Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 1:53

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Alfa Romeo 166 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: HollyŁódź
Post Re: Alfa Romeo 166
Bella!!!Tak siÄ™ robi auta z dusza :>

Czw, 07.08.2008, 20:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kalifornia
Alfa 166 to piękne,nowoczesne auto.
Ja najchętniej kupił bym wersje z silnikiem V6. Alfa Romeo produkuje najlepsze V6 w swojej klasie.

Pią, 08.08.2008, 9:25
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Wg mnie bardzo nie docenione autko...

Wto, 12.08.2008, 17:58
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: italiano diesel
Radson napisał(a):
Alfa 166 to piękne,nowoczesne auto.
Ja najchętniej kupił bym wersje z silnikiem V6. Alfa Romeo produkuje najlepsze V6 w swojej klasie.

Na jakiej podstawie tak sÄ…dzisz?

Wto, 12.08.2008, 20:24
Awatar użytkownika

Z prasy fachowej.
BMW robi najlepsze silniki R6 a Alfa V6

Wto, 12.08.2008, 22:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Od dłuzszego czasu alfa juz nie robi silnikow v6. Te ktore mozna znlezc pod maska 159 czy brera sa to silnik GM - kiepskie silniki. Zdaje sie z w 166 silnik 3.2 to tez silnik GM. Jesli brac to z 3.0.

Śro, 13.08.2008, 9:48
Awatar użytkownika

Alfa 166 Mk.I (do 2003) napewno miała silniki V6 produkcji Alfy. To były jedne z najlepszych silników w widlastych w swojej klasie.

Śro, 13.08.2008, 14:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Oczywiscie ze jak Alfe to najlepiej z V6 :twisted: Przede wszystkim pieknie brzmi, a to ze rewelacyjnie jezdzi to tez prawda :twisted:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Czw, 14.08.2008, 13:40

Z mojego punktu widzenia auto na prawdÄ™ zajeb***e :D
Nic dodać nic ująć,być może tył jest trochę za duży ale tak to wszystko NICE.

Czw, 14.08.2008, 15:47
Awatar użytkownika

Alfisti4ever napisał(a):
Oczywiscie ze jak Alfe to najlepiej z V6 :twisted: Przede wszystkim pieknie brzmi, a to ze rewelacyjnie jezdzi to tez prawda :twisted:

Problem w tym, że nowe jednostki JTS nie brzmią świetnie, ba nawet nie brzmią dobrze. Kiedyś czytałem porównanie r32 i 147 GTA i nie zgadniesz o którym silniku mówili, że pięknie brzmi :>

Czw, 14.08.2008, 17:17
Awatar użytkownika

r_lukas napisał(a):
Kiedyś czytałem porównanie r32 i 147 GTA i nie zgadniesz o którym silniku mówili, że pięknie brzmi :>

Ja nie wiem co Ty czytasz, ALE silnik R32 nie brzmi lepiej niz GTA :>
A nowe JTS moga nie brzmiec, tyle w 166 sa troche starsze konstrukcje, i tam to jest muzyka dla uszu :twisted:

Pią, 15.08.2008, 12:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza [SD]
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
Bardzo ładne autko, którym bym napewno nie pogardził. Szkoda tylko ze Alfy są awaryjne...

Urodziłem się po to,aby jeździć ...

Pią, 15.08.2008, 13:15
Awatar użytkownika

Alfisti4ever napisał(a):
r_lukas napisał(a):
Kiedyś czytałem porównanie r32 i 147 GTA i nie zgadniesz o którym silniku mówili, że pięknie brzmi :>

A nowe JTS moga nie brzmiec, tyle w 166 sa troche starsze konstrukcje, i tam to jest muzyka dla uszu :twisted:

Zdaje się, że to było AutoMoto. I było to porównanie Golfa IV r32 i 147 GTA (twin spark) a więc silnika poprzedniej generacji. (Ale chwalono nieprawdopodobny pietyzm wizualnego wykonania silnika np. kanałów dolotowych - coś pięknego; v6 JTS jest obudowane kupą plastiku... )
A w stosunku do silników JTS bardzo często pojawiają się zarzuty, że brzmią szorstko i nie tak jak kiedyś... Tu już można sypnąć rożnymi pozycjami.

Co do jazdy to model 147 obrywał zawsze za potężna podsterowność (typowe dla bardzo mocnych aut przednionapędowych), może teraz do GTA montują szpere to sytuacja wyglądałaby już lepiej. Ale tego nie wiem

Pią, 15.08.2008, 13:55
Awatar użytkownika

r_lukas napisał(a):
Alfisti4ever napisał(a):
r_lukas napisał(a):

Zdaje się, że to było AutoMoto. I było to porównanie Golfa IV r32 i 147 GTA (twin spark) a więc silnika poprzedniej generacji. (Ale chwalono nieprawdopodobny pietyzm wizualnego wykonania silnika np. kanałów dolotowych - coś pięknego; v6 JTS jest obudowane kupą plastiku... )
A w stosunku do silników JTS bardzo często pojawiają się zarzuty, że brzmią szorstko i nie tak jak kiedyś... Tu już można sypnąć rożnymi pozycjami.

Co do jazdy to model 147 obrywał zawsze za potężna podsterowność (typowe dla bardzo mocnych aut przednionapędowych), może teraz do GTA montują szpere to sytuacja wyglądałaby już lepiej. Ale tego nie wiem

Auto motor i sport, fragment porownania Cooper S, 147 GTA, Golf R32, Focus RS, Leon Cupra R i Impreza WRX :wink:

"W R32 mamy więc silnik o pojemności 3,2 litra, którego dźwięk potrafi przebić co najwyżej Dodge Viper pierwszej generacji z rurami wydechowymi wystającymi z boku. Nawet przy włączaniu klimatyzacji odzywają się trąby jerychońskie"

"Za to pod maską włoskiego auta bije serce w postaci rasowego V6 z kątem rozwarcia cylindrów wynoszącym 60 stopni i dwiema osobnymi głowicami. W porównaniu z tym, jednostka Golfa ze swoim piętnastostopniowym kątem rozwarcia cylindrów jest raczej silnikiem rzędowym, o czym zresztą świadczy również jej brzmienie. Kiedy przejeżdża GTA, powietrze wypełniają wręcz muzyczne akordy."

W 166 mamy silniki starszej generacji, i wlasnie te pieknie brzmiace V6 :wink:

Sob, 16.08.2008, 19:23
Awatar użytkownika

Alfisti4ever napisał(a):
Auto motor i sport, fragment porownania Cooper S, 147 GTA, Golf R32, Focus RS, Leon Cupra R i Impreza WRX :wink:

"W R32 mamy więc silnik o pojemności 3,2 litra, którego dźwięk potrafi przebić co najwyżej Dodge Viper pierwszej generacji z rurami wydechowymi wystającymi z boku. Nawet przy włączaniu klimatyzacji odzywają się trąby jerychońskie"

"Za to pod maską włoskiego auta bije serce w postaci rasowego V6 z kątem rozwarcia cylindrów wynoszącym 60 stopni i dwiema osobnymi głowicami. W porównaniu z tym, jednostka Golfa ze swoim piętnastostopniowym kątem rozwarcia cylindrów jest raczej silnikiem rzędowym, o czym zresztą świadczy również jej brzmienie. Kiedy przejeżdża GTA, powietrze wypełniają wręcz muzyczne akordy."

W 166 mamy silniki starszej generacji, i wlasnie te pieknie brzmiace V6 :wink:

Widzisz co gazeta to opinia... zależy kto jakie dźwięki preferuje :wink: Choć faktycznie na żywo GTA (słyszałem twin sparka) brzmi świetnie :)

Nie, 17.08.2008, 10:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
http://www.youtube.com/watch?v=BTa8Qp71 ... re=related tutaj filmik jak brzmią te wspaniałe V6tki

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Nie, 17.08.2008, 16:28
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ruda Śląska
Samochód: Alfa Romeo 156 1.8TS
r_lukas napisał(a):
147 GTA (twin spark)

:shock:

Twin Spark:
Image

V6:
Image

Zupełnie inne silniki. TS jest rzędową czwórką.

Śro, 03.09.2008, 22:39
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3