|
|
Obecny czas: Śro, 22.04.2026, 7:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
 Re: 2012 Skoda Octavia III
|
| Sob, 08.12.2012, 10:32 |
|
 |
|
Michae
|
Błagam, tylko nie tu z poprawnością polityczną. Nawet postępowi uznają jeszcze jedno 'coś' pomiędzy hetero a homo...
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Sob, 08.12.2012, 11:41 |
|
 |
|
Iceman
|
Wzmianki o metroseksualizmie w temacie o Octavii - takiego czegoś jeszcze na tym forum nie było 
| Sob, 08.12.2012, 12:12 |
|
 |
|
okol
Samochód: ..i bez samochodu :(
|
Członkom zarzadu ogrodkow dzialkowych wlosy deba staja na glowach!
_________________ STOP! ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
|
| Sob, 08.12.2012, 13:47 |
|
 |
|
igor86
|
Nie rozumiem te oburzenia ja też patrzę na twardość jak i całą fakture plastików we wnętrzu samochodu. W moim mniemaniu świadczy to bezpośrednio o jakości elementów wnętrza. Z mojego doświadczenia mogę podać przykład dwóch modeli Opla -> Astra 3 ma o wiele więcej miękkiego plastiku we wnętrzu niż Astra 4. Ta druga jednak ma o wiele bardziej ciekawszą stylistykę wnętrza. Jak widać co kto lubi. A tak odnosząc się chyba do kol. Okol, którego chyba miarą plastików są tworzywa parapetów w drzwiach to w Astrze 3 we wszystkich drzwiach są miękkie parapety natomiast Astra 4 juz ma tylko na przodzie, z tylu jest twardy plastik. I tak porównując do poprzednika to czy nie świadczy to o tym że jest to pójście w gorsze materiały ?
|
| Sob, 08.12.2012, 18:13 |
|
 |
|
okol
|
Powiem Ci szczerze, ze z Astra III za duzo stycznosci nie mialem ale ogolnie odnosze wrazenie, ze jest tam ...nudnawo, szaro, mdlo (no cos w tym guscie  )..., a ten grafitowo-plastkowy panel konsoli centralnej wyglada tanio... jak w tojocie. Nie podobala mi sie rowniez tapicerka foteli..., ktora zblizona byla do tego co pamietam z Astry II... Mega nieprzyjemny material typu tarka, ktory chlonal kurz i po kilku latach uzytkowania samochodu zawsze po jezdzie mailem wrazenie ze ma brudne rece  ale to taka dygresja.... Zeby bylo jasne... nie mam tu pretensji, JAK ZA TE CENE to wnetrze III bylo w miare OK. Odnosnie Astry IV... oczywiscie wylapalem ten parapet w tylnych drzwiach i b.mi sie to niespodobalo bo wyglada DZIADOWSKO. Ale nawet poza tym, nie pasuje mi to wnetrze WIZUALNIE. Nie lubie wciecia/zaglebiebnia na desce, nie lubie lukow zachodzacych na drzwi kierowcy, nie lubie malo subtelnych plastikowo-chromowanych obwodek wokol zegarow, nie lubie upchanych na srodku klawiszy, w dodatku otoczonych plastikowym chromem itd... Po prostu mam wrazenie, ze ktos przedobrzyl... wole nieco skromniejsze i mniej udziwnione wnetrza (Golf 6/7, nowy Cee'd, po czesci C4). Co natomiast na + w IV to fotel w wersji bodajże sport, super wygodnie mi sie siedzialo. Doznanie zupelnie odwrotne niz w Astrze III, ktora chciala mi zlamac kregoslup w czesci ledzwiowej (dokladnie ten sam problem co w Astrze II). No i odpowiadajac na Twoje pytanie... Owszem, jest to pojscie w gorsze materialy, ale tak czy inaczej oba te wnetrza nie pasuja mi z roznych wzgledow Np. w Golfie 7 wzgledem 6 zrobiono ten sam manewr z tylnimi drzewiami, ale na tyle subtelnie "zefekciarskowiono" inne elementy i materialy, ze zacieraja one to co popsuto. Poza tym w Golfie nawet ten twardy parapet jest albo "udaje" ze jest osobna czescia i nie wyglada to tak ordynarnie jak w Astrze, gdzie po prostu walnieto na cale drzwi jednolita, plastikowa wytloczke.
|
| Sob, 08.12.2012, 19:08 |
|
 |
|
gibki8
|
 forum.autoforum
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Wto, 11.12.2012, 13:26 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Jeżeli ktoś wygląda jak ciota i zachowuje się jak ciota, to jest ciotą, choćby się zarzekał, że nie jest 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Śro, 12.12.2012, 12:42 |
|
 |
|
gibki8
|
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Śro, 12.12.2012, 16:37 |
|
 |
|
Iceman
|
Czemu liftback ma chromowana listwę tylko na dolnej partii szyb, a kombi pełną, również na górze? To mnie smuci.
| Śro, 12.12.2012, 16:59 |
|
 |
|
okol
|
To lubie, nie ma nic lepszego niz wysokie i nie za wielkie Kombi. Licze tez na tansza odmiane z napedem jedynie na przod.
|
| Śro, 12.12.2012, 18:37 |
|
 |
|
okol
|
kupę (Jak poznac, ze to Skoda, a nie Audi? To proste! bagaznik nawet w kupę jest wiekszy niż w Passacie kąbi)   worldscoop
Ostatnio edytowany przez okol, Pią, 14.12.2012, 20:08, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pią, 14.12.2012, 20:06 |
|
 |
|
Le Cobusier
|
To powinien być rapid 
|
| Pią, 14.12.2012, 20:08 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Takie A5 dla ubogich. Jaka jest szansa na seryjną produkcję?
|
| Pią, 14.12.2012, 20:23 |
|
 |
|
Iceman
|
Na szczęście żadna.
| Pią, 14.12.2012, 20:46 |
|
 |
|
kret816
Samochód: renault grand scenic
|
_________________ www.societeturbo.wordpress.com @societeturbo
|
| Pią, 14.12.2012, 23:11 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Iceman napisał(a): Na szczęście żadna. Też tak uważam, to taka ciekawostka od Theo tylko. RS fajny.
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Pon, 17.12.2012, 9:56 |
|
 |
|
okol
|
No i co... dalej nie widzisz?    EDIT: Ups... zamiast odpowiedziec kenjemu wyedytowalem oryginalny post... nie wiem jak o zrobilem ale zrobilem...
Ostatnio edytowany przez okol Pią, 21.12.2012, 18:09, edytowano w sumie 2 razy
|
| Pią, 21.12.2012, 11:01 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
no tak przód tej wizje z single frame jest identyczny jak w każdym Audi
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 21.12.2012, 16:43 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
okol napisał(a): Nie widzac emblematow chwili bym sie nie wahal i powiedzial AUDI, gdyby ktos mnie zapytal jaka to marka.
Widziałeś kiedyś Audi?
_________________ locha lover
|
| Pią, 21.12.2012, 17:48 |
|
|