|
|
Obecny czas: Śro, 10.06.2026, 14:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
mistrz kierownicy
|
tylko i wylacznie Ford Focus.Co prawda gdy czytalem pierwsze info jeszcze w gazetach a nie necie,to troche mnie zdziwilo dlaczego Ford zszedl z drogi rozpoczetej przez I generacje.Ale i tak calkiem mi sie podoba.Wydaje sie ze to porzadny samochod,dobre wlasciwosci jezdne,stonowany ale przyjemny wyglad,duza niezawodnosc i z tego co zauwazylem sa to lubiane samochody,duzo ich jezdzi po calej Europie a wiec nalezy uznac sukces tego modelu.
p.s.licze ze na frankfurckim salonie ford przedstawi wersje po liftingu.
|
| Nie, 15.04.2007, 13:48 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
ja dam 3 opcje bo nie widziałem ich z bliska i nie wiem na co moge liczyć. Focus to stary wyjadacz ale Toyota jest nowsza i może lepsza technicznie - ale nie mam wyboru
|
| Nie, 15.04.2007, 15:28 |
|
 |
|
Pemo
Samochód: Citroën ZX 16V
|
Żaden... oba sa nudne jak flaki z olejem. Nie ze sa zle 
_________________ Aczkolwiek, z tym, że nie na pewno, bo jeżeli ktoś komuś coś, a ewentualnie nikt nikomu nic, to po co?
Są trzy prawdy: prawda, tyż prawda i gówno prawda!
Citroën ZX 16V Rover 114 GTI ET 1/4 mili 16,241s - Stalowa Wola
|
| Nie, 15.04.2007, 15:45 |
|
 |
|
Mibay
|
Ja oddaje głos na Toyotke  Bardziej podchodzi mi niż Focus 
_________________ "Powiedzcie mi, jak żyć w świecie w którym wiele jest dla niewielu, a niewiele dla reszty...?"
|
| Nie, 15.04.2007, 17:04 |
|
 |
|
Rules
|
Nowy Focus podoba mi się znacznie mniej niz poprzedni, ale i tak głos na niego, ponieważ Auris jest jeszcze brzydszy. 
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Nie, 15.04.2007, 17:31 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Ja stawiam na Auris. Jestem zauroczony tym autem. Miałem też okazję go przetestować (500 metrów, ale zawsze to coś) i powiem, że może design jest powściągliwy, ale za to funkcjonalny. Skrzynia biegów umieszczona jest w dobrym miejscu, trzeba się tylko przyzwyczaić. Podobnie jak do zegarów. Focus ma więc naprawdę trudnego rywala na rynku.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Nie, 15.04.2007, 19:29 |
|
 |
|
fan911
|
Siedziałem dzisiaj w Aurisie. Na prawdę fajny samochód. Jeżeli jeździ tak samo dobrze jak wygląda - można spokojnie wpłacać zaliczkę.
Ciekawa jest centralna konsola, wzorowana na... Porsche Carrera GT. Wypas.
A Focus... hmmm. Poprzednia generacja to było coś... Ten jest za nudny.
_________________ Z prospektu BMW 5:
"Prędkość można ograniczyć. Emocji nie."
|
| Pon, 16.04.2007, 19:07 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Głos na Foczkę, a wszystkie argumenty już zostały wymienione 
|
| Pon, 16.04.2007, 19:14 |
|
 |
|
xedo
|
głos na Forda a dlaczego już zostało powiedziane przez poprzedników. Auris 2 za to ze wygląda jak wygląda (kwestia gustu) 
|
| Wto, 17.04.2007, 19:03 |
|
 |
|
mistrz kierownicy
|
Niby Auris zostal opracowany globalnie,ale nie ma sie czym szczycic.Design odpychajacy,malo tego Aurisowi brakuje charakteru,jest bezplciowy.I jak sie tak ma zaplacic za takie "cos" z ciezkiej krwawicy to ochota na kupno przechodzi.Tymbardziej ze na rynku jest wybor,jak nie Focus,to jeszcze jest tyle opcji:
-opel astra
-mazda 3
-honda Civic
-mitsubishi lancer
-nissan tiida
-renault megane
-peugeot 308
-citroen C4
-fiat bravo
-Alfa romeo 147
-Seat leon
jedynymi nie do przyjecia samochodami w tej klasie sa Golf,octavia i wlasnie auris.
|
| Wto, 17.04.2007, 23:51 |
|
 |
|
Emer
Samochód: 323F (BJ)
|
zagłosowałem na focusa. drażni mnie ta nowa(?) toyota. no właśnie nowa-nienowa, po co była ta zmiana nazwy? miała być nowa jakość, to na pewno im nie wyszło. a może nie chcieli psuć legency corolli?  a z drugiej strony zostawiają corolle jako sedana, nic nie rozumiem. poza tym sama nazwa jest dość słaba, trochę tylko lepsza od "kaszkaja", ta jest najdurniejsza jaką słyszałem 
_________________ <--- To było moje autko - Cadillac De Ville '92; 4.9L V8...
|
| Śro, 18.04.2007, 6:25 |
|
 |
|
SMOK
Samochód: Fiat Bravo 1.8 GT
|
mistrz kierownicy napisał(a): Niby Auris zostal opracowany globalnie,ale nie ma sie czym szczycic.Design odpychajacy,malo tego Aurisowi brakuje charakteru,jest bezplciowy.I jak sie tak ma zaplacic za takie "cos" z ciezkiej krwawicy to ochota na kupno przechodzi.Tymbardziej ze na rynku jest wybor
Dobrze mowisz  Wiec nie bede powtarzal tego samego. Focus jest zdecydowanie fajniejszy ale wolalbym cos bardziej wyrafinowanego stylistycznie wiec z tej dwojki nie wybieram nic.
|
| Śro, 18.04.2007, 14:59 |
|
 |
|
Robson8668
|
markus napisał(a): Auris. WidziaĹ‚em go na ĹĽywo i poza dziwnie wyglÄ…dajÄ…cym tyĹ‚em nie mam ĹĽadnych zastrzeĹĽeĹ„ co do jego stylistyki. CaĹ‚a reszta rĂłwnieĹĽ stoi na wysokim poziomie. Toyota jest dobra w tym co robi a sztandarowym wyznacznikiem tej marki jest niezawodność. Podejrzewam, ĹĽe Auris bÄ™dzie miaĹ‚ wszelkie przymioty tej marki. ZresztÄ… pierwsze testy to potwierdzajÄ… - to Ĺ›wietny wĂłz.
...podpisuje sie
pozdroo
|
| Czw, 19.04.2007, 19:41 |
|
 |
|
MonteVerdi
|
Powiem tak z zewnatrz bardziej podoba mi sie Focus,natomiast wnetrze wyszlo lepiej japonczykom,to mocny punkt aurisa,aczkolwiek i tak wole amerykanina
|
| Pią, 31.08.2007, 17:39 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
MonteVerdi napisał(a): tak wole amerykanina
Focus amerykaninem? 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Pią, 31.08.2007, 20:59 |
|
 |
|
aston
|
bartez napisał(a): MonteVerdi napisał(a): tak wole amerykanina Focus amerykaninem? 
Koncern amerykański to pewnie miał na mysli, ale sam Focus zaprojektowany w Niemczech/Europie no i produkowany w Niemczech/Europie no i Focus sprzedawany w Europie jest inny od tego w USA
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Pią, 31.08.2007, 21:38 |
|
 |
|
MonteVerdi
|
aston napisał(a): Koncern amerykaĹ„ski to pewnie miaĹ‚ na mysli
dokladnie
|
| Sob, 01.09.2007, 1:07 |
|
 |
|
Konradek
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
|
Głos na Focusa. Zdecydowanie bardziej podoba mi sie stylistycznie! Co do wnętrza to również bardziej podoba mi sie w Focusie 
_________________ 05.07.2007r. - kat. B 16.10.2010r. - Instruktor nauki jazdy kat.B kat.C - 14.09.2012r. kat.D - 20.02.2012r. kat.C+E - w trakcie
|
| Sob, 01.09.2007, 7:26 |
|
 |
|
Dealer
|
Ja rowniez jestem za Focusem, sam mam jednego wiec wiem ze jest wart tego glosu
_________________ Jesli nowe auto to tylko z moje4kolka.pl
Nowe samochody
Prasa codzienna
|
| Sob, 01.09.2007, 17:53 |
|
 |
|
Koniasz666
|
Wybieram Aurisa. Jestem raczej po stronie toyoty. bardziej ufam tej marce. Lepiej wyglÄ…da z zewnÄ…trz, wewnÄ…trz jest poprostu dobrze wykonczony (nic specjalnego, poprostu wszystko jest dobre). I Zegary. W toyocie robiÄ… zaje**ste wrazenie. Toyota Auris moim zdaniem wygrywa z FOcusem juz w przedbiegach:)
_________________ Nie moc duża, a chęć szczera zrobi z Ciebie streetracer'a
Free Street rlz!
|
| Nie, 02.09.2007, 10:23 |
|
|