|
|
Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 23:38
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Konradek
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
|
 Re: Telefony komĂłrkowe
Ale navi w telefonie to jak dla mnie nie porozumienie. Bateria Ci wtedy trzyma kilka godzin, nie ma jak normalna nawigacja. Ja mam k850i, w kumpel n73 i naprawde k850i w niczym nie odbiega od tej noki.
_________________ 05.07.2007r. - kat. B 16.10.2010r. - Instruktor nauki jazdy kat.B kat.C - 14.09.2012r. kat.D - 20.02.2012r. kat.C+E - w trakcie
|
| Pią, 29.02.2008, 6:36 |
|
 |
|
Kari
Samochód: Alfa Romeo Giulietta
|
Bo K850i został stworzony, żeby pokonać N95, a N73 to już przeszłość  Jeśli miałbym wybierać pomiędzy K850i i N95, wziąłbym Nokię. Może bardziej rozreklamowana, ale podobno dobra.
_________________ Czy wiesz czym jest CHERUB? :: CherubCampus.net
Uzyskam największe odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i inne z OC - więcej na PW
|
| Pią, 29.02.2008, 6:59 |
|
 |
|
gibki8
|
ja też wziąłbym nokię. Co do nawigacji w komórce to uważam to za pomysłowe ale niepotrzebne rozwiązanie. Np. do Nokii E50 można dokupić taki adapter GPS który jest łączony z komórką za pomocą bluetootha. Mapy pobiera się z neta i wrzuca na komórkę. Tylko problem tkwi w tym że musisz mocno wpatrywać się w malutki wyświetlacz komórki który nigdy nie zastąpi normalnej nawigacji
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Pią, 29.02.2008, 14:18 |
|
 |
|
Konradek
|
Aaa no i co jest zdecydowanie na + w K850i w porównaniu do N95 to bateria. Trzyma mi już od poniedziałku a nadal pokazuje 44%  A telefon użytkuje dość dużo. Pod tym względam se ma znaczną przewage nad nokią.
_________________ 05.07.2007r. - kat. B 16.10.2010r. - Instruktor nauki jazdy kat.B kat.C - 14.09.2012r. kat.D - 20.02.2012r. kat.C+E - w trakcie
|
| Pią, 29.02.2008, 15:46 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Konradek napisał(a): Bateria Ci wtedy trzyma kilka godzin, nie ma jak normalna nawigacja. Tak samo musisz Ĺ‚adować telefon jak i nawigacjÄ™, ja tam nie widzÄ™ probelmu dokupienia Ĺ‚adowarki samochodej za jakieĹ› 5 zĹ‚. K850i jest cholernie drogi, a zbyt wygodny w uĹĽytkowaniu nie jest i tak jak wspomniaĹ‚em, nie jest rozwojowy, a w tej chwili moĹĽliwość wgrania navi w telefon to bardzo popularne rozwiÄ…zanie. Cytuj: Tylko%20problem%20tkwi%20w%20tym%20ĹĽe%20musisz%20mocno%20wpatrywać%20siÄ™%20w%20malutki%20wyĹ›wietlacz%20komĂłrki%20ktĂłry%20nigdy%20nie%20zastÄ…pi%20normalnej%20nawigacji Jasne, to w koĹ„cu tylko telefon i nigdy nie zastÄ…pi w peĹ‚ni aparatu cyfrowego, nawigacji, dyktafonu etc. etc. Cytuj: Pod tym wzglÄ™dam se ma znacznÄ… przewage nad nokiÄ…. I tu siÄ™ nie zgodzÄ™, Kwestia uĹĽytkowania, bateria w N95 pod ĹĽadnym wzglÄ™dem nie odstaje od K850i. Nie wiem w czym czasem ludzie widzÄ… problem, IMO nawet 36 godzin trzymajÄ…ca bateria to wystarczajÄ…co by zdobyć gniazdko i w godzinkÄ™ siÄ™ naĹ‚adować. A jak ktoĹ› chce nieĹ‚adować, to niech kupi Nokie 6310i.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 29.02.2008, 15:50 |
|
 |
|
Konradek
|
No to zależy jakie kto ma do tego podejście. Ja nie chciał bym ładować telefonu co drugi lub nawet codziennie. Zależy kto co lubi  Co do ceny to przecież k850i jest tańszy od n95.
|
| Pią, 29.02.2008, 16:00 |
|
 |
|
gibki8
|
Ice napisał(a): Jasne, to w koĹ„cu tylko telefon i nigdy nie zastÄ…pi w peĹ‚ni aparatu cyfrowego, nawigacji, dyktafonu etc. etc. no wĹ‚aĹ›nie o to mi chodzi. Telefon ma dzwoic i wysyĹ‚ać sms-y. Czasami moĹĽe teĹĽ fajnie zagrać.
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
|
| Pią, 29.02.2008, 16:23 |
|
 |
|
Kari
|
Okej, poważny problem mam do rozwiązania. Do wyboru dwa telefony - SE K800i i K810i. Za tego pierwszego Orange proponuje mi 400 zł przy przedłużeniu umowy. K810i nie jest w ofercie i niestety musiałbym kupować na Allegro - tam ceny ok. 650 zł. Tak, wiem, wiem. To są te same telefony, tylko w innym wydaniu. Nie interesuje mnie TrackID, bo mam kabel USB. Chcę tylko poznać Waszą opinię na ten temat. Jakie one są? Czy joy także się psuje, jak w innych SE? Czy warto dopłacać do K810i 250 zł za wygląd. Fakt, imo, K800i jest brzydszy od tego drugiego. K810i ma świetną klawiaturkę, jest cieńszy i nie ma tak dużego 'garba' jak K800i. Miałem okazję tylko obsługiwać K800i, z K810i nie miałem styczności. Osobiście jestem nastawiony na kupno K810i na Allegro, ale cena podana przez Orange jest tak zachęcająca, że to bajka. I jeszcze umowa - w przypadku K800i od Orange - 2,5 roku. Natomiast ten z Allegro - nieograniczona 
Uzyskam największe odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i inne z OC - więcej na PW
|
| Pią, 29.02.2008, 22:26 |
|
 |
|
Joey
|
Kari napisał(a): z K810i nie miaĹ‚em stycznoĹ›ci. Kari napisał(a): K810i ma Ĺ›wietnÄ… klawiaturkÄ™ Skoro nie miaĹ‚eĹ› stycznoĹ›ci to skÄ…d wiesz, ĹĽe taka Ĺ›wietna?  TeĹĽ nie miaĹ‚em z nim stycznoĹ›ci, ale tak na oko przyciski sÄ… mniejsze niĹĽ w K800i, wiÄ™c przypuszczam, ĹĽe bÄ™dzie mniej wygodna. Najlepiej weĹş go do rÄ™ki w jakimĹ› komisie czy coĹ› i zobacz  Kari napisał(a): Czy joy takĹĽe siÄ™ psuje, jak w innych SE? MĂłj ojciec ma K800i, nie pamiÄ™tam od jak dawna, ale juĹĽ dość dĹ‚ugo. Rozmawia przez niego tyle, ĹĽe jak mu bateria wytrzymuje dĹ‚uĹĽej niĹĽ 1 dzieĹ„ to moĹĽna to gdzieĹ› zapisać, bo rzadko tak bywa  Do czego zmierzam - uĹĽywa go bardzo intensywnie i joy mu siÄ™ nie popsuĹ‚. Powiem wiÄ™cej, ojciec uĹĽywa SE odkÄ…d tylko powstaĹ‚a ta firma, wszystkie miaĹ‚ z joyem i nigdy ĹĽaden mu siÄ™ nie zepsuĹ‚  OgĂłlnie widzÄ™, ĹĽe ten K810 podoba ci siÄ™ duĹĽo bardziej niĹĽ K800, wiÄ™c IMO nie ma siÄ™ co szczypać tylko wziąć tego, ktĂłry ci bardziej odpowiada. BTW: w K810 bateria dĹ‚uĹĽej trzyma 
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Pią, 29.02.2008, 22:58 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Co Ci tu mamy doradzać? Musisz sam wybrać co Ci się bardziej podoba, ja tam nie znam osoby, którek K810i się podoba, jesteś pierwszy  No i z tą wygodną klawiaturą też bym się nie zgodził.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Sob, 01.03.2008, 10:12 |
|
 |
|
Joey
|
Nie będę was wtajemniczał co i jak, ale mogę zmienić swoją Nokię 6230i (którą już kilka razy planowałem zmienić, ale nie znalazłem nic ciekawego na jej miejsce) na nową 6300 lub E51 (do wyboru) bez żadnej dopłaty. Jednak, jeśli wybiorę jakiś nowy nie będę mógł wrócić do starego telefonu  No i się zastanawiam czy warto zmienić, jak myślicie? Telefoniki są cieńsze od mojej 6230i a na tym mi zależy, mają lepsze aparaty, ale nie jest to istotne. Niestety obydwa mają krótszy czas rozmowy na baterii. E51 ma dłuższy czas rozmów niż 6300, ale ma Symbiana, którego nie lubię  Warto zmienić czy poczekać i kupić coś ciekawszego (np. 6500 Classic albo Motkę V8)? Jeśli tak to który? Byłbym raczej za tą 6300, chociaż mojemu kumplowi trzyma 1-2 dni  Co radzicie? http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone1=2106
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Pon, 03.03.2008, 17:25 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Kari napisał(a): cena podana przez Orange jest tak zachÄ™cajÄ…ca, ĹĽe to bajka. W Play'u w abonamencie za 40zĹ‚ k800i masz za zĹ‚otĂłwke!!
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Pon, 03.03.2008, 17:57 |
|
 |
|
Kari
|
Omg. Rzeczywiście. Ograniczyłem się tylko do Orange, a tu patrzę, że w Play'u takie gratisy. Czas zajrzeć tam. Kupno K810i to zbyt droga inwestycja, szczególnie, że w Play'u rozdają telefony za darmo 
|
| Pon, 03.03.2008, 21:09 |
|
 |
|
gibki8
|
Joey zobacz może jeszcze 6500 slide. Bardzo ładny rozsuwany telefon z całkowicie metalową obudową bez symbiana.
|
| Wto, 04.03.2008, 15:43 |
|
 |
|
Joey
|
gibki8 napisał(a): Joey zobacz moĹĽe jeszcze 6500 slide. Bardzo Ĺ‚adny rozsuwany telefon z caĹ‚kowicie metalowÄ… obudowÄ… bez symbiana. JuĹĽ zaĹĽyczyĹ‚em sobie 6300  Niestety ĹĽadnej 6500 do wyboru nie miaĹ‚em. Jak mnie ta 6300 bÄ™dzie denerwować to odĹĽaĹ‚ujÄ™ te pare stĂłw i za jakiĹ› czas kupiÄ™ sobie 6500 Classic albo tÄ… MotkÄ™ V8.
|
| Wto, 04.03.2008, 15:52 |
|
 |
|
hun
Samochód: Honda Civic
|
Czy ktoś z użytkowników posiada albo miał styczność z motorolą z3 (ew. z6)?? Chciałbym taką kupić ale nie wiem czy nie posiada paru irytujących wad mojej obecnej motki - chodzi mi o wielkość pamięci na smsy i szybkość oprogramowania. Proszę o opinie
|
| Wto, 04.03.2008, 16:06 |
|
 |
|
Kari
|
Wybrałem K800i w Orange. Dałem 406 złotych  Wziąłbym w Play'u, ale nigdzie w Lublinie nie było dostępnych tych telefonów. Kazali czekać miesiąc. Co do telefonu - ładny, funkcjonalny, łatwy w obsłudze. Jak każdy SE. Mogę polecić aparat - jest świetny! Rozdzielczość ponad 2000 na nie-pamiętam-ile. Podobny do innych telefonów z serii K. Po paru miesiącach opiszę Wam jak się sprawuje 
|
| Śro, 05.03.2008, 21:52 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Kari napisał(a): WybraĹ‚em K800i w Orange. DaĹ‚em 406 zĹ‚otych  Eeee.... what? MoĹĽesz powtĂłrzyć, bo chyba Ĺşle coĹ› zrozumiaĹ‚em..
|
| Śro, 05.03.2008, 22:39 |
|
 |
|
Kari
|
Szukałem po całym Lublinie K800i w Play'u. Nigdzie nie było. Więc poszedłem do Orange. Wcześniej miałem w Orange i było to tylko przedłużenie umowy. Akurat w moim mixie za 50 zł, ten telefon był dostępny za 406 złotych na 2,5 roku. Dostałem 100% więcej przez 6 miesiący, czyli mam do wydzwonienia 100 zł, mimo że płacę za 50 zł. Oferta wystarczająco pokryje moje zapotrzebowania 
|
| Czw, 06.03.2008, 7:07 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Kari napisał(a): SzukaĹ‚em po caĹ‚ym Lublinie K800i w Play'u. Nigdzie nie byĹ‚o. WiÄ™c poszedĹ‚em do Orange.
Wcześniej miałem w Orange i było to tylko przedłużenie umowy. Akurat w moim mixie za 50 zł, ten telefon był dostępny za 406 złotych na 2,5 roku. To interes życia  Dałeś 406 zł i umowa na 2,5 roku, a telefon bez umowy można kupić za niewiele drożej... W życiu nie dał bym biorąc telefon na abonament za niego więcej niż 100 zł, bo gdzie tu interes? 
|
| Czw, 06.03.2008, 9:50 |
|
|