|
|
Obecny czas: Wto, 28.04.2026, 21:05
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
 2008 Kia Borrego/Mohave
Ukazało się pierwsze oficjalne zdjęcie nowego SUV-a Kia. Produkcyjna wersja conceptu Mesa. Oficjalna premiera na salonie samochodowym w Detroit. Borrego wejdzie do sprzedaży późną wiosną albo wczesnym latem 2008 jako rocznik modelowy 2009 w północnej Ameryce. Ten model będzie dostępny z silnikiem V6 albo po raz pierwszy u Kia z silnikiem V8, który będzie również miał największą pojemność z wszystkich oferowanych dotąd silników tej koreańskiej marki. Będzie rywalizować z Fordem Explorerem, Jeepem Grand Cherokee, Chevroletem Trailblazer, Toyotą 4Runner oraz z Nissanem Pathfinderem.
carscoop
Ostatnio edytowany przez morphy Śro, 14.11.2007, 12:49, edytowano w sumie 2 razy
|
| Wto, 06.11.2007, 22:27 |
|
 |
|
Paweł14
|
wg mnie jak narazie najładniejsza KIA 
_________________ "Większość ludzi nie poznałaby dobrej muzyki nawet gdyby podeszła ona do nich i ugryzła ich w dupę ". Frank Zappa
|
| Wto, 06.11.2007, 22:35 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
popraw to. Skoro wejdzie w roku 2008, to po co pisać, że 2009. To, że amerykanie mają manię pisania MY +1, nie znaczy, że my musimy
A samochód jest świetny. Trochę Amerykański w stylistyce, ale przy tym zachowuje spójność sylwetki typową dla Kii. Jest naprawdę bardzo dobrze, aczkolwiek nazwa Mesa mi się bardziej podoba 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Wto, 06.11.2007, 22:39 |
|
 |
|
Homer
|
No calkiem przyjemne autko, troche nissana patfaintdera widze troche land cruisera i lekko takim fordem zalatuje co w slonecznym patrolu mieli kiedys 
|
| Wto, 06.11.2007, 22:40 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
Wygląda całkiem nieźle, ale zdaje mi się, że każdy element tego samochodu już gdzieś widziałem... Sylwetka kojarzy się z innymi koreańskimi terenówkami (coś między Terracanem a Rextonem), reflektory z RX300 poprzedniej generacji, a atrapa chłodnicy Chryslerem Aspen 
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Wto, 06.11.2007, 23:01 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Czyli ani Mesa, ani Mojave  NieĹşle nas wykiwali
A tak na poważnie, wydaje mi się, że prawa do nazwy ma GM. O ile pamiętam, około 2000 roku był taki prototyp Chevy Borrego.
A co do auta to jest gut. Narazie tyle. Wielki plus za V8 
_________________ >>>
|
| Wto, 06.11.2007, 23:22 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
Czekam na więcej zdjęc.
Jak na razie całkiem nieźle 
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Wto, 06.11.2007, 23:25 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Kolejny bardzo ładny model od Kii. Wygląda muskularnie i estetycznie. Czekam na kolejne fotki.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Śro, 07.11.2007, 7:16 |
|
 |
|
ixxos
|
prawdopodobnie kierują go głównie dla Amerykanów stylistyka bardzo Chryslerowa czy Cadillacowa  zresztą całkiem niezła
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Śro, 07.11.2007, 8:46 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Widac ze auto robione dl Amerykanow  Podobne z przodu do Pacyfic-ki 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Śro, 07.11.2007, 9:16 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Alfisti4ever napisał(a): Podobne z przodu do Pacyfic-ki teĹĽ mi siÄ™ tak wydawaĹ‚o, bÄ…dĹş do nowej Tribeki Subaru. A nazwa jest ciekawa, prawie jak Borygo 
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Śro, 07.11.2007, 10:00 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Mozę nie wyglada zbytnio oryginalnie (na tym zdjęciu) ale prezentuje się naprawdę nieźle, duza bez zbędnych ozdobników, do tego zapowiedź silnika V8, w USA skazana jest na sukces w Europie będzie raczej marginesem w swojej klasie
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 07.11.2007, 10:58 |
|
 |
|
marcello
Samochód: Opel Astra 1,6
|
Mi siÄ™ nazwa kojarzy z "Borygo"
A czy wiadomo czy pojawi siÄ™ w Europie 
_________________ "Był las nie było was, będzie las nie będzie was"
Prymas Wyszyński
|
| Śro, 07.11.2007, 13:59 |
|
 |
|
morphy
|
Nowe zdjęcia-wnętrze:
kia-world
|
| Czw, 08.11.2007, 15:43 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Auto ma byc objete gwarancja 10 lat lub 100 tys mil
zrodlo: interia.pl
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Czw, 08.11.2007, 19:22 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Alfisti4ever napisał(a): Auto ma byc objete gwarancja 10 lat lub 100 tys mil
biorąc pod uwagę, ile się jeździ np. u mnie w domu, to całkiem fajnie  bo 160tys. w 10 lat nie zrobimy ;D
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Czw, 08.11.2007, 19:32 |
|
 |
|
masaji
|
Kia Borrego. W przyszłym roku pojawi się nowy model Kii.
Podczas przyszłorocznych targów Detroit Motor Show, Kia zaprezentuje nowy model SUV-a. Kia Borrego, taką nazwę będzie nosił, przeznaczony ma być głównie na amerykański. Borrego jest konstrukcją w pełni opartą na ramie. Powinno to zwiększyć jego możliwości terenowe, niestety kosztem komfortu.
Nowy model wejdzie do salonów najprawdopodobniej latem lub wczesną jesienią przyszłego roku.
kmh24
|
| Pią, 09.11.2007, 23:12 |
|
 |
|
morphy
|
masaji napisał(a): W przyszĹ‚ym roku pojawi siÄ™ nowy model Kii. Podczas przyszĹ‚orocznych targĂłw Detroit Motor Show, Kia zaprezentuje nowy model SUV-a. Kia Borrego, takÄ… nazwÄ™ bÄ™dzie nosiĹ‚, przeznaczony ma być głównie na amerykaĹ„ski. Borrego jest konstrukcjÄ… w peĹ‚ni opartÄ… na ramie. Powinno to zwiÄ™kszyć jego moĹĽliwoĹ›ci terenowe, niestety kosztem komfortu. Nowy model wejdzie do salonĂłw najprawdopodobniej latem lub wczesnÄ… jesieniÄ… przyszĹ‚ego roku.
Yyy...? Przecież prawie wszystko napisałem w pierwszym poście. Gdybyś nie wspomniał o ramie i możliwościach terenowych to post byłby co najmniej bezsensowny. 
|
| Pią, 09.11.2007, 23:34 |
|
 |
|
morphy
|
Nowa fotka:
kia-world
|
| Śro, 14.11.2007, 0:23 |