Obecny czas: Nie, 21.06.2026, 15:34

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
peugeot 405 
Autor Wiadomość
Post peugeot 405
Mam problem z dmuchawą powietrza w 405 podobmo wszystko jest sprawne a nie działa.

Pią, 20.02.2004, 11:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
W ogóle nie działa, czy tylko nie ma jednego lub dwóch biegów?? Jeżeli nie ma niektórych biegów to na 99,99% poszedł rezystor nastawny dmuchawy. Jeżeli nie działa w ogóle, to może też być ten rezystor, padnięty silnik lub poprostu odłączyło się zasilanie. Sprawdź jeszcze bezpiecznik i przekaźnik. Chyba nic innego nie może być przyczyną, chyba że Peugeot jakieś patenty tam uskutecznił.

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Pią, 20.02.2004, 19:35
Dzięki z odpowiedź, nie działa w ogóle i chyba już wiem tam jest jakiś moduł sterujący nawiewem i ogrzewaniem (podobno) tylko muszę znaleśćmech. który to naprawi

Sob, 21.02.2004, 11:53
Post peugeot405
tam nie ma rezystorów tylko jest moduł elektroniczny.na pewno poszedł tranzystor wykonawczy miałem to samo.nie pamiętam już jaki odpowiednik wstawiłem,ale jest tam chyba tranzystor darlingtona.w

Nie, 29.02.2004, 11:59

Miejscowość: Szczecin
Post Re: peugeot405
alisser napisał(a):
tam nie ma rezystorów tylko jest moduł elektroniczny.na pewno poszedł tranzystor wykonawczy miałem to samo.nie pamiętam już jaki odpowiednik wstawiłem,ale jest tam chyba tranzystor darlingtona.w

Może być tranzystor.Natomiast tranzystor darlingtona jest stosowany w stopniu końcowym układu zaołonowego.

Pią, 05.03.2004, 20:14
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ]