|
|
Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 7:25
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Jakie fajne auta widzieliście?
| Autor |
Wiadomość |
|
choopster
|
 Re: Jakie fajne auta widzieliście?
Jak Ci tak pasuje, to powinieneś wiedzieć, że to jest Subaru Impreza STI a nie WRX, to zupełnie różne modele 
|
| Sob, 17.11.2012, 15:48 |
|
 |
|
hiob
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
|
choopster napisał(a): Jak Ci tak pasuje, to powinieneś wiedzieć, że to jest Subaru Impreza STI a nie WRX, to zupełnie różne modele  No nie wiem jak to jest u Was, w starej, dobrej Europie, ale w zacofanej Ameryce auto to nosi nazwę "Subaru Impreza WRX STi", a ostatnio nawet "Subaru WRX STi", bo Impreza się skończyła dla tego modelu.  Nie ma jednak i nigdy nie było auta o nazwie "Subaru STI", czy też "Subaru Impreza STI".
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Nie, 18.11.2012, 2:52 |
|
 |
|
choopster
|
Poprzednia generacja faktycznie nazywała się Impreza WRX STI, jednak obecna to Impreza STI, a Impreza WRX to model dużo słabszy 
|
| Nie, 18.11.2012, 11:33 |
|
 |
|
hiob
|
choopster napisał(a): Poprzednia generacja faktycznie nazywała się Impreza WRX STI, jednak obecna to Impreza STI, a Impreza WRX to model dużo słabszy  Możesz podać jakieś źródło tej rewelacji? Bo ja Ci mogę podać kilka, pokazujących, że model 2012 to jest Subaru WRX STi: 1) Autoweek.com: http://www.autoweek.com/article/2012110 ... /1211099772) Miesięcznik Automobile: http://www.automobilemag.com/reviews/ed ... ewall.html3) Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_Imprezano i wreszcie 4) - oficjalna strona Subaru: http://www.subaru.com/vehicles/impreza-wrx/index.htmlNigdzie ani śladu pojazdu o nazwie "Subaru Impreza STI". To tyle w temacie Subaru, a teraz, żeby nie było, że tu jakiś offtop się ciągnie, parę fotek z ostatniego weekendu. W piątek byłem na wystawie samochodowej w Charlotte, w sobotę na torze, więc kilka zdjęć. Będzie więcej na moim forum, jak znajdę czas, by je dodać. Klasyka brytyjska, Austin Healey 3000 i MG TD: Nowy Boxter, Ferrari FF (cena 400 tys $$$), nowy SL AMG, jakiś Maserati i dwa amerykańskie klasyki, Ford T i Chevy Impala: 
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Nie, 18.11.2012, 13:45 |
|
 |
|
choopster
|
Cytuj: Możesz podać jakieś źródło tej rewelacji? Tak powiedział mi znajomy, miłośnik Subaru  który miał dwie pierwsze sztuki STI tej generacji w Polsce  i wtedy właśnie mówił, że poprzednie Subaru, które notabene posiada również, nosiło nazwę WRX STI a nowe zostało pozbawione członu WRX. I na obu jego autach nigdzie nie uświadczysz emblematów WRX STI, wszędzie są znaczki STI  na tym srebrnym które teraz wrzuciłem również. Więc już teraz się zgubiłem, czy jest to WRX STI czy STI, ale na pewno nie samo WRX, bo to model dużo słabszy 
|
| Nie, 18.11.2012, 13:55 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Nie, 18.11.2012, 17:18 |
|
 |
|
hiob
|
choopster napisał(a): Cytuj: Możesz podać jakieś źródło tej rewelacji? Tak powiedział mi znajomy, miłośnik Subaru... Wysoki sądzie, nie mam więcej pytań. Skoro "miłośnik Subaru" ma większy autorytet, niż sama firma Subaru, to o czym my tu rozmawiamy? Chyba zabiorę swoje zabawki i pójdę do innej piaskownicy, bo SS tracą wiarygodność i zaczynają opowiadać ploteczki. 
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Nie, 18.11.2012, 17:41 |
|
 |
|
choopster
|
Podobno forum służy wymianie zdań i poglądów. Ja napisałem swoją wersję, Ty swoją i wszystko zostało wyjaśnione. Gdyby wszyscy wszystko na 100% wiedzieli i nikt by się nie mylił to nie potrzebne by były żadne fora... chyba, że w hameryce jest inaczej  nie rozumiem Twojej spiny 
|
| Nie, 18.11.2012, 18:41 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Dobra to ja troche na inny temat. Dwa tygodnie temu widziałem Mercedesa W124 i nie byłoby w tym nic szczególnego gdyby nie to, że wyglądał jak landaulet lub coś w tym stylu  Cała reszta wyglądała jak najnormalniejsze W124 poza troszke inną atrapą chłodnicy. Merecedes lub jakaś inna firma produkowała coś takiego? 
|
| Nie, 18.11.2012, 21:39 |
|
 |
|
hiob
|
choopster napisał(a): Podobno forum służy wymianie zdań i poglądów. Ja napisałem swoją wersję, Ty swoją i wszystko zostało wyjaśnione. Chyba nie mówisz poważnie. Czym innym są poglądy, czym innym fakty. O faktach się nie dyskutuje, fakty się przyjmuje do wiadomości. Przypomnę, że to Ty zacząłeś tego offtopa zwracając komuś uwagę. Tylko by poprawiać innych dobrze jest najpierw samemu wiedzieć. I nie chodzi tu o opinię na jakiś temat, ale o znajomość faktów. Dlatego, myślę, lepiej by było, gdybyś przyznał, że nie miałeś racji poprawiając Piotra 24, zamiast brnąć w tę bezsensowną dyskusję na temat tego, jak się ten samochód nazywa i co Ci jakiś kumpel, "znawca" powiedział. Fakty się sprawdza u producenta, a tam, na ich stronie, samochód ten nadal nazywa się "Subaru WRX STi".
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Pon, 19.11.2012, 3:29 |
|
 |
|
choopster
|
Przecież już w nic nie brnę, napisaliście, okej, nikt nie jest alfa i omegą... miałem Cię za poważnego człowieka, ale teraz robisz na serio problem z niczego hiob... a jeśli już jesteś tak szczegółowy, to poprawiając Piotra rację miałem, bo Impreza WRX to to też nie jest. EOT bo szkoda zaśmiecać forum 
|
| Pon, 19.11.2012, 12:28 |
|
 |
|
stan1906
Samochód: F02 750Li/Panamera T
|
Austin Healey hioba egzotyk 
_________________ Polakom gratulujemy Wisły Kraków
Aston Martin Lagonda Limited & Top Gear
|
| Pon, 19.11.2012, 21:34 |
|
 |
|
choopster
|
|
| Pon, 26.11.2012, 20:55 |
|
 |
|
kulikowski
|
Tetka od Hioba najlepsza. Hiob świetny reportaż, nie przejmuj się docinkami.
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Pon, 03.12.2012, 2:33 |
|
 |
|
ricco
|
Ostatnio się obśliniłem na widok pięknej Corvetty. Razem z synem żeśmy ją wzrokiem pożerali, no cacuszko naprawdę. i pięknie silnik grał 
|
| Pon, 03.12.2012, 12:16 |
|
 |
|
choopster
|
|
| Czw, 06.12.2012, 15:34 |
|
 |
|
choopster
|
|
| Pią, 07.12.2012, 17:51 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Bardzo mi się podoba obróbka zdjęć Porsche 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 07.12.2012, 18:45 |
|
 |
|
choopster
|
|
| Pią, 07.12.2012, 19:53 |
|
 |
|
wojtas23
Samochód: Volvo 940 kombi 2.0T
|
 Raz tak wypruł spod świateł na skrzyżowaniu niedaleko mojego bloku, strzelając z wydechu, że odwrócony plecami myślałem że to jakiś supercar!  Wczoraj sobie zaparkował 50 metrów od mojej klatki. Często go ostatnio widuję na mieście.  Fajnie wyglądają te zasypane Merce.  Przyznam że GL w wersji AMG miażdży, niezłe bydlę! 
_________________ www.diecastclub.pl
|
| Pią, 07.12.2012, 19:58 |
|
|