|
|
Obecny czas: Sob, 16.05.2026, 12:10
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 15 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
xarfax
|
 WRC - sezon 2006
Czy ktoś zna składy fabrycznych teamów wrc na następny sezon??? jak myślicie kto wygra w klasyfikacji kierowców, a kto jako producent????
Myślę, że LOEB w 2006 będzie zmuszony oddać mistrzostwo - będzie przecież jeździł prywatką Xsarą ze stajni Kronos. więc może znowu Solberg???
|
| Pią, 02.12.2005, 21:18 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
trudno powiedzieć - ja czekam aż sie skończy pierwsza runda 2006 to wtedy bede myślał na ten temat , narazie czekam na nowy sezon ze spokojem 
|
| Sob, 03.12.2005, 14:26 |
|
 |
|
Matador
|
Niestety, fabryczny zespół Skody wycofał się z rajdów. Wyniki oszałamiające nie były, jednak zawsze było co oglądać. Szkoda...
|
| Wto, 06.12.2005, 14:10 |
|
 |
|
xarfax
|
szkoda, bo konkurencja była duża. myślałem, że po rajdzie australii, gdzie Colin sie dobrze zaprezentował skoda pójdzie dalej.
|
| Wto, 06.12.2005, 14:57 |
|
 |
|
Matador
|
Jednak z FabiÄ… siÄ™ nie poĹĽegnamy. Red Bull ostro wchodzi do sportu samochodowego: http://www.rallyonline.pl/index.php?1&m ... ws&&s=6665
|
| Wto, 06.12.2005, 15:22 |
|
 |
|
spider
Samochód: 3008
|
Matador napisał(a): Jednak z FabiÄ… siÄ™ nie poĹĽegnamy.
i... bardzo dobrze... 
_________________ ExoticCars.pl
|
| Wto, 06.12.2005, 16:51 |
|
 |
|
sAYo
Samochód: Skoda Octavia
|
Z Colinem też nie bo w przyszłym sezonie będzie jeździł w Punto S2000.
Co do Loeba to nie spisywał bym go na straty w sezonie '06. Kronos to bardzo dobra stajnia a z tego co słyszałem Sebastian będzie wspierany przez fabryke. Może to zbyt mocne słowa ale uważam że Loeb może znów obronić tytuł.
_________________ Mac is back
|
| Wto, 06.12.2005, 22:38 |
|
 |
|
xarfax
|
być może. ja kronosa pamietam z polskich rajdów. 206-tka z tej belgijskiej stajni startował kiedyś Kuzaj.
ja jednak mam nadzieję, że w sezonie 2006 wreszcie królować będzie nowa Impreza!
Wypadałoby wreszcie wygrywac jak kiedyś.
czyli jak to bedzie wyglądać???
SUBARU: Solberg, Atkinson i Sarazzin????
FORD: DUVAL, GArdemeister, Kresta????
PEUGEOT: Gronholm
MITSUBISHI: Rovanpera
Pouzupełniajcie co sie da.
Co z Martinem???
Sainz to chyba juĹĽ emerytura.
a inni????
|
| Czw, 08.12.2005, 11:17 |
|
 |
|
Matador
|
206-tką z Kronosa jeździł nie tylko Kuzaj, ale i Hołowczyc. Jednak nie od początku, w pierwszej połowie sezonu rajdówka pochodziła z Peugeot Sport, jednak była to pierwsza specyfikacja (99), na dodatek nastawy zawieszenia były opracowywane ponoć wg francuskiego asfaltu...  start Peugeotem z Kronosa zaliczył jeszcze Janusz Kulig. Co ciekawe, wszyscy trzej jeździli tym samym egzemplarzem...
Wracając do WRC. Duvala nie ma w Fordzie, jest Gronholm który właśnie rozbił nowego Focusa na testach. Duval wciąż szuka, nie wyklucza się właśnie Kronosa. A Peugota już nie ma, podobnie jak Skoda wycofał się. Sainz karierę zakończył już dawno, Markko póki co założył szkołę rajdową dla młodych kierowców w Estonii. Jednak w WRC chce jeździć dalej.
|
| Czw, 08.12.2005, 13:36 |
|
 |
|
Ryba
|
Ponoc od nowego sezonu ma zniknac takze mitsubishi zostaje
tylko Subaru i Ford i cala masa prywaciarzy (marna pociecha) tak wiec sezon 2006 zapowiada sie tragicznie 
|
| Czw, 22.12.2005, 0:29 |
|
 |
|
olgierd
|
Nie ma to jak rządy FIA. Najpierw rozwalili Grupę B, potem Grupę C, później ITCC (DTM), a teraz wzięli się za rajdy, następna będzie F1. Już jakieś silniki V8 2.4 litra wciskają, szkoda że nie nie 1.0 litra + elektryczny 
_________________ Pomóż biednemu, czytaj o tuningowanych autach na tym blogu regularnie :) Zobaczy! Jak, jak...
|
| Czw, 22.12.2005, 2:44 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
olgierd napisał(a): Najpierw rozwalili GrupÄ™ B
Tu się nie dziwię - te samochody to były jeżdżące trumny 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Czw, 22.12.2005, 8:37 |
|
 |
|
xarfax
|
może i trumny ale za to jakie mocne - POTWORY. Lancia Stratos, Audi Quattro, Peugoet 205 - ja nie wiem jak tym można było jeździć?
Faktycznie, wycofali z powodu kilku śmiertelnych wypadków na OS.
|
| Czw, 22.12.2005, 8:41 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Oto mi chodziło  Wiem, że dla kibiców to nie była dobra wiadomość, ale bez pieczeństwo jest również bardzo ważne.
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Czw, 22.12.2005, 8:44 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
olgierd napisał(a): Nie ma to jak rzÄ…dy FIA. Najpierw rozwalili GrupÄ™ B, potem GrupÄ™ C, później ITCC (DTM), a teraz wziÄ™li siÄ™ za rajdy, nastÄ™pna bÄ™dzie F1. JuĹĽ jakieĹ› silniki V8 2.4 litra wciskajÄ…, szkoda ĹĽe nie nie 1.0 litra + elektryczny  Fakt, FIA ma wrÄ™cz nieprawdopodobny dar do zabijania kolejnych dyscyplin sportĂłw motorowych. Jednak nie wszystko knocÄ…. WTCC nie byĹ‚o takim zĹ‚ym pomysĹ‚em. Ma kilka wad (najwiÄ™kszÄ… jest chyba zdecydowanie za maĹ‚a moc aut biorÄ…cych w nich udziaĹ‚), ale ogĂłlnie jest to ciekawy i rozwojowy serial. Seria GT teĹĽ jest ciekawa, choć ostatnio pokłócili siÄ™ z EuroSportem o pieniÄ…dze i raczej nie obejrzymy juĹĽ sezonu 2006 w tv. Obecny DTM nie jest pod patronatem FIA co wcale nie uchroniĹ‚o go przed niekorzystnymi zmianami (zakaz wprowadzania znaczÄ…cych zmian w konstrukcji przez sezony 2005 i 2006). OgĂłlnie sporty motorowe idÄ… w kierunku obniĹĽania kosztĂłw (przez co i osiÄ…gĂłw), a na to raczej nie poradzimy. Ryba napisał(a): zostaje tylko Subaru i Ford i cala masa prywaciarzy (marna pociecha) tak wiec sezon 2006 zapowiada sie tragicznie
Faktycznie będzie lipa. Jednak skoro Citroen zapowiedział, że będzie wspierał prywatny zespół, to to już nie bedzie prywatny zespół. Wiecie o co mi chodzi?? 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Czw, 05.01.2006, 23:58 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 15 posty(ów) ] |
|