Obecny czas: Śro, 01.07.2026, 3:11

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Fiat PUNTO 1,1 1996r. 
Autor Wiadomość

Miejscowość: Pleszew, woj. Wielkopolskie
Post Fiat PUNTO 1,1 1996r.
Fiat PUNTO 1,1 1996r. 5 drzwi.
szukam informacji :
dane techniczne, eksploatacja, możliwe usterki podczas eksploatacji i jak z nimi sobie radzić, wszelkie różne inne informacje nt tego samochodu.
Bardzo pilne - za tydzień mam go kupić i nie wiem czy warto ?!

Pon, 04.07.2005, 11:01
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
W 25 numerze tygodnika "Motor" porĂłwnywano Fiata Punto I genracji z VW Polo . Oto kilka cytatĂłw z gazety .

O silniku 1.1 (54 KM) piszą tak ;) Egzemplarze z tym silnikiem można najczęściej spotkać na rynku używanych aut . Osiagi tego motoru nie są zadowalające , ale silnik nie przysparze wielu kłopotów , a zużycie paliwa daje się zaakceptować .
Najcześciej występujące usterki :
Użytkowncy najczęściej narzekają na zbyt deikatne zawieszenie . Warto zwrócić uwage na stan łożysk tylnych wahaczy oraz mocowanie belki do nadoziwa . Silniki w Punto I genracji nie sprawiają wiele problemów jednak trzeba się liczyć z uszkodzeniami osprzętu elektromechanicznego - zwłaszcza alternatora , którego obudowa pęka . Zdarzają sie też awarie rozrusznika, przewodów wysokiego napięcie , pompy paliwa oraz wentylatora . Ponadto użytkownicy skarżą się na usterki komputera sterującego wtryskiem paliwa . Tłumik końcowy jest podatny na korozje . Zdarzają się korozje pokrywy bagażnika .

Według "motoru" cena Punto I genracji z roku 1996 z silnikiem 1.1 kształtuje się na poziomie 10.700 zł

Źródło informacji : tygodnik motoryzacyjny "motor"

Pon, 04.07.2005, 11:13
Awatar użytkownika

zabacz tu http://www.moto.gda.pl/b_i_c.htm?id_modelu=56 :wink:

Pon, 04.07.2005, 23:05

Miejscowość: Szczecin
Post punto
Nie dałbym 6 tys. FIAT -Fehler in alle Teilen.

Pią, 08.07.2005, 18:58

Nie kupuj tego .Kumpel w ciągu 3 lat 2 razy silnik wyciągł(wymieniał zaślepki w bloku),liche zawieszenie,sprzegło .Jedyny pozytyw to że mało pali

Sob, 16.07.2005, 18:05
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Nie kupuj tego

No ja myśle , że twoja rada mu już nic nie pomoże ;) ponieważ wysłał swojego posta 4 lipca i w poście napisał ;)
madal10 napisał(a):
Bardzo pilne - za tydzień mam go kupić i nie wiem czy warto ?!

Więc już raczej kupił ;) No chyba , że go coś ruszyło i nie kupił :twisted:

Sob, 16.07.2005, 18:40
Awatar użytkownika

Miejscowość: O-ca :)
a ja pracuje w Fiacie....i..... spośród wszystykich klientów odwiedzających nas najwięcej dobrych opinii usłyszałem właśnie o Punto I.Sam jakis czas jezdziłem sportingiem 8) .Uwazam , iz jest najwytrzymalszy z nich wszystkich, a we wrzesniu Punto III :)

Czw, 21.07.2005, 8:07

a ja pracuje w Fiacie....i..... spośród wszystykich klientów odwiedzających nas najwięcej dobrych opinii usłyszałem właśnie o Punto I.Sam jakis czas jezdziłem sportingiem 8) .Uwazam , iz jest najwytrzymalszy z nich wszystkich, a we wrzesniu Punto III :)

i jeszcze powiedz ż ema wyglądać jak to coś co byłu tu wielokrotnie pokazywane na zdjęciach :? :?

Czw, 21.07.2005, 9:28
Awatar użytkownika

Miejscowość: O-ca :)
nie twierdze , ze bedzie ładny http://fr.cars.yahoo.com/050208/187/49bzx.html

bo jesli tak ma wyglądać to sukcesu mu nie wróże, choć niektórzy twierdzą, że ma coś z Maserati :P

Czw, 21.07.2005, 9:43

Miejscowość: gdańsk

siemka , do grudnia zeszłego roku pracowałem we fiacie prze cztery lata ,
i między innymi sam mam fiata punto 1,1 z 97r i smiało mogę powiedzieć że jest to drugi z silników fiata co do bezawaryjności , natomiast w staszch rocznikach padały alternatory [pękała obudowa] , tuleje wahczy tylnych i tyleje belki tylnej
co do reszty niema siÄ™ do czego przyczepic

Sob, 20.08.2005, 11:11
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów
Punta z automatem(przepraszam za wyrazenie)to hujstwo jakich mało.Mój znajomy miał to mósiał dw razy w ciagu miesiaca wybulic 7 ttysiecy bo w ciagu dwóch tygodni 2 razy wystapiła ta sama usterka

Sob, 20.08.2005, 11:23

Miejscowość: gdańsk
Punta z automatem(przepraszam za wyrazenie)to hujstwo jakich mało.Mój znajomy miał to mósiał dw razy w ciagu miesiaca wybulic 7 ttysiecy bo w ciagu dwóch tygodni 2 razy wystapiła ta sama usterka

tu akurat się zgodze z kolegą , tak samo seicento w wersji city matic - odrazu maozna na złom zawiesc

Sob, 20.08.2005, 11:57
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ]