Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 18:50

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Alfa Romeo 159 2.4 JTDM vs. Audi A4 2.7 TDI 

Auto dla mnie to:
Alfa Romeo 159 2.4 JTDM 53%  53%  [ 32 ]
Audi A4 2.7 TDI 47%  47%  [ 28 ]
Razem głosów : 60

Alfa Romeo 159 2.4 JTDM vs. Audi A4 2.7 TDI 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Która to już jest bezsensowna kłótnia o wyższość jednej marki względem drugiej?
Nie możecie po prostu napisać "wybieram ten samochód bo podoba mi się/odpowiada mi bardziej niż ten drugi ze względu na to, to i to"? Czy konieczne jest wpieranie innym że wasz wybór jest słuszniejszy? Dodatkowo podpieracie swoje racje idiotycznymi argumentami o niezawodności niedawno wprowadzonych na rynek modeli. Skąd możecie wiedzieć, że za dwa lata w Audi nie będą masowo pękać tłoki, a w Alfach urywać się kierownice? Tarota rozłożyliście czy co!? Stwierdzeń "bo to Audi" i "bo to Alfa" nawet nie będę komentować. Albo o jakości materiałów użytych do wykończenia wnętrza. Jeździcie tymi samochodami na co dzień, że wiecie jaka jest charakterystyka tych materiałów? Czy może wywnioskowaliście to ze zdjęć, albo (co byłoby już nieco bardziej miarodajne) pogłaskaliście fotel oglądając samochód w salonie. Na takiej podstawie możecie jedynie snuć przypuszczenia co do ich jakości. Ponadto wpieranie innym, że auto które wybraliście jest ładniejsze od tego drugiego jest chyba jeszcze głupsze niż dwie poprzednie metody argumentacji.

Z całego serca proszę Was abyście na przyszłość darowali sobie takie dziecinne spory, bo to tylko psuje atmosferę i kompletnie niczego nie wnosi.

Nie, 03.12.2006, 23:43
Moderator
Awatar użytkownika

-każde obecne Audi jest ładniejsze od Alf

Rzecz gustu.

marcel911 napisał(a):
Bo o zdrowych zmysłach nikt Alfy nie kupi.

Że totalnym fanatykiem Audi z klapkami na oczach jesteś udowodniłeś już nie raz.

Nie, 03.12.2006, 23:43
Awatar użytkownika

Że totalnym fanatykiem Audi z klapkami na oczach jesteś udowodniłeś już nie raz.

Bzdura, patrze na wszystko bez żadnych osobistych preferencji. W tym wypadku Alfa oferuje samochód technicznie gorszy i droższy, dlaczego ktokolwiek miałby go kupować? Poza tym nieraz już narzekałem na Audi w testach z innymi autami, więc przeglądnij moje posty, zanim palniesz kolejną bzdurę.

Pon, 04.12.2006, 9:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grudziądz
W tym wypadku Alfa oferuje samochód technicznie gorszy i droższy, dlaczego ktokolwiek miałby go kupować?

juz nie wiem jak mam do ciebie przemówić? czy ne dociera do ciebie ze audi jest DROŻSZE od alfy o prawie 20tys? ma takie same spalanie i osiągi do tego alfa przy nizszej cenie ma lepszy wypas. fabryczne dane zarówno audi jak i alfy mogą byc przekłamane, ale ty twierdzisz ze audi są dobre, a alfy są złe. cena? umiesz poszukac sobie strony alfy i audi? jak nie to moze zadzwoń do salonu, ewnetualnie sie przejdz.

Ciągle powtarzasz te swoje brednie! marcel napisałem ci juz po raz którys ze cena jest niższa, wypas lepszy, a osiągi i spalanie identyczne a ty dalej swoje bo ktos na pierwsze stronie podał BŁĘDNE info.
marcel911 napisał(a):
Bzdura, patrze na wszystko bez ĹĽadnych osobistych preferencji
to jak wyjasnisz mi taki paradoks?

piszesz ze kazde audi jest ładniejsze od alfy :lol:

za chwile na pytanie dlaczego w tej ankiecie wygrywa alfa odpowiadasz ze lepiej wygląda dlatego wygrywa :lol: normalnie zastrzeliłes mnie tym, chyba nie warto z tobą rozmawiać, potwierdza sie stwierdzenie ruszysz *@#$ to śmierdzi. niestety :(

Pon, 04.12.2006, 15:14

Miejscowość: jaworzno
Nie będe powtarzał słów elCoyote. Ma on świętą rację. Ja osobiście zagłosuję na Audi. Powód? Sam mam A4, nie ma kłopotów z tym autem. A czemu nie na Alfę? Sasiad ma właśnie Alfę i notorycznie się mu psuje choć jest młodsza. Tak jakoś mi się to utrwaliło i pewnie tak zostanie :) Oba auta wyglądają wspaniale, mają mocne silniki i dobre wyposażenie. Pozdrawiam.

Pon, 04.12.2006, 15:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
A my z Mac_Abrą i tak będziemy sobie jeździli Alfami bo swoje wiemy :wink:

Pon, 04.12.2006, 17:08
Awatar użytkownika

mac-abra to, że jesteś niepełnosprawny umysłowo wiadomo nie od dawna :D
Ja ci tłumacze, ze spalanie ma wieksze co pokazał test, tłumacze ci tez, ze testy na spalanie producenta mozesz sobie wsadzic, bo one sa robione przy okazji badania spalin na hamowniach, które symuluja pare km w określonym ruchu i prawie ZAWSZE są niedokładne.

jesteś dek*** skoro nei rozumiesz, że napisałem, że osobiście wole Audi pod względem wyglądu, ale większość osób zachwyca sie nad Alfa bo dla nich jest ładniejsza. Ja juz nie wiem jak z Toba rozmawiac, pisze jak do 3-letniego dziecka, co nie rozumie tego co pisze. Ty weź sie zajmij lepiej czymś innym, a nie czytaniem tego co piszą inni.

"wypas lepszy" hehehe dobre :D

Pon, 04.12.2006, 19:17
Moderator
Awatar użytkownika

ze spalanie ma wieksze co pokazał test

Też mi argument - spalanie. Czyli Alfa jest droższa, bo więcej pali? Policz ile km przejedziesz zanim wyjdziesz na swoje. Zreszta powołuejsz się na dane z testu - pokaż ten test tor az. A drugie - każde auto spali tyle, ile kierowca z niego wydusi, że tak powiem.

Pon, 04.12.2006, 19:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
mac-abra to, że jesteś niepełnosprawny umysłowo wiadomo nie od dawna :D

marcel skończ wreszcie bo to się robi niesmaczne. Ile jeszcze stron w tym temacie potrzebujesz aby udowodnić swoją racje?? :> Może by tak jeszcze z 10 stron sobie ponabijać i popisać? Co ty na to? :roll:

www.autogaleria.pl

Pon, 04.12.2006, 20:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Koledzy marcel911 i Mac_Abra skoro już musicie przekonywać się na wzajem do tego który z Was ma słuszniejszą rację to róbcie to w sposób kulturalny. Bo z tego co widzę zaczynacie zachowywać się w sposób prostacki.

Prosiłbym również, abyście wzięli do siebie co napisałem kilka postów wyżej.

Pon, 04.12.2006, 20:40
Awatar użytkownika

"wypas lepszy" hehehe dobre

wnioskuje ze jednak nie potrafisz wyszukac cen i wyposazenia ou aut, a szkoda, bo moze wtedy wiecej bys zrozumiał, tymczasem zyj i umrzej w niewiedzy. ktos zrobił sobie jakis test, gdzie podał błedne dane i gebelsy sie nim podniecają to jest to o czym mówie GEBELSOWKS PROPAGANDA bazująca na kłamstwie i błędach.

Pon, 04.12.2006, 20:53
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Wybieram audi. Alfa mi sie bardzo podoba ale i tak nie mam dalej przekonania do tej marki. Sylewetke audi jednak oceniam wyzej. Niektorzy moga mowic ze jest nudna ale dzieje sie tak bo jest to juz dosc stary i opatrzony model. Wg mnie dalej widac w niej mnostwo dynamizmu. Bryła jest zwarta i surowa.
Silnik audi tez ma lepszy. Teoretycznie alfa ma 20 koni i 20 nm wiecej ale nie przekłada sie to na nic. Widac ze w spasionej alfie para poszła w gwizdek. Projektanci upchali ciezkie kilogramy stali aby uzyskac te komercyjne 5 gwiazdek. Technologia w koncernie fiata jeszcze nie jest na wysokim poziomie bo konkurecja osiaga rowniez 5 gwiazek ale nie produkuje wozów opancerzonych :lol: Silnik audi ma jeden cylinder wiecej przez co pracuje rowniej, wydaje bardziej rasowy dzwiek a dzieki mniejszej masie pojazdu ma lepsze osiagi i nizsze spalanie. W tej kwestii alfa nie ma nic do powiedzenia.
Z pewnoscia podwozie 159 goruje ale kto bedzie wykorzystywał na max jego własciwosci w codziennej jezdzie kiedy wiekszosc czasu jedzie sie od swiateł do swiateł. Z reszta przednionapedowy samochod i tak ma swoje ograniczenia wiec do szlenstwa sie nie nadaje ani jeden ani drugi.
W istotnych dla kierowcy aspektach to audi ma przewage moim zadaniem.
Potem przy odsprzedazy za okropnie droga alfe trzeba bedzie wziac psie pieniadze co tez nie napawa optymizmem.

Wto, 05.12.2006, 10:48
Awatar użytkownika

Robak: tu akurat sie zgadzam z tym co napisałeś, chociaż nt. Lambo to już nie;)

Wto, 05.12.2006, 15:13
Awatar użytkownika

Samochód: Audi A4 B8 Avant
mac-abra to, że jesteś niepełnosprawny umysłowo wiadomo nie od dawna Very Happy

Jeszcze jedno takie lub podobne sformułowanie pod adresem kogokolwiek z forum i będziemy inaczej rozmawiać :!:

Śro, 06.12.2006, 12:29
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
Czy wy nie macie choc troche opanowania i rozumu o takie rzeczy drzec japy na cale forum.
Kazdy ma inne zdanie to zrozumiale i niech je wypowiada lecz nie w ten sposob
Ktos kto wypowiada zdania zupelnie bezpodstawne jest niepowazny
Kazdy ma prawo jezdzic czym chce i powinien szanowac zdanie drugiego czlowieka. A ja sie tak ludzie zreja to niech sobie zejda z drogi...Czy to naprawde takie wazne co jest lepsze. Normalnie niczym jakies dzieci z przedszkola ktore kloca sie czyj samochodzik jest lepszy nie wiedzac nic o tym niby "gorszym" samochodziku.
Skakanie sobie do gardel i bluzganie na siebie jest skandaliczne...
:/ Nie mowie do wszystkich oczywiscie bo jesli ktos wie co mowi ma racje

Śro, 06.12.2006, 17:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce
a tak serio to mi sie bardiozje podobala alfa 156 i poprzednia generacja audi a4, teraz stracily te nowe modele, a w szczegĂłlnosci a4 stracila bardoz duzo ze swojego wygladu!!! alfa mimo ze drozsza i lsabsza to zawsze alfa i alfa pozostanie dlatego alfa :)

Śro, 06.12.2006, 21:46
Awatar użytkownika

alfa mimo ze drozsza i lsabsza

alfa jest TAŃSZA i MOCNIEJSZA. moze niech autor albo moderator zmieni dane na 1 stronie bo są fałszywe

Śro, 06.12.2006, 22:34
Awatar użytkownika

Samochód: Audi A4 B8 Avant
moze niech autor albo moderator zmieni dane na 1 stronie bo są fałszywe

W tym przypadku autor i moderator to jedna osoba :wink:
Co do cen: jak widzisz są one wklejone ze strony gazety, która przeprowadzała ten test czyli "Auto Motor und Sport". Sprawdziłem ceny w internecie i co do Alfy to cena jest taka jak w tabelce, natomiast Audi kosztuje 34.500 tyś Euro (dane ze strony Audi.de), tak więc różnica jest naprawdę niewielka.

Czw, 07.12.2006, 9:40
Awatar użytkownika

Co do cen: jak widzisz są one wklejone ze strony gazety, która przeprowadzała ten test czyli "Auto Motor und Sport". Sprawdziłem ceny w internecie i co do Alfy to cena jest taka jak w tabelce, natomiast Audi kosztuje 34.500 tyś Euro (dane ze strony Audi.de), tak więc różnica jest naprawdę niewielka.

to sprawdz ceny w polsce bo to nas interesuje, a nie z niemieckiej gazety ;)

Czw, 07.12.2006, 13:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: DW-Wrocław
Moim zdaniem alfa romeo jest bardzo ciekawym autem,lecz sam osobiscie wybrałbym AUDI A4.Jestem zagorzałym fanem wszystkich aut z VW GROUP.Silniki TDI są jednymi z najlepszych silników DIESLA,to jest pierwszy argument przemawiający za wybraniem audi,drugim argumentem jest to ze AUDI trzyma bardziej cene na rynku niż ALFA!:)

http://www.touran-owners.jp
http://www.viva-las-vegas-touran.com

Czw, 07.12.2006, 13:48
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna