Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 23:52

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Volvo C70 cs. Astra Twin Top 

Samochód na kończące się już lato, to:
Opel Astra Twin Top 19%  19%  [ 6 ]
Volvo C70 CC 81%  81%  [ 26 ]
Razem głosów : 32

Volvo C70 cs. Astra Twin Top 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Post Volvo C70 cs. Astra Twin Top
W klasie Cabrio Coupe pojedynki o miano najpiękniejszego toczą się nadal, Wciąż czekamy na Focusa CC, a tymczasem nowości ścierają ze sobą kolejny bój, tym razem Niemcy mają inwazję wikingów, a wiec do boju użytkownicy, wolicie chłodną Szwedkę, czy urokliwą Niemkę ;)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image
(C) autobild.de

ja juĹĽ wiem, a Wy? ;)

Pon, 28.08.2006, 20:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Oba na swoj spodob ładne ale przeznaczone dla zupełnie innych odbiorców. Astra to bardziej "masowe" CC a C70 elitarne. Mi bardziej odpowiada Volvo

Pon, 28.08.2006, 21:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Wybieram Volvo ponieważ ma w sobie więcej elegancji i stylu niż Opel.

Astra ma paskudny panel oświetlenia wnętrza (czy jak to tam zwał).

Pon, 28.08.2006, 21:16

Miejscowość: Tbg
Oba na swoj spodob ładne ale przeznaczone dla zupełnie innych odbiorców. Astra to bardziej "masowe" CC a C70 elitarne. Mi bardziej odpowiada Volvo

no własnie dlatego stawiam na volvo za jego elitarność jest napewno lepiej dopracowane o czym swiadczy jego cena , astra powina być porównana z eosem a nie z volvo :>

Pon, 28.08.2006, 21:23

ja poprosze chłodną Szwedke, jest wiele lepsza od Opla, moż i przegrywa w zestawieniu jeżeli patrząc na suche dane, ale jednak daje więcej prestiżu jej użytkownikowi, a pozatym silnik 5 cylindrowy, Astra chociarz że jest cabriolwtem to jest zbyt pospolita :wink:

Pon, 28.08.2006, 21:24
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Głos pójdzie na szwedkę, jest urokliwa i na pewno nie chłodna 8) . Silnik trochę rozczarowuje, mogli wycisnąć z niego co najmniej 160 kucy, moc taka sama jak w oplu, mimo większej pojemności, większa moc jest tym bardziej wskazana, że szwedka jest bardziej 'puszysta' od niemki. Cena większa, ale to da się zrozumieć, Volvo ma lepsze wyposażenie, pewnie lepsze materiały zastosowane i za markę też się płaci. Szwedka ujmuję za serce urodą, jest po prostu prześliczna, a tak pięknego wnętrza to mało samochodów posiada. Niemka natomiast to pospolita sztuka, do tego z brzydkim i ubogim wnętrzem.

Ostatnio edytowany przez Cichy Asasyn, Pon, 28.08.2006, 21:38, edytowano w sumie 1 raz

Pon, 28.08.2006, 21:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
ja też poproszę Szwedkę, na żywo zrobiła na mnie świetne wrażenie, Astra jest bardziej zwykła. a na zdjęciach jej wnętrze wygląda po prostu tandetnie.
Co z tego że Volvo ma gorsze wszystkie parametry i jeszcze jest droższe, stylem nadrabia wszystko. Zresztą, to nie jest samochód do ścigania... a szkoda :)

Pon, 28.08.2006, 21:37
Awatar użytkownika

Obydwa auta sa napradę ładne i ciężko mi się na którykolwiek zdecydować :/ Zagłosuję jestan na Volvo, bardziej stonowana linia a przede wszystkim (jak to u Volvo) maksimum bezpieczeństwa. Jedynie cea trochę odstrasza :/

Pon, 28.08.2006, 21:40

Chyba skusze siÄ™ na Astre. Ma wystarczajÄ…co duĹĽo zalet w tabeli. StylistykÄ… nie powala na kolana, ale wyglÄ…da napewno lepiej niĹĽ Volvo :wink:

Pon, 28.08.2006, 21:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Volvo na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Ciekawiej też wygląda system składania dachu. Nie ma przechodnia, który by sie nie obejżał :twisted:

Pon, 28.08.2006, 21:59
Awatar użytkownika

Astra jest łądna, stosunkowo tania i mało pali, ale jednka Volvo jest bardziej elitarne no i jednka bardziej mi sie pdoba choc oba CC są bardzo łądne:)

Pon, 28.08.2006, 22:29
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Ja wybieram Volvo tylko dlatego że bardziej mi się podoba, Astra też jest świetna ale to chyba nie ta sama klasa co Volvo.

Wto, 29.08.2006, 8:08
Awatar użytkownika

volvo bo volvo to volvo a opel to tylko opel a po za tym volvo ma skore a astra brzydki kolor... :wink:

Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?

ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)

Wto, 29.08.2006, 9:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Wybór jest tak prosty jak psychika Paris Hilton. Oczywiście, że Volvo. Co prawda Astra to naprawdę ładne CC ale blednie całkowicie przy prostym, chłodnym ale i wyrafinowym oraz ultraeleganckim stylu Volvo. Poza tym, z racji pochodzenia (i ceny), Volvo na pewno jest bardziej dopracowane i lepiej wykonane. Poza tym kokpit Astry woła o pomstę do nieba. Jak można tym jeździć powstrzymując cały czas odruch wymiotny?

Wto, 29.08.2006, 9:41
Awatar użytkownika

Zdecydowanie Volvo moze droższe, ale na pewno ładniejsze, ma ładne dopracowane wnętrze i dobre silniki.

Wto, 29.08.2006, 16:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Zdecydowanie Volovo, które jest ładniejsze zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. Nie przeszkadzają mi w tym przypadku gorsze osiągi. :)

Wto, 29.08.2006, 16:11

Miejscowość: Poznań
Podobaja mi sie obydwa wozki,ale wybieram volvo,bo to hyba klasa wyzej i wogole ma to cos w sobie,a astra wyglada ladnie i z dachem i bez co jest hitem jesli chodzi o samochod typu c+c

Czw, 31.08.2006, 10:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
hyba

:shock: O stary ale byka strzeliłes :>

Czw, 31.08.2006, 10:28
Moderator
Awatar użytkownika

Eleganckie Volvo kontra Opel - ja tak to widzÄ™ ;)

Wybieram Volvo, lepiej wygląda, swoje kosztuje niestety, ale ma większy prestiż.

Czw, 31.08.2006, 10:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Bardziej podoba mi się Astra, poza tym troszkę lepiej przyśpiesza i jest bardziej elastyczna.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Czw, 31.08.2006, 10:52
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna