Obecny czas: Pią, 08.05.2026, 2:18

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Dodge Caliber SXT 2.0 CRD vs Mercedes-Benz A 200 CDI 

?????????????
Dodge Caliber SXT 2.0 CRD 39%  39%  [ 12 ]
Mercedes-Benz A 200 CDI 61%  61%  [ 19 ]
Razem głosów : 31

Dodge Caliber SXT 2.0 CRD vs Mercedes-Benz A 200 CDI 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
kazdy kto ma mercedesa uwaza siebie za krola szosy i nie ma na niego mocnych

Heh to znasz sporo osob jezeli znasz wszytskich posiadaczy Mercedesa, gratuluje dobrego podejscia psychologicznego, ze odrazu wszytskich przeswietliłes i wiesz co mysla. Teraz powinenes napisac ksiazke i zbic miliony ...

Seth napisał(a):
tiaaa, i co jeszcze... za to Ty pewnie wybrałbyś A klasę nawet jakby była porównywana z Bentleyem Arnage, alboe Ferrari 575M, bo to przecież Mercedes i w związku z tym najlepszy samochód na świecie

Równie dobrze moge podciagnac to zdanie pod siebie wiec sie wypowiem. Seth przechodzisz tutaj ze skrajnosci w skrajnosc. Oczywiscie, ze ja równiez bym wybrał Bentleya Arange ktory notabene bardzo mi sie podoba zamiast jakiejs tam A-klasy do ktorej nie pawam optymizmem. Nie podoba mi sie poprostu, traktuje ja jak gorszego Mercedesa. Równiez nie uwazam, ze Merecedes jest najlepsza marka na swiecie, Mercedes to poprostu marka ktora mi sie najbardziej podoba.

A tutaj wybrał bym równiez A-klase ktora jak pisałem wyzej nie podoba mi sie zabardzo. Widziałem Dodga juz sporo razy, miałem nawet okazje wejsc do srodka i nie jest ze wesoło... Pozatym mi sie nie podoba z wygladu...

Śro, 23.08.2006, 15:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Seth przechodzisz tutaj ze skrajnosci w skrajnosc.

wiem, ale zostałem tak samo potraktowany, że wybiorę Calibra, tylko dlatego, że nie jest Mercedesem

Śro, 23.08.2006, 16:12
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
wiem, ale zostałem tak samo potraktowany, że wybiorę Calibra, tylko dlatego, że nie jest Mercedesem

A co nie miałem racji i wybrałeś Mercedesa :twisted: :?: Po prostu znam gusta niektórych użytkowników :P Jak poczułeś się urażony to soory :twisted:

Śro, 23.08.2006, 16:14
Awatar użytkownika

A co nie miałem racji i wybrałeś Mercedesa

ale nie z tego powodu co napisałeś
Cytuj:
Jak poczułeś się urażony to soory

po prostu nie oceniaj innych po sobie 8)

Śro, 23.08.2006, 16:30
Moderator
Awatar użytkownika

po prostu nie oceniaj innych po sobie

Jak już pisałem nie uważam Mercedesa za najlepszą markę na świecie i nie wybieram zawsze aut tej marki we wszelakich porównaniach :twisted: :wink:

Śro, 23.08.2006, 16:37

te fokti powinny przedstawiać identyczne sytuacje a tak są do du*y poprostu, każą porównać przody aut a dają zdięcie boku i z tyłu, przecierz to nielogiczne :roll: , nie głosuje na nic :evil:

Śro, 23.08.2006, 16:42

Miejscowość: Tbg
stawiam na merolka poprostu bardziej dopracowane auto :>

Śro, 23.08.2006, 17:14
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Johny i Seth odrazu lepiej napiszcie, że głosujecie na Dodga bo nie lubicie Mercedesa i nigdy na niego nie zagłosujecie, po co macie się wyslilać i wymyślać jakieś farmazony

znasz mie dobrze wybieram Dodga za to że nie jest Mercedesem, poza tym A-kalsa to totalna profanacja marki Mercedes, małe szajsowate toczydło, Dodge wygląda znacznie lepeij, choć generalnie jest gorszym autem. A cena :?:

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Śro, 23.08.2006, 17:34
Moderator
Awatar użytkownika

A cena

W Polsce Dodge Caliber z tym silnikiem i wersja SXT kosztuje od 82 000 zł, natomiast Mercedes A 97 700 zł. Różnica moim zdaniem nie jest taka wielka ;)

Śro, 23.08.2006, 17:41
Moderator
Awatar użytkownika

W Polsce Dodge Caliber z tym silnikiem i wersja SXT kosztuje od 82 000 zł, natomiast Mercedes A 97 700 zł. Różnica moim zdaniem nie jest taka wielka

pozostaje jescze kwestia wyposaĹĽenia

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Śro, 23.08.2006, 17:43
Awatar użytkownika

15 tys. to nie jest duża różnica? :shock: To daj mi 15 tys. :shock:

Śro, 23.08.2006, 17:43
Moderator
Awatar użytkownika

15 tys. to nie jest duża różnica? To daj mi 15 tys.

Już sam nie wiem czy 15 tys. czy jeszcze więcej :? co jedna strona to inne cenny, spójrzcie sami KLIK Co ciekawe jak wziełem lepszą wersją wyposażenia czyli ELEGANCE to cena była ta sama co AVANTGARDE :roll: ja już sam nie wiem co ile kosztuje i jak jest wyposażone :?

Śro, 23.08.2006, 17:46
Awatar użytkownika

tak czy inaczej, to jest ponad 15% - i to nie jest duża różnica?... to owszem, nie jest duża różnica, ale jak sie zastanawiasz, czy wydać 450 czy 465 tys. a nie 80 czy 95 :shock:

Śro, 23.08.2006, 18:01
Awatar użytkownika

Jakoś mi sie nie podoba ten Dodge Caliber taki jakiś jest pokraczny. Wybieram Merca, ładnie wygląda i ma ładne wnętrze.

Śro, 23.08.2006, 19:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Wybieram Mercedesa wygląda ładniej i ma ładniejsze wnętrze no i lepszy znaczek na masce :twisted:

Śro, 23.08.2006, 19:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Wybieram VANowatego A - klasse ponieważ prezentuje się stanowczo ładniej niż SUVowaty Dodge.

Śro, 23.08.2006, 22:54
Awatar użytkownika

Miejscowość: zaborów
Dodge jest straszny w środku. Polecam niedowiarkom: wsiądźcie i sprawdżcie organoleptycznie. Padaczka, obrzydlistwo, plastyki jak w robotach kuchennych, miskach, czy plastykowych sztućcach z chińskiej budy. Żal mi tych, którzy to robili i jeszcze bardziej tych, którzy się pomylili i to kupili. Po prostu przykro patrzeć.

Czw, 24.08.2006, 10:10
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
A-kalsa to totalna profanacja marki Mercedes, małe szajsowate toczydło

A co powiesz o Audi A2? :wink:

A wracajÄ…c do porĂłwnania to bez cienia zastanowienia Mercedes. WyglÄ…da nieĹşle, jest naprawdÄ™ dobrze wykonany, ma lepsze osiÄ…gi, lepsze hamulce, jest cichszy i ma o niebo korzystniejsze warunki gwarancji.
W Calibrze śmieszą mnie charakterystyczne wyżłobienia na butelki z Colą Light w schowku. No tak, po obfitym posiłku w McDonald's dobrze jest napić się schłodzonej Coli dietetycznej, którą mam zawsze pod ręką dzięki mojemu Dodge'owi :lol: :lol: :lol:

Pon, 28.08.2006, 10:34
Moderator
Awatar użytkownika

A co powiesz o Audi A2?

to samo, i dobrze że poniosło klęskę moze już nie wrócą do tego pomysłu (choć niestety ponoć coś kombinują)

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pon, 28.08.2006, 13:59
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
markus napisał(a):
A co powiesz o Audi A2?

to samo, i dobrze że poniosło klęskę moze już nie wrócą do tego pomysłu (choć niestety ponoć coś kombinują)

W tej kwestii się zgadzamy. Ja też nie przepadam (najłagodniej mówiąc) za gównianymi toczydełkami produkowanymi przez firmy specjalizujące się w limuzynach.

Pon, 28.08.2006, 14:29
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna