|
|
Obecny czas: Pon, 29.06.2026, 11:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 14 posty(ów) ] |
|
International Heavy Trucks
| Autor |
Wiadomość |
|
kuules
Samochód: służbowy ;)
|
 International Heavy Trucks
|
| Pon, 04.09.2006, 23:36 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
International pojawiał się już tutaj w różnych wcieleniach (militarne / śmieciarki etc.) ale chyba brakowało galeryjki zestawiającej różne modele. Bardzo ładna galeria.
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Wto, 05.09.2006, 8:17 |
|
 |
|
kuules
Samochód: służbowy ;)
|
Będą jeszcze 2 galerie odemnie. Z "medium trucks" i "military trucks" occzywiście będzie to zestawienie w jednym temacie wszystkich modeli. Powinny pojawić sie dziś w nocy jak tylko wroce do domu. Matriał mam juz gotowy w 99%.
Postanowilem sie troche tu poudzielać ponieważ mam troche zasobow na temat cięzarówek i wypadałoby sie podzielić.
|
| Wto, 05.09.2006, 9:28 |
|
 |
|
pardon
Moderator
|
kuules napisał(a): Postanowilem sie troche tu poudzielać poniewaĹĽ mam troche zasobow na temat ciÄ™zarĂłwek i wypadaĹ‚oby sie podzielić.
.... przyjemnie nam to słyszeć 
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Wto, 05.09.2006, 10:15 |
|
 |
|
witek11
|
ostatnia fota najlepsza! piekne wozy
_________________ http://www.prisonplanet.com/
|
| Wto, 05.09.2006, 16:49 |
|
 |
|
Ursus
Samochód: Renault Clio
|
witek11 napisał(a): ostatnia fota najlepsza! piekne wozy
Zgadzam się w pełni - dla mnie właśnie tak wyglądają prawdziwe amerykańskie "pochłaniacze mil" 
_________________ Elastyczne maty piaskowe ELASTON - nowość na rynku --> www.ELASTONE.pl
|
| Wto, 05.09.2006, 20:22 |
|
 |
|
hiob
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
|
Dwa zdjęcia nowego Navistara. Jeszcze go nie ma na drogach, podobno ma byś w sprzedaży w styczniu. Zobaczymy, jak będzie wyglądał w praktyce, ale na razie nie widziałem jeszcze niczego lepszego od mojego Volvo

_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Nie, 29.10.2006, 20:27 |
|
 |
|
ixxos
|
Piękny to on jest
Witamy Truckera z USA 
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Pon, 30.10.2006, 7:47 |
|
 |
|
pardon
Moderator
|
piekny jest  świetny grill i chromy  ... środek jakiś ubogi  ale pewnie reszta bajerów jest rozrzucona po kabinie 
|
| Pon, 30.10.2006, 9:34 |
|
 |
|
witek11
|
ale sie swieci.. gdzie on ma patyk zmiany biegow? tylko mi nie piszcie ze automat... hehe w srodku pelna kultura
|
| Pon, 30.10.2006, 16:10 |
|
 |
|
johnus
|
Hmm nie uważam ze "nie ma nic lepszego niż moje VOLVO"... ja np. uwielbiam KENNWORTH'a i powiem że W900 jest fajniejsze niż Twoje VOLVO bez względu na to czy jest nowsze i ma mocniejszy silnik. INTERNATINAL'e są porządnymi ciężarówkami.
|
| Pon, 30.10.2006, 20:57 |
|
 |
|
hiob
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
|
pardon napisał(a): piekny jest  Ĺ›wietny grill i chromy  ... Ĺ›rodek jakiĹ› ubogi To model dla firm, nie dla niezaleĹĽnych truckerĂłw. WyposaĹĽenie wiÄ™c bÄ™dzie relatywnie ubogie. Podejrzewam, ĹĽe w standardzie nie bÄ™dzie nawet tej drewnianej kierownicy i deski rozdzielczej.
Prawdopodobnie za rok, czy dwa będzie także model z wydłużoną maską, polerowanymi zbiornikami na paliwo itd. i ten zapewne będzie trochę lepiej wyposażony.
witek11 napisał(a): gdzie on ma patyk zmiany biegow? tylko mi nie piszcie ze automat Najprawdopodobniej jednak tak. Wiele firm zamawia teraz automaty, bo Ĺ‚atwiej im wytrenować kierowcĂłw. Brakuje ludzi do tego zawodu, wiÄ™c uĹ‚atwiajÄ… jak mogÄ…. Moja firma pĹ‚aci kaĹĽdemu kierowcy $750 za skaperowanie kierowcy, ktĂłry przepracuje co najmniej 6 miesiÄ™cy.johnus napisał(a): Hmm nie uwaĹĽam ze "nie ma nic lepszego niĹĽ moje VOLVO"... ja np. uwielbiam KENNWORTH'a i powiem ĹĽe W900 jest fajniejsze niĹĽ Twoje VOLVO
De gustibus non est disputantum, jak mawiali staroĹĽytni. KaĹĽdy ma prawo do swojej opinii. Ale ja miaĹ‚em jednego i drugiego. To wĹ‚aĹ›nie Kenwortha W900 z „studio sleeper”, najwiÄ™kszym sleeperem, zamieniĹ‚em na moje pierwsze Volvo. Dlatego uwaĹĽam, ĹĽe volvo jest lepsze.
Gdybym patrzył na auto z zewnątrz, nie zza kierownicy, wybrałbym pewnie Kenwortha. Ma niesamowitą sylwetkę i na szosie, albo na plakacie wygląda zajefajnie. Ale jak się przejeżdża co tydzień 5 tysięcy kilometrów, to są rzeczy ważniejsze niż klasyczny wygląd.
Obydwa majÄ… duĹĽe sleepery, choć Volvo ma wiÄ™kszy. WyĹĽszy na caĹ‚ej dĹ‚ugoĹ›ci, a sama kabina z przodu jest nie tylko zdecydowanie wyĹĽsza, ale teĹĽ znacznie szersza. Obydwa majÄ… dolne łóżko zamieniane na siedzenie, ale w W900 jest to „wersalka”, po zĹ‚oĹĽeniu jest siedzenie z oparciem skierowane do przodu. Po rozĹ‚oĹĽeniu nie uzyskuje siÄ™ caĹ‚kiem rĂłwnej powierzchni. W Volvo uzyskuje siÄ™ dwa fotele, skierowane do siebie, bokiem do kierunku jazdy i stolik miÄ™dzy nimi, gdzie moĹĽna zjeść, czy zrobić papiery. KW ma tylko malutki stolik, odchylany od otwartych drzwi bocznej szafki.
Obydwa są ciężkie, około 10 ton z paliwem. Ale Volvo ma mniejszy rozstaw osi i większy skręt kół, a więc jest łatwiejszy w manewrowaniu. Do tego ma znacznie lepszą widoczność, dzięki większym oknom i lusterkom i dużo, dużo lepszy komfort jazdy. Moje pierwsze wrażenie było takie, że przesiadłem się z ciężarówki do turystycznego autobusu.
To sÄ… moje argumenty za Volvem, ale zdajÄ™ sobie sprawÄ™, ĹĽe wielu kierowcĂłw nigdy nie kupiĹ‚oby innego samochodu, niĹĽ klasycznego KW albo Pete’a. Cóż, jak juĹĽ nadmieniĹ‚em, o gustach siÄ™ nie dyskutuje.

_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Wto, 31.10.2006, 7:39 |
|
 |
|
witek11
|
czyli w usa latwo o prace jako kierowca.. skoro ulatwiaja wszystko jak moga by utrzymac kierowce przy pracy.truck wypasiony piekny! i ciezki zarazem
|
| Wto, 31.10.2006, 17:32 |
|
 |
|
Globetrotter
|
WaĹĽne ĹĽe bryki sÄ… fajne ale i tak wole Volvo VN lub VT 
_________________ Miłość do Boga, aut i ciężarówek, która nigdy sie nie skończy...
www.globetrotter.fotosik.pl
|
| Wto, 31.10.2006, 20:15 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 14 posty(ów) ] |
|