Obecny czas: Czw, 05.02.2026, 18:48

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Fisker Tramonto vs. Pagani Zonda F 

?
Fisker Tramonto 27%  27%  [ 11 ]
Pagani Zonda F 73%  73%  [ 30 ]
Razem głosów : 41

Fisker Tramonto vs. Pagani Zonda F 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mochle
Samochód: Škoda Octavia Combi
Post Fisker Tramonto vs. Pagani Zonda F
Fisker Tramonto
ImageImageImageImageImageImage
Engine : V8 , Supercharged , 5439cc
Max Power : 610bhp @ 5800rpm
Max Torque : 650lb-ft @ 2200rpm - 4700rpm
Top Speed : 202mph
0-60mph : 3.6 seconds
Weight : 1909kg
Based Price : $296,775

Pagani Zonda F
ImageImageImageImageImageImage
Engine : V12 , 7291cc
Max Power : 650bhp @ 6200rpm
Max Torque : 576lb-ft @ 400rpm
Top Speed : > 214mph
0-60mph : 3.6seconds
Weight : 1230kg
Based Price : n.a.

(C)http://www.rsportscars.com

Wto, 14.11.2006, 17:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
Fisker Tramonto to tak naprawde Mercedes SL i nic tego nie zmieni. Mercedes w całej swojejj wspaniałosci i Fisker w całej swoje futurystycznosci nie moze sie równac z istnym działem jakim jest Pagani Zonda F. To auta jest nieporównywalne, niebanalne stylistyczne, wyrafirowane. Jedno z tych aut o ktorych marze i ktore mnie fascynuja, poza wszelka konkurencja, jedynie MC12 moze stanac koło niego ale w bezposrdenim pojedynku u mnie przegrywa.

Wto, 14.11.2006, 17:55
Moderator
Awatar użytkownika

Fisker Tramonto to tak naprawde Mercedes SL i nic tego nie zmieni.

Ot co. Fisker bardzo mi się podoba, zresztą SL również. Ale Zonda jest typowym supercarem, z którym SL, tudzież Fisker nie ma szans się równać.

Wto, 14.11.2006, 19:23
Awatar użytkownika

Wielblad napisał(a):
Fisker Tramonto to tak naprawde Mercedes SL i nic tego nie zmieni.

Ot co. Fisker bardzo mi się podoba, zresztą SL również. Ale Zonda jest typowym supercarem, z którym SL, tudzież Fisker nie ma szans się równać.

Zgadza sie, nawet świetnie zmieniony Mercedes SL nie wygra w moich oczach z Zondą

Wto, 14.11.2006, 19:37

Tak naprawde to ja o Zondzie dobrego słowa nie powiem, bo jest obleśna, ale coś mnie do niej ciągnie, że na nią zagłosuje :roll:

Wto, 14.11.2006, 20:28
Awatar użytkownika

-wedlug niektorych okrutnie piekne wg innych okrutnie brzydkie- to rzecz gustu i nie ma sie co z tym sprzeczac bo to nie ma sensu.
tu pod uwage trzeba wziac charakter auta i przy decyzji tylko to brac pod uwage.obydwa sa spotykane tak czesto jak snieg w lipcu wiec "popularnoscia" tez nie ma sie co kierowac
Fisker czyli przebrany SL to luksusowy cruiser z kopytem ale jednak w dalszym ciagu tylko cruiser nadajacy sie do dlugich podrozy.
Zonda-bezkompromisowy sport-demon-wszyscy pamietamy test z top gear w ktorym richardowi z bolu odpadaly uszy<-wg mnie nie trzeba mowic nic wiecej-0 kompromisu,luxusu-tylko osiagi
ja biore Zonde F

Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?

ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)

Wto, 14.11.2006, 20:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Się nawet nie zastanawiam, wcielenie piękna, kwintesencja włoskiego futurystycznego stylu, perfekcyjna technika, zero kompromisów.
Mistrz Krav Magi w garniturze od Ermenegildo Zegny :twisted: - znaczy siÄ™ Zonda :)

a tak a propos Fiskera SL :) - wiecie, że SL ma zawieszenie tylne dokładnie takie samo jak W211 200cdi :)? i części wspólne z W203 - to się nazywa oszczędność :D

Wto, 14.11.2006, 21:17
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Wybieram Fiskera, Zonda od zawsze mi sie nie podoba. Fisker osiagami zbytnio nie odstaje od Zondy a moim zdaniem znacznie lepiej wyglada

Wto, 14.11.2006, 21:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Moc podobna, a w obu identyczne przyspieszenie mimo, iĹĽ Zonda jest o prawie 700kg lĹĽejsza! :shock:

Wto, 14.11.2006, 21:43

Wybieram Zondę - nie powala wyglądem, ale w przeciwieństwie do tego Fiskera ma czysto sportowy charakter (tak jak np. Enzo) :wink:

Wto, 14.11.2006, 21:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: SH
Samochód: Civic 1.8 VTEC
Oczywiście, że Fisker. Zonda popularniejsza i może nawet trochę szybsza, ale Fisker prezentuje się lepiej. BArdziej luksusowo i ładniej

Śro, 15.11.2006, 15:18
Awatar użytkownika

Zonda gniecie to drugie coś pod każdym względem. Choć osobiście za nią nie przepadam to jednak na nią głosuję

Śro, 15.11.2006, 17:53
Awatar użytkownika

dziwne to porĂłwnanie troche...No ale jak co do czego to wybieram...Carrere GT :P A tu,zonda f

Śro, 15.11.2006, 18:49
Awatar użytkownika

Wybierem Zonde, jest to w pełni samochód sportowy, oryginalny i jedyny w swoim rodzaju, a Fisker jest jedynie przeróbką zwykłego i ogólnodostepnego modelu samochodu.

Śro, 15.11.2006, 18:57
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czestochowa
Porównanie trochę bez sensu... Chyba że autor kierował się kontrowersyjną stylistyka tych aut. Zonda. Bez wachania.

Śro, 15.11.2006, 19:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Pagani Zonda za swoja stylistyke charakter moc silnika i wogole za wszystko a ten Fisker to mi jakos nie lezy chociaz nie powiedzialbym ze go bym nie chcial, lecz wybierajac wybralbym napewno Pagani Zonde

Śro, 15.11.2006, 19:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Zwycięzca jest tylko jeden. Zonda rządzi!

Czw, 16.11.2006, 18:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Głos na Zondę, za unikatową stylistykę nadwozia oraz mistrzowskie połączenie skóry, drewna, włókna węglowego i aluminium we wnętrzu.

Czw, 16.11.2006, 18:21
Awatar użytkownika

Oczywiście, że Zonda :mryellow: Moje marznie. Fantastyczny samochód w pełni sportowy o niesamowitym wnętrzu, uwielbiam go. Jak bym był milionerem to byłby pierwszym samochodem jaki bym kupił :wink:

Czw, 16.11.2006, 19:13
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ]