|
|
Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 12:44
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Santa Fe, Kyron, Cherokee
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Wilu
|
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Śro, 20.09.2006, 15:10 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
1. Jeep - najmocnieszy, najszybszy, najlepiej wyglÄ…da i za to ĹĽe to Jeep
2. Kyron - na początku myślałem, że to straszna paskuda, ale na zywo wygląda całkiem ciekawie.
3. Hyundai wyglÄ…da zdecydowanie najnudniej i zalatuje mi Infiniti FX.
_________________ ^^
|
| Śro, 20.09.2006, 15:17 |
|
 |
|
szakal
|
Na starcie odpada Kyrion. Już sama stylistyka odraża. O ile przód da się znieść, o tyle tył to jakaś kpina. Na drugim miejscu jest Hyundai. Przedewszystkim jest dość ładny, ta marka zrobiła duży postęp jest mowa o stylistyke. I naprawde to jest dobre auto, jednak zbyt dużo sobie życzą. Na pierwszym miejscu jest Jeep. Dlaczego? Najlepszy w terenie, najlepszy silnik i jednak najładniejszy z całej trójki. I dość rozsądna cena. Poprostu Jeep. Zawsze mi się podobały modele tej marki.
Ostatnio edytowany przez szakal, Śro, 20.09.2006, 15:26, edytowano w sumie 1 raz
|
| Śro, 20.09.2006, 15:18 |
|
 |
|
schnauzevonberlin
Samochód: Peugeot 206
|
Brak mi slow na stylizacje Ssangyounga, jestem ciekaw kto jest tam szefem od designu. Jeep napewno lepszy od konkurencji bo ma doswiadczenie w robjeniu tego typu aut
_________________ Alles Ist Die Sekte
|
| Śro, 20.09.2006, 15:19 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Gdybym brał go tylko do miasta, to brałbym Santa Fe
ale tak ogólnie, patrząc na właściwości terenowe, biorę Kyrona. Na zywo prezentuje sięcałkiem fajnie, wewnątrz też. silnikowi przdałoby się kilkanaście koni więcej, ale za to w terenie jest całkiem niezły (nie tak jak jeep, ale dużo lepiej niż Hyundai). Do tego jest najtańszy, przy praktycznie identycznym wyposażeniu. Do tego Kyron ma napęd na tył albo na 4 koła, a nie jak hyundai na przód lub 4x4
Jeepa nie biorę pod uwagę, bo jakiś takiś mamejowaty jest, zwłaszcza w porówaniu ze starym cherokee. po prostu go nie lubię
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Śro, 20.09.2006, 15:23 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Kyron jest najtańszy, ma dobre wyposażenie, ale ma najmniejszą moc no i stylistykę ciekawą inaczej  . Odpada na początku, jest po prostu brzydki.
Hyundai jest już ładniejszy i to sporo, natomiast cena wyższa o 4k euro od Jeepa nie działa na jego korzyść. Ma lepsze wyposażenie, ale jeżeli chodzi o wygląd nie wygra z Jeepem.
Jeep jest piękny, no może przesadziłem, ale mnie się podoba  . Najlepsze osiągi, wygląd i dobra cena sprawiły, że głos wędruje na samochód zza oceanu.
_________________ Primusville
|
| Śro, 20.09.2006, 15:27 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Jedyny godny uwagi ktory wygrywa to:
1. Jeep za swoj styl i pochodzenie
2. Hyundai bo ktos z tych dwoch wspanialych koreanczykow musi byc lepszy
3. SsangYong brzydki jak kupa jaszczura a tak poza tym to boje sie koreanskich wymyslow
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Śro, 20.09.2006, 15:36 |
|
 |
|
Alex1992
|
jak dla mnie Santa Fe ale dno osiągnie Kyron za ten szpetny wygląd(szczególnie tyłu)
_________________ Komputer i akcesoria: 2000zł
Wygodne krzesło: 200zł
Uczestnictwo w forum " SamochodySwiata" : BEZCENNE.
To forum to istna motoryzacyjna encyklopedia
|
| Śro, 20.09.2006, 15:49 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Na początku odpada SsangYong. Wogóle nie brałem go pod uwage
Wybieram Hyundaia, chociaz logika kazałaby wziąść Jeepa. Ja jednak wole koreanczyka. Swietnie wyglada i wnetrze nie wyglada na tandetne jak w Jeepie
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Śro, 20.09.2006, 16:04 |
|
 |
|
Kaaacper85
|
Do Ssang Younga zrazilem sie calkiem przypadkowo, bylem ze znajomymi na zawodach konnych na mazurkch i obok Ssang Young prezentowal swoje mozliwosci terenowe. Z kazdego wiekszego bagienka wyjezdzal ledwo ledwo a zaloga co kilka przejazdow zmieniala filtr powietrza bo cieklo z niego jak z wyzymaczki!!!  Wybieram Jeepa bo to mocny sprawdzony sprzet, nie z bagazem a z walizami doswiadczen w budowie aut terenowych. Co do Hyundaia to mnie nie przekonuje, ma malo wyszukany design ale silnik to jego mocna strona jak rowniez to ze mozna w nim zamowic dodatkowy rzad siedzien i samopoziomujace sie zawieszenie ale czy nie uwazacie ze Santa Fe jest na wyrost w tym porownaniu ???
_________________ "Jeśli pędzisz z prędkością 250km/h to co widzisz przed soba juz jest historią" - Bard Eker
|
| Śro, 20.09.2006, 16:45 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
na 3 miescy Kyron, klasyczna konstrukcja, ponoć nezły w terenie, jednak mi takie aut nie jest potrzebne i ładny to onteż nie jest.
2 miejsce Jeep, zpewne świetny w terenie, poza tym ma niezły wygląd i markę o wysokim uznaniu, szkoda ze reszta to typowa hamerykanska tandeta
1 miejsce SantaFe zdecydowany lider, swietny samochód, auto niczym nie ustępuje japończyką i europejczyką, niezły w kazdych warunkach, dobrze poskładany, swietny wygląd, wszechstronny samochód.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 20.09.2006, 17:18 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
3 gówniane terenówki. Przynajmniej z wyglądu. Nie wybieram nic, bo nic bym nie chciał.
_________________ locha lover
|
| Śro, 20.09.2006, 17:42 |
|
 |
|
duncan21
|
1. Jeep, bo ... to w końcu Jeep - wygląda jak prawdziwa terenówka, w terenie też jest najlepszy, choć wnętrze jest co najwyżej przeciętne
2. Hyundai, bo jest trochę przyciężki i przynudnawy, ale w sumie bez zarzutu.
3. Ssang Yong - jak to to widzę robi mi się niedobrze: począwszy od nazwy na stylistyce kończąc. Koleś odpowiedziany za stylistykę karoserii musiał mieć chyba w dziciństwie jakieś niemiłe doświadczenie związane z samochodem, bo teraz się mści  . Jedyny mały plusik to deka rozdzielcza - jest całkiem całkiem.
|
| Śro, 20.09.2006, 17:44 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
1. Najbardziej podoba mi się Santa Fe, moim zdaniem ma najładniejsze wnętrze.
2. Cherokee-świetne wygląda, ma najlepsze osiągi, ale wnętrze wygląda bardzo tandetnie
3. Kyron -beznadziejnie wyglÄ…da i ma najgorsze osiÄ…gi.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Śro, 20.09.2006, 17:58 |
|
 |
|
gibki8
|
1. Hyundai- najładniejszy z całej stawki
2. Jeep- wygląda ciekawie ale na zdjęciach wydaje się strasznie plaskikowy w środku
3. Kyron-przód jeszcze jeszcze ale tył to już porażka, za to wnętrze bardzo mi się podoba
Najlepiej byłoby jakby powstał taki SUV:Wygląd żewnętrzny od Hyundaya, wnętrze od Kyrona, Silnik i napęd od Jeepa 
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Śro, 20.09.2006, 18:10 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Kyron jest niepowtarzalny - niestety przez swojÄ… brzydotÄ™.
Wybór między Hyundai'em a Jeep'em jest dość trudny. Oba z zewnątrz wyglądają dobrze, stylistyka wnętrza przemawia za Santa Fe, natomiast cena oraz silnik za Cherokee.
Głosuję na Jeep'a.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Śro, 20.09.2006, 18:18 |
|
 |
|
aston
|
Santa Fe to jest najlepszym samochodem, najwięcej ma miejsca w śodku, dobrze wyglada, dobrze jeździ jak na SUVa, jedynie w terenie jest słąby ze względu na dołąnczany elektronicznie napęd i brak reduktora, ale pozatym najbardzij mi odpaowiada. Jakby Jeep był z V6 to bym o nim pomyslał, choć jednka nie jest taki dobry, a Kyron jest najtańszy (przynajmniej w Polsce) no ale jednak go skreslam w tym porówananiu
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Śro, 20.09.2006, 18:21 |
|
 |
|
greq19
|
stawiam na hyundaia ponieważ najlepiej wygląda, ma ładnie wnętrze, dobre wyposażenie , najlepszą droge hamowania i ładownośc - jest ok, jeep to typowe auto terenowe , a kyron wogóle mi nie podchodzi 
_________________ http://change.menelgame.pl/change_please/8034407/
|
| Śro, 20.09.2006, 18:22 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
3 Kyron... SsangYong to specyficzna marka i ma specyficzne samochody  Nie kaĹĽdemu siÄ™ one podobajÄ…, np. mi  Dlatego 3 miejsce
johny napisał(a): 2 miejsce Jeep, zpewne Ĺ›wietny w terenie, poza tym ma niezĹ‚y wyglÄ…d i markÄ™ o wysokim uznaniu, szkoda ze reszta to typowa hamerykanska tandeta
1 Santa Fe - najbardziej odpowiadająca mi stylistyka, niby jest to poteżny SUV jednak jego linie są bardzo łagodne i eleganckie. Jest to najdroższe auto i może nie ma najlepszych osiagów jednak wybieram właśnie jego 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 20.09.2006, 18:28 |
|
 |
|
Dżony
|
johny napisał(a): na 3 miescy Kyron, klasyczna konstrukcja, ponoć nezĹ‚y w terenie, jednak mi takie aut nie jest potrzebne i Ĺ‚adny to onteĹĽ nie jest.
2 miejsce Jeep, zpewne świetny w terenie, poza tym ma niezły wygląd i markę o wysokim uznaniu, szkoda ze reszta to typowa hamerykanska tandeta
1 miejsce SantaFe zdecydowany lider, swietny samochód, auto niczym nie ustępuje japończyką i europejczyką, niezły w kazdych warunkach, dobrze poskładany, swietny wygląd, wszechstronny samochód.
Nic dodać nic ująć mam takie samo zdanie.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Śro, 20.09.2006, 18:37 |
|
|