|
|
Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 3:21
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
TheGreatCornholio
|
 Re: Alfa Romeo 166
Bella!!!Tak siÄ™ robi auta z dusza 
_________________ "The phone is ringin' and I cannot linger So look out butt,here comes my finger...huhhuhhuh"
|
| Czw, 07.08.2008, 20:21 |
|
 |
|
Radson
|
Alfa 166 to piękne,nowoczesne auto. Ja najchętniej kupił bym wersje z silnikiem V6. Alfa Romeo produkuje najlepsze V6 w swojej klasie.
|
| Pią, 08.08.2008, 9:25 |
|
 |
|
rafael4818
|
Wg mnie bardzo nie docenione autko...
_________________ http://img.userbars.pl/101/20041.jpg
|
| Wto, 12.08.2008, 17:58 |
|
 |
|
r_lukas
Samochód: italiano diesel
|
Radson napisał(a): Alfa 166 to piÄ™kne,nowoczesne auto. Ja najchÄ™tniej kupiĹ‚ bym wersje z silnikiem V6. Alfa Romeo produkuje najlepsze V6 w swojej klasie. Na jakiej podstawie tak sÄ…dzisz?
|
| Wto, 12.08.2008, 20:24 |
|
 |
|
Radson
|
Z prasy fachowej. BMW robi najlepsze silniki R6 a Alfa V6
|
| Wto, 12.08.2008, 22:27 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Od dłuzszego czasu alfa juz nie robi silnikow v6. Te ktore mozna znlezc pod maska 159 czy brera sa to silnik GM - kiepskie silniki. Zdaje sie z w 166 silnik 3.2 to tez silnik GM. Jesli brac to z 3.0.
|
| Śro, 13.08.2008, 9:48 |
|
 |
|
Radson
|
Alfa 166 Mk.I (do 2003) napewno miała silniki V6 produkcji Alfy. To były jedne z najlepszych silników w widlastych w swojej klasie.
|
| Śro, 13.08.2008, 14:22 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Oczywiscie ze jak Alfe to najlepiej z V6  Przede wszystkim pieknie brzmi, a to ze rewelacyjnie jezdzi to tez prawda 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Czw, 14.08.2008, 13:40 |
|
 |
|
KOston
|
Z mojego punktu widzenia auto na prawdę zajeb***e Nic dodać nic ująć,być może tył jest trochę za duży ale tak to wszystko NICE.
|
| Czw, 14.08.2008, 15:47 |
|
 |
|
r_lukas
|
Alfisti4ever napisał(a): Oczywiscie ze jak Alfe to najlepiej z V6  Przede wszystkim pieknie brzmi, a to ze rewelacyjnie jezdzi to tez prawda  Problem w tym, ĹĽe nowe jednostki JTS nie brzmiÄ… Ĺ›wietnie, ba nawet nie brzmiÄ… dobrze. KiedyĹ› czytaĹ‚em porĂłwnanie r32 i 147 GTA i nie zgadniesz o ktĂłrym silniku mĂłwili, ĹĽe piÄ™knie brzmi 
|
| Czw, 14.08.2008, 17:17 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
r_lukas napisał(a): KiedyĹ› czytaĹ‚em porĂłwnanie r32 i 147 GTA i nie zgadniesz o ktĂłrym silniku mĂłwili, ĹĽe piÄ™knie brzmi  Ja nie wiem co Ty czytasz, ALE silnik R32 nie brzmi lepiej niz GTA A nowe JTS moga nie brzmiec, tyle w 166 sa troche starsze konstrukcje, i tam to jest muzyka dla uszu 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
|
| Pią, 15.08.2008, 12:30 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Bardzo ładne autko, którym bym napewno nie pogardził. Szkoda tylko ze Alfy są awaryjne...
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Pią, 15.08.2008, 13:15 |
|
 |
|
r_lukas
|
Alfisti4ever napisał(a): r_lukas napisał(a): KiedyĹ› czytaĹ‚em porĂłwnanie r32 i 147 GTA i nie zgadniesz o ktĂłrym silniku mĂłwili, ĹĽe piÄ™knie brzmi  Ja nie wiem co Ty czytasz, ALE silnik R32 nie brzmi lepiej niz GTA A nowe JTS moga nie brzmiec, tyle w 166 sa troche starsze konstrukcje, i tam to jest muzyka dla uszu  Zdaje siÄ™, ĹĽe to byĹ‚o AutoMoto. I byĹ‚o to porĂłwnanie Golfa IV r32 i 147 GTA (twin spark) a wiÄ™c silnika poprzedniej generacji. (Ale chwalono nieprawdopodobny pietyzm wizualnego wykonania silnika np. kanałów dolotowych - coĹ› piÄ™knego; v6 JTS jest obudowane kupÄ… plastiku... ) A w stosunku do silnikĂłw JTS bardzo czÄ™sto pojawiajÄ… siÄ™ zarzuty, ĹĽe brzmiÄ… szorstko i nie tak jak kiedyĹ›... Tu juĹĽ moĹĽna sypnąć roĹĽnymi pozycjami. Co do jazdy to model 147 obrywaĹ‚ zawsze za potężna podsterowność (typowe dla bardzo mocnych aut przednionapÄ™dowych), moĹĽe teraz do GTA montujÄ… szpere to sytuacja wyglÄ…daĹ‚aby juĹĽ lepiej. Ale tego nie wiem
|
| Pią, 15.08.2008, 13:55 |
|
 |
|
Alfisti4ever
|
r_lukas napisał(a): Alfisti4ever napisał(a): r_lukas napisał(a): KiedyĹ› czytaĹ‚em porĂłwnanie r32 i 147 GTA i nie zgadniesz o ktĂłrym silniku mĂłwili, ĹĽe piÄ™knie brzmi  Ja nie wiem co Ty czytasz, ALE silnik R32 nie brzmi lepiej niz GTA A nowe JTS moga nie brzmiec, tyle w 166 sa troche starsze konstrukcje, i tam to jest muzyka dla uszu  Zdaje siÄ™, ĹĽe to byĹ‚o AutoMoto. I byĹ‚o to porĂłwnanie Golfa IV r32 i 147 GTA (twin spark) a wiÄ™c silnika poprzedniej generacji. (Ale chwalono nieprawdopodobny pietyzm wizualnego wykonania silnika np. kanałów dolotowych - coĹ› piÄ™knego; v6 JTS jest obudowane kupÄ… plastiku... ) A w stosunku do silnikĂłw JTS bardzo czÄ™sto pojawiajÄ… siÄ™ zarzuty, ĹĽe brzmiÄ… szorstko i nie tak jak kiedyĹ›... Tu juĹĽ moĹĽna sypnąć roĹĽnymi pozycjami. Co do jazdy to model 147 obrywaĹ‚ zawsze za potężna podsterowność (typowe dla bardzo mocnych aut przednionapÄ™dowych), moĹĽe teraz do GTA montujÄ… szpere to sytuacja wyglÄ…daĹ‚aby juĹĽ lepiej. Ale tego nie wiem Auto motor i sport, fragment porownania Cooper S, 147 GTA, Golf R32, Focus RS, Leon Cupra R i Impreza WRX "W R32 mamy wiÄ™c silnik o pojemnoĹ›ci 3,2 litra, ktĂłrego dĹşwiÄ™k potrafi przebić co najwyĹĽej Dodge Viper pierwszej generacji z rurami wydechowymi wystajÄ…cymi z boku. Nawet przy włączaniu klimatyzacji odzywajÄ… siÄ™ trÄ…by jerychoĹ„skie""Za to pod maskÄ… wĹ‚oskiego auta bije serce w postaci rasowego V6 z kÄ…tem rozwarcia cylindrĂłw wynoszÄ…cym 60 stopni i dwiema osobnymi gĹ‚owicami. W porĂłwnaniu z tym, jednostka Golfa ze swoim piÄ™tnastostopniowym kÄ…tem rozwarcia cylindrĂłw jest raczej silnikiem rzÄ™dowym, o czym zresztÄ… Ĺ›wiadczy rĂłwnieĹĽ jej brzmienie. Kiedy przejeĹĽdĹĽa GTA, powietrze wypeĹ‚niajÄ… wrÄ™cz muzyczne akordy."W 166 mamy silniki starszej generacji, i wlasnie te pieknie brzmiace V6 
|
| Sob, 16.08.2008, 19:23 |
|
 |
|
r_lukas
|
Alfisti4ever napisał(a): Auto motor i sport, fragment porownania Cooper S, 147 GTA, Golf R32, Focus RS, Leon Cupra R i Impreza WRX "W R32 mamy wiÄ™c silnik o pojemnoĹ›ci 3,2 litra, ktĂłrego dĹşwiÄ™k potrafi przebić co najwyĹĽej Dodge Viper pierwszej generacji z rurami wydechowymi wystajÄ…cymi z boku. Nawet przy włączaniu klimatyzacji odzywajÄ… siÄ™ trÄ…by jerychoĹ„skie""Za to pod maskÄ… wĹ‚oskiego auta bije serce w postaci rasowego V6 z kÄ…tem rozwarcia cylindrĂłw wynoszÄ…cym 60 stopni i dwiema osobnymi gĹ‚owicami. W porĂłwnaniu z tym, jednostka Golfa ze swoim piÄ™tnastostopniowym kÄ…tem rozwarcia cylindrĂłw jest raczej silnikiem rzÄ™dowym, o czym zresztÄ… Ĺ›wiadczy rĂłwnieĹĽ jej brzmienie. Kiedy przejeĹĽdĹĽa GTA, powietrze wypeĹ‚niajÄ… wrÄ™cz muzyczne akordy."W 166 mamy silniki starszej generacji, i wlasnie te pieknie brzmiace V6  Widzisz co gazeta to opinia... zaleĹĽy kto jakie dĹşwiÄ™ki preferuje  Choć faktycznie na ĹĽywo GTA (sĹ‚yszaĹ‚em twin sparka) brzmi Ĺ›wietnie 
|
| Nie, 17.08.2008, 10:39 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Nie, 17.08.2008, 16:28 |
|
 |
|
Mr_Bungle
Samochód: Alfa Romeo 156 1.8TS
|
r_lukas napisał(a): 147 GTA (twin spark) Twin Spark:  V6:  ZupeĹ‚nie inne silniki. TS jest rzÄ™dowÄ… czwĂłrkÄ….
_________________ "Państwo jest bogate bogactwem swoich obywateli" A. Smith
|
| Śro, 03.09.2008, 22:39 |
|
|