Obecny czas: Śro, 10.06.2026, 12:59

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Dwa kompakty 

Wybieram:
Forda Focusa 49%  49%  [ 36 ]
Toyotę Auris 27%  27%  [ 20 ]
Nie mogę się zdecydować 3%  3%  [ 2 ]
Żaden z nich 21%  21%  [ 15 ]
Razem głosów : 73

Dwa kompakty 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Post Dwa kompakty
Razem
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ford Focus 1.6
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Toyota Auris 1.6
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Silnik Aurisa to chyba najlepsza konstrukcja w klasie 1,6 litra. Cicho pracuje (z wyjÄ…tkiem wysokich obrotĂłw), dobrze zbiera siÄ™ jak na auto waĹĽÄ…ce 1,25 tony i umoĹĽliwia ekonomicznÄ… jazdÄ™ – z ulicy Konstruktorskiej, PuĹ‚awskÄ…, do korka w Piasecznie na drodze w stronÄ™ Magdalenki wczesnym popoĹ‚udniem miaĹ‚ spalanie Ĺ›rednie poniĹĽej 6 l Pb95/100 km. 100-konny Focus spaliĹ‚ w tych samych warunkach zaledwie o 0,2 l wiÄ™cej, ale w przypadku wersji o mocy 115 KM wynik mĂłgĹ‚by być bardziej korzystny. Normalnie auta spalajÄ… jednak 8-10 l Pb95/100 km w duĹĽych miastach, a na trasie 7,5 l przy Ĺ›rednim ruchu. Spokojnie jadÄ…c zejść moĹĽna poniĹĽej 6 l/100 km, ale to w praktyce moĹĽliwe tylko na pustych drogach lub jazdy z prÄ™dkoĹ›ciami niĹĽszymi od maksymalnych okreĹ›lonych przez przepisy. Pod wzglÄ™dem obsĹ‚ugi skrzyni biegĂłw lepiej wypada Focus, głównie za sprawÄ… zbyt wysoko zamontowanej dĹşwigni zmiany biegĂłw w Aurisie, co zmusza do „unoszenia" rÄ™ki w gĂłrÄ™ w celu zmiany przeĹ‚oĹĽenia. W Focusie jest zdecydowanie wygodniej, bo dĹ‚oĹ„ praktycznie sama opada wprost na dĹşwigniÄ™. Skrzynie biegĂłw obu pojazdĂłw oraz uĹĽytego w czasie osobnych jazd 115-konnego Focusa 1.6 Ti-VCT (115 KM), spisywaĹ‚y siÄ™ bez zarzutu, z lekkim wskazaniem na Forda.
(c)autocentrum.pl

Sob, 14.04.2007, 15:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowietz-zagórze
Samochód: skoda felicja 1.3
zaden bo oba syfiate, wybieram grande punto niah niah 8)

Sob, 14.04.2007, 15:40
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
zaden bo oba syfiate, wybieram grande punto niah niah

Punto to klasa B a poza tym Ford Focus to świetny wóz i to jego oczywicie wybieram

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 14.04.2007, 16:06

Samochód: Leon I
nie ma takiego samochodu dla mnie (w klasie focusa oczywiście), który by go przebił :mryellow: głos oczywiście na niego
eĹ‚e piotr napisał(a):
zaden bo oba syfiate, wybieram grande punto niah niah 8)

ĹĽal..

Sob, 14.04.2007, 16:24
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Zdecydowanie Focus wg. mnie to najlepsze auto w tej klasie.

Sob, 14.04.2007, 16:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
1. Auris. Widziałem go na żywo i poza dziwnie wyglądającym tyłem nie mam żadnych zastrzeżeń co do jego stylistyki. Cała reszta również stoi na wysokim poziomie. Toyota jest dobra w tym co robi a sztandarowym wyznacznikiem tej marki jest niezawodność. Podejrzewam, że Auris będzie miał wszelkie przymioty tej marki. Zresztą pierwsze testy to potwierdzają - to świetny wóz.
2. Focus. W zasadzie też nie ma się do czego przyczepić ale całość jakoś mnie nie przekonuje :wink:

Sob, 14.04.2007, 16:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
Focus II to już nie to samo co pierwsza generacja, ale jednak jest o wiele bardziej dopracowanym autem. W środku jest o niebo lepiej jeżeli chodzi o materiały, ulepszono i tak znakomity układ jezdny, zwiększono komfort. Dochodzi do tego niezawodność i zadowolenie właścicieli Foczki. Auris to jeszcze świeżynka w tym segmencie i co do jego trwałości oraz niezawodności to narazie zagadka. Dodatkowo Focus jest o wiele ciekawszy stylistycznie i tym też przebija większość konkurentów w swojej klasie.

Ten sam egzemplarz Focusa, który widać na powyższym zdjęciu testowała redakcja aG. Zapraszam do lektury- klik.

www.autogaleria.pl

Sob, 14.04.2007, 16:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Głos na Focusa. Jest tańszy, lepiej jeżdzi i jak dla mnie lepiej wyglada. Za to Toyota ma znacznie ładniejsze wnętrze, ale w porównaniu do porzednika jest niezbyt urodziwa. Przy bespośrednim rywalu czyli Civicu wyglada bardzo nudnie

Sob, 14.04.2007, 16:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: ...
o wiele bardziej dopracowanym autem

Glupoty gadasz. Bardziej dopracowane jest to auto, ktore jest niezawodniejsze.
Osobiscie wybieram Aurisa, chocby za to, ze swiezej wyglada od ultra nudnego Focusa.

Sob, 14.04.2007, 17:41
Awatar użytkownika

Sob, 14.04.2007, 17:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Żaden z nich. Kompletnie nijakie są te auta. Wcześniej Auris mi się podobał ale coraz bardziej mnie od niego odpycha, nie wiem co, ale odpycha.
A Focus jest totalnie przeciętny, o wiele, wiele bardziej podoba mi się jego porzednik.

Sob, 14.04.2007, 17:57
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: F02 750Li/Panamera T
nie wybieram ĹĽadnego, od auris wolÄ™ cee'd a focus to kaszana

Aston Martin Lagonda Limited & Top Gear

Sob, 14.04.2007, 18:05
Awatar użytkownika

Żaden z nich, a napewno już nie Auris...Powinna być jeszcze opcja w ankiecie "Inne auto tej klasy" , jaknp. Cee'd czy Bravo :twisted:

Sob, 14.04.2007, 18:43
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Nie lubie Aurisa dlatego moj glos na Focusa :wink: Zreszta Ford ma swietne zawieszenie :)

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Sob, 14.04.2007, 19:03
Awatar użytkownika

Auris. Widziałem go na żywo i

wygląda fatalnie, corolla nigdy nie była jakaś ładna,a le nigdy nei była tak szpetna jak obecnie.

Wybieram Focusa, za niĹĽszÄ… cenÄ™, lepszy wyglÄ…d, lepsze prowadzenie, lepszÄ… skrzyniÄ™ biegĂłw, lepsze zawieszenie oraz za to, ĹĽe po prostu mi siÄ™ bardzo podoba :D

Sob, 14.04.2007, 19:10
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
stwierdzenie "głupoty gadasz", "nie znasz się" i tego typu, na tym forum padają często, i zazwyczaj są po prostu traktowane z przymrużeniem oka i jako wyraz po prostu innego zdania. Jedyną osobą, która się unosi z tego powodu, jesteś Ty. Niecoś nadwrażliwy kolego. Za to skłonny do pouczania innych. :roll:

Sob, 14.04.2007, 19:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: ...
Kolega sie nie przyzwyczail do tego forum widocznie az tak bardzo.
Jesli cie urazilem to przepraszam.

Sob, 14.04.2007, 19:19
Awatar użytkownika

Najchętniej wziął bym Toyote z wnętrzem Forda :twisted:

Sob, 14.04.2007, 20:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Powinna być jeszcze opcja w ankiecie "Inne auto tej klasy"

Nawet o tym nie pomyślałem. Teraz już nie dodam

Sob, 14.04.2007, 20:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
Tak w sumie to ani jeden ani drugi zly nie jest ale ze wole niemiecka robote to tez dlatego oddaje glos na Focusa

Sob, 14.04.2007, 21:01
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna