|
 |
 |
|
Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 20:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
BMW 335i Coupe vs Porsche 911
|
BMW 335i Coupe vs Porsche 911
| Autor |
Wiadomość |
|
HILTI
|
Wiadomo, że racjonalnie podchodząc do sprawy nie opłaca sie wybrać 911 z tego zastawu... olbrzymia różnica cenowa, minimalne różnice w osiągach, mniejsza funkcjonalność - po prostu gorszy samochód... a mimo to... legenda jedynego prawdziwego porsche jest zbyt silna, aby bawarka zdołała ją pokonać. BMW jest samochodem zbyt popularnym aby mogło u mnie wygrać z porsche. DO tego wspaniała żywotność porsche - nie wiem jak teraz, ale pamiętam, ze jeszcze pod koniec lat 90-tych wśród 5-cio latków i młodszych brylowały japończyki, ale już wśród samochodów 10-cio letnich i starszych najbardziej bezawaryjne było właśnie porsche... nie ciągnie mnie ciągła zmiana modeli i szał za nowościami... Pomyśl sobie... co byś wolał powiedzieć swoim wnukom... "Jeździłem Porsche 911", czy "Jeździłem BMW 3"... Co więcej wszystkie z dotychczasowych 911 są samochodami ciekawymi i wzbudzajacymi szybsze bicie serca u prawdziwego fana motorsportu i nie tylko. BMW z lat 80-tych już nei wzbudza tak pozytywnych emocji. Nawet na starość widzę siebie albo w Disco albo 911  Z trójek ma właściwie szanse tylko M3 CSL - ze względu na bezkompromisowość - dresom by daszki w czapkach poodpadały jakby zaczęli się nimi wozić  Głos na 911
_________________ Skoda OII FL 1.4 TSI, Venga 1.4 DOHC, czerwony rower :) było... Audi A3 8L FL 1.9TDI, Corsa B 1.2i LPG
|
| Sob, 02.12.2006, 23:05 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Glos na BMW. Bardziej mi sie podoba i chociaz jest minimalnie gorszy w statystykach w porownaniu z Porsche to oddaje glos na niego. Porsche to fajny wozek ale tylko w weekend poza miastem na autostradzie. To bardziej taka zabaweczka (jednak o tym wszystkim mozemy zapomniec)
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Nie, 03.12.2006, 10:34 |
|
 |
|
polac
|
HILTI napisał(a): Wiadomo, ĹĽe racjonalnie podchodzÄ…c do sprawy nie opĹ‚aca sie wybrać 911 z tego zastawu... olbrzymia różnica cenowa, minimalne różnice w osiÄ…gach, mniejsza funkcjonalność - po prostu gorszy samochĂłd... a mimo to... legenda jedynego prawdziwego porsche jest zbyt silna, aby bawarka zdoĹ‚aĹ‚a jÄ… pokonać. BMW jest samochodem zbyt popularnym aby mogĹ‚o u mnie wygrać z porsche. DO tego wspaniaĹ‚a ĹĽywotność porsche - nie wiem jak teraz, ale pamiÄ™tam, ze jeszcze pod koniec lat 90-tych wĹ›rĂłd 5-cio latkĂłw i mĹ‚odszych brylowaĹ‚y japoĹ„czyki, ale juĹĽ wĹ›rĂłd samochodĂłw 10-cio letnich i starszych najbardziej bezawaryjne byĹ‚o wĹ‚aĹ›nie porsche... nie ciÄ…gnie mnie ciÄ…gĹ‚a zmiana modeli i szaĹ‚ za nowoĹ›ciami... PomyĹ›l sobie... co byĹ› wolaĹ‚ powiedzieć swoim wnukom... "JeĹşdziĹ‚em Porsche 911", czy "JeĹşdziĹ‚em BMW 3"... Co wiÄ™cej wszystkie z dotychczasowych 911 sÄ… samochodami ciekawymi i wzbudzajacymi szybsze bicie serca u prawdziwego fana motorsportu i nie tylko. BMW z lat 80-tych juĹĽ nei wzbudza tak pozytywnych emocji. Nawet na starość widzÄ™ siebie albo w Disco albo 911 Smile Z trĂłjek ma wĹ‚aĹ›ciwie szanse tylko M3 CSL - ze wzglÄ™du na bezkompromisowość - dresom by daszki w czapkach poodpadaĹ‚y jakby zaczÄ™li siÄ™ nimi wozić Very Happy GĹ‚os na 911
Sie podpisze jeśli można
_________________ [']Zulu-2.X.1990-11.II.2007-PAMIĘTAMY!!!![']
|
| Nie, 03.12.2006, 11:43 |
|
 |
|
HILTI
|
polac - jasne, ze mozna
Mefisto... 911 zabaweczka? Nie sądzę - jest to niewątpliwie bardziej zaawansowane narzędzie do przemieszczania się. BMW zwłaszcza w wersjach "nie M" jest pojazdem mającą jasno ukształtowaną gdupę docelową. Jeśli się zatrzymasz na światłach i nie słychać techno ze środka to wszyscy pomyślą, że coś się zepsulo 
_________________ Skoda OII FL 1.4 TSI, Venga 1.4 DOHC, czerwony rower :) było... Audi A3 8L FL 1.9TDI, Corsa B 1.2i LPG
|
| Nie, 03.12.2006, 11:47 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Hilti nie wiem ale mnie zrozumiales nie jasno. 911 to zabaweczka w sensie ze to autko do zabawy z przemieszczania sie. Jazda takim samochodem czyni niezla zabawe - dlatego zabaweczka.
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Nie, 03.12.2006, 12:15 |
|
|