|
|
Obecny czas: Czw, 30.04.2026, 21:21
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Wilu
|
 Ferrari Aurea
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Czw, 19.08.2004, 9:52 |
|
 |
|
Guerrillero
|
 Szczęka opadła mi na klawiaturę!
JakieĹ› info?
_________________ HLVS!
|
| Czw, 19.08.2004, 10:03 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
Nawet nie taki straszny :)
t.m.
_________________ Rover 75 V6 & other...
|
| Czw, 19.08.2004, 10:03 |
|
 |
|
Wilu
|
Moc ponad 500KM, do setki poniżej 3,9 sek, pedkość max 400km/h
|
| Czw, 19.08.2004, 10:08 |
|
 |
|
Spark^
Samochód: das Astra von Opel
|
Wspaniały 
_________________ "Najpierw słyszysz rap, dopiero potem wjeżdża fura, na 17 calach, na których moja Astra kula!!" 8)
http://www.astraklub.pl
|
| Czw, 19.08.2004, 10:37 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
PrzĂłd ZAFAKENBISTY
Tył odrobine mniej
No, przynajmniej wiemy juĹĽ, ĹĽe Ferrari nie schodzi na psy...
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Czw, 19.08.2004, 10:43 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
O wiele lepszy od Enzo! 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Czw, 19.08.2004, 11:04 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Z tyłu - tak  Z przodu - nigdy 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Czw, 19.08.2004, 11:23 |
|
 |
|
Reanimator
|
Ja z markusem widzieliśmy to z tydzień temu mi sie nie podoba!
|
| Czw, 19.08.2004, 11:40 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Jednej strony fajny z drugiej nie podoba mi się ten spojler na 2 zdjeciu  ale prędkość maxymalna mnie przeraża 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Czw, 19.08.2004, 11:53 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Tak powinno Enzo wyglądać 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Czw, 19.08.2004, 20:13 |
|
 |
|
DeusZ
Samochód: YS3D i G21 M340i
|
taka kosmiczna wyścigówka ... mnie sie takie samochody jakoś nie podobają - choć napewno nie jest to brzydki samochód
Wilu napisał(a): Moc ponad 500KM, do setki poniĹĽej 3,9 sek, pedkość max 400km/h no prawie wszystko sie zgadza (z tym V-max`em toĹ› chĹ‚opie poleciaĹ‚ ) ĹĽe aĹĽ postanowiĹ‚em sprawidzić i ... Cytuj: Ferrari Aurea Ze snu o sĹ‚oĹ„cu, polskich autostradach i piÄ™knym samochodzie najszybciej speĹ‚ni siÄ™ pewnie część o sĹ‚oĹ„cu - w koĹ„cu kiedyĹ› zaĹ›wieci. Autostradami pojadÄ… moĹĽe twoje wnuki, tobie pozostaje cieszyć siÄ™ samochodem. W fabryce Ferrari w Maranello pracujÄ… pilnie nad kolejnym pojazdem, ktĂłry zapiera dech w piersiach kierowcĂłw. Cudo o nazwie Aurea (zĹ‚oto) ma łączyć najlepsze cechy bolidu F1 Michaela Schumachera oraz modeli 456, Modena i Enzo. NapÄ™dzać bÄ™dzie go - skĹ‚adany oczywiĹ›cie rÄ™cznie - silnik o pojemnoĹ›ci 4 l i mocy 500 KM. SetkÄ™ auto osiÄ…gać ma w 3,9 s, zaĹ› maksymalnie bÄ™dzie mogĹ‚o pomknąć 325 km/h. Sam widzisz, ĹĽe w tej sytuacji dĹ‚ugie, proste odcinki idealnie gĹ‚adkich autostrad bÄ™dÄ… konieczne, byĹ› poznaĹ‚ całą przyjemność jazdy AureÄ… - o ile zdecydujesz siÄ™ jÄ… kupić. Dostarczana bÄ™dzie wyłącznie na indywidualne zamĂłwienia i, oczywiĹ›cie, w kolorze czerwonym.
to tylko tytółem sprostowania 
|
| Czw, 19.08.2004, 20:17 |
|
 |
|
Benu_Y2K
|
Dj Boowzy napisał(a): nie podoba mi siÄ™ ten spojler na 2 zdjeciu 
mnie tez on sie nie podoba mogli by troche inny zrobic ale przy takiej predkosci z jaka on moze bedzie jezdzil to mu sie napewno przyda zeby np nie odleciec tak jak to zrobil Mercedesik CLK GTR
_________________ http://www.MielNet.pl
Zapraszam
|
| Pią, 20.08.2004, 23:34 |
|
 |
|
Wilu
|
DeusZ napisał(a): taka kosmiczna wyĹ›cigĂłwka ... mnie sie takie samochody jakoĹ› nie podobajÄ… - choć napewno nie jest to brzydki samochĂłd  Wilu napisał(a): Moc ponad 500KM, do setki poniĹĽej 3,9 sek, pedkość max 400km/h no prawie wszystko sie zgadza (z tym V-max`em toĹ› chĹ‚opie poleciaĹ‚ ) ĹĽe aĹĽ postanowiĹ‚em sprawidzić i ... Cytuj: Ferrari Aurea Ze snu o sĹ‚oĹ„cu, polskich autostradach i piÄ™knym samochodzie najszybciej speĹ‚ni siÄ™ pewnie część o sĹ‚oĹ„cu - w koĹ„cu kiedyĹ› zaĹ›wieci. Autostradami pojadÄ… moĹĽe twoje wnuki, tobie pozostaje cieszyć siÄ™ samochodem. W fabryce Ferrari w Maranello pracujÄ… pilnie nad kolejnym pojazdem, ktĂłry zapiera dech w piersiach kierowcĂłw. Cudo o nazwie Aurea (zĹ‚oto) ma łączyć najlepsze cechy bolidu F1 Michaela Schumachera oraz modeli 456, Modena i Enzo. NapÄ™dzać bÄ™dzie go - skĹ‚adany oczywiĹ›cie rÄ™cznie - silnik o pojemnoĹ›ci 4 l i mocy 500 KM. SetkÄ™ auto osiÄ…gać ma w 3,9 s, zaĹ› maksymalnie bÄ™dzie mogĹ‚o pomknąć 325 km/h. Sam widzisz, ĹĽe w tej sytuacji dĹ‚ugie, proste odcinki idealnie gĹ‚adkich autostrad bÄ™dÄ… konieczne, byĹ› poznaĹ‚ całą przyjemność jazdy AureÄ… - o ile zdecydujesz siÄ™ jÄ… kupić. Dostarczana bÄ™dzie wyłącznie na indywidualne zamĂłwienia i, oczywiĹ›cie, w kolorze czerwonym.
to tylko tytółem sprostowania 
Informacje o tym modelu zaczerpnęłem z automotorundsport.de, to widocznie tam jakieś bredni napisali, nie moja wina.
Ostatnio edytowany przez Wilu, Wto, 24.08.2004, 10:41, edytowano w sumie 1 raz
|
| Sob, 21.08.2004, 8:15 |
|
 |
|
ToHrn
Samochód: Alfa Romeo GT
|
Co do tego Ferrari, to dla mnie bardzo mocno przekombinowana stylistycznie wariacja na temat Enzo (widać to szczególnie po przodzie). Teoretycznie jest to pewnie kolejny członek serii Fxx i Enzo. Dla mnie i tak F40 ROCKS  , bo kolejne wcielenia odbiegały i to powaznie od swojego pierwowzoru  , choć rzecz jasna i tak były doskonałe technicznie  .
Benu_Y2K napisał(a): mnie tez on sie nie podoba mogli by troche inny zrobic ale przy takiej predkosci z jaka on moze bedzie jezdzil to mu sie napewno przyda zeby np nie odleciec tak jak to zrobil Mercedesik CLK GTR
CLK GTR nie odleciał przez kiepskiej powierzchni spoiler, a przez zmniejszenie się podciśnienia pod autem, a w rezultacie powstanie nadciśnienia, które uniosło Merca w powietrze  .
_________________ -- Pozdrawiam, Tomek "ToHrn" EgoCar.pl
|
| Sob, 21.08.2004, 17:07 |
|
 |
|
el_
|
Viper napisał(a): Benu_Y2K napisał(a): mnie tez on sie nie podoba mogli by troche inny zrobic ale przy takiej predkosci z jaka on moze bedzie jezdzil to mu sie napewno przyda zeby np nie odleciec tak jak to zrobil Mercedesik CLK GTR CLK GTR nie odleciaĹ‚ przez kiepskiej powierzchni spoiler, a przez zmniejszenie siÄ™ podciĹ›nienia pod autem, a w rezultacie powstanie nadciĹ›nienia, ktĂłre uniosĹ‚o Merca w powietrze  .
CLK-GTR nigdzie nie latał. To był CLR 
|
| Sob, 21.08.2004, 17:13 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
podoba mi sie, ale nie jako ferrari. Ferrari tak nie powinno wyglądać
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Sob, 21.08.2004, 17:16 |
|
 |
|
K0RN
|
jakies koczowate jest... 
_________________ || http://www.roverki.pl ||
|| http://www.mg-rover.org ||
|| http://www.alfa156.net ||
"Tylko auta z duszą..."
|
| Sob, 21.08.2004, 17:20 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Viper napisał(a): CLK GTR nie odleciaĹ‚ przez kiepskiej powierzchni spoiler, a przez zmniejszenie siÄ™ podciĹ›nienia pod autem, a w rezultacie powstanie nadciĹ›nienia, ktĂłre uniosĹ‚o Merca w powietrze  .
Po części tak. Poleciał przez element aerodynamiczny. Tylny dyfuzor uległ uszkodzeniu i przestał odprowadzać powietrze spod auta. W efekcie powstała najpierw poduszka powietrzna pod autem a nastepnie nadciśnieinie, które spowodowało ten jakże spektakularny lot.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Sob, 21.08.2004, 23:06 |
|
 |
|
el_
|
lordzofmafia napisał(a): Viper napisał(a): CLK GTR nie odleciaĹ‚ przez kiepskiej powierzchni spoiler, a przez zmniejszenie siÄ™ podciĹ›nienia pod autem, a w rezultacie powstanie nadciĹ›nienia, ktĂłre uniosĹ‚o Merca w powietrze  . Po części tak. PoleciaĹ‚ przez element aerodynamiczny. Tylny dyfuzor ulegĹ‚ uszkodzeniu i przestaĹ‚ odprowadzać powietrze spod auta. W efekcie powstaĹ‚a najpierw poduszka powietrzna pod autem a nastepnie nadciĹ›nieinie, ktĂłre spowodowaĹ‚o ten jakĹĽe spektakularny lot.
Po raz drugi to pisze... Latał CLR a nie CLK-GTR 
|
| Nie, 22.08.2004, 9:42 |
|
|