Obecny czas: Pon, 08.06.2026, 13:45

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
ZhongHua Brilliance BS6 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
z przodu przypomina mi samochód innej marki, z tyłu troche nijaki, ale ogólenie fajny taki spodojny....przeraziły mnie troche te crash testy :shock: :shock:

Pią, 22.06.2007, 20:09
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
w EuroNCAP dostał 3 gwiazdki, a tu tak słabo... ?

W EuroNCAP pewnie dodali mu kilka pkt. za kontrolkę niezapiętych pasów i inne drobiazgi ;)

Filmik z tego crash testu:
http://www.youtube.com/watch?v=XFrwfv1dc68

Pią, 22.06.2007, 20:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
http://www.youtube.com/watch?v=XFrwfv1dc68

Swietny ten filmik :wink: Moze to gupie ale w tym ujeciu z gory to wyglada jakby ten manekin chcial uciec w pewnym momencie z auta i w tym celu drzwi otworzyl ale sie nie udalo i miazga :lol: A w okolo 50 sekundzie jest fajny fragment szkla lecacy w strone kamery :twisted: Wyglada jak Science Fiction hehe :wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Pią, 22.06.2007, 20:55

Miejscowość: Gdańsk
Można powiedzieć, że Chińczycy zapewniają nam chińską wersje Domino Day. :P

Pią, 22.06.2007, 21:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Samochód: Nadal ich za mało..
Przód pozostawia troche do życzenia, tył bardzo mi się podoba. Wnetrze - jak to sie mówi - ujdzie w tłumie, ale testy zderzeniowe to... :roll:

Pią, 22.06.2007, 21:58
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
Wygląda to żenująco, ale z drugiej strony, jeszcze kilka lat temu europejskie samochody miały takie same wyniki, a amerykańskie są obecnie na niewiele wyższym poziomie.

No nie do końca. Poprzednie generacje Vectry, Passata czy Mondeo zdobyły po 3, 4 gwiazdki, więc są o niebo bezpieczniejsze od tego. Więc za te same pieniądze (jako używane) są chyba lepszą alternatywą. Zarówno pod względem bezpieczeństwa, jak i jakości wykonania. Co do awaryjności to się okaże. Także siecią serwisową i dostępnością części biją na łeb chińskie wynalazki.

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Sob, 23.06.2007, 8:54
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: szwedzka cegła
Triumph4111 napisał(a):
Ciężko wymienić ile jest lepszych alternatyw w tej cenie.

nom, bo w nowych samochodach nie ma takich alternatyw.

Rzeczywiście - jeśli chodzi o wielkość i wyposażenie to konkurencji nie ma - ale jeśli zależałoby mi na w miarę reprezentacyjnym sedanie, o solidnej marce, porządnym wyposażeniu i wysokim poziomie bezpieczeństwa to miałbym wybór - jest Civic, jest Jetta, jest przede wszystkim Corolla.

MoĹĽe to nie konkurencja, ale alternatywa zdecydowanie tak :P

Sob, 23.06.2007, 9:15
Awatar użytkownika

No nie do końca. Poprzednie generacje Vectry, Passata czy Mondeo zdobyły po 3, 4 gwiazdki, więc są o niebo bezpieczniejsze od tego. Więc za te same pieniądze (jako używane) są chyba lepszą alternatywą. Zarówno pod względem bezpieczeństwa, jak i jakości wykonania.

Miałem na myśli np: BMW seri 3, Citroena Xantie, Saaba 900, albo Chryslera Voyagera.

Sob, 23.06.2007, 22:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
Miałem na myśli np: BMW seri 3, Citroena Xantie, Saaba 900, albo Chryslera Voyagera.

To są jeszcze konstrukcje zaprojektowane pod koniec lat 80, weszły przecież do sprzedaży na początku lat 90. Więc jeżeli już tak porównujesz to ten Brillance ma konstrukcję sprzed 20, a nie kilku lat ;)
Powinno siÄ™ porĂłwnać samochody, ktĂłre majÄ… podobnÄ… cenÄ™. A wiÄ™c za ok. 20tyĹ› € (tyle ponoć to kosztuje nowe) moĹĽna mieć 2-3 letnie auto Ĺ›redniej klasy, ktĂłre zdobyĹ‚o 4 lub 5 gwiazdek. Do tego nawet po intensywnym uĹĽytkowaniu bÄ™dzie wyglÄ…daĹ‚o lepiej niĹĽ nowy Brillance.

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Nie, 24.06.2007, 15:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
Post Re: ZhongHua Brilliance BS6
Brilliance BS6 Hybrid
Image
auto przedstawiono podczas Guangzhou Auto Show. Silnik 1.8Turbo, baterie niklowo-wodorowe. Nie ma informacji o silniku elektrycznym. wiadomo tyle, iż auto spala o około 35% mniej paliwa, niż standardowa wersja. W normalnej wersji spalanie wynosi około 6.2-7.6l na 100 km (37 30mpg). Tylko tyle informacji.

chinacartimes

Sob, 15.11.2008, 16:45
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5