|
|
Obecny czas: Pią, 03.07.2026, 16:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
SMOK napisał(a): Gdy dodajesz gazu do podĹ‚ogi przy 80 auto wyrywa jakby mialo znacznie wiÄ™kszÄ… moc raczej zaczyna bardziej haĹ‚asować SMOK napisał(a): ultra lekkim nadwoziem ktore reaguje na kaĹĽdy "bodziec" w postaci dadania lub odjÄ™cia gazu w sposĂłb bardzo gwaĹ‚towny te koniki sÄ… zamÄ™czone samym ruszeniem go z miejsca i raczej Ĺ›rednio reaguje na jakikolwiek ruch pedaĹ‚em... SMOK napisał(a): to wszystko daje poczucie "ostrej jazdy"
mniej więcej tak samo "ostrej" jak zamknięcie się w bębnie od pralki i ustawienie programu z wirowaniem 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Pią, 31.08.2007, 15:48 |
|
 |
|
SMOK
Samochód: Fiat Bravo 1.8 GT
|
Seth napisał(a): mniej wiÄ™cej tak samo "ostrej" jak zamkniÄ™cie siÄ™ w bÄ™bnie od pralki i ustawienie programu z wirowaniem
Och jesteś prawie tak zabawny jak Jeremy Clarkson  któremu często przytrafiają sie tego typu porównania  Nie będę nikogo na siłe przekonywał do CC. Chciałem tylko wyrazić moje odczucia i pokazać ze jazda takim atkiem to niezła zabawa  Zresztą pasażerowie tez bardzo przeżywali przejażdżkę tym zabytkiem 
|
| Pią, 31.08.2007, 15:54 |
|
 |
|
koVaal
|
Seth napisał(a): SMOK napisaĹ‚: Gdy dodajesz gazu do podĹ‚ogi przy 80 auto wyrywa jakby mialo znacznie wiÄ™kszÄ… moc
raczej zaczyna bardziej haĹ‚asować To teĹĽ.  Jak chyba kaĹĽdy samochĂłd Seth napisał(a): te koniki sÄ… zamÄ™czone samym ruszeniem go z miejsca i raczej Ĺ›rednio reaguje na jakikolwiek ruch pedaĹ‚em... Maluch miaĹ‚ mniej i jakoĹ› jeĹşdziĹ‚. Ĺ»e o Mikrusie czy Goggomobilu nie wspomnÄ™, a to byĹ‚o, jeĹ›li dobrze pamiÄ™tam, 13 czy 14 KM. Seth napisał(a): mniej wiÄ™cej tak samo "ostrej" jak zamkniÄ™cie siÄ™ w bÄ™bnie od pralki i ustawienie programu z wirowaniem
Robiłeś to?  Cóż, dla mnie takie wirowanie to jednak chyba bardzo ostre przeżycie. 
|
| Pią, 31.08.2007, 18:20 |
|
 |
|
lukasz20
|
Cytuj: a to było, jeśli dobrze pamiętam, 13 czy 14 KM maluch ma 24KM
jednak calkiem dobrze sei zbiera w mieście
nieiwem dlaczego sÄ…dzicie ze maluch jest wolny nawet zwywa sie zrobi
a co do hamulców jak mozna powiedziec ze jedne sąsłabe a drugie mocne w kazdym aucie są takie same jak sie kola blokują
np w moim maluchu 13letnim jak dobrzeje ospowietrzyłem to 4kola sie odrazu blokują i pisk 
|
| Pią, 31.08.2007, 18:33 |
|
 |
|
koVaal
|
lukasz20 napisał(a): maluch ma 24KM
Ale ja w tej chwili pisałem o Mikrusie i Goggomobilu. 
|
| Pią, 31.08.2007, 18:53 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
koVaal napisał(a): Maluch miaĹ‚ mniej i jakoĹ› jeĹşdziĹ‚. Moja kosiarka do trawy z OBI ma jeszcze mniej. TeĹĽ jeĹşdzi. lukasz20 napisał(a): maluch ma 24KM jednak calkiem dobrze sei zbiera w mieĹ›cie nieiwem dlaczego sÄ…dzicie ze maluch jest wolny Tego to juĹĽ w ogĂłle nie skomentujÄ™ lukasz20 napisał(a): a co do hamulcĂłw jak mozna powiedziec ze jedne sÄ…sĹ‚abe a drugie mocne w kazdym aucie sÄ… takie same
Sił już nie mam do tych bredni.
Nie zakładaj chociaż o tym osobnego tematu...
_________________ Rover 75 V6 & other...
|
| Pią, 31.08.2007, 19:40 |
|
 |
|
koVaal
|
Tomasz napisał(a): Moja kosiarka do trawy z OBI ma jeszcze mniej. TeĹĽ jeĹşdzi.
A czy jeździłaby, gdyby ważyła tyle co Maluch i zapakować do niej cztery osoby + bagaż?
W sumie po co komu więcej mocy? Przecież i tak w większości miejsc w Polsce nie można jechać szybciej niż 80 na godzinę, a tyle przecież Maluch wyciąga. 
|
| Pią, 31.08.2007, 19:46 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
|
koVaal napisał(a): W sumie po co komu wiÄ™cej mocy? PrzecieĹĽ i tak w wiÄ™kszoĹ›ci miejsc w Polsce nie moĹĽna jechać szybciej niĹĽ 80 na godzinÄ™, a tyle przecieĹĽ Maluch wyciÄ…ga.
To po cholerÄ™ jeĹşdzisz tym CC, a nie Maluchem?
Zupełnie niepotrzebnie udajesz.
Ja doskonale wiem że ktoś kto ma mały ogród będzie udowadniał, że większy jest niepotrzebny.
I zawsze wszystko to co masz jest tak "akurat", jest takim idealnym progiem ludzkich potrzeb i wymagań, że nikomu nic więcej do szczęścia nie ma prawa być potrzebne.
A ów próg się zmieni tylko i wyłącznie z chwilą, gdy Ty przez przypadek zaczniesz jeździć czymś innym. Ale to też będzie wtedy idealne optimum. Prawda? 
|
| Sob, 01.09.2007, 8:36 |
|
 |
|
lukasz20
|
nie mĂłwie ze maluch jest idealny
raczej pisze troche dla zartów ale w miescie przyspieszenie malca zupelnie wystarczy całkiem sie zbiera i nie jest zawalidrogą tylko w mieście
poza nim juz tak ale mĂłj 120km/h poleci bez problemu
dodam ze jest maly, "zwinnny", tani i pali 5-6l
wiec jest najtanszym autkiem na rynku
Cytuj: Sił już nie mam do tych bredni. Nie zakładaj chociaż o tym osobnego tematu...
wytlumaczy mi ktos co tz?
jak sÄ… dobrze odpowietrzone to w kazdym aucie bez abs-u kola sie powinny zablokowac na maxa wiec wszystkie hamulce sÄ… takie same jak kola sie blokujÄ…
|
| Sob, 01.09.2007, 9:23 |
|
 |
|
koVaal
|
Tomasz napisał(a): To po cholerÄ™ jeĹşdzisz tym CC, a nie Maluchem
Bo odziedziczyłem CC w dobrym stanie i z małym przebiegiem.
Owszem, w samochodzie może przydać się większa przestronność, wyposażenie itp, ale dynamika jednak schodzi na dalszy plan, przynajmniej wg. mnie i przynajmniej w Polsce. 
|
| Sob, 01.09.2007, 10:48 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
|
koVaal napisał(a): dynamika jednak schodzi na dalszy plan, przynajmniej wg. mnie i przynajmniej w Polsce
Chyba odwrotnie - w norwegii, w szwajcarii, etc, dynamika schodzi na dalszy plan. Ale nie w tak chorym ruchu jak w Polskich miastach
Nie będę się już sprzeczał
PS. Na posty lukasz'a nie odpowiadam... on ma swój świat...
|
| Sob, 01.09.2007, 15:55 |
|
 |
|
kajpiok
Samochód: Fiat Punto i CC
|
Tomasz napisał(a): PS. Na posty lukasz'a nie odpowiadam... on ma swĂłj Ĺ›wiat...
hehehe no niestety każdy ma swój świat 
_________________ kochaj, szalej i nie pytaj co dalej
|
| Sob, 01.09.2007, 17:25 |
|
 |
|
lukasz20
|
|
| Sob, 01.09.2007, 21:47 |
|
 |
|
Joey
|
lukasz20 napisał(a): w miescie przyspieszenie malca zupelnie wystarczy caĹ‚kiem sie zbiera i nie jest zawalidrogÄ… tylko w mieĹ›cie Ta 
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Sob, 01.09.2007, 21:59 |
|
 |
|
kajpiok
Samochód: Fiat Punto i CC
|
ty jestes 1000 pytań do
http://www.google.pl wpisujesz pytanie i masz odpowiedź prawda że łatwe.... ale tobie sie nie chce tylko czekasz na gotowe 
_________________ kochaj, szalej i nie pytaj co dalej
|
| Sob, 01.09.2007, 22:01 |
|
 |
|
MaddDogg
Samochód: Nadal ich za mało..
|
koVaal napisał(a): w Polsce nie moĹĽna jechać szybciej niĹĽ 80 na godzinÄ™, a tyle przecieĹĽ Maluch wyciÄ…ga.
Maluch wyciÄ…ga 80 kmph? ...O KUWA ALE PRZYEBAĹEĹš !! 
_________________ S T A N C E | W O R K S
|
| Pią, 07.09.2007, 21:43 |
|
 |
|
Joey
|
MaddDogg, a tobie co? 
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Pią, 07.09.2007, 21:52 |
|
 |
|
koVaal
|
MaddDogg napisał(a): Maluch wyciÄ…ga 80 kmph? Maluch wyciÄ…ga 105 km/h wg. danych fabrycznych. A one sÄ… zwykle ciupkÄ™ zaniĹĽane jeĹ›li chodzi o max prÄ™dkość. 
|
| Sob, 08.09.2007, 8:34 |
|
 |
|
lukasz20
|
Cytuj: Maluch wyciÄ…ga 80 kmph? ...O KUWA ALE PRZYEBAĹEĹš !! maluch dokĹ‚adnie wyciÄ…ga 125km/h
a do 100km/h przyspiesza w rĂłwne 37 sekund
|
| Sob, 08.09.2007, 8:47 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
|
A mój maluch 150 leciał
koVaal napisał(a): zaniĹĽane jeĹ›li chodzi o max prÄ™dkość
Max prędkość zaniżana? Max prędkość ZAWSZE jest zawyżana, a nie zaniżana 
|
| Sob, 08.09.2007, 9:11 |
|
|