|
 |
 |
|
Obecny czas: Nie, 21.06.2026, 16:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
"Uszczelniacze" do silnika
| Autor |
Wiadomość |
|
Kali
|
 "Uszczelniacze" do silnika
Mam Pytanie dot. plynow które wlewa sie razem z olejem przy jergo wymianie, sa to własnie uszczelniacze majace za zadanie zredukowac branie oleju, dymek z rury, czy to wogule działa, moze ktos to testowal. Prosze o opinie
|
| Nie, 15.02.2004, 23:32 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
Hi!
Nowoczesne oleje tego nie potrzebują. Ja osobiście mam ograniczone, a nawet bardzo ograniczone zaufanie do wszelkiego typu uszlachetniaczy - czy to do paliwa, czy do oleju... No i o ile jeszcze o jakość paliw można się sprzeczać, o tyle oleje są na prawdę dobrej jakości i zawierają już same w sobie masę dodatków, których proporcje zostały odpowiednio przygotowane i przebadane. Moim zdaniem jest to tzw. "pic na wodę"; nie ma sensu się w to bawić. Z tego co się domyślam masz już nienajnowszy silnik. Nie licz że po wlaniu "magicznej super-mikstury" zacznie brać mniej oleju czy zniknie "dymek z rury" (cokolowiek by to nie było). Jeśli tak jest, nie obejdzie się bez naprawy silnika (ew. remontu). Potem wlej jakiś dobry olej _mineralny_ (nie syntetyczny!) i już; nie wierz w cuda...
t.m.
_________________ Rover 75 V6 & other...
|
| Pon, 16.02.2004, 7:06 |
|
 |
|
maestro
|
 dodatki do olejĂłw
Mało szczgółów,po co dodatki? Na rynku można kupić olej silnikowy HPX-20W60 który robi remont silnika.
|
| Pią, 05.03.2004, 20:43 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|