|
|
Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 21:33
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Porsche 911 vs reszta (V8 Vantage, Z06, Cayman S)
|
Porsche 911 vs reszta (V8 Vantage, Z06, Cayman S)
| Autor |
Wiadomość |
|
Ice
Moderator
|
Tyomaj napisał(a): Rozumiecie mnie chyba
Nie. Nie widzÄ™ nic cudnego w Caymanie 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Nie, 03.09.2006, 12:50 |
|
 |
|
Tyomaj
|
Ice napisał(a): Nie. Nie widzÄ™ nic cudnego w Caymanie
Ja natomiast TAK 
|
| Nie, 03.09.2006, 13:02 |
|
 |
|
Nath4N
|
911 miażdży Corvette, Cayman jest jak dla mnie klase niższy, ale przy Astonie mam mały zgryz.
Minimalnie kieruje sie w strone Vantage bo jest chyba bardziej unikalny, ale naprawde uważam, że technicznie i pod względem wyglądu 911 niczym nie ustepuje Astonowi.
PS 100. post 
_________________ Aktualnie oczarowany przez: Lamborghini Gallardo Superleggera, Lamborghini Murcielago LP640, Nissan GT-R, Mercedes McLaren SLR Roadster Brabus,
|
| Nie, 03.09.2006, 13:08 |
|
 |
|
polac
|
Gdybym miał wybierać z osobna w każdym porównaniu to wyglądało by to tak:
Corvette ZO6 .vs.Porsche 911 to wygrało by 911 bo ma ...ładniej we wnętrzu.
Porsche 911 .vs. Aston Martin Vantage a tu wygrałby Aston bo swoja agresywnością miażdży 911.
A Cayman S nie ma szans z legendÄ… 911.
Wiec było by 2:1 dla 911.
Ale będę głosował za Astonem bo porównując z nim każde auto z tego porównania to on bezapelacyjnie by wygrał
_________________ [']Zulu-2.X.1990-11.II.2007-PAMIĘTAMY!!!![']
|
| Nie, 03.09.2006, 13:09 |
|
 |
|
Hans
|
heh chyba jak jedyny oddałem głos na Caymana, z całej stawki jakoś nabardziej mi się podoba, jest poprostu inny niż cała reszta, ale poczęści też dlatego że Porsche nie widzi w nim potencjału, a ja tak  , a może i widzi ale niechce go ujawniać aby nie spadła popularność 911-stki tylko nie wiem dlaczego niby ma spać, przeceirz 911 i tak zawsze znajdzie odbiorców; Aston świetna maszyna ale troszke już mi się opatrzył natiomiast Vetta totalnie nie trafia domnie
_________________ ...::: EternaL :::...
|
| Nie, 03.09.2006, 13:27 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Wybór jest więcej niż oczywisty:
Nie było, nie ma i nie będzie na świecie drugiej takiej legendy jak Porsche 911. Jak wielokrotnie pisałem, to auto to archetyp samochodu sportowego, prawdziwa ikona motoryzacji. Ignoranci mogą pisać, że od lat wygląda tak samo. A tu przecież o to chodzi. Ferdynand Porsche był geniuszem. 40 lat temu zaprojektował bryłę, która przetrzymała próbę czasu i będzie tak długo jak długo będzie istniał świat. A co aktualnej generacji to wszyscy dziennikarze motoryzacyjni pieją z zachwytu nad tym modelem. Wierzę im na słowo. Porsche ponad wszystko 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Wto, 05.09.2006, 8:09 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Ikona ikona ale czemu trzeba ja wybierac. Na szczescie nie trzeba. Aston Martin nigdy nie wprowadził na rynek brzydkiego samochodu. Kazdy, absolutnie kazdy model budził podziw i zachwyt swym zimnym, elegenckim dystyngowanym, wygladem połaczonym z brytyjskim smakiem oraz tradycja sportowego auta. Oczywiscie 911 ma sekunde lepsze przyspieszenie o sekunde lepsze to i tamto oraz... Jednak swiadomosc mega klasycznego coupe z wsciekle wyjacym v8 klasycznym napedem i sylwetka ociekajaca sexem, ktora mozna sie napawac kazda chwila przebija ta niemiecka perfekcje. Jesli chodzi o 911 i mnie ona zaczyna wychodzic bokiem z objawami notorycznego ziewania. Ten model osiagna swoj szczyt w generacji 993. Potem cos sie stało i sie zesrało. Normy czystosci oraz hałasu zabiły pieknie brzmiacy chłodzony powietrzem bokser a wymogi grubych bogaczy ugładziły własciwosci jezdne.
Kazde wychodzace generacje astonow sa inne od swoich poprzednikow ale kazde budza wielkie emocje. Nazwał bym to progresywna ewolucja. Cos co jest perfekcyjne jest nudne a tak jak w zyciu kochamy za te malutkie wady i niedocigniecia. To nas niby razi ale naprawde za tym szalejemy.
|
| Wto, 05.09.2006, 9:16 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Robak napisał(a): Ten model osiagna swoj szczyt w generacji 993
Co ty pieprzysz? 997 jest śwetne. Założe sie ze kazda marka chciałaby miec taki model jak Porsche ma 911-ke
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Wto, 05.09.2006, 9:25 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Jest ale jest tez ugładzony. Nie robi tego hałasu ani nie jest tak narowisty jak 993 czyli brak mu tej iskierki niepewnosci, ktora podnosi adrenaline kierowcy. Z reszta nie rozumiesz tego.
|
| Wto, 05.09.2006, 9:32 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Robak napisał(a): Jest ale jest tez ugĹ‚adzony
Wszystkie super auta sa ugładzone, naszpikowane elektroniką itp
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Wto, 05.09.2006, 9:51 |
|
 |
|
marcel911
|
Robak napisał(a): Jest ale jest tez ugĹ‚adzony. Nie robi tego haĹ‚asu ani nie jest tak narowisty jak 993 czyli brak mu tej iskierki niepewnosci, ktora podnosi adrenaline kierowcy. Z reszta nie rozumiesz tego.
Ta, a ja myślałem, że 911 to nie Ariel Atom i Porsche chodzi o stworzenie idealnego auta sportowego, które jest szybkie i sprawdza sie jednoczesnie na torze i na codzień na drodze...
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Wto, 05.09.2006, 10:30 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Robak napisał(a): ednak swiadomosc mega klasycznego coupe z wsciekle wyjacym v8 klasycznym napedem i sylwetka ociekajaca sexem, ktora mozna sie napawac kazda chwila przebija ta niemiecka perfekcje Jak dla kogo. Mnie V8 Ĺ›rednio siÄ™ podoba. Robak napisał(a): Ten model osiagna swoj szczyt w generacji 993 Do czasu pojawienia siÄ™ 997. Dziennikarze motoryzacyjni sÄ… zgodni jak PiS podczas gĹ‚osowaĹ„ - to jest NAJLEPSZA generacja 911-ki. Robak napisał(a): Normy czystosci oraz haĹ‚asu zabiĹ‚y pieknie brzmiacy chĹ‚odzony powietrzem bokser a wymogi grubych bogaczy ugĹ‚adziĹ‚y wĹ‚asciwosci jezdne
Fakt, silnik nie brzmi tak jak dawniej ale brzmi najlepiej jak może tylko brzmieć sześciocylindrowy bokser chłodzony cieczą. A co do "ugładzenia" to niestety - postęp jest nieunikniony i elektronika jest w każdym sportowym aucie. Ale to nie oznacza, że nie moża 911-ką poszaleć. Ona po prostu pozwala na więcej kierowcom, którzy nie mają licencji wyścigowej.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Wto, 05.09.2006, 11:15 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Najprawdopodobniej wybrałbym 911. Ale żeby jednoznacznie to stwierdzić, musiałbym się przejechać nim i konkurencją (caymana zostawiłbym w spokoju)
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Wto, 05.09.2006, 11:33 |
|
 |
|
Neken
|
1. Porsche 911 - tutaj nie trzeba nic pisać to auto broni się samo,
2. Astona Martina V8 - najładniejszy samochód z tej czwórki ale to nie 911,
3. Corvette Z06 - doskonałe auto, jednak w moich oczach odstaje od pierwszej dwójki,
?. Porsche Caymana S - phi 
_________________ Ab alio exspectes, alteri quod feceris !
|
| Wto, 05.09.2006, 12:50 |
|
|