Obecny czas: Pon, 29.06.2026, 10:30

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
International Heavy Trucks 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Samochód: służbowy ;)
Post International Heavy Trucks
9200i:
Image Image Image Image Image Image

9400i:

Image Image Image Image
Image

8600i:

Image Image

9900ix:

Image

zrodlo: International

PS. Gdyby ktos chcial tapetki to pisac na pw ktora fotka i jaki rozmiar ma byc.

Pon, 04.09.2006, 23:36
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
International pojawiał się już tutaj w różnych wcieleniach (militarne / śmieciarki etc.) ale chyba brakowało galeryjki zestawiającej różne modele. Bardzo ładna galeria.

Wto, 05.09.2006, 8:17
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Samochód: służbowy ;)
Będą jeszcze 2 galerie odemnie. Z "medium trucks" i "military trucks" occzywiście będzie to zestawienie w jednym temacie wszystkich modeli. Powinny pojawić sie dziś w nocy jak tylko wroce do domu. Matriał mam juz gotowy w 99%.

Postanowilem sie troche tu poudzielać ponieważ mam troche zasobow na temat cięzarówek i wypadałoby sie podzielić.

Wto, 05.09.2006, 9:28
Moderator
Awatar użytkownika

Postanowilem sie troche tu poudzielać ponieważ mam troche zasobow na temat cięzarówek i wypadałoby sie podzielić.

.... przyjemnie nam to słyszeć :wink:

Wto, 05.09.2006, 10:15

Miejscowość: Jarocin, Poznań

Wto, 05.09.2006, 16:49
Awatar użytkownika

Miejscowość: Oborniki Śląskie
Samochód: Renault Clio
ostatnia fota najlepsza! piekne wozy

Zgadzam się w pełni - dla mnie właśnie tak wyglądają prawdziwe amerykańskie "pochłaniacze mil" :D

Wto, 05.09.2006, 20:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Charlotte, NC
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
Dwa zdjęcia nowego Navistara. Jeszcze go nie ma na drogach, podobno ma byś w sprzedaży w styczniu. Zobaczymy, jak będzie wyglądał w praktyce, ale na razie nie widziałem jeszcze niczego lepszego od mojego Volvo ;)

Image

Image

YOU TUBE

Nie, 29.10.2006, 20:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: tu i tam....

Witamy Truckera z USA :D

Pon, 30.10.2006, 7:47
Moderator
Awatar użytkownika

piekny jest :shock: świetny grill i chromy :shock: ... środek jakiś ubogi :> ale pewnie reszta bajerów jest rozrzucona po kabinie :shock:

Pon, 30.10.2006, 9:34

ale sie swieci.. gdzie on ma patyk zmiany biegow? tylko mi nie piszcie ze automat... hehe w srodku pelna kultura

Pon, 30.10.2006, 16:10

Miejscowość: Tomaszów Maz.>okolice
Hmm nie uważam ze "nie ma nic lepszego niż moje VOLVO"... ja np. uwielbiam KENNWORTH'a i powiem że W900 jest fajniejsze niż Twoje VOLVO bez względu na to czy jest nowsze i ma mocniejszy silnik. INTERNATINAL'e są porządnymi ciężarówkami.

Pon, 30.10.2006, 20:57
Awatar użytkownika

Miejscowość: Charlotte, NC
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
piekny jest :shock: świetny grill i chromy :shock: ... środek jakiś ubogi :>

To model dla firm, nie dla niezależnych truckerów. Wyposażenie więc będzie relatywnie ubogie. Podejrzewam, że w standardzie nie będzie nawet tej drewnianej kierownicy i deski rozdzielczej.

Prawdopodobnie za rok, czy dwa będzie także model z wydłużoną maską, polerowanymi zbiornikami na paliwo itd. i ten zapewne będzie trochę lepiej wyposażony.

witek11 napisał(a):
gdzie on ma patyk zmiany biegow? tylko mi nie piszcie ze automat

Najprawdopodobniej jednak tak. Wiele firm zamawia teraz automaty, bo łatwiej im wytrenować kierowców. Brakuje ludzi do tego zawodu, więc ułatwiają jak mogą. Moja firma płaci każdemu kierowcy $750 za skaperowanie kierowcy, który przepracuje co najmniej 6 miesięcy.

johnus napisał(a):
Hmm nie uwaĹĽam ze "nie ma nic lepszego niĹĽ moje VOLVO"... ja np. uwielbiam KENNWORTH'a i powiem ĹĽe W900 jest fajniejsze niĹĽ Twoje VOLVO

De gustibus non est disputantum, jak mawiali staroĹĽytni. KaĹĽdy ma prawo do swojej opinii. Ale ja miaĹ‚em jednego i drugiego. To wĹ‚aĹ›nie Kenwortha W900 z „studio sleeper”, najwiÄ™kszym sleeperem, zamieniĹ‚em na moje pierwsze Volvo. Dlatego uwaĹĽam, ĹĽe volvo jest lepsze.

Gdybym patrzył na auto z zewnątrz, nie zza kierownicy, wybrałbym pewnie Kenwortha. Ma niesamowitą sylwetkę i na szosie, albo na plakacie wygląda zajefajnie. Ale jak się przejeżdża co tydzień 5 tysięcy kilometrów, to są rzeczy ważniejsze niż klasyczny wygląd.

Obydwa majÄ… duĹĽe sleepery, choć Volvo ma wiÄ™kszy. WyĹĽszy na caĹ‚ej dĹ‚ugoĹ›ci, a sama kabina z przodu jest nie tylko zdecydowanie wyĹĽsza, ale teĹĽ znacznie szersza. Obydwa majÄ… dolne łóżko zamieniane na siedzenie, ale w W900 jest to „wersalka”, po zĹ‚oĹĽeniu jest siedzenie z oparciem skierowane do przodu. Po rozĹ‚oĹĽeniu nie uzyskuje siÄ™ caĹ‚kiem rĂłwnej powierzchni. W Volvo uzyskuje siÄ™ dwa fotele, skierowane do siebie, bokiem do kierunku jazdy i stolik miÄ™dzy nimi, gdzie moĹĽna zjeść, czy zrobić papiery. KW ma tylko malutki stolik, odchylany od otwartych drzwi bocznej szafki.

Obydwa są ciężkie, około 10 ton z paliwem. Ale Volvo ma mniejszy rozstaw osi i większy skręt kół, a więc jest łatwiejszy w manewrowaniu. Do tego ma znacznie lepszą widoczność, dzięki większym oknom i lusterkom i dużo, dużo lepszy komfort jazdy. Moje pierwsze wrażenie było takie, że przesiadłem się z ciężarówki do turystycznego autobusu.

To sÄ… moje argumenty za Volvem, ale zdajÄ™ sobie sprawÄ™, ĹĽe wielu kierowcĂłw nigdy nie kupiĹ‚oby innego samochodu, niĹĽ klasycznego KW albo Pete’a. Cóż, jak juĹĽ nadmieniĹ‚em, o gustach siÄ™ nie dyskutuje.

:lol: :D :twisted:

YOU TUBE

Wto, 31.10.2006, 7:39

czyli w usa latwo o prace jako kierowca.. skoro ulatwiaja wszystko jak moga by utrzymac kierowce przy pracy.truck wypasiony piekny! i ciezki zarazem

Wto, 31.10.2006, 17:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sobótka
WaĹĽne ĹĽe bryki sÄ… fajne ale i tak wole Volvo VN lub VT :!:

Wto, 31.10.2006, 20:15
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ]