|
|
Obecny czas: Nie, 12.07.2026, 13:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
piękne. 300ZX to bez wątpienia najładniejszy z japończykór i jeden z najładniejszych i najbardziej na mnie działających samochodów
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Pią, 28.01.2005, 16:36 |
|
 |
|
K@F@R3K555
|
Ozi jak bym mógł to bym Ci postawił (nie nie piwo) ale cały BROWAR.Wóz jest boski, gratulacje!! Mogli go dalej produkować  . Mój passat nie może mu nawet do podeszwy dostać...Felgi ma ten twój boskie ale całkiem mnie zaskoczył wydech..jednym słowem....MIÓD!!
|
| Pią, 28.01.2005, 17:35 |
|
 |
|
Ozi
|
K@F@R3K555 napisał(a): Ozi jak bym mĂłgĹ‚ to bym Ci postawiĹ‚ (nie nie piwo) ale caĹ‚y BROWAR.WĂłz jest boski, gratulacje!! Mogli go dalej produkować  . MĂłj passat nie moĹĽe mu nawet do podeszwy dostać...Felgi ma ten twĂłj boskie ale caĹ‚kiem mnie zaskoczyĹ‚ wydech..jednym sĹ‚owem....MIĂ“D!!
 mmmmm.... a ja lubie piwo to kiedy mam przyjezdzac
Jezeli chodzi o produkcje 300zx to robili do 2000 roku.
A moj wydech to sam zaprojektowalem i na tej podstawie go zrobili w warsztacie od wydechow, jest bardzo glosny 96dB przez to mam problemy z policja u nas jest dozwolona glosnosc wydechu 90dB, co roku musze jezdzic na test glosnosci ale ich przechytrzylem i zrobilem drugi ktory jest cichy (sa to same tlumniki) i zmieniam na nie jak jade na test.
Thx for kind words 
|
| Pią, 04.02.2005, 9:37 |
|
 |
|
K@F@R3K555
|
Prawda że 300SX był produkowany do 2000 roku ale tylko w japoni  Od 1996 nie byl oferowany w ameryce i europie. Mhy..śmierć 350Z 
|
| Pią, 04.02.2005, 13:25 |
|
 |
|
Guerrillero
|
WidzÄ™ 3-biegowy automat. Jakie to ma przyspieszenie do setki i o ile gorzej niĹĽ w manualu?
_________________ HLVS!
|
| Pią, 04.02.2005, 13:34 |
|
 |
|
Ozi
|
Guerrillero napisał(a): WidzÄ™ 3-biegowy automat. Jakie to ma przyspieszenie do setki i o ile gorzej niĹĽ w manualu?
Jest wlasciwie 3-biegowy + over drive =4+ wsteczny=5 biegow.
Jezeli chodzi o przyspieszenie z tymi ulepszeniami co mam(stage4) to okolo 5.6sec a manual w (stage4) bedzie 5.2-5.4sec, wszystko zalezy od kierowcy w jaki sposob nim wystartuje.
|
| Pią, 04.02.2005, 23:13 |
|
 |
|
Ozi
|
|
| Sob, 05.02.2005, 10:22 |
|
 |
|
Guerrillero
|
Co to jest ten "over drive", bo chyba nie słyszałem o tym.
_________________ HLVS!
|
| Sob, 05.02.2005, 10:29 |
|
 |
|
Ozi
|
Guerrillero napisał(a): Co to jest ten "over drive", bo chyba nie sĹ‚yszaĹ‚em o tym.
To jest jak 4 bieg w automatic
|
| Sob, 05.02.2005, 10:35 |
|
 |
|
Wilu
|
Powiem tak, Twój jak na razie najładnieszy 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Sob, 05.02.2005, 11:04 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Uwielbiam 300ZX 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Sob, 05.02.2005, 11:13 |
|
 |
|
Guerrillero
|
Ozi napisał(a): To jest jak 4 bieg w automatic Ale czym siÄ™ różni od zwykĹ‚ych biegĂłw?
_________________ HLVS!
|
| Sob, 05.02.2005, 11:17 |
|
 |
|
Spark^
Samochód: das Astra von Opel
|
Mnie ta błękitna bardzo kręci 
_________________ "Najpierw słyszysz rap, dopiero potem wjeżdża fura, na 17 calach, na których moja Astra kula!!" 8)
http://www.astraklub.pl
|
| Sob, 05.02.2005, 11:24 |
|
 |
|
Ozi
|
Guerrillero napisał(a): Ale czym siÄ™ różni od zwykĹ‚ych biegĂłw? Automatic Transmission zamiast sprzegla ma Torque Converter(nie wiem jak to polsku). Overdrive to cos jak fikcyjny bieg. Dziala w ten sposob ze zamyka torque converter zeby osiagnac wieksza szybkosc wyjsciowa niz wejsciowa (zeby zrozumiec to dokladnie musisz wiedziec co to jest Torque Converter i na jakiej zasadzie pracuje, to dluga historia) albo np:jeden obrot wyjsciowy na kazde 2/3 obrotu silnika, jak silnik obraca 2000 RPM to wyjsciowa szybkosc jest 3000 RPM. Mam nadzieje ze to ma sens poniewaz nie mam slownika z okresleniami technicznymi i jest mi ciezko pisac. Wilu napisał(a): Powiem tak, TwĂłj jak na razie najĹ‚adnieszy   Thx, mnie tez sie najbardziej podoba Spark^ napisał(a): Mnie ta błękitna bardzo krÄ™ci
Niestety ten ZX juz nie istnieje wlasciciel mial dachowanie  i samochod poszedl na zlom, chlopakowi nic sie nie stalo bo mial wzmocnienia z rur zrobione (cage).
|
| Sob, 05.02.2005, 12:19 |
|
 |
|
Guerrillero
|
Kojarzy mi się tylko "kick-down" czyli przycisk pod pedałem gazu, który po wciśnięciu pedału do dechy redukuje bieg i następne przełączenie na wyższy następuje dopiero przy wysokich obrotach.
_________________ HLVS!
|
| Sob, 05.02.2005, 13:10 |
|
 |
|
Spark^
Samochód: das Astra von Opel
|
Ozi napisał(a): Niestety ten ZX juz nie istnieje wlasciciel mial dachowanie  i samochod poszedl na zlom, chlopakowi nic sie nie stalo bo mial wzmocnienia z rur zrobione (cage).
To w takim razie Twój najlepsze, bo w błękitnym jest /heh było/ to coś czego u Ciebie brakuje. Mianowicie idealnie pasujęcy spojler, bo naprzykład w tym czerwonym to jest on za duży.
_________________ "Najpierw słyszysz rap, dopiero potem wjeżdża fura, na 17 calach, na których moja Astra kula!!" 8)
http://www.astraklub.pl
|
| Sob, 05.02.2005, 13:19 |
|
|