Obecny czas: Śro, 10.06.2026, 14:15

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Dwa kompakty 

Wybieram:
Forda Focusa 49%  49%  [ 36 ]
Toyotę Auris 27%  27%  [ 20 ]
Nie mogę się zdecydować 3%  3%  [ 2 ]
Żaden z nich 21%  21%  [ 15 ]
Razem głosów : 73

Dwa kompakty 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

tylko i wylacznie Ford Focus.Co prawda gdy czytalem pierwsze info jeszcze w gazetach a nie necie,to troche mnie zdziwilo dlaczego Ford zszedl z drogi rozpoczetej przez I generacje.Ale i tak calkiem mi sie podoba.Wydaje sie ze to porzadny samochod,dobre wlasciwosci jezdne,stonowany ale przyjemny wyglad,duza niezawodnosc i z tego co zauwazylem sa to lubiane samochody,duzo ich jezdzi po calej Europie a wiec nalezy uznac sukces tego modelu.

p.s.licze ze na frankfurckim salonie ford przedstawi wersje po liftingu.

Nie, 15.04.2007, 13:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
ja dam 3 opcje bo nie widziałem ich z bliska i nie wiem na co moge liczyć. Focus to stary wyjadacz ale Toyota jest nowsza i może lepsza technicznie - ale nie mam wyboru

Nie, 15.04.2007, 15:28
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Samochód: Citroën ZX 16V
Żaden... oba sa nudne jak flaki z olejem. Nie ze sa zle :P

Są trzy prawdy: prawda, tyż prawda i gówno prawda!

Citroën ZX 16V
Rover 114 GTI
ET 1/4 mili 16,241s - Stalowa Wola

Nie, 15.04.2007, 15:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kolonia Łucka
Ja oddaje głos na Toyotke :D Bardziej podchodzi mi niż Focus 8)

Nie, 15.04.2007, 17:04
Awatar użytkownika

Nowy Focus podoba mi się znacznie mniej niz poprzedni, ale i tak głos na niego, ponieważ Auris jest jeszcze brzydszy. :)

Nie, 15.04.2007, 17:31
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Citroen Saxo
Ja stawiam na Auris. Jestem zauroczony tym autem. Miałem też okazję go przetestować (500 metrów, ale zawsze to coś) i powiem, że może design jest powściągliwy, ale za to funkcjonalny. Skrzynia biegów umieszczona jest w dobrym miejscu, trzeba się tylko przyzwyczaić. Podobnie jak do zegarów. Focus ma więc naprawdę trudnego rywala na rynku.

Nie, 15.04.2007, 19:29
Awatar użytkownika

Siedziałem dzisiaj w Aurisie. Na prawdę fajny samochód. Jeżeli jeździ tak samo dobrze jak wygląda - można spokojnie wpłacać zaliczkę.

Ciekawa jest centralna konsola, wzorowana na... Porsche Carrera GT. Wypas.

A Focus... hmmm. Poprzednia generacja to było coś... Ten jest za nudny.

Pon, 16.04.2007, 19:07
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
Głos na Foczkę, a wszystkie argumenty już zostały wymienione 8)

Pon, 16.04.2007, 19:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Turza Śląska
głos na Forda a dlaczego już zostało powiedziane przez poprzedników. Auris 2 za to ze wygląda jak wygląda (kwestia gustu) :roll:

Wto, 17.04.2007, 19:03
Awatar użytkownika

Niby Auris zostal opracowany globalnie,ale nie ma sie czym szczycic.Design odpychajacy,malo tego Aurisowi brakuje charakteru,jest bezplciowy.I jak sie tak ma zaplacic za takie "cos" z ciezkiej krwawicy to ochota na kupno przechodzi.Tymbardziej ze na rynku jest wybor,jak nie Focus,to jeszcze jest tyle opcji:
-opel astra
-mazda 3
-honda Civic
-mitsubishi lancer
-nissan tiida
-renault megane
-peugeot 308
-citroen C4
-fiat bravo
-Alfa romeo 147
-Seat leon

jedynymi nie do przyjecia samochodami w tej klasie sa Golf,octavia i wlasnie auris.

Wto, 17.04.2007, 23:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: SG
Samochód: 323F (BJ)
zagłosowałem na focusa. drażni mnie ta nowa(?) toyota. no właśnie nowa-nienowa, po co była ta zmiana nazwy? miała być nowa jakość, to na pewno im nie wyszło. a może nie chcieli psuć legency corolli? :wink: a z drugiej strony zostawiają corolle jako sedana, nic nie rozumiem. poza tym sama nazwa jest dość słaba, trochę tylko lepsza od "kaszkaja", ta jest najdurniejsza jaką słyszałem :?

Śro, 18.04.2007, 6:25
Awatar użytkownika

Samochód: Fiat Bravo 1.8 GT
Niby Auris zostal opracowany globalnie,ale nie ma sie czym szczycic.Design odpychajacy,malo tego Aurisowi brakuje charakteru,jest bezplciowy.I jak sie tak ma zaplacic za takie "cos" z ciezkiej krwawicy to ochota na kupno przechodzi.Tymbardziej ze na rynku jest wybor

Dobrze mowisz :!: Wiec nie bede powtarzal tego samego. Focus jest zdecydowanie fajniejszy ale wolalbym cos bardziej wyrafinowanego stylistycznie wiec z tej dwojki nie wybieram nic.

Śro, 18.04.2007, 14:59

Auris. Widziałem go na żywo i poza dziwnie wyglądającym tyłem nie mam żadnych zastrzeżeń co do jego stylistyki. Cała reszta również stoi na wysokim poziomie. Toyota jest dobra w tym co robi a sztandarowym wyznacznikiem tej marki jest niezawodność. Podejrzewam, że Auris będzie miał wszelkie przymioty tej marki. Zresztą pierwsze testy to potwierdzają - to świetny wóz.

...podpisuje sie :D
pozdroo

Czw, 19.04.2007, 19:41
Awatar użytkownika

Powiem tak z zewnatrz bardziej podoba mi sie Focus,natomiast wnetrze wyszlo lepiej japonczykom,to mocny punkt aurisa,aczkolwiek i tak wole amerykanina

Pią, 31.08.2007, 17:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
tak wole amerykanina

Focus amerykaninem? :>

Pią, 31.08.2007, 20:59
Awatar użytkownika

MonteVerdi napisał(a):
tak wole amerykanina

Focus amerykaninem? :>

Koncern amerykański to pewnie miał na mysli, ale sam Focus zaprojektowany w Niemczech/Europie no i produkowany w Niemczech/Europie no i Focus sprzedawany w Europie jest inny od tego w USA

Pią, 31.08.2007, 21:38
Awatar użytkownika

Koncern amerykański to pewnie miał na mysli

dokladnie

Sob, 01.09.2007, 1:07
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
Głos na Focusa. Zdecydowanie bardziej podoba mi sie stylistycznie! Co do wnętrza to również bardziej podoba mi sie w Focusie :)

kat.D - 20.02.2012r.
kat.C+E - w trakcie

Sob, 01.09.2007, 7:26

Ja rowniez jestem za Focusem, sam mam jednego wiec wiem ze jest wart tego glosu

Sob, 01.09.2007, 17:53

Wybieram Aurisa. Jestem raczej po stronie toyoty. bardziej ufam tej marce. Lepiej wyglÄ…da z zewnÄ…trz, wewnÄ…trz jest poprostu dobrze wykonczony (nic specjalnego, poprostu wszystko jest dobre). I Zegary. W toyocie robiÄ… zaje**ste wrazenie. Toyota Auris moim zdaniem wygrywa z FOcusem juz w przedbiegach:)

Free Street rlz!

Nie, 02.09.2007, 10:23
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna