Obecny czas: Sob, 13.06.2026, 9:13

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Audi: R8 vs RS6 

Wybierz swoje przeznaczenie:
Audi R8 48%  48%  [ 24 ]
Audi RS6 52%  52%  [ 26 ]
Razem głosów : 50

Audi: R8 vs RS6 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Post Re: Audi: R8 vs RS6
Cytuj:
A czy R8 jest brzydkie. Kurna na boga, GDZIE

w każdym miejscu, od zadartego kupra, przez linię dziecka z wodogłowiem, aż po ten tandetny plastik z boku

Wto, 09.09.2008, 18:40

Ital_X napisał(a):
Fajne masz pojęcie o ludziach. No tak, ktoś się dorobił, podoba mu się R8 i już jest dupkiem bo Ciebie na niego nie stac - ŻENUA :mryellow:
Witamy w Polsce :/

Wto, 09.09.2008, 18:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Europa
Seth napisał(a):
Cytuj:
A czy R8 jest brzydkie. Kurna na boga, GDZIE

w każdym miejscu, od zadartego kupra, przez linię dziecka z wodogłowiem, aż po ten tandetny plastik z boku

Dzieci z wodoglowiem nie sa temu winne ze tak wygladaja .Image

A ten plastik jest naprawde tandetny.

Ostatnio edytowany przez konchma, Wto, 09.09.2008, 20:11, edytowano w sumie 1 raz

Wto, 09.09.2008, 19:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: WL
Samochód: Kilka
konchma napisał(a):
Cz moglbys dla mnie zdefiniowac pojecie "bogaty dupek"..

Dzieki..

Bogaty dupek w R8 to po prostu bogaty dupek w R8. Wyróżniam również bogatych dupków w F360 i innych supersamochodach, które się nie bardzo nadają aby je użytkować na co dzień w PL.

Podsumowanie: supersamochĂłd + Polska droga = bogaty dupek

Gdy jest to porządna zachodnia droga to uważam, iż ktoś ma gust kupując takie auto. Myślę niestety polskimi realiami, a mieszkam prawie że w stolicy. I nikt mi nie wmówi, że Warszawa i jej okolice to nawierzchnie dla takich aut. Może i R8 jest mniej skrajne od F430, nie wiem nie testowałem. Póki co obydwa są dla mnie na poziomie supersamochód. Rozpisałem się, ale myślę iż moja wypowiedź zostanie dobrze już zinterpretowana.

Ital_X napisał(a):
Fajne masz pojęcie o ludziach. No tak, ktoś się dorobił, podoba mu się R8 i już jest dupkiem bo Ciebie na niego nie stac - ŻENUA :mryellow:

Blablabla... kontekstu nie potrafiłeś wyciągnąć z wypowiedzi.

Acha - nie oceniaj kogoĹ› swojÄ… miarkÄ…. ProszÄ™.

Wto, 09.09.2008, 20:02
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
~Arek napisał(a):

Aha, nie oceniaj kogoĹ› po tym ĹĽe stac go na R8 :twisted:

Polski Fiat 127p 74'

ForzaItalia

Wto, 09.09.2008, 20:31

~Arek napisał(a):
Bogaty dupek w R8 to po prostu bogaty dupek w R8. Wyróżniam również bogatych dupków w F360 i innych supersamochodach, które się nie bardzo nadają aby je użytkować na co dzień w PL.

Podsumowanie: supersamochĂłd + Polska droga = bogaty dupek
Przepraszam bardzo, ale wydaje mi się, że gówno powinno cię obchodzić czym kto jeździ i po jakich drogach. Jeśli ma taką ochotę niech sobie jedzie McLarenem F1 na 6 tygodniowe wakacje albo Hummerem H1 na miasto, ma takie prawo a tobie nic do tego. Gadka typowego Polaczka, którego szlag trafia, że kogoś stać na wóz za 500 tyś. a jego nie :roll:

Wto, 09.09.2008, 21:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Oba sa idealne ale w tym towarzystwie jedno z aut jest rowniejsze. Kiedy r8 jest tylko wspaniałym supercarem na codzien i sa od niego auta lepsze to rs6 avant jest napiekniejszym, najszybszym i najpotezniejszym kombi w swiecie. To wystarczajacy zeby go wybrac.
Poza tym wypasione zdjecia.

Śro, 10.09.2008, 8:01
Moderator
Awatar użytkownika

konchma napisał(a):
~Arek napisał(a):
Gdy widzę R8 to myślę, że jedzie nim jakiś bogaty dupek, który chce się pokazać (w naszych warunkach to dość skrajne auto). Ktoś kto kupuje RS6, nie robi tego z chęci pokazania się. To idealne auto "rodzinne" o osiągach sportowca. Można tym jechać do reala na duże zakupy, a na autostradzie zdmuchnąc z pasa każde GTI. To na pewno świetny wóz.

Dzieki..

Bogaty dupek myśle jest metaforą do zamożnego człowieka kupującego sportowe auto, by podkreślić swój status.

Śro, 10.09.2008, 11:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: WL
Samochód: Kilka
Ital_X napisał(a):
~Arek napisał(a):

Aha, nie oceniaj kogoĹ› po tym ĹĽe stac go na R8 :twisted:

Acha miało podkreślić mój zachwyt nad twoją idiotyczną uwagą dot mojego statusu majątkowego. Pasi? (od achać)

Joey napisał(a):
Gadka typowego Polaczka, którego szlag trafia, że kogoś stać na wóz za 500 tyś. a jego nie :roll:

Równie bardzo wkur... mnie goście na terenowych quadach bez kasków zapierd... po miejskiej uliczce. Kto bogatemu zabroni, nie? Tylko pasuje to jak karoca do osła.

Jeżeli ktoś chce napisać mi coś równie niezwiązanego z tematem to [proszę na PW. Eot.

Śro, 10.09.2008, 12:43
Awatar użytkownika

Ice napisał(a):
konchma napisał(a):
~Arek napisał(a):
Gdy widzę R8 to myślę, że jedzie nim jakiś bogaty dupek, który chce się pokazać (w naszych warunkach to dość skrajne auto). Ktoś kto kupuje RS6, nie robi tego z chęci pokazania się. To idealne auto "rodzinne" o osiągach sportowca. Można tym jechać do reala na duże zakupy, a na autostradzie zdmuchnąc z pasa każde GTI. To na pewno świetny wóz.

Dzieki..

Bogaty dupek myśle jest metaforą do zamożnego człowieka kupującego sportowe auto, by podkreślić swój status.

a czy mozna kupic sportowy samochod nie bedac bogatym dupkiem?

Śro, 10.09.2008, 13:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Cytuj:
Dzieci z wodoglowiem nie sa temu winne ze tak wygladaja .Image

a czy mĂłwiÄ™, ĹĽe sÄ…? nie sÄ…, ale nie wyglada to bardzo atrakcyjnie. W tym przypadku rĂłwnieĹĽ

Śro, 10.09.2008, 13:23

pierwszy raz tu pisze, nigdy mi sie nie chcialo swoich opini wyrazac :P
hmm co tu duzo pisac R8 jest przesamochodem :twisted: za pare lat jak bedzie troche mniej kosztowac napewno sobie takiego kupie.. :twisted:
no a RS6 pewnie bedzie fajny za parenascie lat jak zacznie mnie obchodzic pojemnosc bagaznika i mozliwosc zamontowania fotelikow na tylnich siedzeniach :mryellow:

a do kolegi spinajacego sie.. takie samochody kupuja ludzie ktorzy kochaja motoryzacje i przy okazji byli na tyle ogarnieci/zdolni/przedsiebiorczy ze zarobili duzo kasy.. znam paru ( 8) :lol: ) i napewno zaden z nich nie jest dupkiem :/

Śro, 10.09.2008, 14:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: ...
Wybor jest prosty- RS6.
Bardzo przywoite duze auto, ktorym mozna wiele przewiezc, pojechac na wakacje, nawet na co dzien mozna go uzywac, jesli stac kogos na paliwo. A gdy przychodzi co do czego, mozna utrzec nosa nie jednemu supersamochodowi, czy postraszyc zone ostra jazda.
R8 to w sumie bardzo dobry samochod technicznie, jednak jakbym szukal superwozu, napewno nie byloby to Audi, w dodatku R8 wyglada tak stylowo jak toster, czy aluminiowy czajnik do herbaty. Oczywiscie to moja opinia tylko.

Śro, 10.09.2008, 15:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: D G
Samochód: renault megane II
wybieram rs6, bo jak bym chcial kupowac auto pokroju r8 to nyla by to inna marka np porshe corvett, no albo oczywiscie cos wloskiego c f) wlasciwie rs6 tez bym za niego innego wybral, ale...
Ale wlasnie ładniejsze i no w moim odczuciu bardziej sportowe wnetrze ma rs6, ale znowu r8 nie jest karawanem z szybszym silnikiem (no ogolnie r8 jest ladniejszze) troche, choc stylistycznie to r8 na kolana mnie nie powala, byc moze iz jestem wpatrzony w wloskie pieknosci :mryellow:

Śro, 10.09.2008, 15:44
Moderator
Awatar użytkownika

konchma napisał(a):

A czy nie ma bogatych nie będących dupkami? :twisted:

Śro, 10.09.2008, 18:10
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Ice napisał(a):
konchma napisał(a):

Zależy o jakiej zamożności mówimy. Można przeciez być bogatym w miłosierdzie... Macie bardzo wąskie horyzonty :twisted:

R8.

Śro, 10.09.2008, 18:31
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
gdybym miał wybierac to RS 6 - osiagi podobne a auta zupelnie inne , zwlaszcza jesli chodzi o wyglad i funkcjonalnosc - ja lubie kombi i dlatego podoba mi sie rs 6
ale jak widze r8 to mi sie slabo robi :mryellow: :mryellow:

Śro, 10.09.2008, 19:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
~Arek napisał(a):
Acha miało podkreślić mój zachwyt nad twoją idiotyczną uwagą dot mojego statusu majątkowego. Pasi? (od achać)

Aha miało podkreślic twój błąd ortograficzny. Zamożny człeku :P . Koniec OT

Polski Fiat 127p 74'

ForzaItalia

Czw, 11.09.2008, 6:49
Awatar użytkownika

kenji napisał(a):
Ice napisał(a):
konchma napisał(a):

Zależy o jakiej zamożności mówimy. Można przeciez być bogatym w miłosierdzie... Macie bardzo wąskie horyzonty :twisted:

R8.
A czy można bedac bogatym w miłosierdzie i do tego posiadajac szerokie horyzonty... Jezdzic sportowym samochodem?

Image

Czw, 11.09.2008, 8:57

RS6 i to bez żadnej uwagi! R8 jest dla mnie samochodem zrobionym na siłę, z paru części które Audi miało zbędnych na magazynie. Jechałem R8 i byłem zszokowany tragicznym zawieszeniem, fatalną automatyczną skrzynią biegów i brakiem emocji. Porsche 911 pozostaje klasą samą dla siebie w swojej klasie. RS6 jeszcze nie testowałem, ale mam do dyspozycji na codzień "stare" RS6 (450KM) i uważam je za najlepszy samochód na świecie! Pomyślcie: osiągi praktycznie nie do wykorzystania, a jak miałem potrzebę zrobienia sporych zakupów w tym sklepie, w którym kupują Szwedzi na literę "I" to weszły: 3 biurka, 2 fotele biurowe, 3 stoliki okolicznościowe i kilka innych rzeczy który pchaliśmy na 2 wózkach. To jest supersamochód, który jest superbohaterem wszelkich dróg.
POZDR.

Czw, 11.09.2008, 21:24
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna