Obecny czas: Sob, 16.05.2026, 11:09

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
WRC - sezon 2006 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Post WRC - sezon 2006
Czy ktoś zna składy fabrycznych teamów wrc na następny sezon??? jak myślicie kto wygra w klasyfikacji kierowców, a kto jako producent????

Myślę, że LOEB w 2006 będzie zmuszony oddać mistrzostwo - będzie przecież jeździł prywatką Xsarą ze stajni Kronos. więc może znowu Solberg???

Pią, 02.12.2005, 21:18
Awatar użytkownika

Samochód: Audi A3 1.8 `98
trudno powiedzieć - ja czekam aż sie skończy pierwsza runda 2006 to wtedy bede myślał na ten temat , narazie czekam na nowy sezon ze spokojem :mryellow: :mryellow:

Sob, 03.12.2005, 14:26
Awatar użytkownika

Niestety, fabryczny zespół Skody wycofał się z rajdów. Wyniki oszałamiające nie były, jednak zawsze było co oglądać. Szkoda...

Wto, 06.12.2005, 14:10
Awatar użytkownika

szkoda, bo konkurencja była duża. myślałem, że po rajdzie australii, gdzie Colin sie dobrze zaprezentował skoda pójdzie dalej.

Wto, 06.12.2005, 14:57
Awatar użytkownika

Jednak z FabiÄ… siÄ™ nie poĹĽegnamy. Red Bull ostro wchodzi do sportu samochodowego: http://www.rallyonline.pl/index.php?1&m ... ws&&s=6665

Wto, 06.12.2005, 15:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Samochód: 3008
Jednak z FabiÄ… siÄ™ nie poĹĽegnamy.

i... bardzo dobrze... ;)

Wto, 06.12.2005, 16:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Skoda Octavia
Z Colinem też nie bo w przyszłym sezonie będzie jeździł w Punto S2000.

Co do Loeba to nie spisywał bym go na straty w sezonie '06. Kronos to bardzo dobra stajnia a z tego co słyszałem Sebastian będzie wspierany przez fabryke. Może to zbyt mocne słowa ale uważam że Loeb może znów obronić tytuł.

Wto, 06.12.2005, 22:38
Awatar użytkownika

być może. ja kronosa pamietam z polskich rajdów. 206-tka z tej belgijskiej stajni startował kiedyś Kuzaj.

ja jednak mam nadzieję, że w sezonie 2006 wreszcie królować będzie nowa Impreza!

Wypadałoby wreszcie wygrywac jak kiedyś.

czyli jak to bedzie wyglądać???

SUBARU: Solberg, Atkinson i Sarazzin????
FORD: DUVAL, GArdemeister, Kresta????
PEUGEOT: Gronholm
MITSUBISHI: Rovanpera

Pouzupełniajcie co sie da.

Co z Martinem???

Sainz to chyba juĹĽ emerytura.
a inni????

Czw, 08.12.2005, 11:17
Awatar użytkownika

206-tką z Kronosa jeździł nie tylko Kuzaj, ale i Hołowczyc. Jednak nie od początku, w pierwszej połowie sezonu rajdówka pochodziła z Peugeot Sport, jednak była to pierwsza specyfikacja (99), na dodatek nastawy zawieszenia były opracowywane ponoć wg francuskiego asfaltu... :wink: start Peugeotem z Kronosa zaliczył jeszcze Janusz Kulig. Co ciekawe, wszyscy trzej jeździli tym samym egzemplarzem...

Wracając do WRC. Duvala nie ma w Fordzie, jest Gronholm który właśnie rozbił nowego Focusa na testach. Duval wciąż szuka, nie wyklucza się właśnie Kronosa. A Peugota już nie ma, podobnie jak Skoda wycofał się. Sainz karierę zakończył już dawno, Markko póki co założył szkołę rajdową dla młodych kierowców w Estonii. Jednak w WRC chce jeździć dalej.

Czw, 08.12.2005, 13:36

Ponoc od nowego sezonu ma zniknac takze mitsubishi zostaje
tylko Subaru i Ford i cala masa prywaciarzy (marna pociecha) tak wiec sezon 2006 zapowiada sie tragicznie :(

Czw, 22.12.2005, 0:29
Awatar użytkownika

Nie ma to jak rządy FIA. Najpierw rozwalili Grupę B, potem Grupę C, później ITCC (DTM), a teraz wzięli się za rajdy, następna będzie F1. Już jakieś silniki V8 2.4 litra wciskają, szkoda że nie nie 1.0 litra + elektryczny :evil:

Czw, 22.12.2005, 2:44
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
Najpierw rozwalili GrupÄ™ B

Tu się nie dziwię - te samochody to były jeżdżące trumny ;)

Czw, 22.12.2005, 8:37
Awatar użytkownika

może i trumny ale za to jakie mocne - POTWORY. Lancia Stratos, Audi Quattro, Peugoet 205 - ja nie wiem jak tym można było jeździć?
Faktycznie, wycofali z powodu kilku śmiertelnych wypadków na OS.

Czw, 22.12.2005, 8:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
Oto mi chodziło ;) Wiem, że dla kibiców to nie była dobra wiadomość, ale bez pieczeństwo jest również bardzo ważne.

Czw, 22.12.2005, 8:44
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
Nie ma to jak rządy FIA. Najpierw rozwalili Grupę B, potem Grupę C, później ITCC (DTM), a teraz wzięli się za rajdy, następna będzie F1. Już jakieś silniki V8 2.4 litra wciskają, szkoda że nie nie 1.0 litra + elektryczny :evil:

Fakt, FIA ma wręcz nieprawdopodobny dar do zabijania kolejnych dyscyplin sportów motorowych. Jednak nie wszystko knocą. WTCC nie było takim złym pomysłem. Ma kilka wad (największą jest chyba zdecydowanie za mała moc aut biorących w nich udział), ale ogólnie jest to ciekawy i rozwojowy serial. Seria GT też jest ciekawa, choć ostatnio pokłócili się z EuroSportem o pieniądze i raczej nie obejrzymy już sezonu 2006 w tv. Obecny DTM nie jest pod patronatem FIA co wcale nie uchroniło go przed niekorzystnymi zmianami (zakaz wprowadzania znaczących zmian w konstrukcji przez sezony 2005 i 2006). Ogólnie sporty motorowe idą w kierunku obniżania kosztów (przez co i osiągów), a na to raczej nie poradzimy.
Ryba napisał(a):
zostaje tylko Subaru i Ford i cala masa prywaciarzy (marna pociecha) tak wiec sezon 2006 zapowiada sie tragicznie

Faktycznie będzie lipa. Jednak skoro Citroen zapowiedział, że będzie wspierał prywatny zespół, to to już nie bedzie prywatny zespół. Wiecie o co mi chodzi?? :lol: :wink:

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Czw, 05.01.2006, 23:58
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ]