|
|
Obecny czas: Sob, 06.06.2026, 10:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Alfa Romeo 159 / 159 Sportwagon / 159 GTA
| Autor |
Wiadomość |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
Szefo napisał(a): teraz czas na Leona (pierwsze fotki rewelacyjne
pokaz 
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Pon, 21.02.2005, 16:57 |
|
 |
|
kuules
Samochód: służbowy ;)
|
Kolejne Fotki Alfy 159, pochodza z francuskiego czasopisma Auto Moto, prawdopodobnie jest to juz wersja produkcyjna ale pewnosci nie ma. Jutro maja byc oficjalne zdjecia ok 10 opublikowane.
Skany z francuskiego Auto Moto:

|
| Pon, 21.02.2005, 20:19 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Jest baaaaaardzo ładna, ale mam jedno zastrzeżenie: szkoda że przód jest identyczny jak w Brerze. Pier***na unifikacja 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Pon, 21.02.2005, 20:24 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
tylok ciekawe jestem dlaczego nazywa się 159  . gdzieś wessało 157 i 158
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
Ostatnio edytowany przez johny, Pon, 21.02.2005, 21:32, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pon, 21.02.2005, 20:27 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Chwila , chwila ! czy to nie miała być Alfa Romeo 157 ?
A wygląda na moje świetnie . Agresywnie czyli tak jak lubie a AR 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pon, 21.02.2005, 20:36 |
|
 |
|
Szefo
|
_________________ Rezerwista
|
| Pon, 21.02.2005, 20:39 |
|
 |
|
kuules
Samochód: służbowy ;)
|
Dj Boowzy napisał(a): Chwila , chwila ! czy to nie miaĹ‚a być Alfa Romeo 157 ? A wyglÄ…da na moje Ĺ›wietnie . Agresywnie czyli tak jak lubie a AR 
Nie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze to bedzie 159 
|
| Pon, 21.02.2005, 20:59 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Szefo napisał(a): to ma być klasyfikowane razem z Passatem
Też tak uważam, że Passat to nie konkurencja dla AR. Ten VW to szit jakich mało.
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Pon, 21.02.2005, 21:00 |
|
 |
|
Szefo
|
el_payaco napisał(a): Szefo napisał(a): to ma być klasyfikowane razem z Passatem TeĹĽ tak uwaĹĽam, ĹĽe Passat to nie konkurencja dla AR. Ten VW to szit jakich maĹ‚o.
teĹĽ uwaĹĽam, ĹĽe ar to najgorszy syf (dodam do tego jeszcze fiata)
|
| Pon, 21.02.2005, 21:09 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
MoĹĽe nie robi takiego wraĹĽenia jak 156ka za swoich czasĂłw ale nadal uĹĽeka sportowÄ… i dynamiczÄ… liniÄ…, jetem jak najbardziej na tak.
A jeśli chodzi o Passata to może teoretycznie grają w tej samej lidze ale jednak ta 2 różne światy
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
|
| Pon, 21.02.2005, 21:36 |
|
 |
|
Wilu
|
Ale sie kulfon z niej zrobił  a taka ładna była  ehhhhh .....
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Pon, 21.02.2005, 21:57 |
|
 |
|
tomek
|
Szefo napisał(a): teĹĽ uwaĹĽam, ĹĽe ar to najgorszy syf
Szefo uważam ,że niemasz racji, jak możesz mówić że alfy to syf przecież alfy to samochody ze wspaniałą historią ,i praktycznie każde auto wypuszczone przez nich jest ładne posiada piekna linie nadwozia i maja to coś czego niemają inne marki czyli swój styl i charakter
a seat to co to jest ,kiedyś kombinowali z fiatem ,z czego notabene kiszka blada wyszła teraz z vw i gdyby nie oni to ta marka by umarła smiercią naturalną .Seat to poprostu auto dla ludu wię niewiem co z czym ty porównujesz 
|
| Pon, 21.02.2005, 22:09 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
Tomek lepiej z nim nie wdawać się w dyskusje, nie ma takich mocnych co by mu wybili tego Seata z głowy. ja już z nim nie gadam.
|
| Pon, 21.02.2005, 22:13 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Całkiem fajna, ale i tak wciąż uważam 156 za najcudowniejsza!!
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pon, 21.02.2005, 22:20 |
|
 |
|
tomek
|
no ale chyba jest człowiekiem i zdaje sobie sprawe że jeźdżi autem dla ludu i te jego porównania są raczej z alfą nie na mniejscu
bo jak można porównywać coś co niewiadomo ską sie wzieło i dlaczego z czymś co jest od zawsze 
|
| Pon, 21.02.2005, 22:22 |
|
 |
|
Szefo
|
tomek napisał(a): Szefo napisał(a): teĹĽ uwaĹĽam, ĹĽe ar to najgorszy syf Szefo uwaĹĽam ,ĹĽe niemasz racji, jak moĹĽesz mĂłwić ĹĽe alfy to syf przecieĹĽ alfy to samochody ze wspaniałą historiÄ… ,i praktycznie kaĹĽde auto wypuszczone przez nich jest Ĺ‚adne posiada piekna linie nadwozia i maja to coĹ› czego niemajÄ… inne marki czyli swĂłj styl i charakter a seat to co to jest ,kiedyĹ› kombinowali z fiatem ,z czego notabene kiszka blada wyszĹ‚a teraz z vw i gdyby nie oni to ta marka by umarĹ‚a smierciÄ… naturalnÄ… .Seat to poprostu auto dla ludu wiÄ™ niewiem co z czym ty porĂłwnujesz  Ale ja wcale nie mĂłwiÄ™, abyĹ› Ty uwaĹĽaĹ‚ ĹĽe ja mam racjÄ™. To jest tylko i wyłącznie moja osobista opinia. Co do historii - fakt majÄ…, co do piÄ™knej linii nadwozia - zgodzÄ™ siÄ™ tylko i wyłącznie odnoĹ›nie modelu 156 przed liftingiem (po liftingu jest brzydka, a 147,147fl i gt i teraz ta 157(9) sÄ… beznadziejnie). styl?? moĹĽe i majÄ… szkoda ĹĽe ostatnio jakiĹ› marny ten styl - 159 nieudaolna kopia Cordoby (nie ja I to zauwaĹĽyĹ‚em) A co do SEATA - nie kombinowali z fiatem tylko korzystali z ich technologii (zgadnij z jakiej technologii korzysta ar), zastanawim siÄ™ jak to siÄ™ staĹ‚o, ĹĽe po 15 latach przynaleĹĽnoĹ›ci do VW, SEAT (zaledwie 50 letnia firma) ma lepszÄ… jakość i powaĹĽanie niĹĽ jakĹĽe wielce zasĹ‚uĹĽony fiat (podobnie zresztÄ… jak ar). Nie porĂłwnujÄ™ ar z SEATEM bo na obecnym poziomie ar jest jakieĹ› 10 lat za murzynami, wiÄ™c porĂłwnanie takie z gĂłry skazywaĹ‚oby w moich oczach ar na poĹĽarcie, a nie chcÄ™ juĹĽjej kompromitować.  tomek napisał(a): no ale chyba jest czĹ‚owiekiem i zdaje sobie sprawe ĹĽe jeĹşdĹĽi autem dla ludu i te jego porĂłwnania sÄ… raczej z alfÄ… nie na mniejscu bo jak moĹĽna porĂłwnywać coĹ› co niewiadomo skÄ… sie wzieĹ‚o i dlaczego z czymĹ› co jest od zawsze 
buhahaha, ja wiem skąd się wziął SEAT za to nie mam pojęcia skąd się wzięła ta włoska padlina ar
|
| Pon, 21.02.2005, 22:28 |
|
 |
|
johny
Moderator
|
Ostatnio edytowany przez johny, Pon, 21.02.2005, 22:45, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pon, 21.02.2005, 22:42 |
|
 |
|
tomek
|
no więc tak, po dogłębnym przeczytaniu i przeanalizowaniu twojej wypowiedzi stwierdzam ( osobiście nic do ciebie niemem ),że jesteś maniakiem seata i żedne argumenty tu niepomogą w przekonaniu cie że seat to auto dla ludu, które praktycznie niczym nadzwyczajnym sie nie wyróznia z tłumu poprostu jest i fajnie.Po drugie ten nadzwyczajny i piękny seat całą swą technologie zawdzięcza tylko i wyłącznie vw ,bo sam do niczego by niedoszedł,wiesz nawet silnika sami nieumnieli wymyslec itd.
To wszystko co mniałem do powiedzenia w tym temacie 
|
| Pon, 21.02.2005, 22:42 |
|
 |
|
Wilu
|
johny napisał(a): Ĺ›wiat nie konczy siÄ™ na Seacie
Dla niego świat to jeden wielki Seat 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Pon, 21.02.2005, 22:46 |
|
 |
|
Szefo
|
tomek napisał(a): no wiÄ™c tak, po dogłębnym przeczytaniu i przeanalizowaniu twojej wypowiedzi stwierdzam ( osobiĹ›cie nic do ciebie niemem ),ĹĽe jesteĹ› maniakiem seata i ĹĽedne argumenty tu niepomogÄ… w przekonaniu cie ĹĽe seat to auto dla ludu, ktĂłre praktycznie niczym nadzwyczajnym sie nie wyrĂłznia z tĹ‚umu poprostu jest i fajnie.Po drugie ten nadzwyczajny i piÄ™kny seat całą swÄ… technologie zawdziÄ™cza tylko i wyłącznie vw ,bo sam do niczego by niedoszedĹ‚,wiesz nawet silnika sami nieumnieli wymyslec itd. To wszystko co mniaĹ‚em do powiedzenia w tym temacie 
no niewÄ…tpiÄ™ ĹĽe wszystko bo nic poza tym nie wiesz
podobnie stwierdzam o tobie: jesteś maniakiem tzw "srajalfy", któremu spece od marketingu tego włoskiego wyrobu nawciskali kitu i tyle. Nie rozumiesz (albo nie chcesz przyjąć do wiadomości) że ar to raczej marne coś co ostatnio nawet w dziedzinie designu się niczym szczególnym nie wyróżnia (żeby nie powiedzieć że się kompromituje). Autko z tradycją...... która akurat w przypadku tej amrki jużod dawna nic nie znaczy.. a swoją egzystencję zawdzięcza dobremu sercu drugiemu włoskiem wynalazkowi, nijakiemu fiatu (FIAT -Fehel In Alem Teilen  ) Ale osobnikom zakochanym we włoskiej mizerocie żadne argumenty nie pozwolą przejżeć na oczy gdyż oni wolą żyć nadal w błogiej nieświadomości...
|
| Pon, 21.02.2005, 22:50 |
|
|