm.pl http://www.edmunds.com/insideline/do/Ne ... eId=152307
_________________ TechnoBase.FM.24h. Electro
Ostatnio edytowany przez drakor Czw, 09.07.2009, 12:19, edytowano w sumie 2 razy
|
| Czw, 09.07.2009, 12:12 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
 Re: 2010 Jaguar XJ
No to naprawdę duże zdjęcie opublikował... Popraw temat, albo będzie zablokowany...
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Czw, 09.07.2009, 12:14 |
|
 |
|
drakor
|
Sorry zły link dalem, juz poprawione.Duze zdjecie.
|
| Czw, 09.07.2009, 12:20 |
|
 |
|
Michae
|
Zacytowałeś mój news 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Czw, 09.07.2009, 12:48 |
|
 |
|
charles.carmichael
Samochód: Kia Pro_cee'd 1.4
|
Noo, nareszcie Jaguar z ładnym przodem. Co to się porobiło. Tyle że dla odmiany raczej tył mi nie "spasi".  Nie mogli zrobić kombinacji takiego przodu i zadka z XF-a?
|
| Czw, 09.07.2009, 14:23 |
|
 |
|
Michae
|
I jeszcze jedno. Drakor, czy to taka sztuka przesłać zdjęcie przez swoje konto na Fotosiku? 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
Ostatnio edytowany przez Michae, Sob, 24.10.2009, 15:10, edytowano w sumie 1 raz
|
| Czw, 09.07.2009, 14:38 |
|
 |
|
Patrick Bateman
|
Wg mnie jest znacznie ładniejszy od XF. Jednak uważam, że Jaguar podąża złą drogą, jeśli chodzi o stylistykę. Bardzo ceniłem tę markę za styl jaki do niedawna miała. Prezentowany tutaj XJ wygląda tak, że równie dobrze mógłby być modelem Hondy lub Forda. To już nie ten sam Jaguar co kiedyś.
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=7IdYN5ghtI8
|
| Czw, 09.07.2009, 14:42 |
|
 |
|
offloldowiec
|
Zajebisty przod, dynamiczna linia boczna i tyl, ktorego na razie nie moge przetrawic.
_________________ Deszcze Niespokojne.
Mecze na żywo
|
| Czw, 09.07.2009, 15:22 |
|
 |
|
Michae
|
Tył to najgorsza część tego auta 
Ostatnio edytowany przez Michae Sob, 24.10.2009, 15:11, edytowano w sumie 2 razy
|
| Czw, 09.07.2009, 15:31 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
 źródło: kmh24
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 09.07.2009, 17:11 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
eeeee... Nawet fajny przód, bo te lampy nie takie wyłupiaste jak w XF, ale tył masakra, brzydki, na dodatek nie pasuje do przodu. Tylne słupki lakierowane na czarno?
|
| Czw, 09.07.2009, 17:42 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
O ile w przypadku modelu XF zmiana była bardzo pozytywna bo S-type wyglądał bardzo barokowo, to w przypadku XJ już nie jestem pewien, XJ to klasyka, zawsze wyglądał tak samo, trudno będzie się przyzwyczaic do zupełnie nowego wyglądu. O ile przód wygląda świetnie to reszta... no nie wiem, profil jak z Audi A6 a tył może należec do jakiegokolwiek innego auta.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 09.07.2009, 17:54 |
|
 |
|
drakor
|
|
| Czw, 09.07.2009, 18:22 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
Jako całość jest fantastyczny, a do tyłu się szybko przyzwyczaimy... Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę go na ulicy 
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Czw, 09.07.2009, 19:13 |
|
 |
|
charles.carmichael
Samochód: Kia Pro_cee'd 1.4
|
Bardzo (ale to bardzo) odważny design jak na Jaguara, ale obawiam się, że do tyłu XJ-a będę się przekonywał dłużej niż do przodu XF-a (który w dalszym ciągu wybitnie mi się nie podoba).
|
| Czw, 09.07.2009, 20:07 |
|
 |
|
gibki8
|
 cudownie zamazane logo netcarshow 
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Czw, 09.07.2009, 20:12 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Czw, 09.07.2009, 20:23 |
|
 |
|
gibki8
|
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
Ostatnio edytowany przez gibki8 Czw, 09.07.2009, 21:33, edytowano w sumie 5 razy
|
| Czw, 09.07.2009, 20:30 |
|
 |
|
Sage
|
|
| Czw, 09.07.2009, 20:53 |
|
 |
|
Mikkao
|
Chyba za późno, żeby prosić o kolejną ewolucję starego wcielenia Jaga? Ja rozumiem, że "idzie nowe" w Jaguarze, ale jakoś nie widzę żeby np. takie MINI cierpiało z powodu kolejnych ewolucji swojego designu. Przez prawie pięćdziesiąt lat wyglądało tak samo, a przez ostatnie dziesięć zmieniło się tylko w szczegółach. Ten nowy XJ stracił swojego ducha - jasne, jest cudownie nowoczesny, nowo-Jaguarowy i najpewniej będzie wypakowany najbardziej luksusowym wyposażeniem... Ale to już jest coś innego niż XJ. Przód zalatuje mi rozpuszczonym pod wpływem Słońca Maserati Quattroporte [+ rzecz jasna XF-em, a nie sądze by podobieństwo do niżej pozycjonowanego modelu dodało XJ-towi prestiżu], a tył jakby najnowszymi Lincolnami. Wiem, że one mają raczej poziome światła, ale jednak. Nie mówię, że jest źle - po prostu inaczej. I gdybym miał kasę i możliwość złożenia zamówienia, złożyłbym. Wnętrze mnie nie zachwyciło, nie wiem czy to tylko na moim kompie ale zamiast czarnego materiału na desce rozdzielczej widzę tam ciemnoniebieski. Bardzo ciemny. I to mnie wytrąca z rytmu, bo nijak mi ten kolor nie pasuje do drewnianego wykończenia. Nie wiem co mam z Lincolnami, ale wnętrze też mi nimi zalatuje. Idę kupić nowy monitor. 
|
| Czw, 09.07.2009, 20:54 |
|
|