|
|
Obecny czas: Śro, 10.06.2026, 3:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 20 posty(ów) ] |
|
VW Golf GTI MkI vs VW Golf GTI MkVI
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Rules
|
 VW Golf GTI MkVI       VW Golf GTI MkI        VW Golf MkVI * Price: £23,715 * Engine: 2.0-litre 4cyl, 207bhp * 0-60mph: 6.9 seconds * Economy: 38.2mpg * Euro NCAP rating: Five stars VW Golf MkI GTI * Price: £3,372 (in 1976) * Engine: 1.6-litre 4cyl, 110bhp * 0-60mph: 9.1 seconds * Economy: 29.7mpg * Euro NCAP rating: N/A Źródło: autoexpress.co.uk
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
Ostatnio edytowany przez Rules, Pon, 13.04.2009, 13:40, edytowano w sumie 1 raz
|
| Sob, 11.04.2009, 13:12 |
|
 |
|
upyoararse
|
 Re: VW Golf GTI MkI vs VW Golf GTI MkVI
Oba paskudne.  PoproszÄ™ AstrÄ™ GTC.
|
| Sob, 11.04.2009, 13:21 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Glos na dziadka, bo to bylo kiedys male sportowe autko, taka zabawka, a nowy Golf to bezplciowa kupa blachy  Golf I ma ladniejsza tapicerke niz VI 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Sob, 11.04.2009, 13:42 |
|
 |
|
Dżony
|
Głos na VI pod każdym względem bije jedynkę można by tu gadać ,że tamten miał dusze i w ogóle ale oba są bezpłciowe i dlatego trudno się tu kierować emocjami. Głos na nowe GTI EDIt: przepraszam za błąd, dyslektykiem jestem choć to żadne usprawiedliwienie.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
Ostatnio edytowany przez Dżony, Sob, 11.04.2009, 15:36, edytowano w sumie 1 raz
|
| Sob, 11.04.2009, 14:11 |
|
 |
|
mothman
Samochód: Sedan AWD 4.2 Pb
|
Faethor napisał(a): bezpłóciowe NastÄ™pny...  BezpĹ‚ciowe! Nie wybieram nic, bo obydwa rzeczywiĹ›cie takie sÄ….
_________________ Cuore Defectivo
|
| Sob, 11.04.2009, 14:18 |
|
 |
|
Davin
Samochód: DS3 '14
|
Wybrałem Golfa 5,5 sprzedaje go i kupuje Megane RS  nic w tej klasie i za tą cenę lepiej niż ona wyglądać nie będzie. 
|
| Sob, 11.04.2009, 16:17 |
|
 |
|
specyfik
Samochód: Focus 1.8 TDCI '08r.
|
No jestem faktycznie ciekaw czy ktoś z Was gdyby dostał taki wybór - "A weź sobie którego chcesz" faktycznie wybrałby mk. I Paru fanatyków by się mogło zdarzyć, ale bądźmy realistami. Ja oczywiście wybieram VI. Że niby to już nie takie GTI, bo dużo waży... dużo waży bo jest naszpikowany systemami odpowiadającymi za bezpieczeństwo i całą masą elektronicznych gadżetów - takie czasy. Jak chcę zapalić światło to naciskam przycisk, a nie szukam świeczki i zapałek. A gdyby tu stało Megane RS (nawet to w najnowszej budzie, która w końcu nie jest ohydna), 147 GTA i Civic Type-S to też wybrałbym Golfa GTI. Bardziej cenie 207 niemieckich koni niż z jakiegokolwiek innego kraju. A za nim przyjdą miłośnicy aut francuskich, które bardzo zresztą lubię bo kilkuletnie są bardzo dobre gdyż są tanie i są.... tanie, to tylko powiem ze to moja prywatna opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać. 
|
| Sob, 11.04.2009, 16:55 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
 ta tapicerka w kratkę w MK VI to chyba jakieś nieporozumienie? Nie wybieram nic, bo tutaj królem dla mnie jest Megane RS (z resztą Megane F1 R26 poradziło sobie sobie z MK V GTI, więc sądzę, że nic się w tej kwestii nie zmieniło  )
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Sob, 11.04.2009, 17:02 |
|
 |
|
mothman
|
PiasQ napisał(a): :shock: ta tapicerka w kratkÄ™ w MK VI to chyba jakieĹ› nieporozumienie? To jest "tradycyjna" tapicerka GTI  Nie mam pojÄ™cia dlaczego MkI nie ma takiej w tym porĂłwnaniu. Pewnie byĹ‚o kilka do wyboru.
|
| Sob, 11.04.2009, 17:33 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
mothman napisał(a): PiasQ napisał(a): :shock: ta tapicerka w kratkÄ™ w MK VI to chyba jakieĹ› nieporozumienie? To jest "tradycyjna" tapicerka GTI  Nie mam pojÄ™cia dlaczego MkI nie ma takiej w tym porĂłwnaniu. Pewnie byĹ‚o kilka do wyboru. LejÄ™ na takÄ… tradycjÄ™  ... majÄ…c takÄ… tapicerkÄ™ w aucie typu GTI czuĹ‚bym siÄ™ jak dziadek 
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Sob, 11.04.2009, 18:41 |
|
 |
|
mothman
|
Hehe  Mnie siÄ™ nawet podoba takie nawiÄ…zanie do starszego modelu.
|
| Sob, 11.04.2009, 19:08 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
mothman napisał(a): PiasQ napisał(a): :shock: ta tapicerka w kratkÄ™ w MK VI to chyba jakieĹ› nieporozumienie? To jest "tradycyjna" tapicerka GTI  Nie mam pojÄ™cia dlaczego MkI nie ma takiej w tym porĂłwnaniu. Pewnie byĹ‚o kilka do wyboru. DokĹ‚adnie. Ta tapicerka to najlepsze co jest w tym Golfie  ChÄ™tnie u siebie bym takÄ… widziaĹ‚ 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Sob, 11.04.2009, 20:32 |
|
 |
|
homarek
|
W moim przypadku głos idzie na MkI. W czasach gdy się pojawił zrobił niezłe zamieszanie i właściwie stworzył nową klasę aut. Obecna generacja jest tylko cieniem swojego przodka. Nawet nie chodzi mi tutaj o wagę ale jeśli weźmiemy pod uwagę moc to marne 207 koni golfa nie ma się co równać do usportowionych wersji astry, megane no i oczywiscie nowego focusa rs.
|
| Sob, 11.04.2009, 22:47 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
Nowe GTI poproszę. To stare to niby klasyk, niby ma duszę, styl i bla bla bla, ale jakoś tego stylu za mało jak na klasyka, wygląda na starego sztrucla i tyle A nowy nie jest za piękny, ale jeździ na pewno świetnie. A tapicerka jest cool!
|
| Nie, 12.04.2009, 20:05 |
|
 |
|
Edwardo308
Samochód: Gnojownik
|
Pudełko zapałek kontra nowoczesna zapalniczka... bleee (wolę miotacz ognia) Mówicie że MkI to klasyk !? du*a... Lancia Delta Evolutzione to klasyk, 2.0 Turbo na dwóch oddzielnych wałkach rozrządu to klasyka, 211KM i spluwanie płomieniem z wydechu to jest to.
_________________ Istnieje milion powodów, dla których warto sprzedać* Scenica *ale szkoda mi kasy, którą w ten gnój włożyłem
|
| Nie, 12.04.2009, 21:02 |
|
 |
|
el_Presidente
|
Oczywiscie ze to klasyk. Golf GTI pozwolil normalnym, srednio zarabiajacym facetom kupic samochod praktyczny, szybki, niezawodny i w miare oszczedny. Oczywiscie nie tak szybki jak Delta, ktora tez jest wspanialym klasykiem, ale jednak duzo tanszym i oszczedniejszym. Moze dzis osiagi tego GTI nie robia wiekszego wrazenia, jednak nalezy pamietac, ze przecietne auto wtedy mialo osiagi na poziomie duzego Fiata czy Poloneza... Zas co do porownania- wole 1 generacje. Ma dusze, jest owiana legenda no i dobrze zachowana nie pogardzilbym nawet dzis.  6tka jest fajnym autem, na pewno swietnie jezdzacym, ale z tego co widze na zdjeciach 5tka GTI bardziej mi sie podobala. W dodatku potrafi to czego wiele innych aut tej klasy nie umie- przy spokojnej jezdzie jest calkiem komfortowa cicha i nie trzeba jej krecic wysoko przy wyprzedzaniu. A gdy najdzie ochota mozna odjechac z plonacymi gaciami. A co do tych wszystkich porownujacych tego Golfa z Astra OPC i innymi takimi autami- dla nich rywalem bedzie Golf R20T.
|
| Pon, 13.04.2009, 9:37 |
|
 |
|
Pemo
Samochód: Citroën ZX 16V
|
Brakuje opcji "Wszystko tylko nie Golf", albo "Żaden"  , albo przynajmniej "Wybieram coś innego" 
_________________ Aczkolwiek, z tym, że nie na pewno, bo jeżeli ktoś komuś coś, a ewentualnie nikt nikomu nic, to po co?
Są trzy prawdy: prawda, tyż prawda i gówno prawda!
Citroën ZX 16V Rover 114 GTI ET 1/4 mili 16,241s - Stalowa Wola
|
| Pon, 13.04.2009, 10:44 |
|
 |
|
fiko7
Samochód: Hyundai i30
|
Żebym miał kupić auto tej klasy napewno wybrałbym inną markę. Golf MkI to napewno auto które maniezłą historię i kiedyś było rewelacyjnym autem i może w tamtych czasach zdecydowałbym sie na Golfa, ale na chwilę obecną ten Golf jakoś do mnie nie przemawia, jeśli już bym musiał wybrać to wybrałbym z tej dwójki MkVI. Żeby to był Jaguar, Ferrari, Mustang, to wtedy może bym wybrał klasyka bo to auta z duszą, które są i będą doceniane, ale stary Golf w ten sposób do mnie nie przemawia.
|
| Pon, 13.04.2009, 11:52 |
|
 |
|
Krzychu007
|
Mały błąd w ankiecie: zdjęcie silnika MkVI jest przypisane do MkI  a co to wyboru, oczywiście VI bo I wogóle nie przypadła mi do gustu i w mojej opinii nie jest żadnym klasykiem.. A VI? no cóż ostatnio zaczyna mi się coraz bardziej podobać 
_________________ 0.o
|
| Pon, 13.04.2009, 12:22 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Zdrowy rozsądek wziął górę nad klasyką. Wybieram nowego Golfa, który może nie jest najciekawszą i najmocniejszą propozycją w tej klasie, ale dystansuje we wszystkich aspektach poprzednika. Niestety czasy "jedynki", nawet w topowej wersji odeszły. Jest to mały, ciasny, ale niezwykle szybki pojazd. Dziś jednak zabawa nim kosztuje zbyt wiele wyrzeczeń.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Wto, 14.04.2009, 20:20 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 20 posty(ów) ] |
|