|
|
Obecny czas: Pon, 08.06.2026, 16:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
 Mercedes-Benz CLC
      Będzie oferowany w kilku wersjach: CLC180 Kompressor - moc 143 KM CLC200 Kompressor - moc 184 KM CLC230 - 2.4-litra V6 o mocy 204 KM CLC350 - 3.5-litra V6 o mocy 272 KM CLC200 CDI - moc 122 KM CLC220 CDI - moc 150 KM Standardowo wszystkie silniki będą oferowane z 5-biegową skrzynią automatyczną lub z 6-biegową skrzynią manualną. W wersji z silnikiem V6 będzie również dostępna 7-biegowa skrzynia automatyczna. edmunds
Ostatnio edytowany przez morphy, Nie, 27.01.2008, 10:48, edytowano w sumie 1 raz
|
| Nie, 27.01.2008, 10:39 |
|
 |
|
Rules
|
 Re: Mercedes-Benz CLC
Najgorsza jest kierownica to jest element z którym Mercedes ostatnio sobie po prostu nie radzi, zaczeło się od S klasy, a teraz wymyślili nową, która jest niewiele lepsza. Jednak patrząc obiektywnie samochód mi się podoba, ma ładną i spójną sylwetke i ogólnie na prawde dobrze wygląda.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
Ostatnio edytowany przez Rules, Nie, 27.01.2008, 10:52, edytowano w sumie 1 raz
|
| Nie, 27.01.2008, 10:44 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Odgrzewany kotlet nie smakuje już tak samo, to że jest to stary Mercedes widać po wnętrzu. Dziwie się że marka wskrzesiła ten model, chyba to nie był hit Mercedesa a teraz świadomość że to tylko głęboki lifting nie nastraja pozytywnie.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Nie, 27.01.2008, 10:50 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
johny napisał(a): Odgrzewany kotlet nie smakuje juĹĽ tak samo, to ĹĽe jest to stary Mercedes widać po wnÄ™trzu. Dziwie siÄ™ ĹĽe marka wskrzesiĹ‚a ten model, chyba to nie byĹ‚ hit Mercedesa a teraz Ĺ›wiadomość ĹĽe to tylko głęboki lifting nie nastraja pozytywnie. Mercedes nie wskrzesiĹ‚ tego modelu tylko przedĹ‚uĹĽyĹ‚ jego ĹĽywotność  SpeĹ‚niĹ‚ siÄ™ najczarniejszy z moĹĽliwych scenariuszy  Ogromne Ĺ›wiatĹ‚a zajmujÄ…ce prawie całą powierzchnie tyĹ‚u, wyglÄ…da to zbyt przesadnie. WnÄ™trze zostaĹ‚o tylko lekko zliftingowane, ale wyglÄ…da dobrze. PrzĂłd zmieniĹ‚ siÄ™ najwiÄ™cej i tÄ… zmianÄ™ zaliczam na plus, wyglÄ…da elegancko.
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Nie, 27.01.2008, 11:18 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
przód jest ok, bo jest z nowej "C", ale generealnie, to straszny pokrak wyszedł
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Nie, 27.01.2008, 11:37 |
|
 |
|
Dżony
|
 jest lepiej niż się spodziewałem, naprawdę zero zastrzeźeń wygląda nawet lepiej od zwykłej C-klasy. Ja go pragnę 
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Nie, 27.01.2008, 11:39 |
|
 |
|
Joey
|
Kiedy zobaczyłem tył mało nie zwróciłem śniadania. Co za syf...  Przód jest świetny, ale IMO niezbyt pasuje do reszty nadwozia (tak jak w przypadku SL).
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Nie, 27.01.2008, 11:44 |
|
 |
|
Krzychu007
|
A dla mnie jest spoko,fakt kierownica mogłaby być lepsza,ale ogólnie jest całkiem dobrze,poza tym że prawie nikt go nie będzie kupywał...
_________________ 0.o
|
| Nie, 27.01.2008, 11:52 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Nie, 27.01.2008, 13:20 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
Przyznam, że zaskoczył mnie ten temat, nie spodziewałem się tego modelu  Tak jak niektórzy pisali wyżej, przód wygląda świetnie, moim zdaniem nawet lepiej od klasy C... Co do tyłu, no cóż... przynajmniej jest mercedesowski... O ile dobrze pamiętam to na większości wizji takie światła miała nowa klasa E... najwyraźniej Mercedes próbuje nas z nimi oswoić 
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Nie, 27.01.2008, 13:27 |
|
 |
|
marcello
Samochód: Opel Astra 1,6
|
Przód zgodzę sie jest ładny ale tył to porażka  poprzednik był bardzo ładny z tyłu a tu...szkoda gadać
_________________ "Był las nie było was, będzie las nie będzie was"
Prymas Wyszyński
|
| Nie, 27.01.2008, 13:34 |
|
 |
|
KHOT
Samochód: Schuka-B
|
Wygląda świetnie, z zewnątrz jest bardzo spójny, tył bardzo pasuje do całości. Jedyny minus za wnętrze, a szczególnie za kierownicę...
_________________ "Oszczędny to będzie na przykład "golfik III w tedeiku", tyle że z radością z jazdy nie ma to wiele wspólnego. Już lepiej Poloneza, obciach mniejszy"
- mastah Jonas
|
| Nie, 27.01.2008, 14:30 |
|
 |
|
BmwM5
|
miały być wielkie zmiany nowa paleta nowych samochodów a oni klepią stare kartofle...  ech...
_________________ Grip, grip, grip, front-end push, wheel-twirling, slide, crash, hospital. That’s kind of how it goes. - Krótki opis jazdy samochodami marki Audi.
what happened, happened and couldn't have happened any other way
|
| Nie, 27.01.2008, 14:44 |
|
 |
|
VVitek
Samochód: 126 & PII
|
C Sportcoupe po duuuużym lifcie tak? Ogólnie wygląda fajnie, ale co do tyłu to się nie popisali.
|
| Nie, 27.01.2008, 15:10 |
|
 |
|
Nath4N
|
Kiepściuteńko Przód jeszcze ujdzie, choć miałem nadzieje, że bedzie inny niz w standardowej C-klasie, ale ten tył to tragedia. Wydaje się zdecydowanie za wysoki. Gdyby kończył się na górnej linii świateł, to byłoby jeszcze w miare w porządku, a tak jak jest teraz to kojazy mi sie z dziełami... Ssangyonga. Mam nadzieje, ze AMG lub Brabus jakoś uratuja ten samochód swoimi pakietami spoilerów.
_________________ Aktualnie oczarowany przez: Lamborghini Gallardo Superleggera, Lamborghini Murcielago LP640, Nissan GT-R, Mercedes McLaren SLR Roadster Brabus,
|
| Nie, 27.01.2008, 15:54 |
|
 |
|
Homer
|
Wygląda całkiem przyjemnie, a myślałem, że będzie o wiele gorzej. Może do aut marzeń ten mercedes nie należy ale nie pogardził bym takim jak bym dostał w prezencie  . Odgrzany ale dobrze wyglądający kotlet. 
|
| Nie, 27.01.2008, 16:16 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Dziwnie wyglada  Jakos nie bardzo mi sie podoba, a to trzecie swiatlo nie moglo byc chyba dluzsze 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Nie, 27.01.2008, 17:39 |
|
 |
|
Rules
|
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Nie, 27.01.2008, 19:09 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Wreszcie pokazano nowego Mercedesa w pełnej okazałości. Wygląda ciekawie, choć linią boczną wciąż jest dotychczasowym C Sportcoupe. Poza tym zastosowano dziwne proste światła tylne. U Mercedesa zawsze tylne lampy były olbrzymie więc tu nie mogło być inaczej. Dobrze, że przód nie wzbudza już tylu komentarzy, bo jest niemal identyczny jak w C-klasie.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Nie, 27.01.2008, 20:50 |
|
 |
|
kulikowski
|
przypomina nieco starsze BMW 3 compact.
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Nie, 27.01.2008, 21:19 |