Obecny czas: Wto, 02.06.2026, 13:26

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Magnetyzery 

Co sądzisz o magnetyzerach?
kicha, auto jeździ gorzej niż bez nich 12%  12%  [ 3 ]
bez zmian, czyli kasa w błoto 68%  68%  [ 17 ]
no teraz mam odrzutowca, który mało pali! 20%  20%  [ 5 ]
Razem głosów : 25

Magnetyzery 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Post Magnetyzery
Temat wraca niczym bumerang.... :arrow:
Co Wy o tym s±dzicie? Warto? Nie warto? Daje to co¶? My¶laĹ‚em o zaĹ‚oĹĽeniu magnetyzerĂłw "sportowych" przez ktĂłre przepĹ‚ywa paliwo, czyli z ingerencj± w wężyk paliwowy. Tylko ĹĽe takie cudo kosztuje prawie 500zĹ‚. :shock:
Pozdrawiam,

Wto, 15.07.2003, 15:54
Administrator
Awatar użytkownika

Samochód: Rover 75 V6
Ja zagĹ‚osowaĹ‚em na "kasa w bĹ‚oto". Moim zdaniem to nie wpĹ‚ywa specjalnie na polepszenie osi±gĂłw ani nic w tym stylu. Jedyne co moĹĽe pomagać to autosugestia... a znam takich ludzi, ktĂłrzy np. zaĹ‚oĹĽyli filtr powietrza i powiedzieli, ĹĽe "dostaĹ‚ kopa", a potem okazaĹ‚o siÄ™, ĹĽe tak naprawdÄ™ to mu tylko moc zmalaĹ‚a, bo filtr nie miaĹ‚ dostÄ™pu do ¶wieĹĽego powietrza.

W ktĂłrej¶ z gazet czytaĹ‚em sporo o magnetyzerach i dla mnie to szkoda pieniÄ™dzy na takie co¶. Lepiej te pieni±dze wydać jako¶ inaczej.

Wto, 15.07.2003, 15:58
Ja zas czytalem o magnetyzerze - w zasadzie to juz go nazwali go modyfikatorem paliwa - i coz ja sie tam dowiedzialem ? Ano tego ze po zalozeniu tegoz modyfikatora - poprzednio tez byl magnetyzer - moc wzrosla o iles procent. Pomiar byl oczywiscie wykonywany na hamowni wiec teoretycznie pomiar powinien byc w miare rzeczywisty i odzwierciedlac stan faktyczny.

Pią, 25.07.2003, 22:33
Administrator
Awatar użytkownika

Wiesz, bardzo moĹĽliwe, ĹĽe to byĹ‚ jaki¶ super magnetyzer z najwyĹĽszej półki... Bo te podstawowe naprawdÄ™ nie wiele daj±... A te z wyĹĽszej s± tak cholernie drogie, ĹĽe to siÄ™ juĹĽ wtedy nie opĹ‚aca...

Sob, 26.07.2003, 7:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
PrzypomniaĹ‚a mi siÄ™ moja ostra dyskusja z PawĹ‚em na 4um motocyklowym, wĹ‚a¶nie o magnetyzerach :lol: Z ciekawo¶ci grzebaĹ‚em wtedy sporo w sieci i znalazĹ‚em trochÄ™ stron o temacie. Sprawa wygl±da tak: magnetyzer to nic innego jak silny magnes i kawaĹ‚ek blaszki. Teoretycznie w silnym polu magnetycznym grupy jonĂłw zawartych w paliwie mogĹ‚yby siÄ™ rozdzielać i to mogĹ‚oby jako¶ wpĹ‚ywać na pracÄ™ silnika - kwesti± dyskusyjn± jest jak to siÄ™ sprawdza w praktyce i czy daje jakie¶ odczuwalne efekty. Nie podlega za¶ dyskusji, ĹĽe warto¶Ä‡ elementĂłw skĹ‚adowych skĹ‚adaj±cych siÄ™ na magtnetyzer to kilka PLN... dlaczego wiÄ™c magnetyzery s± oferowane za kilkadziesi±t/kilkaset zeta? :roll:

Nie, 27.07.2003, 10:33

Miejscowość: Pabianice
KaĹĽdy kto choć troszkÄ™ Ĺ‚ykn±Ĺ‚ fizyki na lepszym poziomie wie, ĹĽe takie rozdzielanie jonĂłw to nie takie proste. W teorii to magnetyzer moĹĽe i dziaĹ‚ać, ale w praktyce zwykĹ‚y magnes nie ine da sobie tutaj rady.

Nie, 27.07.2003, 11:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wawa
DokĹ‚adnie - jest to magnes jednobiegunowy (a tak konkretnie to z przewag± jednego z biegunĂłw). Paliwo w transporcie itp. Ĺ‚aduje siÄ™ na - i skleja w wiÄ™ksze cz±steczki. magnetyzer jest naĹ‚adowany + i rozbija ja. To dziaĹ‚a, sprzedaĹ‚em tego wiele sztuk i maĹ‚o kto nie widziaĹ‚ różnicy. DowĂłd ? Moje Espoero bez katalizatora mie¶ci siÄ™ w normach czysto¶ci spalin. Jeden z moich klientĂłw zapakowaĹ‚ to urz±dzenie do starego Audi 80. Kidy¶ jad±c urwaĹ‚ pół wydechu, zamiast katalizatora wstawiĹ‚ tylko pust± puyszkÄ™. CO usĹ‚yszaĹ‚ na przgl±dzie od diagnosty ?
"przebieg 150 tys, a katalizator jak nowy".

Tylko po katalizatorze pozostał siwy dym, heheh. Co do spalania - zysk jest niewielki, ale odczuwalny - w moim przypadku około 0,5 litra. Koszt zestawu magnetizer to 300 zł.

Pozdro, Paweł

SERWIS SAMOCHODÓW I MOTOCYKLI (SPECJALIZACJA ZAWIESZENIA I GEOMETRIA)
Zielonka koło Warszawy, tel (22) 781 - 00 -51 / 501-430-560

Nie, 27.07.2003, 22:23
Nie wolno wierzyć ludziom, ktĂłrzy mĂłwi±, ĹĽe co¶ dziaĹ‚a czy nie, jeĹĽeli tego sami nie wyprĂłbowali. Najlepiej to jest sprawdzić osobi¶cie, wiÄ™c i ja tak zrobiĹ‚em. Najpierw przeczytaĹ‚em mnĂłstwo literatury o magnetyzerach (moĹĽna j± znaleĽć w internecie) i teoretycznie stwierdziĹ‚em, ĹĽe to moĹĽe dziaĹ‚ać. No tak, ale ta cena za takie co¶! Kiedy¶ potem mi siÄ™ udaĹ‚o znaleĽć t± oto strone http://www.magnetyzery.w.interia.pl i na tej stronie jest opisany sposĂłb jak sobie moĹĽna samemu taki magnetyzer zrobić. WiÄ™c zrobiĹ‚em i muszÄ™ powiedzieć, ĹĽe to dziaĹ‚a, to znaczy spada zuĹĽycie paliwa tak okoĹ‚o 10%, ale zwiÄ™kszenie mocy nie zauwaĹĽyĹ‚em. Napewno jest, ale jeĹĽeli kto¶ zakĹ‚ada magnetyzer tylko po to, ĹĽe chce mieć o 30 albo 50% wiÄ™cej mocy to nie ma po co go zakĹ‚adać. No i wĹ‚a¶nie z t±d bierze siÄ™ ta krytyka magnetyzerĂłw, ĹĽe nic nie daj±. Daj± tylko trzeba dokĹ‚adnie robić statystyke zuĹĽycia paliwa przed i po zaĹ‚oĹĽeniu. Najlepiej tak pare miesiÄ™cy. Ja polecam go sobie zrobić, bo policzcie sobie ile wydacie za rok na paliwo a nawet 5% procent jest duĹĽo. Pozdrawiam.

Pią, 19.09.2003, 11:38
Awatar użytkownika

Post elektroMagnetyzer
no co go¶Ä‡... :) Bravo Papick. Ja mam jeszcze inny pomysĹ‚:
magnes staĹ‚y charakteryzuje siÄ™ niewielk± "moc±", tzn. ĹĽeby naprawdÄ™ przyci±gaĹ‚ musi być CHOLERNIE DUĹ»Y. (np. magnesy w drogich gĹ‚o¶nikach - waĹĽ± po kilka kilo). Ale czemu nie wykorzystać do magnetyzera energii elektrycznej z akumulatora? NaleĹĽy pamiÄ™tać o 3 rzeczach:
  • bezpieczeĹ„stwo - w zwi±zku z mozliwo¶ci± kontaktu "paliwa z pr±dem",
  • staĹ‚e zasilanie - jaki¶ stabilizator na 12V, gdyĹĽ akumulator ma czasami 12, czasami 14.4 albo wiecej, a to ma być powtarzalne urz±dzenie,
  • jako¶ trzeba wymy¶lić odpowiedni ksztaĹ‚t. Czyli interesuj± nas linie pola magnetycznego w zwykĹ‚ym magnetyzerze i ksztaĹ‚t naszego elektrycznego magnetyzera, ktĂłry te linie odtworzy.

To ostatnie najtrudniejsze będzie.... polecam MacGyverom! ;)

PS. Papick, szkoda ĹĽe link nie dziaĹ‚a. Nie masz tego gdzie¶ jeszcze? :(

Czw, 09.10.2003, 16:29
Administrator
Awatar użytkownika

Post Re: elektroMagnetyzer
coyote napisał(a):
PS. Papick, szkoda ĹĽe link nie dziaĹ‚a. Nie masz tego gdzie¶ jeszcze? :(

Oj Panie informatyk.......... :)

http://magnetyzery.w.interia.pl/

Czw, 09.10.2003, 16:46
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Hihih działa :lol: ale fajne motto "Po jakiego grzyba przepłacać?!"

Czw, 09.10.2003, 17:58
Awatar użytkownika

Nieprawidłowy adres strony (error 404)

Nie znaleziono strony o podanym adresie.
Adres URL wpisany do przegl±darki jest niepoprawny i nie odwoĹ‚uje siÄ™ do ĹĽadnego dokumentu na serwerze MIASTO WWW. Prawdopodobnie podaĹ‚e¶ nieistniej±cy adres lub teĹĽ wpisaĹ‚e¶ jego niepoprawny format. Być moĹĽe strona, ktĂłrej szukasz zostaĹ‚a usuniÄ™ta z serwisu MIASTO WWW z przyczyn regulaminowych, przeniesiona pod inny adres lub posiada obecnie inn± nazwÄ™. SprawdÄ˝ poprawno¶Ä‡ adresu lub zajrzyj na stronÄ™ startow± serwisu
http://miasto.interia.pl

a poza tym to "czep siÄ™" ;) - chory jestem.

PS. poczytajcie opinie userĂłw.... jakie¶ takie naci±gane... niedĹ‚ugo zrobi± magnetyzer na wlot powietrza do kabiny.

PS2. ZwĹ‚aszcza ten kawaĹ‚ek mi siÄ™ podoba.... kto¶ chodzi na marketing, bÄ™dzie wiedziaĹ‚ o co chodzi:
(...)PoniewaĹĽ nie widzÄ™ powodu, dla ktĂłrego miaĹ‚bym honorowo zwiÄ™kszać jej obroty, obecnie po¶redniczÄ™ w zakupie magnesĂłw neodymowych(...)
PozdrĂłwka!
PS3. hehe ja sobie zrobię elektryczne, przepływowe. 200KM jak w banku.

Ostatnio edytowany przez coyote Czw, 09.10.2003, 20:13, edytowano w sumie 2 razy

Czw, 09.10.2003, 19:44
Administrator
Awatar użytkownika

Oj CoYote no wiem! :) Ale chodziĹ‚o mi o to, ĹĽe powiniene¶ siÄ™ domy¶lić, ĹĽe trzeba skasować "www." i strona ruszy... :P

Czw, 09.10.2003, 19:59
Awatar użytkownika

DokĹ‚adnie - jest to magnes jednobiegunowy (a tak konkretnie to z przewag± jednego z biegunĂłw
Teraz dopiero zauwaĹĽyĹ‚em. I nie wiedziaĹ‚em, ĹĽe takie co¶ wystÄ™puje w naturze... :shock: :shock: :shock:

Czw, 09.10.2003, 20:10
No chłopaki nie czepiajcie się każdego słowa na tej stronie:-)
Do Coyjote:
JuĹĽ kiedy¶ my¶laĹ‚em o wykorzystaniu energii elektryczenej i jakiej cewce, ĹĽeby zmagnetyzować paliwo, ale my¶lÄ™, ĹĽe efekt nie bÄ™dzie taki sam (bo teoretycznie przedmioty w tym polu trac± wĹ‚a¶ciwo¶ci magnetyczne szybciej niĹĽ jeĹĽeli s± zmagnetowane magnesem) a po drugie to troche skomplikowane (tak jak to opisaĹ‚e¶).
Ja do swego magnetyzera uĹĽyĹ‚em magnesĂłw z jakiego¶ starego gĹ‚o¶nika. Te magnesy wcale nie musz± być aĹĽ tak duĹĽe, tylko mocne.
Pozdr.

Czw, 23.10.2003, 12:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraśnik
Zagłosowałem "bez zmian czyli kasa w błoto" poniważ ngdy nie chciał bym ich mieć :(

Nie, 18.01.2004, 9:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sokółka -----> Belastok
Samochód: das Astra von Opel
Ja jestem na tak czytając na czym polega działanie magnetyzerów, ale jeszcze trochę i zobaczę na czym to polega na własnej furce :)

http://www.astraklub.pl

Nie, 18.01.2004, 18:43

Post Re: Magnetyzery
Magnetyzery działaja w 100%.Kolega mam astre 1.8 16v LPG po założeniu magnetyzera przepływowego chodzi mu teraz lepiej na gazie niż na benzynie i zamyka licznik.Ja kupiłem nakładkowy ten co był testowne przez moto kluby i efekt jest juz po 200km.W golfie III 1.8 LPG kopie na gołym aswalcie na 2 biegu.A pełny efekt jest po przejechaniu 1600km.Podstawa to musi byc przepływowy lub firmowy testowany przez znane moto kluby.

Śro, 16.01.2008, 23:58

Hehe, moze teraz cos sie zmieniło:)
To naprawde ku.wa działa:)

Czw, 17.01.2008, 0:46
Awatar użytkownika

powiem tak :) nie ulegaj autosugestii a kasę wydaną na magnetyzer mogłeś wydać na regulację gazowni :wink:

what happened, happened and couldn't have happened any other way

Czw, 17.01.2008, 0:48
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna